Hoe een kroonluchter aan een spanplafond te bevestigen

Masterclass hoe een kroonluchter aan een spanplafond te hangen

In onze tijd, steeds populairder is de manier van afwerking, zoals de installatie van spanplafonds, de juiste selectie van verlichting is een uiterst belangrijke factor. Een mooie weerspiegeling van licht op glanzende oppervlakken of diffusie op matte speelt een zeer belangrijke rol.

Om de schoonheid van spanplafonds te benadrukken, om het interieur verfijning en rijkdom te geven, om het eb van het materiaal te benadrukken, zal het kunstig uitgedachte licht van dergelijke plafonds helpen. Als u een kroonluchter kiest, moet u rekening houden met de mogelijkheid om het plafond licht te laten verbleken, aangezien de meeste spanplafonds glanzend zijn en het reflecterende lichtpatroon duidelijk zichtbaar is.

Wat kroonluchters met tinten betreft, verdient het hier meer de voorkeur om opengewerkte plafonds met gaten te noemen. Door deze gaten zal het licht zich verspreiden over het plafond.

Het onderwerp van vandaag zal worden gewijd aan verslaggeving en hoe een kroonluchter aan een spanplafond te hangen. Het rechtstreeks aansteken van het appartement heeft invloed op hoe comfortabel en comfortabel u zich zult voelen. De verlichtingssystemen van vandaag hebben buitengewone kansen gekregen.

Voor de vervaardiging van matte of glanzende plafonds wordt PVC-folie gebruikt. Dit materiaal is in de eerste plaats kunststof, gekenmerkt door enkele beperkingen bij het installeren van verlichtingsapparatuur erop. Om vervorming van de plafondbekleding te veroorzaken of deze te beschadigen, kan dit een sterke verwarming zijn. De plafondplaat is vervormd door verlies van de elasticiteit of het smelten ervan.

Voor het verlichten van spanplafonds wordt aanbevolen om LED- en energiebesparende lampen te gebruiken, omdat deze niet erg warm zijn in vergelijking met conventionele gloeilampen. Om de methode voor het bevestigen van de kroonluchter te begrijpen, moet deze worden gekocht voordat het plafond is geïnstalleerd, omdat het mogelijk is om de plaats van de bevestiging te versieren.

Het is wenselijk om spaarlampen (tot 35 W) of gloeilampen (tot 40 W) te gebruiken. Plafonds moet naar beneden of naar de zijkanten worden gericht op een minimale afstand van 20-25 cm van het plafond.

Je hebt waarschijnlijk geraden dat de handleiding van vandaag eraan zal zijn gewijd hoe een kroonluchter aan een spanplafond te hangen. In dit artikel zullen we de installatie en aankoppeling van drie johannesbroodkroonluchters aan het plafond beschouwen.

We plannen een plek voor het installeren van een kroonluchter

Installatie van kroonluchter moet op de meest geschikte plaats worden uitgevoerd. Bij het bevestigen van de plafonddoek, is het noodzakelijk om de lamp en de plaats eronder klaar te maken. Aankomst van de brigade van monteurs moet worden voorafgegaan door verdunning en controle door u van de bedrading van de kroonluchter. Pas daarna kan het systeemplafond worden gemonteerd door gespecialiseerde teams.

Je moet voor jezelf de vraag beantwoorden: "hoe hang je de kroonluchter op de beste manier?". U moet ook precies bepalen of u van plan bent de kroonluchter naar een nieuwe locatie te verplaatsen of dat u hem op dezelfde plaats laat staan. In het eerste geval is het noodzakelijk dat de bedrading is verbonden met de nieuwe locatie waaraan de kroonluchter zal worden bevestigd.

U kunt de keuze op een open manier stoppen om elektrische bedrading aan te leggen, omdat met behulp van een spanplafond alle draden en verbindingen verborgen kunnen worden.

De bedrading onder het systeemplafond moet in de golf worden gelegd. Gegolfde buis onder de kabel zal u voorzien van kabelbescherming tegen mechanische beschadiging, bovendien zal de mogelijkheid van verspreiding van verbranding in de kortsluiting uitgesloten zijn.

Aangekomen specialisten moet u de kroonluchter van te voren laten zien, evenals de plaats aangeven waar de toekomstige kroonluchter zal worden bevestigd. De montage van de kroonluchter kan worden gestart nadat het spanplafond is geïnstalleerd.

