Ruimte van 15 vierkanten hoe uit te rusten

Slaapkamer interieur 15 m² - 70 prachtige lay-outs

De slaapkamer is de plaats waar we na werkdagen onze mentale en fysieke kracht herstellen. Daarom moet het gezellig zijn, niet erg groot, maar tegelijkertijd alle noodzakelijke dingen bevatten om te rusten voor de eigenaars.

Een kamer van 15 vierkante meter is uitermate geschikt om er een slaapkamer in te plaatsen. Hier kun je een plek vinden voor rust, voor lessen en voor entertainment.

Bij het plannen van een slaapkamer van 15 vierkante meter moet u rekening houden met verschillende nuances. Allereerst is dit de aanwezigheid van een raam. Een raam is een zone van licht, dus als wordt aangenomen dat er een werkplek in de slaapkamer zal zijn, is het beter om het hier te organiseren. De tafel kan direct bij het raam worden geïnstalleerd en rond de raamopening kunt u de kluisjes voor het kantoor en planken voor boeken inbouwen. Als het werkgebied afwezig is, kan een raam een ​​kaptafel of een kleine ladekast worden geplaatst.

Ten tweede maakt het uit of u 15 slaapkamers in uw slaapkamerinterieur heeft. m kledingkast of kledingkast. Als er een kastapparaat nodig is, is het beter om het een hoekoptie te laten zijn. De kledingkast (of kledingkast), gemaakt in de hoek, bespaart aanzienlijk de ruimte van de kamer, maar blijft tegelijkertijd erg ruim.

En in de derde - dit is de indeling van een bed of een bank en hun afmetingen. In een slaapkamer van 15 meter is het heel goed mogelijk om zowel een bed als een bank te plaatsen. Het enige verschil is dat de bank compacter is en daarom aan elke dove muur kan worden gezet. Het bed is meestal anders van formaat en het best geplaatst met een hoofdeinde tegen een dode muur (muur zonder ramen en deuren). Tegenover de ligplaats wordt heel vaak op het nachtkastje geplaatst of aan de muur van de tv opgehangen. De tweede optie is optimaal, omdat de tv aan de muur minder ruimte in beslag neemt.

Ontwerp en inrichting van de slaapkamer 15 m². M foto

De inrichting van zo'n slaapkamer kan heel divers zijn. Alles hangt af van de gekozen slaapkamerstijl en de voorkeuren van de gastheren. Het enige waar u aan moet denken, is dat u niet moet gebruiken voor zulke relatief kleine kamers, massieve meubels die de kamer ophopen. En het zou leuk zijn in deze kamer om meer strooilicht toe te voegen, waardoor de ruimte visueel toeneemt.

Ideaal ontwerp voor woonkamer 15 m² M. m

Naar een woonkamer van 15 vierkante. m zag er stijlvol uit en was praktisch in gebruik, je moet de juiste kleuren kiezen en meubels rationeel ordenen. Relatief kleine woonkamer 15 vierkante meter. m zal een gezellige plek worden voor het verblijf van het huishouden, als het goed is om de ontwikkeling van het ontwerp te benaderen. U moet beginnen met de juiste schatting van de geometrie van de ruimte. In de meeste gevallen is het een klassieke rechthoek, uitgerust met deur- en raamopeningen. Zelden heeft de kamer toegang tot een balkon of een loggia. De volgende stap is om aandacht te besteden aan de hoeveelheid invallend licht.

Keuze van het functionele doel van de woonkamer

Om de rechthoekige woonkamer lang tevreden te houden, is het noodzakelijk om de doelbestemming correct te kiezen. Ontwerpers wordt geadviseerd om een ​​voldoende belangrijke fase om verschillende redenen niet te negeren. Ten eerste hangt de selectie van meubilair en de daaropvolgende plaatsing af van het functionele aspect. Ten tweede wordt de aanpassing van het binnenkomende licht ook uitgevoerd rekening houdend met de functionele zonering in de kamer.

