Hoe de deurkruk te demonteren

Hoe de deurknop zelf te demonteren

De deurkruk kan een sleutelelement worden genoemd voor elke binnendeur. Open een willekeurige vleugel, of u nu vouwt, zwaait of schuift, zonder zo'n eenvoudig hulpmiddel, want de deurknop is uiterst oncomfortabel. Daarom zijn op aanvraag zelfs accessoires zoals een grendel of slot veel minder waard. Om te begrijpen hoe de deurgreep moet worden gedemonteerd, moet u weten wat ze zijn. Meestal zijn ze verdeeld in twee grote groepen: stationair en druk

Een onderscheidend kenmerk van stationaire deurgrepen is dat ze geen verbinding met het slot hebben. Ze worden als afzonderlijk apparaat als afzonderlijk geïnstalleerd. De enige functie van zo'n hendel is om de flap te openen en te sluiten, vast te houden. Ze worden meestal bijna overal met schroeven bevestigd. Het uiterlijk van dergelijke pennen is zeer divers, maar toch zijn de meest populaire U-vormige, vergelijkbaar met de beugel, en ze zijn in de regel verticaal bevestigd. Indien nodig kunt u bij het beperken van de toegang tot de ruimte een rolvergrendeling van binnenuit installeren.

Hoe om te gaan met stationaire pennen

Meestal, als een stationaire deurklink is geïnstalleerd, veroorzaakt de vraag "hoe de deurkruk van de binnendeur te demonteren" geen problemen. Omdat deze apparaten erg eenvoudig zijn en pannes uiterst zeldzaam zijn, worden ze alleen verwijderd als er een wens is om het model naar een nieuw model te veranderen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de schroeven los te draaien met een platte schroevendraaier en de hendel te verwijderen.

Het komt ook voor dat de fittingen op een gemeenschappelijke axiale stang worden gemonteerd. Om dit zeker te stellen, moet je stevig een van de handvatten vasthouden en de tweede proberen te draaien. Schroef voorzichtig een van de fragmenten los, de tweede wordt dan, zonder veel moeite, uit de deur verwijderd.

De mechanismen van de duwpennen zijn iets gecompliceerder. Vanwege het feit dat ze een grendel hebben, is een dichte inbrenging in de deur vereist. Wanneer er een duw is, wordt de grendel van de grendel verplaatst door de veer, en als resultaat wordt het mogelijk om de deur te openen. Om de klep gemakkelijk te kunnen dichtslaan, op het moment dat het handvat vrij is, wordt de vergrendeling naar buiten geduwd. Met deze benadering wordt de geluids- en warmte-isolatie veel hoger, omdat het blad iets dichter is bij het frame.

In deze mechanismen is er ook de mogelijkheid van noodopening. Om het te gebruiken, moet je een gleuf vinden die aan de voorkant is gemaakt. Vervolgens kunt u met een willekeurig voorwerp, bijvoorbeeld een schroevendraaier, de deur gemakkelijk ontgrendelen.

Hoe een deurklink van druktype te demonteren

Het is vermeldenswaard dat het meer tijd kost om de duwhendel te ontleden. Om geld te besparen, moet u zich houden aan het volgende plan:

 1. Verwijder de schroeven waarmee het deksel is bevestigd met een schroevendraaier.
 2. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het apparaat van de tetraëdrische houdstang. Het wordt eenvoudig verwijderd en de accessoires kunnen eenvoudig worden losgeschroefd.
 3. Verwijder de tweede trim en verwijder het tweede stuk samen met de asstang.

Push-mechanismen zijn op hun beurt ook gecategoriseerd.

Mechanismen met een stevige bestratingspallet, die ze door het slot bevestigen. De axiale stang speelt een onvervangbare rol en de accessoires worden erop gezet - hij moet exact overeenkomen met de dikte van het deurblad. Het moet onmiddellijk voorbereid zijn op het feit dat als het kapot gaat, de vervanging van het hele mechanisme onvermijdelijk is.