Als u niet van plan bent om de kroonluchter op een andere plaats opnieuw te installeren, hoeft u alleen de integriteit van de huidige elektrische bedrading te controleren. Hoewel als het huis oud is en de bedrading hetzelfde is als het ophangen van een kroonluchter aan een spanplafond met zo'n oude elektrische bedrading? Zelfs als de installatielocatie niet verandert, raad ik u toch aan om een ​​nieuwe lijn van elektrische bedrading aan te leggen.

Ik had bijvoorbeeld een nieuwe kroonluchter geïnstalleerd in plaats van de oude, maar de bedrading was zo oud dat ik de aansluiting nog steeds niet durfde uit te voeren en een nieuwe draad (BBGG 3 * 1.5) in de ribbeling aan het plafond legde.

Hoe een kroonluchter te installeren - wat moet je doen voordat je het spanplafond installeert?

Het meest de belangrijkste manieren om de kroonluchter te maken naar het plafond is de installatie op de plafondhaak en montage op de montagebeugel. Dit artikel bespreekt hoe een kroonluchter aan de bevestigingsbalk moet worden opgehangen. Om dit te doen, moet u voordat u het spanplafond installeert eerst de basis voorbereiden voor het bevestigen van de montageplaat.

Een vrij gebruikelijke methode om een ​​kroonluchter te installeren is ook vandaag de dag de bevestiging aan de bar. De armatuurset bevat altijd de bevestigingspennen en de montageplaat.

Als basis voor deze installatiemethode wordt een hypotheek gebruikt, die net boven het plafondspanningsniveau of op een niveau daarmee moet liggen. De opvulling kan de vorm hebben van een balk, die is geïnstalleerd op het hoofdplafond en in hoogte is gekalibreerd. Bij bevestiging aan de bar kan een vochtbestendig triplex ook als hypotheek worden gebruikt.

De dikte van de hypotheek moet geschikt zijn voor een stevige bevestiging van de bevestigingsmiddelen in het triplex, en de afmetingen ervan moeten minstens hetzelfde zijn als aan de basis van de kroonluchter.

Ten eerste is het noodzakelijk om een ​​houten blok aan het hoofdplafond op de installatieplaats te bevestigen. Om de locatie voor het monteren van de thermische ring nauwkeurig te bepalen, is het het beste om het midden van de bar van tevoren te markeren. Vervolgens wordt het plafond zelf gemonteerd.

Als er meerdere bevestigingsmiddelen in de kroonluchter zitten, moeten er noodzakelijkerwijs een paar staven zijn. Installatiebalken moeten worden verlaagd tot het niveau van het toekomstige plafond, als de plafondhoogte in de te demonteren ruimte het mogelijk maakt ventilatiekanalen en bedrading onder het canvas te verbergen. Doe dit met behulp van speciale rekken.

Bevestiging van de kroonluchter aan het betonnen plafond kan worden getolereerd in het geval dat de hoogte van het plafond u niet toestaat om zelfs een balkje onder de folie te verbergen.

Waarschuwing! Alle werkzaamheden aan het installeren van de kroonluchter bevestiging (hypotheek), de opening van het gat in het spanplafond moet worden uitgevoerd door professionals - werknemers die rechtstreeks de installatie van het plafond uitvoeren. Omdat deze mensen bepalen op welk niveau het canvas zal worden uitgerekt en op welke hoogte het nodig is om hypotheken te bevestigen. Als werknemers weigeren armaturen te maken voor een kroonluchter of lamp, jaag ze dan in de nek - het zijn hackers.

Wanneer de film wordt uitgerekt, wordt een ring aan het bevestigingspunt gehecht en wordt een opening uitgesneden. De afmetingen van de diameter van de basis van de kroonluchter moeten iets groter zijn dan de afmetingen van het gat. Een kroonluchter is bevestigd aan de montageplaat bevestigd met schroeven aan de staaf, die in dit geval niet in hoogte verstelbaar is.

