Hoe maak je een betonweg met je eigen handen

Hoe maak je een betonweg met je eigen handen

Betonnen paden in de achtertuin met hun eigen handen

De wens om voor weinig geld kwaliteits- en duurzame tuinpaden uit te rusten, zorgt ervoor dat eigenaren van zomerhuisjes en voorstedelijke gebieden aandacht besteden aan beton. Hierin trekt het het volgende aan: betaalbare kosten, eenvoud van opstelling en de mogelijkheid om te eindigen, bovendien - hoge betrouwbaarheid. Een eenvoudig proces van het leggen van beton stelt u in staat om met uw eigen handen betonnen paden te maken, hun decoratie kan worden gedaan in de stijl die inherent is aan het landschapsontwerp van de site. Natuurlijk, om een ​​hoogwaardige betonklaag te maken, moet u zich houden aan de technologie van de uitvoering van het werk.

Rassen van tuinpaden en hun voordelen

Beton in moderne constructie wordt vaak gebruikt, de populariteit is verplicht:

 • de mogelijkheid van langdurige werking van betonconstructies,
 • hoge sterkte, vermogen om zware mechanische stress te weerstaan,
 • eenvoud van het werken met het materiaal, de mogelijkheid om de aanleg van het spoor te weigeren van de diensten van specialisten en zonder het gebruik van speciale apparatuur,
 • lage kosten, de mogelijkheid voor een kleine prijs om een ​​meer comfortabele overdracht tussen bedrijfsentiteiten op de site te krijgen,
 • goede weerstand tegen weersomstandigheden, in het bijzonder tegen hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen.

Het is dankzij het laatste punt dat beton kan worden gebruikt bij de constructie van funderingen en de constructie van betonnen sporen.

De aangelegde baan kan elke vorm hebben, om bochten te maken zal het eenvoudig nodig zijn om een ​​bekisting met de juiste vorm te bouwen. Naar het betonoppervlak lijkt niet grijs en saai, je kunt speciale kleurpigmenten toevoegen aan het betonmengproces, het kleurenpad zal harmonischer worden geloosd in het landschap en de hagen of bloembedden aanvullen. Desgewenst kunt u de tuinpaden versieren met een tegelmozaïek, fragmenten van natuursteen en andere beschikbare materialen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de decoratieve elementen een paar uur nadat deze is gestort in beton onder te dompelen.

Hoe een stichting voor concrete paden van tuin te bereiden

Merk op dat de correct gevulde track enigszins boven het maaiveld moet stijgen. De tweede niet minder belangrijke vraag is de eigenschap van het materiaal om bij hoge temperatuur uit te zetten, zodat in de hete zomer het pad niet instort, zal het nodig zijn om kleine openingen te laten in het geval dat het pad tussen twee structuren wordt gelegd. Om een ​​compensatieruimte te creëren, kunt u een bord langs de fundering van het gebouw plaatsen, dat na een paar dagen kan worden verwijderd - de benodigde toestemming wordt verkregen. Als de randen niet beperkt zijn tot de hoofdgebouwen, zijn er geen redenen tot bezorgdheid.

Om drainage te verzekeren, zal het nodig zijn om een ​​kussenbasis te bouwen van steenslag en zand of van verschillende lagen zand. Als er bochten of bochten op de sporen zijn, is het het beste om ze in stukken van de juiste vorm te breken en ze elk afzonderlijk te vullen. Wanneer u de scheidingsborden installeert, moet u beslissen of ze in de baan blijven of eruit worden verwijderd. Je kunt de planken verlaten als ze dezelfde hoogte hebben als de omslag.

Voordat u begint te werken, moet u de gebruikelijke constructiehulpmiddelen voorbereiden en de volgende materialen kopen:

 • wapening, kunt u A3-staven 12 mm gebruiken,
 • planken voor bekisting,
 • geotextiel,
 • cement (M 400), schoon rivierzand, grind of gewassen grof scherm.

Om beton te maken, moet u een laag dik metaal of een geschikte container vinden. Als u van plan bent een groot gebied te vullen, is het beter om een ​​betonmixer te gebruiken, de huur is niet duur, maar de mechanisatie van de arbeid zal het productieproces enorm versnellen en vereenvoudigen.

markeren van de baan en instellen van de bekisting

Begin het werk met het markeren van het spoor door de pinnen te installeren en het koord ertussen te trekken. Hoe meer twistig het nummer, hoe meer inzetten je nodig hebt om het te markeren.

