Feeders voor geiten voor hooi

Een feeder maken voor geiten

Geiten worden beschouwd als uiterst pretentieloze dieren. Desondanks verschillen ze van afschuw. Laten we een echt voorbeeld beschouwen. Wanneer de zomer met aas buiten het raam geen problemen oplevert. Het is genoeg om een ​​dier naar een weide te leiden, en het zal kiezen wat het nodig heeft.

In de winter is de situatie drastisch aan het veranderen. Geiten leven in een stal, wat betekent dat ze een geschikte feeder voor hen moeten maken. Het is hier dat de grootste moeilijkheid ontstaat. Dit klinkt een beetje vreemd, maar de aard van de geiten is erg tegenstrijdig. Aan de ene kant zal het dier nooit hooi nemen dat op de vloer van de stal is gevallen, aan de andere kant - het zal zichzelf niet de kans ontnemen om een ​​beetje voedsel te trekken.

In werkelijkheid is de situatie als volgt. Als de feeder voor de geiten niet goed is ontworpen en geïnstalleerd, zal na een half uur al het hooi liggen dat u hebt gelegd op de grond liggen. Daarom is het erg belangrijk om een ​​feeder te maken die het eigenzinnige temperament van de dieren beperkt.

Geiten zijn fantastische dieren. Ze geven lekkere en gezonde melk, waaruit je unieke zuivelproducten kunt maken. Met dit alles is hun inhoud meerdere keren goedkoper in vergelijking met dezelfde koeien. Daarom is het zo belangrijk om een ​​correcte en handige feeder voor geiten te maken. Het hangt er immers van af hoe comfortabel het dier in zijn huis zal zijn.

De crisis komt maar in een stroomversnelling. Daarom probeert elke persoon zijn manier van verdienen te vinden. Het fokken van geiten en het creëren van unieke zuivelproducten is goedkoop en kosteneffectief. Mensen zijn bereid om goed geld te betalen om zo'n zeldzame delicatesse te proeven.

Bijzonder belangrijk in een dergelijke onderneming is het voedsel van geiten. Je moet een feeder maken die je contact met dieren minimaliseert. Je moet tenslotte andere dingen doen.

Uiteraard moet bij het ontwikkelen van een bedrijfsplan speciale aandacht worden besteed aan aspecten als:

 • het juiste ras kiezen,
 • selectie van een plaats voor een kraam,
 • box ontwerp,
 • ontwikkeling van manieren om producten te verkopen.

Al deze taken zul je moeten beslissen in de voorbereidende fase en voor nu zul je leren hoe je een feeder voor geiten met je eigen handen kunt maken.

Vereisten voor feeders voor geiten

Voordat u een feeder voor geiten maakt, moet u weten welke criteria in de moderne landbouw aan deze faciliteiten worden gesteld. Het is in dit stadium dat de meeste beginners een aantal vragen hebben.

Het is noodzakelijk om te beginnen met het feit dat er geen duidelijk vastgestelde criteria zijn. Daarom is het eerste waar u op moet vertrouwen bij het creëren van een koppel voor geiten uw financiële mogelijkheden en het aantal dieren dat u wilt voeden.

Veel beginnende boeren proberen de geitenvoeder ongewoon ongebruikelijk te maken. Helaas helpt dit in de meeste gevallen niet. In dit nummer is het het beste om vast te houden aan beknoptheid. De beste structuur is degene die het meest geschikt is voor dieren.

Dit is het laatste criterium dat u moet volgen bij het maken van uw project. Je moet zo'n feeder maken, waarin de geit niet in de war raakt. Bovendien moet het universeel zijn.

Merk op dat je geiten met alleen hooi niet kunt voeren. Hun dieet moet zo gevarieerd mogelijk zijn. Dit zal een garantie zijn voor een lange levensduur en gezondheid van dieren. Geiten in aanvulling op Sen gebruiken dergelijke feeds:

Als u een feeder van kwaliteit wilt maken, mag de hoogte niet minder zijn dan één meter. Anders springen geiten er gewoon in.

Nummer 1

De eerste versie van de feeder voor geiten valt op door zijn praktische bruikbaarheid. Iedereen kan het doen, terwijl het tegelijkertijd een minimum aan kracht en financiën uitgeeft. Het is ook de moeite waard om de structurele eenvoud te vermelden die, zonder speciale bouwkennis te hebben, een eenvoudige maar betrouwbare constructie mogelijk maakt.