Met afzonderlijke pads. Ze kunnen met of zonder slot zijn, het enige dat telt is de grootte van het sleutelgat en de grootte van de pads.

Als het tijd is om te beslissen hoe de ronde deurgreep moet worden gedemonteerd, moet je hoogstwaarschijnlijk met de handgreep naar boven - een noob. Dit accessoire wordt meestal ook wel druk genoemd, maar wordt in ieder geval ook in de rotatiecategorie gevonden. Het mechanisme van hun actie is ongeveer hetzelfde, maar om het blad te openen, is het noodzakelijk om de neus te draaien. Vaak is er op dergelijke handgrepen een vergrendelknop. Als u erop drukt, is het moeilijk om de deur van de achterkant te openen. Net als bij push-pennen is er een opening aan de voorkant voor noodopening.

Zodat de olieverf tijdens opslag niet uitdroogt en er geen film op ontstaat, plaats een cirkel van dicht papier op het oppervlak van de verf en bedek het met een dunne laag drogende olie.

"Polyethyleenfilm, die een balkon of een serre bedekt, vooraf opslaan van de breuk door windwikkeling, aan beide zijden uitgerekt met tussenruimtes van ongeveer 10-15 cm."

"Het is gemakkelijker om met een betonmix te werken, meestal wordt er klei aan toegevoegd, maar klei vermindert de sterkte van het mengsel." Voeg er een lepel afwasmiddel aan toe, berekend op een emmer water. "

"Om het hoofd van die verborgen achter een barrière, schroef roteert niet samen met de aangescherpte moer moet je gooien enkele windingen van draad of dunne draad en trek de uiteinden. Door de wrijving van de schroef goed op zijn plaats gehouden. De uiteinden van volgt de aanscherping schroefdraad kan worden gesneden."

"Knip de nestkast uit zonder de colover. Het is genoeg om de voorkant van het bord in het midden te splitsen en een beitel of een bijl uit te snijden met een beitel van de gewenste grootte, en dan de helften opnieuw te verbinden."

Houten schroeven voor schroeven zijn verspreid en vallen uit het glas. Haast je niet om een ​​nieuwe kurk te snijden. Maak het gat in de muur stevig vast met een nylon uit de oude kous. Verwarm een ​​rode nagel met een geschikte diameter en maak een gat voor de schroef. Ra gefuseerde kapron verandert in een stevige kurk.

"Het timmerwerkniveau kan gemakkelijk in een theodoliet worden veranderd, door het een richtinstrument te geven vanuit de gleuf en de voorzijde."

"Voor twee lijn linoleum zijn butt-end, is het handig om een ​​zelfklevende decoratieve film te gebruiken, waardoor het, op basis van of noleuma."

"Om ervoor te zorgen dat de nagel in de goede richting gaat en niet buigt bij het dichtslaan in een diep gat of groef, moet deze in de buis worden geplaatst, gefixeerd met gekreukt papier of plasticine."

Voordat u het gat in de betonnen muur holt, bevestigt u een vel papier er vlak onder. Stof en fragmenten van beton vliegen niet door de kamer.

"Om de buis precies haaks te snijden, raden wij u aan het als volgt te plaatsen: Neem een ​​gelijkmatige strook papier en rijg deze over de pijp langs de zaaglijn." Het vlak dat door de rand van het papier gaat, staat strikt loodrecht op de as van de buis. "

"Draaiende stammen of houten balken helpen ongecompliceerd bij de methode - een deel van een motorfiets- of fietsketting, gevuld met een haak aan één kant en bevestigd aan een koevoet aan de andere kant."

"Om te werken met een zaag met twee handen, raden we aan om een ​​eenvoudige methode te gebruiken: om de hendel van de bovenste positie naar de onderste te verplaatsen."

Knip een stuk leisteen van de nodige grootte kan worden gezaagd, maar het is beter en gemakkelijker om door de lijn van de voorgestelde snede te breken met een spijkergat met een frequentie van 2-3 cm, en dan de lei op de steun te breken.

