Hoe maak je een decoratieve boom met je eigen handen

Boom met eigen handen van boomtakken: ideeën, schema, instructies

Kunstbomen kunnen een uitstekend element worden genoemd in de inrichting van een kamer van welk doel dan ook.

Een groenblijvende boom maken

Als je besluit een boom met je eigen handen te maken vanaf de takken van een boom, dan kun je als basis een bloeiende compositie nemen. Naast het belangrijkste element van de titel, zal het PVA lijm, naald, gips, golfkarton, super-lijmbak, alsmede het onderwerp, waarvan de vorm lijkt op een bol nodig. Spaken zijn handig voor het kronkelen van bloemen.

Als je besluit een boom met je eigen handen te maken vanaf de takken van een boom, dan moet je eerst golfpapier maken, waaruit meerdere stroken zijn gemaakt. Hun breedte bepaalt de grootte van de bloemen. In het artikel wordt een voorbeeld gegeven, waarbij strips met verschillende breedten worden gebruikt. Het varieert in dit geval van 1 tot 2 cm. In plaats van wit golfpapier, kunt u papyrus of gewone servetten gebruiken. Eerst moet u de werkstukken snijden voor het maken van bladeren, die in eerste instantie de vorm van een vierkant hebben. Elk zijelement is gelijk aan 4 centimeter. De volgende stap is om bloemen te gaan maken. Het wordt aanbevolen om na elke vouw een bepaalde hoeveelheid lijm toe te voegen, waardoor de bloem sterker wordt. Dit is vooral nodig voor het centrale deel.

Als de boom wordt gemaakt met zijn eigen handen uit de boomtakken, is het mogelijk om elke strip te buigen 90 graden, maar u kunt experimenteren met een andere bocht hoek zal zijn bloemvorm bepalen. Dit geeft aan dat je bloemen kunt maken, niet alleen in verschillende vormen, maar ook in grootte.

Wanneer een boom met de hand wordt gemaakt van boomtakken, kunnen de bloemen die in de vorige fase zijn verkregen, op takken worden versterkt met behulp van lijm, door alle voorbereide bloembladeren te zadelen. Als een alternatieve oplossing kunnen rozen worden versterkt op een bal. Het kan op zijn beurt worden gelijmd aan de natuurlijke tak. De bal kan worden gemaakt van gewone draden, tot een bal worden gedraaid. Nadat de bal op de tak kan worden bevestigd, wat kan worden gedaan met de hulp van superlijm en whisky, kunt u beginnen om de rozen aan de bal te versterken. Nadat alle elementen zijn versterkt, kunt u een aantal bladeren toevoegen die in willekeurige volgorde zijn verrijkt. Nu moet de boom worden geplant in een pot, die vaak wordt vervangen door een oude beker. In de laatste plaats, moet u gips in te vullen, en dan alles met water verdunnen.

Het is belangrijk om consistentie te bereiken. In de volgende fase kan de resulterende boom in het voorbereide mengsel worden geplant. Het is beter om de hele structuur tegen de muur te plaatsen om ondersteuning te bieden. Het is belangrijk om de val van de boom uit te sluiten vóór het drogen van het gips. Voordat je een boom met je eigen handen maakt, kun je nadenken over wat je het bevroren gips doet. Het kan een groene vezel zijn. Een andere oplossing betreft het gebruik van acrylverf, waarmee het oppervlak wordt versierd. Je kunt de takken versieren met dunne linten in elke kleur, maar die met een groene tint zullen er het meest harmonieus uitzien.

Een boom maken van stoffen bloemen

Als je erover nadenkt hoe je een boom met je eigen handen kunt maken, dan kun je verschillende andere materialen gebruiken, waaronder stof. Omdat de belangrijkste componenten nog steeds vertakkingen zijn. Onder andere is het noodzakelijk een bamboestok, waarvan de hoogte 20 cm, evenals een pot, een hoeveelheid doek, krijt, knoppen en diverse linten schaar, bloemen spons, mos, lijm, vulling polyester te bereiden.

Manipulatie van de productie van hout

Als je besluit om zelf een boom te maken, kun je met de masterclass in het artikel deze werken heel eenvoudig uitvoeren. In de eerste fase moet u de stof voorbereiden waarvan de elementen in cirkels snijden. Om deze werken zo eenvoudig mogelijk te maken, kunt u een gewoon glas of een deksel van het blik gebruiken om te markeren. Cirkels worden gevuld met een sintepon en vervolgens worden ze aan elkaar genaaid. Een bamboestok of boomtak kan gedeeltelijk worden omwikkeld met een groen lint dat aan de lijm is bevestigd. Een floristische spons wordt in de voorbereide pot geplaatst, waarin een bamboestok wordt geplaatst. Mos moet op het oppervlak worden gelegd, het met lijm worden bevestigd en vervolgens wordt de bloem aan de geïmproviseerde stam vastgelijmd.