Het belangrijkste structurele element van de feeder, die we zullen doen, is een eenvoudige babywieg. In feite is dit accessoire een kant-en-klare feeder.

Wat is een wieg voor kinderen? Dit is een houten kist met veel hengels. Dit laatste zal in het ideale geval de toegang van geiten tot voedsel beperken. Dit type feeder is ideaal voor het opslaan van hooi en twijgen van bomen.

Natuurlijk kan een feeder voor geiten van een babywieg ook worden gebruikt voor wortelgewassen, maar hiervoor moet je iets extra's doen. Sluit de bodem met een stuk multiplex. Een fijn gaas kan ook worden gebruikt. Maar de eerste optie is nog steeds beter.

Het is noodzakelijk om te erkennen dat de feeder voor geiten een aantal belangrijke voordelen heeft, naast het feit dat het heel gemakkelijk is om te doen, ze omvatten:

 • Mobiliteit van de structuur. Indien nodig kunt u de structuur naar elke plaats in de stal verplaatsen. Voor meer comfort is het beter om kleine wielen aan de benen te bevestigen.
 • In de zomer kan de voederbak van de wieg gemakkelijk de tuin worden uitgerold en van daaruit de belangrijkste bron voor het voederen van jonge dieren worden gemaakt.
 • Indien nodig kan het ontwerp worden aangevuld met secundaire elementen. Bijvoorbeeld, voor de zomer zal het geen kwaad een luifel te maken, die de geiten tegen de regen zal beschermen.

Zoals u kunt zien, is de feeder voor de geiten van het babybedje handig en praktisch, bovendien niet meer dan 10-20 minuten.

Het belangrijkste nadeel van de vorige versie van de geit feeder is dat een babywieg nodig is om het te maken. Optie nummer 2 is verstoken van een dergelijke tekortkoming. Doe gewoon alles volgens de onderstaande instructies en spoedig ontvangt u de feeder van uw dromen.

Selecteer eerst de gewenste hoek. Hier spijker twee planken. De ene moet aan de andere worden bevestigd (op de grond). Stijg op tot een afstand van 90 centimeter en spijker nog een bord. Op deze manier maak je het raamwerk van de toekomstige structuur.

De lengte van de planken hangt af van het aantal dieren dat je zult houden. Als het in een kudde van meer dan 5 personen het beste is om twee feeders van dit type te maken, anders kunnen de geiten overvol zijn.

Het hek is genageld zodat er een rooster ontstaat. Daarna kunt u ervan uitgaan dat u zelf een feeder voor geiten hebt gemaakt. Over het algemeen duurt de uitvoering van het project in het leven ongeveer anderhalf uur. Met wat vaardigheid kun je binnen een kleiner tijdbereik blijven.

Typisch zijn dergelijke hooitanks voor dieren. Leg uit dat een soortgelijk fenomeen niet gemakkelijk is, maar het feit is op het eerste gezicht. Natuurlijk materiaal en een gunstige locatie in de kamer zorgen voor een goede eetlust en een snelle groei van uw huisdieren.

Om dit idee te implementeren, moet u vier houten staven in voorraad hebben. Je moet ook acht lange racks vinden. Het is wenselijk dat ze zo dun mogelijk zijn.

In dit ontwerp zullen de staven de rol van hoeken spelen. Reiki wordt de belangrijkste en basiselementen van het raamwerk. Als gevolg van eenvoudige manipulaties krijg je een rechthoekige vorm.

Reiki moet genageld worden in bars. En het is noodzakelijk om zowel aan de bovenkant als aan de onderkant te spijkeren. Vrije ruimte is bedekt met een fijnmazig metalen net. De bodem is gemaakt van multiplex. Ook voor dit doel is hardboard heel geschikt.

De afmetingen van de constructie zijn afhankelijk van de grootte van de kudde. De kamer zelf speelt een belangrijke rol. In een kleine ruimte is het maken van een grote toevoertank eenvoudigweg niet rendabel.

Om een ​​structuur van dit type te maken, hebt u de volgende elementen nodig:

 • Twee vellen houtvezelplaat 70x80.
 • Drie bladeren zijn 60х150.
 • Twee houten blokken.