Hoe een kroonluchter op te hangen - bevestig de kroonluchter op de bevestigingsbalk

De laatste fase van het werk na het installeren van de plafonds kan direct de kroonluchter zelf worden gemonteerd. Hier moet ten eerste worden nagegaan hoe betrouwbaar de montageplaat op het plafondoppervlak is bevestigd. Stel vervolgens op de vereiste afstand de bevestigingsbouten af ​​op de staaf en bevestig deze aan de hele kroonluchter.

Hiertoe verschuiven de bouten uit elkaar en worden ze in de gaten van de decoratieve afdekking gestoken, dan moeten ze op deze afstand worden vastgezet en worden vastgezet met moeren. Deze bouten kunnen beter op de juiste afstand worden ingesteld en gefixeerd voordat de montageplaat aan het plafond wordt bevestigd (bereik het gemakkelijker om de vloer te meten en op de vloer te bevestigen dan aan de bovenkant onder het plafond).

Nadat de spanning van de bedrading is verwijderd, worden de draden van de kroonluchter aangesloten op de bedrading van de schakelaar. Hoe de kroonluchter te verbinden, zie het volgende artikel. In dit artikel slaan we deze stap over en overwegen we alleen hoe een kroonluchter te installeren op een spanplafond.

Daarna moet je iemand vragen om de kroonluchter vast te houden, en hoger te gaan, bevestig de kroonluchter aan het plafond op de schroeven. Vervolgens, boven de bar, moet u een decoratieve dop bevestigen, en u moet dit doen zodat de bouten die in de bar worden gestoken volledig samenvallen met de gaten in de bekleding van de kroonluchter. Dan is het noodzakelijk om de decoratieve afdekking strak tegen het plafond te drukken en deze vast te zetten met decoratieve moeren.

Het oppervlak van het spanplafond mag niet worden beschadigd, daarom is het noodzakelijk zeer voorzichtig te werk te gaan. Het laatste ding om te doen is om de twee bevestigingsmoeren aan te spannen. Hierover kroonluchter installatie kan als compleet worden beschouwd en kan worden gebruikt voor het beoogde doel.

Twee jaar nadat het plafond over de kroonluchter was getrokken, verscheen er een cirkel op het doek. Waarom? Moet ik iets doen? Zal het linnen doorbreken?

Hoe een kroonluchter aan een spanningsplafond te bevestigen

Spanplafonds in de mode, zien er prachtig uit, zijn rijk, hebben een lange levensduur, gemakkelijk te verzorgen. Ze zijn van rechts een decoratie van het interieur van elke kamer. Stretchdoeken kunnen van verschillende kwaliteit zijn: mat, glanzend, met patronen, enz. Een kroonluchter aan een dergelijk plafond moet perfect, betrouwbaar, correct worden bevestigd zonder het canvas zelf te beschadigen en ermee in harmonie te zijn.

Kroonluchter in een spanplafond in het interieur van de kamer

De installatie van de kroonluchter op het verlaagd plafond moet worden uitgevoerd door specialisten die de bijzonderheden van de bevestiging kennen. Als u wilt, kunt u dit zelf doen door de functies, methoden en fasen van de installatie uit te zoeken. Als dit niet gebeurt, dan kun je het doek verpesten en zelfs waardeloos maken.

Voordat u PVC of ander materiaal aan het plafond bevestigt, moet u aan 3 voorwaarden voldoen:

 • om een ​​plafondlamp te kopen die je leuk vindt;
 • bepalen de plaats van installatie in de lokalen van het appartement, privéwoning, openbare voorzieningen;
 • breng de elektrische draden naar de installatieplaats.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van het ontwerp van de kroonluchter. Er zijn functies waaraan moet worden voldaan in de selectiefase. De plafondbevestiging moet zodanig zijn dat de warmte-uitvoer naar de spanbaan de toegestane limiet niet overschrijdt, d.w.z. was minder dan 60 0 C, omdat overschrijding van deze waarde zal het plafondmateriaal nadelig beïnvloeden. De kroonluchter moet aan de volgende criteria voldoen:

 • geen metalen basis hebben (het wordt verwarmd tijdens de werking van de kroonluchter, wat na verloop van tijd zal leiden tot het barsten van het spanningsweb);
 • Plafonds moet naar beneden of opzij worden gericht, maar niet op het canvas (mogelijk vormt het donkere plekken) of blijf er ver van weg;
 • in het plafonds is het noodzakelijk om de lampen LED te schroeven of energie te besparen (deze verbruiken een beetje stroom, wat energieverbruik bespaart, en het canvas niet verwarmt tijdens bedrijf);
 • het vermogen van de lampen mag niet hoger zijn dan 40 W;
 • Benader het gebied en de hoogte van de kamer;
 • Het ontwerp van de armatuur moet eenvoudig zijn, zodat het betrouwbaar kan worden bevestigd.