"De beste manier om de tegel aan de muur te lijmen, is door het bitumen te nemen, slechts vier druppels op de hoeken van de tegel te laten smelten en laten vallen."

Gevormde gaten in de productie van gebogen raamkozijnen worden het best gesneden met een ijzerzaag met een gedraaide doek.

"Vervaardiging van glas in lood - het is een lang en moeilijk snel gebeuren imitatie glas in lood om hiermee reechki dunne staven of staaf wordt vastgelijmd aan de glasplaat en daarna kleur in het glas en bedekt met lak ..."

"Als de hand niet is ingeschakeld pluggen kunnen worden vervaardigd uit een stuk kunststofbuis. Dit kan komen behuizing shari kovoy handgreep. Sawed een stuk van de gewenste lengte Maak een longitudinale incisie ny, tot ongeveer de helft, en de pen gereed."

"Het is bekend hoe moeilijk het is om een ​​deur op zichzelf te laten werken, maar het volstaat om de onderste pin met 2-3 mm in te korten en het zal veel gemakkelijker worden om te werken."

"Een zeer sterke, niet-krimpbare en voldoende waterbestendige stopverf wordt verkregen uit een bustilaat vermengd met poeder - krijt, gips, cement!, Zaagsel, enz."

"Wilt u schroef in eind spaanplaatschroef, een gat enigszins kleiner dan de diameter van de schroef, vult het gat met lijm" Moment "(niet epoxy!), Per dag schroef schroef. Plaat scheidt niet. Maar onder belasting de verkregen verbinding kan worden nadat gebracht dag. "

"Aansluiten portretten, foto's, foto's in houten kozijnen met glas zijn niet handig anjers en het gebruik van briefpapier CCW slaaptoestand, gebogen in een rechte hoek. De knoppen zijn voorzichtig geperst wriemelen Coy. In vergelijking met het gevaar van een gespleten nagels dun frame is tot een minimum beperkt."

"Het is niet zo eenvoudig om een ​​schroef in hard hout te schroeven." Als je een schroefgat met een schroef vastschroeft, en de schroef zelf wordt zwaar ingewreven met zeep, dan zal het werk na zo'n bewerking als een uurwerk gaan. "

Om tijd te besparen, kan de rand van het behang worden gesneden met een scherp mes, zonder de rol te ontvouwen. Om dit te doen, moet u eerst het uiteinde van de rol uitlijnen en een eenvoudig potlood gebruiken om de rand van de rand van buitenaf te schetsen. Tijdens het werken met een mes moet de rol geleidelijk in de richting van rollen worden gedraaid.

Voor het thuis dragen van grote platen multiplex, glas of dun ijzer, is het handig om een ​​draadhouder te gebruiken met drie haken aan de onderkant en een handvat aan de bovenkant.

ALS het nodig is om een ​​ronde stok in de verte te knippen, wordt dit werk het gemakkelijkst gedaan met een sjabloon. Het is gemaakt van een metalen buis met een groef in het midden. De diameter is zodanig gekozen dat het patroon vrij langs de stok glijdt.

Om te werken als een ijzerzaag, zal ik beter worden als, in het middelste gedeelte, het wordt vergroot met 1/3 van de hoogte van de tanden.

Als er een gewicht van ongeveer een kilogram aan de voorzijde van de zagerijmachine is bevestigd, wordt het gemakkelijker om te werken. De lading moet verwijderbaar worden gemaakt, zodat de zaag kan worden geslagen om ander werk uit te voeren.

"Een coating die lijkt op een waxcoating kan worden verkregen door het oppervlak te verven met een verdunde PVA-lijm." Om de gewenste kleur te verkrijgen, is het nodig om de lijm te verdunnen met water gekleurd met waterverf. "

"Een hoes maken op het blad van een bijl is eenvoudig, neem een ​​stuk rubberbuis, knip het door en zet het op het blad." "Het is beschermd tegen een sprong door een ring uit een oude auto van een mobiele camera."