Indien nodig kan de vezelplaat worden vervangen door een eenvoudig multiplex. Voordat je begint, kan het geen kwaad een tekening te maken. In het ontwerp zelf worden de staven met anderhalve meter aan het laken genageld. Dus jij maakt de vloer.

Voor de constructie van de feeder kunt u ook de platen gebruiken, waarbij u de juiste inkepingen maakt en aan de draagstaven vastmaakt

Dan moet je kleinere vellen spijkeren aan de uiteinden. Als gevolg hiervan, krijgt u de zijwanden. De laatste twee vellen van je set zullen door de vensters moeten snijden. Via hen zullen dieren voedsel krijgen.

Drie typen feeders met afmetingen voor grove en gecombineerde feeds voor geiten worden weergegeven in de onderstaande afbeelding

Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk om je eigen feeder voor geiten te bouwen. De moeilijkste vierde optie duurt niet meer dan 2-3 uur. Het belangrijkste in dit geval is niet te haasten, hoogwaardige materialen te gebruiken en alles volgens plan te doen, waarbij de beste optie voor uw bedrijf wordt gekozen.

Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

Dmitrovskoe highway, 163a, gebouw 1, -1 verdieping

Soorten feeders voor geiten en hoe ze te maken

Een feeder voor geiten stelt u in staat uw voedsel economischer te sparen en hun verliezen te verminderen. Dieren eten slecht hooi van de grond, vertrappen het vaak, wat leidt tot schade aan een aanzienlijk deel van het voer om dit te voorkomen, je moet weten hoe je een feeder voor geiten kunt maken. Het ontwerp van de geitenvoeder is afhankelijk van de soort, de leeftijd, het type voer dat wordt gebruikt, het materiaal. Noodzakelijkerwijs in een loods is het noodzakelijk om een ​​kwekerij onder een hooi op te zetten, een bak voor krachtvoer en мешанок.

Belangrijkste typen feeders en vereisten voor hen

Naleving van de veiligheid is de belangrijkste vereiste bij de productie van feeders. Je moet nadenken over hoe je het goed moet doen, zodat de geiten niet gewond raken:

 • dieren zouden niet moeten migreren naar voedertroggen;
 • er mogen geen uitstekende staven, spijkers of andere delen zijn die verwondingen kunnen veroorzaken;
 • geiten kunnen vastlopen;
 • verf en andere coatings moeten veilig zijn.

Hoe eenvoudiger het ontwerp van de feeder, hoe beter. Met deze regel moet zowel bij de bouw als bij de toekomstige exploitatie rekening worden gehouden. Maak een feeder kan worden gemaakt van geïmproviseerde materialen - planken, oude vaten, metalen buizen. Maar u moet overwegen welk type feed u zult gebruiken. Als u een groot aantal dieren heeft, is het raadzaam om feeders te gebruiken voor goede volumes - rollen van 400-600 kg. Voor hun plaatsing worden speciale vorkheftrucks gebruikt. In de pennen zijn speciale cilindrische feeders geïnstalleerd voor de grootte van de rol, het proces van het geven van voer voor een groot aantal dieren is minuten.

In een kleine boerderij is het beter om balen van 20-30 kg of los hooi te gebruiken. In dit geval kunt u elk type hangende feeder of staande bunker gebruiken. Het is belangrijk om, met behulp van ruwvoer in balen, touwen te verwijderen, aangezien geiten ze vaak eten, wat leidt tot verstopping.

Het verkeerde type feeder bespaart niet op producten. Als u niet onder de trog van de kribbe plaatst, zal er een groot verlies van hooi en twijgen zijn, die aan flarden worden gereten door dieren, vermengd met mest. Ook wordt in deze bak gemengd voer, wortelgewassen, mesques, graan gegeven. Hiermee kunt u besparen op het gebied en het aantal feeders.

Elk type feeder moet een omheining van palen hebben. De opening ertussen maakt het mogelijk dat het hoofd in de geit wordt gestoken om voedsel te nemen, maar voorkomt de penetratie van het dier zelf. Indien samen gebruikt met de melkdieren geiten, moet de ruimte van verschillende breedtes - vensters en met een interval van 20 cm op een hoogte van 60 cm van de vloer en onder de spleet neergelaten in de 10 cm. Jonge dieren kunnen uw hoofd steken in een kleine opening, en de volwassen eerste geit steekt zijn hoofd door het raam, en vervolgens verlaagt onderstaand formulier.