Als je een boom met bladeren met je eigen handen wilt maken, dan kun je deze elementen extra op de lijm versterken. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat zo'n compositie erg fragiel is. Installeer het in de kinderkamer, bijvoorbeeld, is het niet waard. Als er een wens is, versier dan de pot kan verschillende elementen zijn, inclusief knoppen.

Een kinderboom kan worden gemaakt van koffiebonen. Een dergelijk ontwerp zal de ruimte versieren en het kind zal je kunnen helpen bij het uitvoeren van het werk. Voor manipulaties is een bal handig, wat wordt aanbevolen om te worden gemaakt van schuim. Voltooi met superlijm, bruine draden, lijm PVA en ook een vrij dikke tak van de boom. Je hebt koffiebonen, een pot en gips nodig.

Eerst moet je een bal schuim bereiden, die in draden is gewikkeld. Hierdoor kunnen de koffiebonen stevig aan het oppervlak worden bevestigd. De uiteinden van de draden worden bevestigd met dezelfde lijm. Het is belangrijk op te merken in deze fase waarin de kofferbak zal worden geplaatst. In dit gebied is een klein gat overgelaten met een diameter van 1 cm. Het is niet nodig om zaden en draden in dit gebied te plakken.

Als je besluit een boom van bladeren met je eigen handen te maken, kan deze compositie worden versierd met de genoemde elementen, die vooraf zijn gedroogd. Ze kunnen worden gevernist om te voorkomen dat ze worden losgelaten op het moment dat ze per ongeluk worden aangeraakt. Nu wordt het graan op het oppervlak van de bal gelijmd, de beste manier om dit te doen is om PVA-lijm te gebruiken. Het is wenselijk om de samenstelling op een klein gebied aan te brengen en na het lijmen van de korrels. Bij het toepassen van elementen moeten ze iets worden ingedrukt. Nadat de eerste laag korrels is verlijmd, moet de constructie ongeveer een half uur worden gelaten voordat deze droogt. Daarna kan de meester beginnen met het lijmen van de tweede laag korrels.

Op de bedoelde plaats is het nodig om een ​​tak van een boom te maken, waarbij de resterende ruimte met korrels wordt geplakt. Voor meer effect kunt u een glazen beker gebruiken, op de bodem waarvan het gips wordt gegoten. Om het de juiste kleur in de compositie te geven, moet u koffiedik toevoegen. Daarna wordt de boom in het mengsel geïnstalleerd, de structuur leunt tegen de muur en laat deze volledig drogen. Daarna kan de beker gevuld worden met hazelnoot en de koffer met een tape versieren.

Producten gemaakt van hout met hun eigen handen kunnen door elke thuismeester worden gemaakt. Hiervoor zijn echter speciale gereedschappen nodig. Het is veel gemakkelijker om vooraf voorbereide branches te gebruiken. Als je zelf houten voorwerpen met je eigen handen maakt, heb je misschien een speciaal mes nodig. Voor dit doel worden echter zachthout aanbevolen.

Boom van geluk met hun eigen handen

Een klein en origineel decoratief element is een vormsnoei. Op een andere manier wordt het ook de boom van geluk genoemd, omdat het elk huis vreugde brengt door feng shui. Je vraagt ​​je af hoe je zo'n vak zelf kunt bouwen? Gebruik vervolgens verschillende masterclasses hieronder.

Hoe maak je een vormsnoei met je eigen handen

Topiary is een uitstekend creatief cadeau voor een bruiloft, housewarming of verjaardag. Om een ​​boom van geluk met je eigen handen te bouwen, heb je verschillende elementen nodig:

 1. Basis. Een veel voorkomende optie is een bal. Als materiaal voor het substraat wordt schuim of een onnodige lichte bal genomen.
 2. De kofferbak. Het is gemaakt van draad of natuurlijke takken.
 3. De kroon. Voor zijn ontwerp maakt gebruik van koffiebonen, wattenschijfjes, servetten, decoratieve mesh, pasta, polymeer klei of kunstbloemen.
 4. Stand. Het detail waarop de boom van het geluk zelf zal worden bewaard in de vorm van een steen, een pot of zelfs schelpen.
 5. De basis. Het is gemaakt van schuim, floristische spons, gips, cement-zand mengsel of schuim.