"Zonder klemmen bij het verlijmen van hout frames waslijn koord. Er zij op vier korte lussen worden gelegd op de hoeken van het frame en twee lange lijst trekken diagonaal. Hoeken regelmatigheid liruyutsya met stokken, die gedraaide lus."

"Hoe een krakende vloerplank zwijgen op te leggen? E tussen de planken nodig hebt om een ​​gat te boren onder een hoek van 45 ° met een diameter van 6-8 mm, zet in zijn houten pin, geolied timmerman lijm, wo een beitel te tonen uitstekende uiteinde en stopverf het oppervlak van de vloer."

"Om het gemakkelijker te maken om een ​​met lak of verf afgedekte vloer te fietsen, strijkt u deze met een strijkijzer door een vochtige doek - en het is niet eenvoudiger om honderd te werken."

"Kleine verval op hout kan als volgt vermeden: de aangetaste hout uit het gezonde laag verwijderd, en vervolgens propyl Tyva 10 procent formalineoplossing na drogen en verf over een gedeelte zashpaklevyvayut .."

"Deur scharnieren zal niet kraken, als hun tijd om te smeren - het is al lang bekend regel, maar je kunt doen zonder smering Het is noodzakelijk om de puck te maken van kunststof buizen en zet het op het scharnier pin ..."

"Foutieve klink door breuk van de veer maar kunnen we dus herstellen: pruzhish rol succesvol Otre riemen rubberbuis van 15 mm diameter elastiek of D zines tussen de dagschoot en behuizingen geïnstalleerd voeren."

Wij bieden een eenvoudig apparaat om het raamkozijn in de open positie te bevestigen: een houten of kunststof plaat waarin een aantal gaten voor de bout zijn geboord. De plaat wordt met een schroef aan de vensterdoos bevestigd.

"Verlaging van het velmateriaal kan een grote opening over ner zijn: hamstring nagel (het zal dienen as) en een fragment van de boor (dit snijder) Omtrek Vera scheniem los vel rondom een ​​as.".

"Zagen asbotsemeltny golvende plaat onder een hoek met de richting van de golven is zeer moeilijk. Voor bedieningsgemak aanbevolen door natte bladeren met water via een natte lap, een tweehonderd Ron opgelegd aan de snijlijn. Doorweekte asbestcement wordt aanzienlijk, maar is zachter."

"Zodat de olieverf tijdens opslag niet uitdroogt en er geen film op ontstaat, leg een cirkel van dicht papier op het oppervlak van de verf en bedek het met een dun laagje drogende olie."

"Polyethyleenfilm, die een balkon of een serre bedekt, vooraf opslaan van de breuk door windwikkeling, aan beide zijden uitgerekt met tussenruimten van ongeveer 10-15 cm."

"Het is gemakkelijker om met een betonmix te werken, meestal wordt er klei aan toegevoegd, maar klei vermindert de sterkte van het mengsel." Voeg er een lepel afwasmiddel aan toe, berekend op een emmer water. "

"Cut inkepingen vogelhuisje mogelijk zonder brace. Het volstaat om de voorkant van de plaat in het midden gesplitst en gekapt een beitel of bijl poluotverstiya gewenste grootte, en sluit de helften."

"Het timmerwerkniveau kan gemakkelijk in een theodoliet worden veranderd, door er een richtinstrument vanuit de gleuf en de voorkant van te voorzien."

"Voor twee lijn linoleum zijn butt-end, is het handig om een ​​zelfklevende decoratieve film te gebruiken, waardoor het, op basis van of noleuma."

"Om ervoor te zorgen dat de nagel in de goede richting gaat en niet buigt bij het dichtslaan in een diep gat of groef, moet deze in de buis worden geplaatst, gefixeerd met verfrommeld papier of plasticine."