Kies meestal voor een armatuur van klassiek design met meerdere hoorns in de vorm van een plafond, de keuze hangt af van de voorkeuren van de huurders.

Voordat u begint met het installeren van de kroonluchter, moet u de volgende gereedschappen en apparaten voorbereiden:

 • scherp mes;
 • roulette;
 • lijn;
 • potlood of marker;
 • schroevendraaiers: plat en kruis;
 • soldeerbout;
 • flux en soldeer;
 • isolatietape;
 • zelftappende schroeven;
 • Trapladder.

Bij het installeren van een kroonluchter in een verlaagd plafond, is de meest betrouwbare bevestiging van draden hun verbinding door solderen.

Voorafgaand aan het bevestigen van het spanplafond, wordt voorbereidend werk gedaan aan de verbinding, waarna het gemakkelijk op te hangen en de kroonluchter te verbinden.

Bevestiging van de kroonluchter aan het trekplafond vindt plaats op de volgende bevestigingselementen:

De installatie van de kroonluchter aan de haak wordt als de meest betrouwbare manier beschouwd. Deze methode is de meest voorkomende. Hiervoor worden de volgende soorten haken gebruikt: anker, met een doorlopende bevestiging, speciaal gelast aan de plaat, onafhankelijk van een staaf van verschillende diameters (afhankelijk van het gewicht van de armatuur).

Bevestigen van de kroonluchter met een montagehaak

Er zijn verschillende manieren om de lamp met een haak te bevestigen. De eerste is om een ​​gat te boren dat gelijk is aan de diameter van de ankerhaak (meestal van 6 tot 14 mm) aan de onderkant van het plafond, om het in dit gat te slaan en het vast te zetten met een moer.

Het is mogelijk om op een andere manier te werk te gaan: om een ​​gat van doorgaand type te maken en met moeren op 2 metalen platen met gaten gelijk aan de schacht van het anker, bevestig de haak aan beide zijden en druk deze stevig tegen de plafondbasis.

Maak bij het maken van een haak met hun eigen handen een kanaal in een plafondoverlap, waar een hypotheekstaaf wordt gelegd, waarin eerst een met de hand gemaakte haak wordt gepasseerd.

De hangende kroonluchter aan het spanplafond monteren met behulp van een platform van vochtbestendig multiplex

Kroonluchters van kleine en middelgrote afmetingen zijn bevestigd aan speciale montagebeugels, die recht en kruisvormig kunnen zijn. Plank is als regel inbegrepen in de set van kroonluchter samen met bevestigingsmiddelen. Zware en dimensionale kroonluchters zijn gemonteerd op I-balken.

Een rechte montageplaat installeren

Soms gebruiken ze een speciaal platform, dat is gemaakt van waterdicht multiplex. De afmeting is meestal 300 * 300 mm, in het midden bevindt zich een gat voor de haak. Monteer een dergelijk platform aan de onderkant van het plafond zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Bevestiging van het platform aan de voet van het plafond

Het onderste vlak van het product moet op het niveau van het spanplafond liggen. Voor de bevestiging hebt u hoeken van staal nodig met een dikte van minimaal 1 mm en een breedte van 20 mm of meer. De lengte van de strip voor het maken van een hoek met uw eigen handen is afhankelijk van hun ontwerp en de hoogte van de platformophanging. De diameter en het aantal gaten voor de bevestigingen hangt af van de grootte van de schroeven en schroeven.

Ga door om de kroonluchter pas te installeren nadat het kleed is afgekoeld en het elektrische netwerk spanningsloos wordt. Als de armatuur aan een haak moet worden opgehangen, moet een thermoring worden aangebracht op de plaats waar deze is bevestigd. Het moet correct worden geselecteerd onder het glas van de lamp.