De boom van geluk, gemaakt door eigen handen van koffiebonen, zal niet alleen mooi, maar ook geurig zijn. Voor zo'n souvenir heb je nodig:

 • koffiebonen;
 • een beker;
 • thread;
 • sterke droge tak;
 • oude krant;
 • een paar bankbiljetten;
 • lijmstift;
 • stenen;
 • touw;
 • klei;
 • papieren plooi bruinachtige tint.

De stapsgewijze instructie omvat de volgende stappen:

 1. Maak van verschillende vellen krantenpapier een vorm die op een bal lijkt.
 2. Wikkel de krantenblanco in met draden, papierpapier van golfkarton en opnieuw met draden.
 3. Op een droge tak, wind het touw.
 4. Maak een gat in de bal in diameter door het volume van de tak. Het einde van de laatste, bevochtig met lijm en steek in het gat.
 5. Gebruik een stok om lijm op de bal aan te brengen.
 6. Bedek de kom met koffiebonen stevig tegen elkaar.
 7. Leg de stam van een boom in een beker, giet er stenen in.
 8. Van bovenaf rond de stam kleeft u klei en legt u een nieuwe laag kiezels.
 9. Voor een mok, decoreer, bijvoorbeeld, met kaneelstokjes en een paar bankbiljetten.

Masterclass over het maken van servetten

Een eenvoudigere versie van de boom van geluk is gemaakt van gewone papieren servetten. Naast deze zijn de volgende materialen en gereedschappen vereist:

 • krant;
 • lijm;
 • thread;
 • cement-zand mengsel;
 • een nietmachine;
 • bloempot;
 • decoratieve steentjes;
 • scharen;
 • sterke tak;
 • Willow twijgen;
 • extra decorelementen.

Het schema om een ​​boom van geluk met je eigen handen te maken is als volgt:

 1. Ongeveer 2/3 van de hoogte van de pot, giet het cement-zand mengsel, voeg een beetje water toe en meng.
 2. Veeg de randen van de pot af van het cement, plaats een takje in het midden, bedek het mengsel met steentjes erop.
 3. Wanneer het cement vast wordt, wordt de stam van de boom met wilgentakjes gewikkeld, waarvan de uiteinden worden vastgemaakt met plakband.
 4. In de vorige masterclass beschreven hoe je een bal van draad en krant kunt maken, leg die op het vat.
 5. Vouw in een half servet, bevestig het midden met een nietmachine, snijd het in een cirkel.
 6. Alle lagen van het servet in verschillende richtingen. Om een ​​prachtige bloem te maken.
 7. Vorm bloemen van alle servetten.
 8. Bedek de kroon van de boom van geluk met de resulterende bloemen.
 9. Vul de compositie aan met kunstmatige bladeren, kralen of iets anders.

Decoratief hout van satijnen linten

In het volgende model van vormsnoei is de basis voor de kroon een tennisbal en wordt deze gemaakt met satijnen linten. De lijst met noodzakelijke details is als volgt:

 • glas;
 • wit satijnen lint van 1 cm breed;
 • droge sterke tak;
 • albast en water;
 • sintepon;
 • andere linten in alle kleuren, maar al met een breedte van 2,5 cm;
 • kralen, pailletten en pailletten;
 • groene doek voor bladeren of een satijnen lint.

Volg dan de instructies om een ​​boom van geluk met je eigen handen te maken:

 1. Maak in de bal een gat waar je het gelijmde uiteinde van de tak invoegt.
 2. In een glas, meng de albast met water, voeg daar een tak in. Houd het totdat het mengsel grijpt.
 3. Om een ​​rozet van het lint te maken, buigt u het uiteinde in de vorm van een driehoek.
 4. Draai vervolgens de tape totdat er nog een stukje over is. Het is genaaid aan de basis van de bloem.
 5. Maak het nodige aantal rozen.
 6. Maak vanaf het begin kleine balletjes, wikkel ze in vierkanten van witte tape en bevestig de basis met draden.
 7. Gebruik lijm om de rozet en de ballen aan de bal te bevestigen.

Om een ​​feestelijke tafel te decoreren, kun je een vormsnoei maken van papier gegolfd in verschillende kleuren. Materialen moeten zo worden voorbereid:

 • gele acrylverf;
 • borstel;
 • scharen;
 • polystyreenschuim;
 • floristische spons;
 • verf in blik;
 • satijnen lint;
 • houten stok;
 • bloempot;
 • decoratief mos;
 • lijm.