Secties van het oppervlak, die moeten betonneren, moeten van gras worden schoongemaakt en iets dieper worden - ongeveer 20 cm.

De uitgelijnde en gecomprimeerde bodem en wanden van de greppel moeten worden gelegd met geotextiel - dit zal het pad beschermen tegen erosie. De laag voorkomt vermenging van grond- en zandlagen, verhoogt de stijfheid van de baan en verwijdert vocht uit de baan. Vervolgens wordt een laag zand gegoten, deze wordt geramd en bevochtigd, de procedure wordt verschillende keren herhaald.

Vervolgens kunt u een bekisting met platen of andere hulpmaterialen maken, bijvoorbeeld: gebruikt multiplex, buiten de bekistingsplaten moet worden ondersteund door pinnen. De breedte van de planken moet samenvallen met de dikte van de betonlaag. De hoogte van de baan moet 3-5 cm boven het maaiveld liggen, de helling van het midden van de baan naar de zijkanten moet minstens 1 cm zijn en na elke anderhalve meter moeten de scheidslijnen worden geïnstalleerd. Hun aanwezigheid vermindert het risico van scheuren door blootstelling aan mechanische spanningen of temperatuurveranderingen. Als de scheiders moeten worden verwijderd, worden ze voorbehandeld met vet.

Betonnen paden in de datsja zullen veel betrouwbaarder zijn als er wapening plaatsvindt voordat beton wordt gestort. Als verstevigingsmateriaal kunt u een grote verscheidenheid aan metalen voorwerpen gebruiken: verstevigingsstukken, maasgaas, puin van metalen structuren en pijpen,

Indien de middelen toelaten - zou moeten kopen metselwerk rooster met een cel 10x10 cm Leg de wapening moet zodanig zijn dat het ligt ongeveer in het midden van een betonnen kolom, om het net op het juiste niveau van de steun in te zamelen voor dat de stenen aangelegd ..

Het gebruik van een versterkende structuur zal ons in staat stellen om de dikte van de betonlaag enigszins te verminderen zonder de sterkte-eigenschappen en weerstand tegen belastingen te schenden. Als de wapening niet wordt gebruikt, moet de betonlaag een dikte bereiken van minimaal 15 cm, maar deze kan ook geen gegarandeerde sterkte bieden.

Je kunt het tuinpad op verschillende manieren vullen, maar bij het kiezen van het geschikte pad moet je rekening houden met de voor- en nadelen. De eerste optie bestaat uit het bekleden van de bodem van de hele greppel eerst met kleine, dan grotere stenen. Metselwerk moet een hoogte hebben die enkele centimeters lager is dan de bekisting. Vervolgens wordt de oplossing in verhouding bereid: 1 deel cement: 1,5 deel water: 4 delen zand. De mortel moet dik zijn om de helling aan het oppervlak te houden en tegelijkertijd kan het gemakkelijk alle holtes tussen de gelegde stenen vullen. De resterende holtes kunnen de sterkte van de structuur verminderen. Om de kwaliteit van beton te verbeteren, kunnen weekmakers worden toegevoegd. Ze kunnen worden gekocht bij bouwmarkten en worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

De tweede optie wordt vaker gebruikt, het bestaat uit het gieten van voorbereide bekistingen met een kant-en-klare betonoplossing bestaande uit:

Het toevoegen van puin creëert een structureel kader binnenin het beton, waardoor het spoor meer kracht krijgt. De samenstelling van het mengsel kan ook screening introduceren - de aanwezigheid van vulstoffen in verschillende fracties in de betonwerken om het materiaal te versterken.

Bij het voorbereiden van beton, moeten de aanbevolen verhoudingen worden aangehouden, overtollig water zal leiden tot een aanzienlijke afname van de kwaliteit en scheuren na het drogen, een nadeel - de vorming van holtes in de coating.

Giet de voorbereide oplossing onmiddellijk over het hele gebied van het pad en breng het waterpas. Om te voorkomen dat er puin uitsteekt, kunt u beton een paar centimeter onder het bekistingsniveau storten en vervolgens een mortel maken zonder stenen toe te voegen en schenken tot het het gewenste niveau heeft bereikt.

Om de oplossing gelijkmatig te verdelen, worden een dekvloer of andere apparaten gebruikt, maar als een kant-en-klaar mobiel mengsel wordt gebruikt, is het niet nodig om het beton te verdichten.