Maak een juiste keuze in alle opzichten en een stuk papier.

Voor het begin van het ontwerp van de woonkamer is het maken van een plan voor het regelen van meubels op papier, rekening houdend met de behoeften van alle bewoners van het huis

Op papier is het nodig om een ​​rechthoek te tekenen, die schematisch de functionele zones van interesse aangeeft:

 • Een plaats voor het verzamelen van leden van het huishouden;
 • Geplande locatie voor werk;
 • Plaats voor een boekenkast of een andere kast;
 • Zone voor fauteuils en sofa;
 • De locatie van de elektrische haard (indien nodig);
 • Plaats van installatie van een plasma-tv.

Het wordt aanbevolen om het toekomstige ontwerp met een zekere ruimte te vormen. In dit geval is het niet nodig dat huishoudens letterlijk "kruipen" tussen dichtbevolkte meubels. Op basis van de verzamelde informatie kunt u, dankzij het gemaakte minischema, min of meer nauwkeurig de parameters van meubilair en de plaats van plaatsing bepalen.

Woonkamer 15 m² M. m: keuze van kleurenoplossing

Voor degenen die nog geen plan voor de gewenste kleuroplossing hebben, hebben de ontwerpers verschillende tips opgesteld. Alles wordt opgelost door te onderhandelen met de rest van het huishouden. Het is noodzakelijk om af te stappen van het idee om tot het uiterste te gaan. Te "schreeuwende" tonen zullen letterlijk "druk zetten op de psyche." Een dergelijk interieur zal ongemakkelijk zijn. Weigeren is nodig van overdreven pasteltinten.

In een kleine woonkamer is het het beste om de muren in lichte kleuren te schilderen om de ruimte visueel uit te breiden

De ontvangst van gasten en andere feestelijke evenementen hier zal buitengewoon saai zijn.

Naast de mening van het gezin, is het noodzakelijk rekening te houden met de volgende factoren:

 • Mate van kamerverlichting;
 • Geografische zijde, waar de ramen opengaan;
 • De heersende kleurenschaal;
 • Gepland aantal gasten.

Het laatste punt is vooral relevant voor degenen die een prachtig ontwerp willen belichamen. Fans van luidruchtige partijen moeten op de juiste kleuren letten, bijvoorbeeld oranje, goud, geel of rood. In deze atmosfeer zullen de gasten zich gewoon niet vervelen. Voor de supporters van een afgemeten rust na een zware dag wordt het aangeraden om rustigere kleuren te kiezen: violet, blauw of lichtgroen.

Indeling woonkamer 15 m² M. m: selectie van foto's en licht

Het appartement moet altijd goed geplaatste lichtaccenten hebben. Dankzij dit hebben de huishoudens een comfortabele perceptie van de kamer. Vergeet niet dat eventuele fouten in de fase van het vormen van het verlichtingssysteem niet worden weerspiegeld in de kleur van het meubilair. Om problemen in de toekomst te voorkomen zal een kleine voorbereidende fase helpen.

Als verlichting voor de woonkamer 15 vierkant. m perfect matchende puntlichten, die langs de rand van het plafond zijn gemonteerd

Voordat u deze of die verf voor de kamer gaat gebruiken, moet u een paar sondes nemen. Als u ze in de kamer brengt, moet u ervoor zorgen dat de weergave correct is voor de opgegeven kleur van de fabrikant onder kunstlicht en natuurlijk licht.

Daarnaast worden een aantal andere aanbevelingen benadrukt:

 1. Het recreatiegebied wordt verlicht door een licht gedempt licht, waardoor zelfs een kort dutje mogelijk is;
 2. Het gebied verlichten voor werk wordt alleen gedaan met een kleine tafellamp geselecteerd om rekening te houden met de heersende stijl in de kamer;
 3. Het gebruik van een vals plafond met een ingebouwd verlichtingssysteem is een moderne manier om de benodigde hoeveelheid licht in het interieur van een hal te brengen zonder zelfs de schaarse vierkante meters op te nemen;
 4. Gebruik van kunstmatige lampen - hiermee kunt u de kamer opdelen in verschillende functionele gebieden. Werk, rust, amusement - de lay-out zal meer succes hebben als de eigenaar van een woning voortijdig zorgt voor de kwestie van zonering.