Een gat maken in het spanningsweb

De grootte van de buitendiameter van dit product moet noodzakelijkerwijs minder zijn dan het bevestigbare glas, dat vervolgens deze ring moet sluiten en strak tegen het gespannen plafond moet aanliggen. Meestal is de thermoring verlijmd met een speciale samenstelling. Knip vervolgens, door het binnenste gat van deze ring, de plafondplaat af met een scherp mes. Een stroomkabel wordt in dit gat getrokken, gericht naar de schakelaar, en vervolgens verbonden door middel van een aansluitblok.

Controle van de kroonluchter op bediening vindt plaats door het inschakelen van de voedingseenheid op het schakelbord.

Over de functies van het installeren van een kroonluchter op een spanplafond kunt u leren van deze video.

Als u de bovenstaande aanbevelingen opvolgt, zal de vraag hoe u een kroonluchter aan een spanplafond moet hangen, niet moeilijk zijn voor iemand die besloten heeft om het zelf te doen.

Het huis werd geïnstalleerd door een meester, pretentieloze kroonluchter. Feit is dat de lamp erin vaker dan gebruikelijk uitbrandt. Het probleem zit misschien in de verkeerde installatie van de kroonluchter, of is het zinvol om de elektricien te vervangen, maar de draden gaan ergens in de diepte door, is het nodig om het hele plafond te slopen? blokhuis

U moet zijn aangemeld om een ​​reactie te plaatsen.

Hoe hang je een kroonluchter aan een spanplafond?

Alle huiseigenaren en appartementseigenaren zullen zeker geconfronteerd worden met de noodzaak om een ​​nieuwe kroonluchter te installeren. Het is niet zo moeilijk om dit te doen, gewapend met kennis, de volgorde begrepen hebben, aan de slag gaan.

Kroonluchter aankoop vooraf om meteen de beste optie voor de bevestiging te bepalen.

Het is noodzakelijk om alles van tevoren te berekenen, want na installatie, om het opnieuw te ontmantelen en in te wisselen voor een nieuwe, zal het niet gemakkelijk zijn:

 1. De basis van zijnmag niet worden verwarmd.
 2. PVC-folieheel subtiel, en daarom kan het gemakkelijk worden verwend met scherpe randen.
 3. Er is een specificiteit in de methode van gehechtheid, het is significant verschillend van de typische bevestigingsmiddelen.
 4. Waarom voor dergelijke plafonds, de meest geschikte kroonluchters die geen plafonds hebben? Omdat de lampen en alle elementen van het decor perfect zullen schijnen en reflecteren op het plafond, vooral op het glanzende oppervlak.
 5. Het armatuur is geïnstalleerd in de onmiddellijke nabijheid van de uitgerekte stof of film betekent dit dat de lampen de levensduur van het plafond bij verwarming kunnen verminderen en zelfs beschadigen. Daarom moet het lampvermogen geschikt worden gekozen.
 6. Als u besluit om de kroonluchter op het montagekader te hangen, dan, om het te repareren, moet je van tevoren een hypotheek afsluiten. Het is voor haar en alles zal worden opgelost, je moet alles van tevoren doen, voordat je de plafondbekleding installeert.

Om alles goed te doen, hebt u vertrouwen nodig in uw capaciteiten, kennis en een serieuze aanpak, evenals materialen hiervoor en hulpmiddelen:

 • boren, geboord op hout en beton;
 • als je een nieuwe haak nodig hebt, maak dan een ankerbout in diameter van 9-11 mm met een afstandhouder;
 • een bar gemaakt van hout of multiplex;
 • zelftappende schroeven voor metaal en hout;
 • een set schroevendraaiers, een indicatieschroevendraaier;
 • isolatiemateriaal, tangen;
 • aansluitblokken, voor het verbinden van draden, coping caps;
 • draden, behuizing (gegolfd), als de bedrading open is en de kroonluchter verondersteld wordt naar een andere locatie te worden verplaatst;
 • montagepistool met nietjes;
 1. Als er al een haak is, en er zijn geen vragen over de lengte of kwaliteit ervan, dan hoeven installateurs van spanplafonds alleen een thermoring te installeren die het plafondweefsel beschermt tegen scheuren op de plaats waar het een gat voor de haak en de draden moet maken. Bij moderne modellen verlichtingsapparaten dient het bevestigingsapparaat voor:
  • kruis;
  • speciale lat.
 2. Als je moet postennaar een nieuwe plek om de kroonluchter te monteren, plaats het dan eenvoudig in de gegolfde behuizing en schuif het naar de gewenste locatie. Dit kan de coating beschermen tegen vervorming, in het geval van kortsluiting. Het is het gemakkelijkst om de behuizing aan de plafondplaat met klemmen te bevestigen.
 3. Als je de lamp aan de haak gaat hangen, maar de lengte van de bestaande bevestiger is klein, het is noodzakelijk om de plaats van installatie van de kroonluchter te veranderen. Het is noodzakelijk om in het plafond een andere haak van de gewenste lengte te plaatsen. Boor met behulp van een boor een gat onder het anker (met een haak). Het afstandsdeel van het anker moet precies in de bus komen, verder de haak vastschroeven. De diameter van de boor is zodanig gekozen dat deze exact 1 mm groter was dan de diameter van de afstandhouder.