Om de toplaag van beton glad te maken, wordt de regel gebruikt, als het niet mogelijk is om een ​​plat bord te gebruiken. Na het nivelleren wordt het oppervlak geglazuurd, deze procedure voorkomt het verschijnen van stof en beschermt de betonmassa tegen binnendringend vocht. Produceer ijzer door op het oppervlak van vers gelegd beton een laag van twee millimeter van een speciaal voorbereid mengsel aan te brengen. Het zou moeten bevatten:

 • Portlandcement van hoge kwaliteit,
 • water
 • vulmiddel, dat kan worden gebruikt als zand,
 • modificerende additieven.

Soms is voor hetzelfde doel het betonoppervlak bedekt met droog cement.

Na het nivelleren wordt het oppervlak bedekt met een film - dit voorkomt een snelle droging van het beton, wat hoogst ongewenst is. Bovendien is het wenselijk om het oppervlak gedurende 5-7 dagen water te geven, vooral als het warm weer is.

U kunt de bekisting na volledige uitharding van het beton verwijderen - na 2-3 dagen. Beginnen met lopen op de loopbrug wordt aanbevolen in ongeveer een week - gedurende deze tijd zal het beton volledig stollen en sterker worden.

Als je oorspronkelijk van plan was om het oppervlak van de baan te versieren, moet het beton direct na het leggen worden verdiept tot nog steeds zachte betonnen fragmenten van gekleurd glas of mozaïek, stukken tegel, grind, prachtige veelkleurige kiezels.

Gemeenschappelijke decoratiemethoden zijn polijsten met speciale impregnaties die kalium of natrium vloeibaar glas omvatten, de aanwezigheid van fluoridesilicaat in de impregnering zorgt bijvoorbeeld voor een hoge hechting en bevordert de vorming van een zeer duurzame coating. Uitstekende impregneringseigenschappen worden ook gemaakt op basis van wassen en harsen, ze kunnen zich aan de poriën in het beton hechten, het tegen vocht beschermen.

Gebruik bij het bouwen van tuinpaden als decoratie vaak een patroon dat een gescheurde steen imiteert. Ongebruikelijk lijkt het oppervlak van de tracks met prints van mooie bladeren of objecten. Tegenwoordig zijn speciale plastic vormen voor het maken van tracks erg populair geworden.

Het tekenen van de foto gebeurt de volgende dag na het storten van het beton, het zal nog steeds vrij los zijn en er lijnen op aanbrengen met behulp van bijvoorbeeld een spatel of een schroevendraaier, het zal niet moeilijk zijn. De diepte van de lijnen moet 0,5 mm zijn. Na verloop van tijd zijn de lijnen gevuld met stof en vuil, dit geeft het oppervlak een uiterlijk van gescheurde steen.

Als gepland wordt dat de baan actief zal worden gebruikt en zal worden onderworpen aan verhoogde belastingen, dan nemen ze hun toevlucht tot het leggen van betontegels op het oppervlak. Het wordt gekocht in kant-en-klare vorm of met de hand gemaakt.

Moeilijker is de mogelijkheid om een ​​betonnen pad op een hellend vlak te bouwen. Als de helling te groot is, dan giet beton op het is niet aanbevolen: regen, sneeuw, ijs zal het oppervlak van hoeveel en gevaarlijk voor voetgangers te maken.

Als de helling klein is, kan deze worden gecorrigeerd: verwijder de grond van een hoge plaats en giet deze in het onderste deel. Als de overgang steil is, is het beter om hem uit te rusten met trappen, en deze moeten lang en laag zijn.

Enkele aanbevelingen van specialisten

 1. Cementsporen geplaveid op verdichte grond zullen veel langer dienst doen. Een mengsel van grind met zand, terwijl het pad wordt voorbereid, is bedekt met een hoogte van 10 cm, het moet worden geramd.
 2. De hoogte van de baan mag niet meer dan 20 cm bedragen.
 3. Om te voorkomen dat het materiaal barst van temperatuurveranderingen, wordt het aanbevolen om naden te maken in stappen van 1,5 - 2 m.
 4. Beton kan met uw eigen handen worden gekneed of in kant-en-klare vorm worden gekocht - als uit de berekening blijkt dat het meer dan 3 kubieke meter nodig heeft, dan is de laatste oplossing rationeel.
 5. In de regel voor het egaliseren van een betonnen oppervlak, kunt u een gewoon plat bord gebruiken waarvan de breedte overeenkomt met de breedte van het spoor.
 6. Het is beter als het cement een week lang hard wordt onder de folie. Het wordt aanbevolen om een ​​film te drukken met iets zwaars - dat het niet door de wind is weggeblazen.
 7. Verwijder de bekisting niet voor het uitharden van de betonmassa.