Reparatiehal 15 m²: Kies stijl en meubilair

Naast persoonlijke esthetische voorkeuren, is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenaardigheid van de beschikbare vierkante meters. Ontwerpers suggereren aandacht te schenken aan de moderniteit, die wordt beschouwd als de meest effectieve manier om een ​​relatief kleine ruimte te organiseren. Onder andere gebieden die het mogelijk maken om reparaties effectief in het pand uit te voeren, onderscheiden: etnisch en minimalisme.

Woonkamer 15 m² M. m heeft niet veel vrije ruimte, dus het is beter om een ​​opvouwbare bank te kopen die perfect ruimte bespaart

In sommige thematische publicaties is er een aanbeveling om een ​​klassieke stijl te kiezen, maar hier is het nodig voorzichtig te zijn. Aan de ene kant zijn de woonkamer en studie in de klassieke richting altijd een lust voor het oog. Aan de andere kant zullen dergelijke reparaties "in een mooie cent belanden".

Vorm de gezellige sfeer en red het gezinsbudget om de volgende tips te helpen:

 • De weddenschap wordt gemaakt op functionele, in plaats van omvangrijke meubels;
 • Voordat je het koopt, moet je de lengte ervan in de winkel leren kennen;
 • Het is raadzaam om 1 of 2 (maximale) stoelen te kiezen;
 • Als de eigenaar van een woning geen behoefte heeft om het te overbelasten, kunt u de voorkeur geven aan banken en Ottomanen;
 • Het is niet overbodig om aandacht te besteden aan de banken-transformatoren, die veel ruimte kunnen besparen;
 • Spiegelkast-compartiment vergroot visueel de ruimte, terwijl het de nodige ruimte voor opslag van spullen ontvangt.

Stijlvol woonkamerontwerp 15 m² M. m (video)

Kwalitatieve transformaties in een kleine woonkamer beginnen met professioneel georganiseerde trainingen. Schematisch op een vel papier moet je niet alleen de kamer tekenen, maar ook het geplande meubilair. Op basis van het miniplan is de kamer geregeld. Alvorens meubilair te kopen, dat functioneel zou moeten zijn, is het noodzakelijk om zijn parameters meerdere keren te meten. In dit geval hoeft u zich geen raad te vragen over hoe u dit alles in de beschikbare vierkante meters kunt plaatsen.

Het ontwerp van een woonkamer van 15 vierkante meter - advies over interieurontwerp

Woonkamers met een oppervlakte van 15 vierkante meter zijn meestal te vinden in de appartementen van de oude lay-out. En vaak zijn niet alleen een plek waar je samen kunt komen met vrienden, maar ook een studie, en zelfs een slaapkamer. Daarom moet het ontwerp van een dergelijke ruimte met bijzondere aandacht worden benaderd. Het meubilair correct rangschikken en de juiste schaduw van het interieur kiezen, vanuit de kleine woonkamer kunt u gemakkelijk de meest comfortabele en veelgevraagde kamer in huis maken.

Het ontwerp van een woonkamer is het beste om te beginnen met plannen met een tekening. Specialisten adviseren om een ​​rechthoek of vierkant op het vel papier te tekenen (een huiskamerformulier), waarin de woonruimtes voorwaardelijk worden aangegeven - voor het bekijken van interessante films, voor het verzamelen rond een feestelijke tafel, voor werk of voor het lezen van een boek bij de open haard.

En in deze zones "zet" meubels. Het kan een bank (of hoek), stoelen, tafel en stoelen, een kleine kast (dressoir of glijbaan), boekenplanken, salontafel zijn.