Installatie zonder haak

Een voorlopige installatie van een speciale basis is vereist:

 1. Als u de balk toepast, een houten bar wordt vastgemaakt aan het plafond.
 2. Voor zware constructies met montagekruis, U hebt een meer solide ondersteuning nodig - een vierkant stuk multiplex. Heel belangrijk is de dikte van de basis, die tussen het trekvel en de plafondplaat wordt geplaatst. Als het dikker is dan toegestaan, zal het algemene uiterlijk van de kamer eronder lijden.
 3. Een houten bar of een stuk triplex bevestig op het plafond met behulp van deuvels, schroeven.
 4. Afstand op de kruising van de bar zal klein zijn, dus het zal genoeg zijn en een thermo-ring van de juiste grootte. Verderop in het montagegat passeren we de draden en bevestigen de staaf aan de rail-base met schroeven.

Om het kruis te installeren, maakt u 5 gaten in het afgewerkte spanplafond:

voorbereiding voor cross-installatie

 1. In het midden is er meer, voor draden;
 2. 4 kleine aan elke kant, voor het verbinden van het kruis met een houten basis. Op die plaatsen waar de gaten werden gemaakt, worden thermoringen van de juiste grootte geïnstalleerd. Als er geen kleine thermische ringen zijn, plak dan de stukjes plastic op het canvas, op de kruispunten met de dwarsbalk.
 3. Bij het installeren van een kroonluchter, isoleren, of speciale doppen aanbrengen. Verbind de nuldraden met elkaar en scheid de fasedraden alleen als de schakelaar dubbel is. Verwijder de elektrische tape op de draden in het plafond en druk deze uit elkaar.
 4. Schakel de elektrische stroom in, en gebruik een testschroevendraaier om in te stellen waar in de draden nul is, waar is de fase. Schakel de stroom uit en sluit de draden aan met behulp van de aansluitblokken.

Draden van verschillende metalen zijn verboden om samen te weven:

 • aluminium - alleen met aluminium;
 • koper met koper;

Als je een haak gebruikt: de laatste fase zal een decoratief glas zijn. Het moet voorzichtig tot aan de aanslag worden verhoogd en alle bedrading zal zich verbergen.

Plaatsen en manieren van bevestiging versieren

Dan, om het plafond een onberispelijk uiterlijk te geven, is het bevestigingspunt ingericht:

 1. De socket is gemaakt van polyurethaan.
 2. Als er na de installatie van het plafond stukken materiaal zijn, zal dit de taak vereenvoudigen:
  • Koop lijm.
  • Bepaal de grootte.
  • Knip uit.
  • Maak in diameter meer.
 3. Decoratieve sticker.

Enkele manieren om te bevestigen:

 1. Aan de haak: een van de meest bewezen. Doe het met een ankerhaak. Bij het bouwen van een gebouw wordt het door alle overlappingen heen (via de weg) geleid.
 2. Montageplaat: deze methode is geschikt voor langdurige bevestiging, kleine kroonluchters. Vaak zit de plaat al in de set met bevestigingsmiddelen of klemmen (schroef) en zijdraad.
 3. Cross-head bevestigingsstrip: gaat bijna altijd in een set met een lamp, geschikt voor montage van kleine modellen, verschillende configuraties.
 4. I-balk, montageplaat: Het is geschikt voor het bevestigen van zware en grote lampen.