"Maak voordat je een gat in een betonnen muur insmeert een vel papier er vlak onder." Stof en scherven beton vliegen niet door de kamer. "

"Zwalkte een logboek of houten balken te helpen met eenvoudige sposoblenie - segment motorfiets of een fietsketting, het complement haak aan de ene kant en aan de schroot Homa is aan de andere kant."

"Om te werken met een zaag met twee handen, raden we aan om een ​​eenvoudige methode te gebruiken: om de hendel van de bovenste positie naar de onderste te verplaatsen."

"Knip een stuk leisteen van de benodigde grootte kan worden gezaagd, maar het is beter en gemakkelijker om door de lijn van de voorgestelde snede te breken met een spijkergat met een frequentie van 2-3 cm, en dan de lei op de steun te breken."

Kunststof ramen tegen betaalbare prijzen in ...

Vaste brandstofketels: voordelen en ...

Professionele zorg voor de coating van ...

Warm en praktisch huis gemaakt van hout

Je zult het nuttig vinden

2015 © «lsmd» is het portaal van de bouwers van Rusland.

Het kopiëren van informatie van de site is alleen toegestaan ​​met een geïndexeerde link naar de bron.

Hoe de binnendeurhendel te demonteren

De deurgreep wordt meerdere keren per dag gebruikt, wat leidt tot de noodzaak van een reparatie-apparaat of een complete vervanging. De eerste fase van het werk is de analyse van het handvat en het achterhalen van de oorzaken van de storing. Hoe je zelf de hendel van de binnendeur demonteert, lees verder.

Demontage van de deurgreep voor het oplossen van problemen

De belangrijkste soorten handgrepen voor binnendeuren

Op de binnendeur kunt u de volgende knoppen installeren:

 • stilstaat. Het handvat heeft geen grendelelementen en dient alleen om de deur te bedekken of te openen. Stationaire handgrepen kunnen worden geïnstalleerd vanaf een of beide zijden van de deur;

Handgrepen voor binnendeuren zonder sloten

 • duwen. Wanneer de deurgreep wordt ingedrukt, trekt het grendelmechanisme terug in de hendel, wat leidt tot de mogelijkheid om te openen. Als de hendel zich in de horizontale richting bevindt, wordt de deur gesloten en in de geselecteerde positie gefixeerd;

Deurklink die opent wanneer erop wordt gedrukt

 • rotatie. De vergrendeling wordt geactiveerd door aan de knop te draaien. Draaiknoppen voor maximaal gebruiksgemak zijn geprefabriceerd in een ronde vorm. Ronde handgrepen worden ook knoppen genoemd.

Draaiknop deur

Wanneer de hendel te demonteren

Zelf demontage van de handgreep kan nodig zijn:

 • bij het vormen van een piep of het grijpen van een klikmechanisme. In deze situatie is het voldoende om alle werkende elementen te smeren. Voor smering wordt machineolie of een speciaal mengsel van WD-40 gebruikt;
 • wanneer het apparaat niet kan worden gebruikt vanwege een lange gebruiksperiode of gebrek aan zorgvuldige houding en periodieke zorg. Alle deurgrepen vereisen regelmatige inspectie en tijdige smering van bewegende elementen, wat de gebruiksduur van het product verlengt;
 • voor routineonderhoud, bijvoorbeeld om de vergrendeling te vervangen of de bevestigingsbouten vast te draaien waarmee het apparaat op het deurblad is bevestigd;
 • Om de pen op een nieuwer of beter model te vervangen. In de verkoop komen voortdurend nieuwe modellen naar voren die als interieur kunnen dienen of een grotere mate van bescherming kunnen hebben.

Hoe de binnenhandgreep demonteren voor reparatie of vervanging? Hiervoor is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de volgende instructies, die zijn ontwikkeld door specialisten voor de meest populaire soorten pennen.

Om de vaste handgreep te vervangen, moeten de bevestigingsschroeven worden losgedraaid die kunnen worden geplaatst:

 • op het voorste gedeelte van het handvat;
 • onder de decoratieve dekking.