Onlangs, in het interieur van zelfs de kleinste woonkamer, proberen veel eigenaren een kleine elektrische haard te installeren - dit geeft een speciaal comfort. Op de muur erboven is het meestal een plasma-tv. Afhankelijk van de voorkeuren kan de openhaard worden vervangen door een aquarium - dit designelement is ook in de trend.

Raad: Als je een plan maakt, moet je zoveel mogelijk vrije ruimte achterlaten. Op 15 vierkante meter ziet een grote hoeveelheid meubels eruit als een hoop. Wees niet bang voor hun uitgevonden plan, indien nodig, "gooi" een of twee onderwerpen weg.

Tips voor het kiezen van een kleurenschema

De kleur van muren en textiel wordt meestal door de eigenaars gekozen naar hun smaak. Maar ontwerpers adviseren om het principe van 'gulden middenweg' te gebruiken: kies niet te felle en te bleke kleuren. De eerste zal spanning veroorzaken, en soms - en vervelend - zal de laatste de kamer ongemakkelijk en saai maken.

Voor de woonkamer is geschikt beige, olijf, teder-violet, lichtgroen of blauw. Kies soms roze, hoewel de ontwerpers het meer geschikt achten voor de slaapkamer. Bij het kiezen van een kleur is het de moeite waard om een ​​aantal factoren in overweging te nemen:

 • Verlichting van de kamer. Als het daglicht in de kamer niet voldoende is (de ramen kijken uit op de noordkant of er is een balkon), is het beter om de donkere tonen te laten voor de lichte.
 • Geplande vergaderingen met gasten. Als lawaaierige jeugdpartijen in de woonkamer gepland zijn, moeten er vrolijke vrolijke kleuren aanwezig zijn in het kleurengamma: oranje, citroen, rood, bard. Maar als de woonkamer meer als rustplaats wordt gebruikt, moet het kleurenschema rustiger worden gekozen. Het zal helpen om zacht-lime, beige of olijfkleur te ontspannen.
 • Kleur van het meubilair. Bij het kopen van een felrode of gele bank (zoals tegenwoordig in de mode), worden ontwerpers van gelijkaardige tinten op de muren geadviseerd om zich te onthouden en ze te vervangen door neutrale kleuren. Maar als het zachte meubilair en de textiel zijn gepland om een ​​klassieke kleur (koffie, beige of parel) te kiezen, kan een deel van de muur volledig worden benadrukt met een heldere tint.

Meubilair wordt meestal gekozen rekening houdend met de stijl van het interieur. Maar voor een woonkamer van 15 meter stopt u meestal bij het moderne. Ook geschikt voor een kleine kamer minimalisme: een klein aantal meubels en interieur vergroten de ruimte visueel. Bij het kiezen van meubels is het de moeite waard om enkele punten te overwegen:

 • Sofa is beter om een ​​klein formaat te kiezen, met de mogelijkheid zich te ontvouwen. Hoekoptie voor dit gedeelte van de woonkamer zal niet werken, omdat het veel ruimte in beslag neemt. Het zal modieus zijn om er uit te zien als een bank op de benen, maar als er een duidelijk gebrek aan ruimte is, kun je een model kiezen met een nis (voor dekens, kussens, linnengoed).
 • Naast de bank die je kunt ophalen een of twee fauteuils, te klein. Maar als hun beschikbaarheid de ruimte aanzienlijk vermindert, kan de stoel worden vervangen door een elegante poef. Dit interieur is nu in de mode: naast de stoelfunctie dient het ook als opbergplaats voor elk detail. Tegelijkertijd kan het indien nodig worden verplaatst, wat erg handig is.