Betonnen tuinpad met je eigen handen - het is gemakkelijk!

Wat je ook zegt, het meest voorkomende materiaal voor tuinpaden is concreet.

Dit is te wijten aan verschillende factoren: betrouwbaarheid, duurzaamheid, aantrekkelijke uiterlijk, relatief lage financiële kosten, de mogelijkheid om te decoreren naar uw wens.

Bovendien is het tuinpad gemaakt van beton in drie verslagen gemaakt door de eigen handen, zonder enige ervaring te hebben, of de juiste opleiding.

De samenstelling van het gieten van beton moet in de eerste plaats gericht zijn op de belasting waaraan het spoor zal worden blootgesteld tijdens zijn werking.

Dus, als u van plan bent om een ​​pad te maken op verschillende locaties van de site, dan moet de samenstelling van beton overeenkomen met hen.

De kwaliteit van beton wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de juiste hoeveelheid water. Bij het mengen moet worden uitgegaan van een verhouding van 1: 4, waarbij een deel van het water wordt verdeeld in vier delen cement.

Deze verhouding moet worden aangehouden, maar de resulterende consistentie is mogelijk niet voldoende plastisch om het pad te vullen.

Om dit defect te corrigeren, moet water in kleine porties worden toegevoegd totdat de samenstelling zo goed is als nodig is.

Het is ook belangrijk om de hoeveelheid beton die nodig is voor het werk te berekenen. Om dit eenvoudig te doen, vermenigvuldigt u gewoon het gebied van de vulling tot de gewenste hoogte van het spoor.

Japans purper is een kleine bladverliezende boom die veel voorkomt in gemengde bossen in China, Japan. Welk nut heeft de boom gevonden in het ontwerp van het landschap van het platteland in Rusland?

Beton wordt niet voor niets beschouwd als een van de meest populaire bouwmaterialen. De voordelen van betonpaden zijn de volgende:

 • sterkte en duurzaamheid;
 • beschikbaarheid en relatieve goedkoopheid van het materiaal;
 • eenvoud in de constructie van betonconstructies;
 • hittebestendigheid en weerstand tegen ongunstige natuurverschijnselen.

Een ander belangrijk voordeel van beton is de mogelijkheid om een ​​kronkelend pad aan te leggen. Hiervoor is het alleen nodig om de bekisting aan te passen aan de vorm van het toekomstige pad.

Ten slotte kan een dergelijk pad zowel in de mengfase van beton als onmiddellijk nadat het is gegoten, worden gedecoreerd. Dus, als je er verf aan toevoegt tijdens het mengen van beton, krijgt het pad de juiste schaduw.

Na het vullen van het pad, kunt u decoratieve elementen in het beton plaatsen: mozaïek, natuursteen, tegels.

Wat je nodig hebt - gereedschappen en materialen

Om een ​​ontwerp te maken, moet je van te voren voorbereiden door de benodigde gereedschappen en materialen te verzamelen:

 • platen of triplex (voor het maken van bekistingen);
 • wapening (A3, dikte 12 mm - de beste optie);
 • troffel;
 • gescherpte schop;
 • emmer;
 • dakbedekking;
 • oplossing tank;
 • materialen voor markering (pinnen en koord);
 • beton;
 • zand (het is beter als het rivierzand is);
 • puin.

Nadat de benodigde materialen en hulpmiddelen zijn verzameld, is het tijd om te gaan werken en plannen te implementeren.

Eerst kneden we beton.

De samenstelling voor beton is altijd hetzelfde: zand, cement en grind. De verhoudingen zijn echter afhankelijk van het doel van de track:

 1. Voor het voetgangerspad: 1 deel cement, 2,5 delen zand en 4 delen grind.
 2. Voor auto-invoer: 1 deel cement, 1,5 delen zand, 2,5 delen grind. De samenstelling van dergelijk beton is dichter dan van een gewoon tuinpad en kan dus zelfs de lading van de auto weerstaan.

Voor de voorbereiding van beton is het noodzakelijk om een ​​container te nemen, vergelijkbaar met een trog. Als u van plan bent om een ​​klein deel van het beton te maken, is het mogelijk om een ​​gewone plaat te gebruiken.

Eerst moeten grind en zand worden gecombineerd in de vereiste verhouding. Voeg vervolgens - aan het resulterende mengsel de juiste hoeveelheid cement toe en meng opnieuw goed totdat een enkele grijze massa is gevormd.