Hier is een instructie over het maken van een boom uit papierrimp:

 1. Snijd het papier in reepjes. De breedte en lengte hangen af ​​van de grootte van de bloemen die u wilt maken.
 2. Eén rand van de strip is gebogen naar het midden.
 3. Draai eerst een beetje strakker en dan - zwakker. Dit is noodzakelijk voor realisme.
 4. Doe veel van deze rozen.
 5. Stuk polystyreen in een bal, leg het op een houten stok, geverfd met een ballon.
 6. Steek in de pot een spons in de geïmproviseerde ton.
 7. Bedek de kroon met papieren rozen.
 8. De stam is versierd met een boog en de spons met mos.

Voor de volgende vormsnoei hebt u nodig:

 • bamboestok;
 • kunstbloemen en gras;
 • kralen, linten, golfpapier van papier;
 • lijm;
 • een bloempot;
 • polystyreenschuim;
 • florale spons.

De stappen om een ​​boom van geluk te maken zijn als volgt:

 1. Spons de grootte van de pot, lijm deze op de bodem.
 2. Bamboetape in elke gewenste kleur, afwerking fixeren met lijm.
 3. Steek het gelijmde uiteinde van de stok in de spons.
 4. Aan het andere uiteinde, plaats het schuim in de vorm van een bal.
 5. Bedek de kroon willekeurig met gegolfd papier.
 6. Lijm kunstbloemen op de kroon, versier de plaatsen ertussen met kralen.
 7. Buig de pot zelf met een boog en bedek de spons met kunstgras.

De volgende versie van het vaartuig zal klein zijn, dus als standaard kunt u zelfs een stop van de wijn gebruiken. Je hebt ook een kralen-, draad- en neusbuigtang nodig. De techniek van het maken van een boom is als volgt:

 1. Knip de draad in stukken van dezelfde grootte als je twijgjes zou willen.
 2. Elk is zorgvuldig verwrongen. Buig niet - u zou afgeronde bladeren moeten krijgen.
 3. Op alle stukken draad 5-6 kralen van elke maat en kleur aanbrengen.
 4. De basis van de toekomstige tak wordt vastgehouden met behulp van een tang met scherpe punt, terwijl andere hem draaien.
 5. Verzamel kleine takken in de groep. Draai ze vervolgens en scheid de kralen.
 6. In de vorm van een boomstamstok en twijgen kantelen naar beneden.

Bekijk andere ideeën over het maken van bomen van kralen.

Op oudejaarsavond kun je een boom met snoepjes bouwen. Om dit te doen heeft u nodig:

 • een stel mooie lolly's;
 • pot;
 • administratieve rompslomp;
 • Plak lijm en pistool voor hen;
 • stok voor de stengel;
 • decoratieve steentjes;
 • florale spons.

Het hele proces omvat verschillende fasen:

 1. Van de ene spons een bal vormen en de andere op de bodem van de pot lijmen.
 2. Bevestig het ene uiteinde van het vat in de spons, aan het andere, zet de bal op.
 3. Bedek de kroon met een heet lijmpistool bedekt met rood lint en suikergoed.
 4. Gebruik kiezels om de spons in de pot te verbergen.
 5. Bedek de pot met een rood en gestreept lint.

U kunt ook geïnteresseerd zijn in de optie van een boeket - bloemen van snoep, zie de gedetailleerde masterclass.

De meest originele variant is het vormsnoei met het gebruik van edelstenen. Het kan een parel, amethist of zelfs een amberboom zijn. Dergelijke varianten zijn talismannen. Gebruik de volgende instructie om een ​​vormsnoei te maken:

 1. Neem als basis een stuk marmer of graniet.
 2. Zoek een bizarre addertje onder het gras, was het, verwijder overtollige stengels.
 3. Verf en vernis de toekomstige stam, hecht aan de basis.
 4. Bedek elke tak met geselecteerde stenen.

Ongebruikelijk is de boom van geluk, die is gemaakt met behulp van een grove vezel genaamd sisal. Dit is wat je nodig hebt voor dit vaartuig:

 • pot onder de bloemen;
 • sisal van elke kleur;
 • kunstbloemen;
 • elementen van decor;
 • gegolfd papier;
 • lijm PVA;
 • polystyreenschuim;
 • pistool en lijmstaven;
 • een sterke tak.