 • In de kleine woonkamer Het is de moeite waard om de traditionele meubelmuur te verlaten. Het kan worden vervangen door een eenvoudig modulair ontwerp - laat het een lage kast, ladekast, een paar nachtkastjes en planken zijn. Hoe minder voorwerpen er zijn, de kamer zal vrijer en comfortabeler lijken.
 • In plaats van een modulair systeem, kunt u kiezen garderobe. Voor hem is het heel goed mogelijk om 2,5-3 meter toe te wijzen, omdat je daar alles hebt ingepakt. De hoofdregel - het kabinet moet er niet te omslachtig uitzien. Deuren erin kunnen spiegel worden gemaakt (dit geeft ruimte aan volume) of om er een interessante tekening op te zetten, bijvoorbeeld een waterval of een veld met bloemen. Landschap vergroot ook visueel het gebied en zorgt voor een goed humeur. Het belangrijkste is om het zo neutraal mogelijk te kiezen, zodat het in de nabije toekomst niet saai wordt.

 • Kies indien mogelijk een functioneel meubilair. Een salontafel kan bijvoorbeeld worden omgezet in een poef en de zijkanten van de bank dienen als kleine tafels en laden. Dit zal een effect van lichtheid creëren en zal een aantal dingen verbergen. Eettafel is het beste om een ​​inklapbare te kiezen, om de kamer niet te vervuilen.
 • Kleur voor het plafond is beter om de klassieker te kiezen - wit. Zo trendy nu scharnierende ontwerpen in een kleine kamer is beter om niet te gebruiken, met hen zal het minder lijken. Ook het gieten op het plafond is niet geschikt.

  Maar het zal elegant een hangende kroonluchter van lichtontwerp in het centrum, en langs de perimeter van het plafond kijken het kan met kleine schijnwerpers worden aangevuld. In plaats van ophangen is het mogelijk om een ​​model van een kroonluchter als plafond te kiezen - tegenwoordig is er veel vraag naar.

  Ook in de woonkamer is het installeren van een of twee schansen of een vloerlamp - onder hen zal het handig zijn om te lezen en ze kunnen worden gebruikt om tv te kijken. Vooral relevant is de verlichting, wanneer er in een kamer verschillende mensen tegelijk zijn en ze allemaal bezig zijn met een andere kwestie. Juiste opstelling van lichte accenten zal de woonkamer comfortabeler maken.

  De bekleding van een vloer kan divers zijn. In de woonkamer ziet er goed parket uit, maar je kunt ook kiezen voor een laminaat of linoleum. Bedek het tapijt met het volledige oppervlak van de vloer is het niet waard, maar om er een paar kleine pluizige tapijten op te plaatsen kan - in de buurt van de bank of fauteuil. Ze voegen extra comfort toe aan de woonkamer.

  De woonkamer is een plek voor familiefeesten en ontmoetingen met vrienden, dus je moet hier altijd comfortabel zijn. Creëer het, zal interessante decorelementen helpen:

  • Een of twee lichte kleine kussens op de bank
  • Interessante foto op de muur, op de plank of op de openhaard
  • Mooie wandlamp
  • Een of twee bloempotten met levendige bloemen van gemiddelde grootte
  • Open haard of aquarium in de buurt van de muur

  Een gezellige kamer zal maken en textiel. Gordijnen, vloerkleden en spreien harmoniseren altijd de ruimte, waardoor het erg warm en huiselijk is. De bank kan worden ingericht met een lichte modieuze deken. En om heldere gordijnen op te ruimen, vooral als de muren en meubels lichte kleuren zijn. Het kleurenspel ziet er erg goed uit in een kleine ruimte.

  Als de kamer een beetje donker is of naar het noorden gaat, kun je jezelf beperken tot een lichtgordijn. Andere textiel in de woonkamer mag niet worden gebruikt - allerlei tafelkleden en servetten maken het rommelig. Maar voor de ontvangst van gasten is het noodzakelijk om een ​​prachtig tafelkleed te bemachtigen voor een grote tafel. Zelfs zo'n kleinigheid zal de kamer een speciale charme geven. En het is gewoon noodzakelijk voor de woonkamer.

  Nog geen reacties, maar je kunt je mening schrijven of een vraag stellen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 1 = 2