In het midden van de massa wordt een kleine indruk gemaakt, waarbij de helft van de watercomponent wordt gegoten. Breng vanaf de randen, waar een droog mengsel is, een kleine hoeveelheid en meng. Na - in het ontvangen gewicht wordt nog een verdieping gedaan en wordt de procedure herhaald totdat er beton van de nodige soort is.

Natuurlijk is het vrij moeilijk om beton te beïnvloeden vanuit fysiek oogpunt, daarom is het onmogelijk om te doen zonder een betonmixer. In een extreem geval kan het worden gehuurd, moderniteit staat het nu toe.

De eerste fase is voorbereiding

Met wat het nodig is om bouwwerkzaamheden te starten - dit is met de opmaak. Om dit te doen, is het vermoeiend om de vorm van het toekomstige spoor te bepalen en de pinnen rond de perimeter te duwen, waartussen u aan het snoer moet trekken. Hoe kronkeliger het pad, des te meer pinnen nodig zijn om te markeren.

De volgende stap is om de drainagelaag te leggen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​greppel van 20 cm diep langs de hele omtrek te graven.

Helemaal onderaan de greppel wordt de ruberoid gelijkmatig gelegd (deze is ook nodig voor de zijkanten van de greppel). De ruberoid beschermt beton tegen de impact van vocht erop, wat in dit geval een desastreus effect heeft.

Een laag ruberoid wordt gelegd op verschillende lagen zand, die elk met water bevochtigd en geramd moeten worden. Het is beter als er tussen de lagen zand een laag grind of steenslag is. Dit zal de drainage-eigenschappen van de laag verbeteren.

Decking is een belangrijke fase van constructie, omdat dit de basis vormt voor het toekomstige pad. Het uiterlijk van de baan zal direct afhangen van de kwaliteit van de bekisting.

Voor deze fase is het noodzakelijk om geschikte platen of multiplex te nemen met een dikte van 15-20 mm. De hoogte van de planken is gelijk aan de hoogte van het gewenste spoor.

Voorbereid materiaal is bevestigd, maar is beter genageld aan de haringen waarmee het grondgebied was gemarkeerd.

Na elke 150 cm is het beter om laterale sluitingen te plaatsen, waaronder de naden (metalen platen) worden geplaatst, waardoor het pad in delen wordt verdeeld. Hoe meer dergelijke secties - des te sterker zal het ontwerp zijn.

In het geval dat de scheiders na het drogen van het beton niet in de baan blijven zitten, smeer dan vet voordat u gaat leggen. Vervolgens kan deze nuance bewerkelijk werk vergemakkelijken.

Plaatsing van metalen elementen in de betonplaat zorgt voor de duurzaamheid van de constructie. Anders moet de betonlaag minstens 15 cm zijn en dan is er geen zekerheid dat deze binnen een jaar niet uit elkaar valt.

De versterkende laag kan bestaan ​​uit geïmproviseerde metalen elementen: draad, oude pijpen, gaas, enz. Het is zeer raadzaam om het hierboven voorgestelde armatuur in de gereedschapskist te gebruiken. Tegelijkertijd mogen roostervakken niet groter zijn dan 10 h10 cm.

De wapening moet in het midden van de betonlaag worden geplaatst, gefixeerd met behulp van fixatieven (u kunt het zelf van de draad maken).

Zoals reeds gezegd, dient de dikte van het beton zonder wapening ten minste 15 cm. Voor beschikbaarheid, zal tuinpad volstaan ​​en 7-8 cm sterk zijn.

Giet beton in de bekisting tot aan de randen. In dit geval moet de spatel worden geholpen om het beton gelijkmatig over de structuur te verdelen, waardoor trillingen worden veroorzaakt en daardoor onnodige lucht wordt verwijderd. Als er een balk in de aanwezigheid van - fijn is, kan deze alle lucht uit de oplossing verwijderen, waardoor de dichtheid van beton wordt verhoogd.

Als dit hulpprogramma niet wordt gevonden, maakt het niet uit. Het vrijkomen van lucht wordt vergemakkelijkt door op de bekisting te tikken en het mengsel met een spatel te doorboren.

Ten slotte wordt de bovenste laag beton geëgaliseerd met behulp van een gewone plaat of een speciaal gereedschap - de regel. Ook is het overschot verwijderd.

Het blijft om het beton te drogen en het pad is klaar. Om dit te doen, bedek het met een film om te voorkomen dat vocht binnendringt in het beton en buiten objecten. Na 5 dagen wordt de bekisting verwijderd. Op dit kan worden beschouwd als de bouw van de baan over.