Bevestigingselementen van de stationaire handgreep

Om de ronde hendel te demonteren, moet u voorbereiden:

 • een speciale sleutel voor het losmaken van de borgpen. De sleutel wordt compleet met een handvat geleverd. Als een speciaal apparaat verloren gaat, kunt u elke willekeurige hexagonale sleutel gebruiken, geschikt voor de diameter;
 • schroevendraaier.

Demontage handvat is als volgt:

 1. Op de decoratieve hoes moet je een gat vinden voor de inbussleutel. Het bevindt zich meestal aan de onderkant of zijkant;
 2. Een sleutel wordt in het gat gestoken en lichtjes ingedrukt. Op deze manier wordt de borgpen losgemaakt;
 3. Met de andere hand wordt het handvat verwijderd. Trek hiervoor het apparaat alleen aan;

Het proces van demontage van de draaiknop

 1. de volgende stap verwijdert de decoratieve afdekking die het gat in het deurblad afsluit;
 2. onder de afdekking bevinden zich bevestigingsbouten die met een schroevendraaier moeten worden losgemaakt. Na deze handeling breekt de deurhendel in twee delen uiteen.

Plaats van deurgreepbevestigingen

Als u de draaiknop moet vervangen, moet u de vergrendeling verwijderen. Hiervoor is het voldoende om de bevestigingsschroeven op het eindgedeelte van de binnendeur los te schroeven en het bijbehorende mechanisme te bevestigen.

Het proces van onafhankelijke demontage van de draaiknop wordt gepresenteerd in de video.

Om de hendel te demonteren met het duwmechanisme, hebt u een schroevendraaier nodig die het meest geschikt is voor de bevestigingsbouten.

Het demontageproces wordt als volgt uitgevoerd:

 1. in de eerste fase is het noodzakelijk om de decoratieve patch te verwijderen. De hoes kan op twee manieren worden bevestigd:
  • met behulp van draad. Om het element te verwijderen, draait u de overlay verschillende keren tegen de klok in;
  • met een tongslot. Om de pleister te verwijderen, is het noodzakelijk om de tong in elke richting een beetje in te drukken met een scherp voorwerp;
 1. de volgende stap is het losdraaien van de bout aan de onderkant van de hendel. Met behulp van dit bevestigingselement wordt de hendel zelf bevestigd aan het mechanisme met de grendel;
 2. onder de sierkap bevinden zich twee of drie schroeven die het hoofdmechanisme bevestigen;

Elementen voor het bevestigen van de duwhandgreep

 1. Na het losschroeven van alle bevestigingen wordt de hendel vrij getrokken.

De hendel verwijderen uit de binnendeur

Het vergrendelingsmechanisme van de duwhandgreep wordt op dezelfde manier verwijderd als de handgreep met het roterende systeem.

Nadat u kennis hebt gemaakt met de voorgestelde schema's voor het demonteren van deurgrepen, kunt u het apparaat repareren of vervangen zonder de hulp van een specialist. Om de pen te installeren, volgt u de instructies die bij het nieuwe apparaat horen of voert u alle stappen in de diagrammen in omgekeerde volgorde uit.

Hoe de deurkruk van de binnendeur te demonteren: diagram, foto

Het handvat is absoluut een belangrijk functioneel element van elke deur. Moderne fabrikanten leveren hoofdzakelijk alleen hoogwaardige hardware aan de markt. Het is helaas nog steeds nodig om deurgrepen te vervangen door nieuwe. Sommige appartementseigenaren geven deze procedure de voorkeur aan ingehuurde vakmensen. Maar aangezien in principe het antwoord op de vraag hoe de deurkruk van de binnendeur moet worden gedemonteerd eenvoudig is, kunt u deze procedure desgewenst zelf opslaan en beheren.

In dit artikel zullen we in alle details bespreken hoe we de deurkruk van de binnendeur kunnen demonteren. Natuurlijk zullen ook foto's van deze operatie aan de lezer worden verstrekt.