Zelf feeders maken - eenvoudige schema's

Bij het kiezen van een feeder moet u rekening houden met de schuurruimte, beschikbaar vee, beschikbaarheid van materiaal, financiële mogelijkheden. Merk ook op dat je misschien moet uitbreiden (het aantal geiten zal toenemen), dan zul je de gebouwen opnieuw moeten doen. Niet minder belangrijk is de onderhoudbaarheid - dieren zullen niet wachten tot u de feeder kunt repareren, wat tot verwondingen en productiviteitsverlies kan leiden.

In de geit moet je voeders hebben van alle soorten - voor hooi, concentraten, sappig voer.

Scharnierende kwekerijen en andere eenvoudige structuren

Dit is het eenvoudigste en meest voorkomende model voor hooi en ander ruwvoer (schroot, bezems). Dergelijke feeders zijn gemonteerd op de muur, scheidingswanden, poorten. Hiermee kunt u materialen besparen (de helft van het ontwerp is al beschikbaar), evenals het gedeelte van de kamer.

Hoekige variant voor 1-3 geiten:

 1. in de hoek van de paddock op een hoogte van 20 cm van de vloer is een stang bevestigd met een doorsnede van 50 mm of een plaat met een breedte van 100 mm en een dikte van 30-40 mm. De lengte van de balk is 40 cm;
 2. op een hoogte van 100 cm van de vloer is een andere balk bevestigd evenwijdig aan de grond, maar 80 cm lang;
 3. we verbinden de balken samen met rekken (brusochki met een doorsnede van 20-25 mm) met intervallen op de bodem van 10-12 cm, en aan de bovenkant - 20-25 cm.

Dit ontwerp maakt het gemakkelijk om hooi te leggen, en geiten nemen het in kleine bundels. De kooi voorkomt dat de geit in de feeder komt en het voedsel besmet. Smalle gaten van onderen interfereren met kinderen.

Andere eenvoudige feedermodellen:

 • gefixeerd op de muur mesh-rabitsa met cellen van 5-7 cm;
 • kunststof vat met vensters 20x20 cm;
 • vastgemaakt met raamlatten.

Het belangrijkste nadeel van alle hierboven beschreven voeders is een groot verlies aan voer. Kleine grassprieten vallen eruit en worden gehavend door geiten, vermengd met uitwerpselen en strooisel. Dieren eten al dergelijk voedsel niet. Daarnaast zijn er andere nadelen - het kunststofzijde moet worden vastgesteld, mesh gezicht wrijft geiten en hoekige goot heeft een kleine capaciteit en is alleen geschikt voor kleine dieren.

Combinatie voederbak voor muur en straat voor de handen van de geit

Als je hebt besloten om de geitenfokkerij grondig te doen, dan moet je vooral op een verantwoorde manier met voeding omgaan. Voedergewassen is een grote verspilling van fondsen - tot 50% of meer van het jaarlijkse budget. Overtollig voederverlies door onjuist feederontwerp verlaagt verder de winstgevendheid.

Het is beter om de voedertrog langs het gangpad te plaatsen, zodat het handig zou zijn om voedsel te vragen voor geiten en een inspectie uit te voeren, en ook om de dieren niet opnieuw bang te maken, door naar hen in de kraal te gaan. Om het te produceren, kunt u een boom gebruiken (deze is beter toegankelijk, gemakkelijker te verwerken) en metaal (duurzaam, gemakkelijker te onderhouden). De keuze van het materiaal wordt niet beïnvloed door het type constructie, daarom zal het schema van de feeder van de planken worden beschreven:

 • hoogte vanaf de vloer - 150 cm;
 • lengte - 30 cm + 15 cm per hoofd;
 • diepte - onderaan 20 cm, bovenaan - 50-60 cm;
 • openingen tussen de spijlen - 10-15 cm voor melkgeiten.