De loop van het werk omvat verschillende stappen:

 1. Maak van polystyreen een bal voor de kroon en de basis voor de stam, rekening houdend met de grootte van de pot.
 2. Plaats de bal aan het ene uiteinde van de tak, ingevet met lijm.
 3. Plaats het tweede deel van het schuim in de pot, steek het andere uiteinde van de tak erin.
 4. Verdeel de sisal in kleine stukjes, rol er een heleboel ballen van.
 5. Plak met een lijmpistool de sisalballen met de kroon van de boom van het geluk en vorm met een leeg midden uit deze cirkels.
 6. Klem of lijm kunstbloemen in het midden van deze cirkels.
 7. Rond de kofferbak op de schuimplastic pasta een stukje sisal.
 8. Versier, indien gewenst, met kralen, schelpen, linten of iets anders.

Hoe maak je een boom met je eigen handen?

Topiary is bij ons gekomen als een van de richtingen van landschapsontwerp, wanneer bomen en struiken een mooie vorm krijgen. De geschiedenis is van oudsher de kunst geweest en heeft zich ook in Europa en Azië ontwikkeld. En vandaag is het topiary erg populair in Rusland, en niet alleen als een bizar geknipte struik, maar ook als een sierboom, gemaakt van een breed scala aan materialen.

Zo'n handwerk kan met je eigen handen worden gemaakt en je kunt het aan jezelf overlaten voor geluk, het is niet voor niets dat deze bizarre boom een ​​boom van geluk wordt genoemd. Trouwens, deskundige mensen zeggen dat zo'n boom noodzakelijkerwijs in elk huis moet zijn.

Om zo'n mooi ambacht te maken - een boom met je eigen handen, zal niet moeilijk zijn, maar het is leuk om elke dag zo'n klein kunstwerk te bewonderen. En het is nog aangenamer om je verwanten en vrienden te plezieren met deze ongewone geschenken.

Hoe maak je een boom van geluk met je eigen handen: masterclass

Om een ​​decoratieve boom van vormsnoei met uw eigen handen te maken, heeft u dergelijke materialen nodig:

 • bal gemaakt van geëxpandeerd polystyreen;
 • houten stok of potlood;
 • decoratieve pot;
 • lijm;
 • onzichtbaar.

Afhankelijk van wat u precies aan het boetseren bent, hebt u mogelijk verpakkingslinten of koffiebonen of kunstbloemen of gekleurd golfpapier nodig. Over het algemeen gebruik je dit niet om met je eigen handen een prachtige boom te maken.

Ribbon Tree

 1. Om zo'n lieve boom te maken, wat een uitstekend cadeau zal zijn voor de jarige, nemen we verschillende soorten verpakkingstape, snijd ze in kleine stukjes, wikkel ze allemaal op een vinger en wissel afwisselend met pinnen om de bal met behulp van naalden.

Lichte bloemtoppen

 1. Het maken van zo'n sappige boom zal een minimum aan tijd vergen en daarvoor heb je eenvoudige grondstoffen nodig. Allereerst is het een cirkel van interessante kleuren, kunstbloemen, een lint om een ​​stok of potlood mee te versieren, 2 schuimballen, een handvol kunstmatig mos.

Beschadigde papierboom

Deze boom verschilt van de vorige omdat we geen kant-en-klare kunstbloemen maken, maar ze zelf van papier van verschillende tinten maken. Hier is een gedetailleerde foto-instructie over de productie van dergelijke kleurrijke bloemen.

Topiary gemaakt van papieren rozen

Zo'n tere boom is gemaakt met gebruik van dezelfde materialen en voor het versieren heb je vooraf voorbereide papieren rozen nodig, die helemaal niet moeilijk zijn.

Zoete snoepboom

Aan de vooravond van het nieuwe jaar of een andere feestdag, wordt een topiary snoepgoed een uitstekend geschenk. We hebben een standaardset van bal, pot en stick nodig. En ook - veel heerlijke snoep, bij voorkeur mint, zodat de boom niet alleen het oog betoverde, maar ook ongelooflijk lekker rook. En om de pot te versieren gebruiken we glazen steentjes, die ook op zoete snoep lijken.

De beroemde koffieboom

Voor zo'n vormsnoepje heb je een pot "lekker" bruin, dezelfde soort stok en veel koffiebonen nodig. Lijm ze op de lijm op de lijm, gebruik dezelfde koffiebonen om de basis van de boom te versieren. U kunt kleine bruine strikken toevoegen. Zo'n boom zal vooral smaken bij koffieliefhebbers.

Kopiëren van informatie is alleen toegestaan ​​met een directe en geïndexeerde verwijzing naar de bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 + 6 =