In de volgende gevallen kan het nodig zijn om de hendel van de binnendeur te vervangen:

 1. Met een storing. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor de noodzaak van ontmanteling. Het mechanisme van de deurkruk in de loop van de tijd, hetzij als gevolg van intensieve exploitatie, hetzij als gevolg van ruwe behandeling van de canvas slijtage. Sommige onderdelen mislukken en de hardware stopt met het uitvoeren van de basisfuncties.
 2. Als u een nieuw model moet installeren. Technologieën in onze tijd ontwikkelen zich erg snel. En daarom verschijnen de deurgrepen van een steeds perfecter ontwerp op de markt.
 3. Reparatie in het huis. Dit kan ook de noodzaak veroorzaken om de deurgrepen te verwijderen. Immers, tijdens de reparatie verandert het interieur van de woonvertrekken vaak op de meest kardinale manier. Dientengevolge, kan het ontwerp van oude pennen disharmonie in het ontwerp maken.
 4. Het uiterlijk van schaafwonden op het handvat zelf. Decoratieve coating van het hoofdgedeelte van dergelijke accessoires als gevolg van intensief gebruik met de tijd begint af te slijten. De binnendeuren van veegpennen, zodat ze de algehele indruk van het ontwerp van gebouwen niet bederven, natuurlijk ook de moeite waard om de nieuwe te vervangen.

Voordat u begint met het demonteren van de deurkruk, moet u natuurlijk alle benodigde gereedschappen voorbereiden. Om dit element te demonteren, heeft de basismaster nodig:

 • schroevendraaier;
 • een priem, een spijker of een ander scherp en dun metalen voorwerp.

Eigenlijk moet je natuurlijk op de werkplek zorgen voor een goede verlichting. Sommige elementen van het ontwerp van de deurkruk zijn klein van formaat. Met een kleine hoeveelheid licht kunnen ze eenvoudig verdwalen.

Soorten deuraccessoires

Hoe de hendel van de binnendeur te demonteren, zullen we in detail in het onderstaande artikel bespreken. Laten we eerst eens kijken wat er in feite in de markt bestaat voor een aantal van dergelijke accessoires. De manier om het handvat te verwijderen, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de kenmerken van het ontwerp. Moderne deuren kunnen met de accessoires van deze groep op de markt worden gebracht:

 • onbeweeglijk;
 • draaien;
 • druk.

Ook zijn binnendeuren vaak uitgerust met speciale handgrepen, knoppen, sluiting, inclusief de sleutel.

De eigenaardigheid van het ontwerp van deze hardware is dat het in de meeste gevallen niets te maken heeft met de vergrendeling en vergrendeling. De stationaire handgreep wordt alleen gebruikt voor het sluiten en openen van de deur zelf. Dit soort accessoires worden direct op het canvas gemonteerd, meestal met schroeven.

Hoe de binnendeurhendel stationair te demonteren is

Om de fittingen van deze versie van het canvas te verwijderen, heeft de thuisgebaseerde master alleen maar een schroevendraaier nodig. Demonteer de stationaire U-vormige handgreep als volgt:

 • draai de schroef van het hoofdonderdeel los;
 • verwijder de handgrepen.

Zo'n eenvoudige techniek kan als een uitstekend antwoord dienen, inclusief de vraag hoe de ronde deurkruk van de binnendeurstang gedemonteerd moet worden. Bij het verwijderen van dergelijke accessoires, evenals bij het gebruikelijke (in de vorm van een beugel), moeten de schroeven vaak slechts aan één zijde worden losgeschroefd.

In sommige gevallen kan de stationaire handgreep worden aangevuld met een mechanische vergrendeling. Deze variant van de hardware wordt als volgt ontmanteld:

 • een schroevendraaier netjes losdraaien van de bevestigingsschroeven;
 • decoratieve hoezen worden verwijderd;
 • Van de metalen latei wordt een stang met een hoed verwijderd;
 • het handvat is aan een kant verwijderd;
 • aan de andere kant wordt een tetrahedrische springer verwijderd.