Onder de bak moet noodzakelijkerwijs een bak of trog op volledige lengte worden geplaatst. Dit is nodig om het verlies van voedsel te verminderen - het gras wordt verzameld in de trog en na het eten van de geiten. Het is ook mogelijk om dergelijk afval aan een geit of ander minder veeleisend vee te geven. Als je van plan bent mezhniki en andere natte voedergewassen (kuilvoer, gehakte wortelgroenten) in een aparte feeder te geven, kun je een pallet hout maken. Als u een universele feeder hebt (geconcentreerde concentraten, grove en sappige feeds worden voorgeschreven in de lade), is het beter om het te maken van metaal of dik plastic. Zulke materialen zijn gemakkelijker te reinigen - in de spleten tussen de planken zitten verzamelde voedseldeeltjes, wat tot hun verval leidt.

Aandacht moet worden besteed aan de balken en de tussenruimten ertussen. Als u melkgeiten gescheiden van de rest van de bevolking, dan past men de breedte van de spleten in de 15-20 cm Maar de samenkweek volwassen en jonge dieren, is dit ontwerp niet geschikt -. De sleuf zodanig geit duwt alleen de kop, maar het kind kan het hele beklimmen . In dit geval zijn ze anders: de openingen zijn gemaakt van verschillende formaten op verschillende hoogtes. Zoals roosterstaven 20 cm breed, zij zijn geïnstalleerd met intervallen van 10 cm. Het is de top (100 cm boven de vloer) de tussenruimte uitzetten tot 20 cm (gekapt deel van het bord). Het blijkt dat de geit zijn hoofd er kan neerleggen en zijn nek langs de gleuf kan laten zakken, en de jongen in de bodem kan niet klimmen.

In de winter moeten geiten worden vrijgelaten in de stal - een omheind gebied naast de schuur voor bezonning en actieve lichaamsbeweging. Op het terrein van de behuizing moet u ook een feeder voor ruwvoer plaatsen. Het ontwerp is identiek aan dat van de muur, alleen de geitbenadering moet aan beide zijden zijn. Het is ook beter om een ​​dak te bouwen - om te beschermen tegen neerslag.

Uitstekende straatvoeders voor geiten met hun eigen handen worden verkregen uit plastic vaten. Ze zijn geschikt voor elk dier, maar worden vaker gebruikt voor jonge dieren. Je hebt een vat nodig met een inhoud van 100 liter. We maken diametrale symmetrische markeringen aan beide uiteinden van het vat. Ga nu 20 cm terug en markeer de helft van de cirkel van boven en van onderen. Nu moeten we het vat doorsnijden om twee identieke delen te krijgen. Elk heeft een bodem en een zijmuur.

Nu moeten we het rooster op het centrale deel van het vat over de hele hoogte plaatsen. Uitstekend metselwerkrooster met een cel van 100 mm. We leggen het hooi in de resulterende bunker uit de halve schaal en het rooster. Babygeiten nemen voedsel door de cellen en eten de restjes op van de pallet. Minus dit ontwerp - lichtheid, volwassen dieren kunnen gemakkelijk bewegen. Ook is er geen dak - daarom is het beter om onder een luifel te plaatsen.

Doel rijden voor jezelf

 • Melkmachine voor geiten door eigen handen

 • Instructies voor het maken van een feeder voor geiten zelf

  Geiten zijn schattige dieren, maar hun karakter heeft onderscheidende kenmerken - kieskeurigheid en de wens om voedsel te stelen. Ze proberen alles wat ze in de weide zien te proberen, slechts een paar planten worden omzeild, ze houden ervan de tuinen van andere mensen te bezoeken. Bij het begin van het koude weer worden geiten in de stallen achtergelaten. Vaak gooien ze hooi weg van de gebruikelijke feeders en wat er op de grond ligt, eten ze niet. Ze kunnen met hun voeten in de kribbe klimmen en de inhoud vertrappen. Geit, preuts, dierlijk en besmet voedsel is er niet meer. Daarom is het belangrijk om de feeders voor geiten door hun eigen handen te maken, om het obstinate dier te slim af te zijn.

  Feeders zijn er in verschillende uitvoeringen: voor stijve en zachte feeds, of gecombineerd. Wanneer u ze zelf maakt, hebt u een minimale inspanning en een korte tijd nodig. Eerst bepalen we de plaats in de kamer waar deze zich bevindt. hier Er moet rekening worden gehouden met de bewegingsvrijheid van dieren, zodat ze niet massaal voor de ingang staan. Daarom installeren we de constructie in de uiterste hoek van de schuur.