De eenvoudigste en meest betrouwbare methode om te bevestigen, er zijn 4 manieren. Laat ons in detail stilstaan ​​bij elk.

 1. Methode 1:
  • Een ankerbout is nodig, de maat hangt af van het gewicht van de kroonluchter; maar gemiddeld: 7 tot 15 millimeter.
  • Plak in het plafond een gat, steek erin.
  • De moer op het anker moet tot aan de aanslag worden vastgeschroefd, totdat de huls zelf is uitgeklapt.
 2. Methode 2: alleen van toepassing op particuliere woningen:
  • Maak een doorgaand gat in de vloer van de verdieping.
  • We nemen 2 orthogonale platen, met de gaten gereed in het midden.
  • De afmetingen zijn 25x25 of 35x35 cm en de dikte is maximaal 3 millimeter.
  • De eerste zet op de vloer van de bovenverdieping. Als dat niet zo is, dan op de zolder en de tweede onder het plafond.
  • Pak de haak, draai de moer, het zal de plaat vasthouden.
  • Verder wordt de haak in het plafondgat geduwd en de tweede wordt op de bovenkant geschroefd, het trekt de 2 platen samen.
 1. Methode 3: als de mat voor overlapping zesledig is, ga dan verder:
  • Er is een gat gemaakt in het plafond: 30-50 ml.
  • Duw er een stuk versterking in: 9-10 ml.
  • De lengte is afhankelijk van de dikte van de plaat.
  • We maken een haak van een staaf met de grootte van 10 ml, aan het andere uiteinde moet het een ring zijn.
  • Het anker wordt erop gezet, we leggen het vooraf in een hol kanaal, alles is klaar.
 1. Methode 4: de materialen voorbereiden: 2 noten; een metalen plaat; haak. Neem de plaat:
  • Diagonaal, boor een paar gaten: 9.0 ml.
  • We schroeven de moer op de haak tot hij stopt.
  • We kleden de plaat aan en bovenop wikkelen we de moer opnieuw, drukken hem tegen de plaat, halen hem vast.
  • De uitstekende rand afgesneden.
  • Bevestig de structuur aan het plafond met tapeinden 7,0 ml.

Bevestiging aan de montageplaten (3 manieren)

 1. Effen balk - alleen voor lichte constructies. In de set zitten studs, schroefnietjes, deze passen op het profiel:
  • Knip de houten cirkel uit, dit is ons fundamentprofiel. Dikte is nodig voor 3 mm minder dan in de opening, tussen de plaat en het plafond.
  • Bevestig de schroeven en deuvels verder aan de staaf aan de staaf in de rand van de thermoring.
  • De basis van de kroonluchter, op de bar gezet, versterkt met noppen, moeren.
 2. Phillips - houdt veel gewicht, het is zeer betrouwbaar. Kruisvormig, de installatie is als volgt gedaan:
  • Aan het hoofdplafond schroef het draagplatform. Het moet in verhouding staan ​​tot de maat van de dwarsbalk.
  • Maak op het plafond 5 gaten (verstevig ze met plastic ringen). 4 kleinere, en nog een, voor bedrading, maak verbinding met de bedrading en bevestig aan het kruis.
 3. double-tee - Geschikt voor algemene kroonluchters. I-type bevestigingsmethode is vergelijkbaar met kruisvormig. Een klein verschil is alleen in de manier waarop het is verbonden met de basis van het platform.

 1. Start de installatiealleen in overeenstemming met de annotatie, het is bevestigd. Als je aarding nodig hebt, doe het dan.
 2. Denk aan kleurcodering voor draden: Zwart of bruin duidt een fasedraad aan, blauw - nul.
 3. Versterk de metalen platen naar het plafond van gipsplaat kan dat niet, ze zijn hier niet geschikt voor.
 4. Als je van een lamp van het plaattype houdt, kies zonder een metalen basis, het wordt erg heet, en dit heeft vervolgens een negatief effect op de coating.
 5. Het is wenselijk om modellen te kiezen, die zijn uitgerust met spaarlampen.
 6. kiezen, geef alleen de voorkeur aan diegenen in wie de technologie van montage en demontage begrijpelijk en eenvoudig is.

 • Internetmagazine over alternatieve energie © Alle rechten voorbehouden.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  54 + = 64