Hoe de deurkruk van de binnendeur te demonteren: het schema voor het demonteren van de draaibare hardware

Stationaire constructies op de deuren worden vaak gebruikt. Maar veel moderne interieurmodellen kunnen worden uitgerust met eenvoudig te gebruiken draaiknoppen. De accessoires van deze variëteit bestaan ​​uit de volgende elementen:

 • knop die rond zijn as roteert;
 • een grendel of een grendel.

De draaiingshoek van de knop bij dergelijke handgrepen wordt alleen beperkt door de hoeveelheid slag van de grendel. Het grote voordeel van de accessoires van deze variëteit is compactheid.

Natuurlijk willen veel huismeesters weten hoe ze de hendel van de binnendeur en zo'n variëteit moeten demonteren. Het demonteren van de roterende accessoires gebeurt volgens de volgende procedure:

 • decoratieve voeringen worden van het canvas verwijderd;
 • een scherp uiteinde van een priem of spijker wordt in de laterale technologische opening gestoken;
 • de pin is ingetrokken;
 • Eigenlijk wordt het handvat zelf verwijderd met een dop.

In de laatste fase moet de huismeester de grendel vergrendelen en de decoratieve flens verwijderen.

Grepen van deze variëteit hebben een L-vorm. Ze zijn uitgerust met drukfittingen, voornamelijk kantoordeuren binnen. Maar soms vullen ze het canvas en huishoudelijke modellen aan (meestal plastic). Wanneer u op deze knop drukt, begint de toggle te bewegen en gaat de deur open.

Het ontmantelen van de drukgreep begint met het verwijderen van het deksel dat zich naast de hendel bevindt. Om dit onderdeel te verwijderen, moet u:

 • Druk op de draaigrendelstop;
 • trek aan de as en de hendel.

Voor het gemak is het in dit stadium de moeite waard om een ​​priem of spijker te gebruiken. Nadat de overlay is verwijderd, hebt u het volgende nodig:

 • draai de bevestigingsdelen van de hendelschroeven los;
 • verwijder de tetraëdrische staaf;
 • verwijder de tweede overlay;
 • Verwijder de resterende delen van de hendel.

De accessoires van dit ras behoren in feite tot de klasse van roterend. Bij het ontwerp van dergelijke pennen is er onder andere ook een sleutelgat en een vergrendelknop.

Laten we vervolgens eens kijken hoe we de deurkruk van de binnendeur kunnen demonteren met de vergrendeling en vergrendeling. Voor het demonteren van dergelijke accessoires heeft de huismeester, naast een schroevendraaier, ook een speciale sleutel met nadruk nodig. De laatste komt meestal compleet met het handvat zelf. Demonteer de neus als volgt:

 • Schroef een schroevendraaier en verwijder de kap;
 • Op de geopende stop drukt u op een priem of een spijker;
 • verwijder de knop;
 • aan de kant van de verwijderde handgreep schroef de twee schroeven los;
 • verwijder de vrijgekomen delen van de structuur.

In het laatste stadium, draai de schroeven los die de grendel vasthouden. Vervolgens moet je alleen het laatste canvas verwijderen.

Zo hebben we ontdekt hoe de deurkruk van de binnendeur te demonteren is met een slot, de gebruikelijke draai-, duw- of vastzetinrichting. Demonteer al deze soorten accessoires, zoals u kunt zien, vrij gemakkelijk. Het uitvoeren van de demontageprocedure moet natuurlijk zo nauwkeurig mogelijk zijn. In het bijzonder moet een zorgvuldige huismeester een schroevendraaier of een priem gebruiken. Het doorbreken van deze scherpe gereedschappen kan de decoratieve coating van het deurblad zelf zeer gemakkelijk beschadigen. En dit zal op zijn beurt natuurlijk een uiterst negatieve impact hebben op het uiterlijk en de hele kamer als geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

78 − = 72