  Nadat de plaats van de toekomstige voedertrog is gekozen, is het noodzakelijk om te beginnen met het voorbereiden van de nodige werkgereedschappen en materialen voor de constructie. belangrijk om na te denken over de grootte van de structuur, het berekenen van het aantal dieren. Het is dus noodzakelijk:

  De constructie is gemaakt van houten planken en dunne staven. Er zijn verschillende opties voor de constructie van feeders.

  Het belangrijkste stadium van het maken van een feeder met uw eigen handen

  Twee identieke breedte planken genageld onderaan 10-15 cm vanaf de vloer in de hoek van de kamer, dunne bevestigd erbovenop op afstand, rekening houdend met het feit dat de bok niet gevangen op de hoorns. Vervolgens worden dunne platen verticaal op de schroeven of spijkers tussen de bovenste en onderste planken 25-30 cm van elkaar bevestigd. Uiterlijk lijkt het op een hek van een hek.

  Na het controleren van het ontwerp in actie: voer geiten en observeer hun gedrag. Vaak worden geiten heel snel opgenomen en beginnen ze meteen het hooi uit de nieuwe feeder te trekken. Dit is het zeer eenvoudige feederoptie eigen handen, beschikbaar voor elke liefhebber.

  Een ander type feeder is handig voor de locatie in het midden van de pen. Voor de constructie hebt u dezelfde gereedschappen, platen, materiaal voor het frame en dikke balken nodig voor de basis van de structuur. Gebruik als kader een grote maas voor het schermen of dunne brusochki. We maken de dikke planken samen met planken zodat we een rechthoekige constructie krijgen. Tussen de planken maken we de planken of het rooster vast.

  Eten in deze optie is van bovenaf opgemaakt en gevuld als het wordt gegeten door zijn geiten. De grootte wordt bepaald door de ruimte van de pen en het aantal geiten in de kamer. Bovendien, met deze optie het is noodzakelijk om een ​​houten vloer onder je voeten te hebben, in het geval dat geiten zich in een open pen bevinden. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het voedsel niet vochtig is bij nat weer.

  Jonge geiten worden speciale feeders gemaakt, die overeenkomen met hun groei. De lengte ten hoogste 10 cm en breedte 20 cm. Zet feeders geiten gescheiden van volwassenen, omdat ze jong afgedestilleerd, waardoor niet geiten kloof.

  Voor het zomerseizoen met hun eigen handen kan draagbare kwekerijen maken, die tijdens de wandeling in de buurt van de geiten kan zijn. Het voordeel van dergelijke kwekerijen is de beschikbaarheid van vloer en luifel, die het voedsel droog zullen houden tijdens regenachtig weer, en het kan worden verplaatst. Het frame van deze trog is als een babywieg.

  Er zijn een aantal functies waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van feeders voor geiten. Allereerst hangt de keuze af van het type feed:

  • want vaste, grove voeders moeten breed en massaal zijn;
  • voor gecombineerd - meer licht;
  • voor grasachtig hooi - lang, zodat alle geiten onmiddellijk werden geplaatst.

  De hoogte wordt bepaald zodat de geiten niet in de structuur kunnen springen of klimmen. Meestal is de optimale hoogte van één meter of iets hoger.

  De variant van de trog van Franse boeren

  Het belangrijkste verschil tussen de inhoud van geiten en Russische boerderijen is dat geiten in Frankrijk voornamelijk in open weiden verbouwd worden. Dit komt door warmere weersomstandigheden. Maar de Fransen zijn ook bezorgd over het creëren van feeders voor geiten, wanneer het nodig is om ze in hokken te plaatsen.

  De Franse versie is een houten kist met rechthoekige ramen aan beide zijden. Trouwens, zo'n ontwerp, gewoon zal niet toestaan ​​dat dierlijk voedsel wordt weggegooid op de vloer. Alleen snelle kinderen kunnen naar boven springen, maar dat dit streven om van bovenaf te vermijden, een rooster plaatst of een gebruikelijke houten deur bevestigt. Een dunne ijzeren plaat wordt van onderaf gebruikt. Het kan ook worden verplaatst naar open pennen of behuizingen.

  Het belangrijkste is om te beslissen over de keuze van de feeder die bij de behoeften van huisdieren past en stoutmoedig te beginnen om deze te maken. Geiten zullen tevreden zijn.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  39 − = 37