Hoe je zelf een tuinpad van beton kunt oefenen, kun je op de video zien.

Dingen om te onthouden:

 1. Giet al het beton moet op dezelfde dag zijn, anders kan het snel barsten.
 2. Om de baan te doen glanzen, kan deze worden geïmpregneerd met speciale oplossingen (vloeibaar glas, kunsthars, was, enz.). Het is echter de moeite waard eraan te denken dat de verkeerde keuze van impregnatie niet alleen het beton zal beschermen tegen de gevolgen van de omgeving, maar ook bijkomende schade zal veroorzaken.
 3. Om scheuren van nog niet gedroogd beton in bijzonder heet te voorkomen Het wordt aanbevolen om het pad meerdere keren per dag met water nat te maken.

Een betonnen tuinpad maken met hun eigen handen is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht. Het belangrijkste hier is om een ​​duidelijke volgorde te volgen in acties en kwaliteitsmateriaal te gebruiken.

Beeld van een afgewerkt tuinpad gemaakt van beton

Door alle verlangens in het proces te investeren, kun je zien hoe de bezetting fascinerend wordt en voor creativiteit gaan nieuwe deuren en ruimtes open.

Perceel grond

De bouw van het huis is voltooid. Maar een housewarming nodigen vroeg, omdat het noodzakelijk is om de omgeving, bloembedden, mogelijk om het alpine heuvel met een kleine fontein gorgelend uitrusten uitrusten, breken de bloembedden, het installeren van een schommel en een zandbak voor de kinderen. Maar het belangrijkste is om een ​​mooie baan op te bouwen, in harmonie met de omgeving, en laat zelfs bij slecht weer met comfort naar de garage of een tuinhuisje, een wandeling door de tuin te bereiken. Ze creëren allereerst de indruk van verzorging, uitstekende smaak en creativiteit van de eigenaar. Het artikel gaat over het maken van concrete paden in het land.

Paden om te geven door eigen handen

De materiaalkeuze voor de tracks hangt af van het uiterlijk van het gebied, de decoratie en de architectuur van het gebouw zelf, de hoeveelheid financiële kosten.

 • De minste hoeveelheid tijd en geld is vereist voor de pakking zand tracks, of bestrooid met puin, kiezels. Maar dergelijke sporen kunnen alleen op secties worden gelegd, waarvan de overstroming is uitgesloten.
 • Na het leggen van het pad van gewone baksteen een gelijkmatig oppervlak wordt verkregen, maar elke sterke invloed daarop leidt tot de vorming van scheuren of afbrokkeling van de fragmenten. Dit pad vereist regelmatige reparaties en upgrades.
 • Duurdere, maar meer verfijnde look tracks bedekt met marmer of graniet chips. Het pad, aangelegd uit natuurlijke stenen, zal tientallen jaren worden gebruikt, maar het is moeilijker om te verspreiden.
 • Tracks van gestapeld rond hout benadruk de speciale charme van de site en zijn individualiteit. Afhankelijk van de legtechnologie passen ze perfect in het landschap naast de traditionele Russische blokhut, een Zwitsers chalet of een gebouw met een supermoderne architectuur.
 • Maar de meest duurzame tracks zijn "long-livers9raquo;, die geen speciale zorg vereisen, worden verkregen van beton. Als u ze zelf hebt gebouwd, kunt u uw gezinsbudget besparen, maar ook veel plezier beleven aan het creatieve proces.

Hoe vergis je je niet en begin je te werken, om geen tijd en moeite te verspillen? Let op de voordelen van een concreet pad:

 • lange levensduur en duurzaamheid;
 • De mogelijkheid om te gebruiken als basis voor het decoreren met bestratingplaten;
 • minder kosten om materialen aan te schaffen en gemakkelijk te leveren;
 • het leggen van een geometrische vorm;
 • een organische combinatie met bijna alle decoratieve materialen.

Voordat u begint met het leggen van sporen op de site met uw eigen handen, moet u het plan schetsen met hun locatie, lengte en configuratie. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de routes waardoor familieleden vaak gaan of technische middelen verplaatsen. De breedte van de tracks is hiervan afhankelijk.

 • De eenvoudigste optie is rechte paden die het kortste pad naar een bepaalde zone bieden. Maar het zal niet altijd de beste zijn, omdat directe paden de site visueel kleiner maken. Bovendien zijn de originele bochten nodig, bijvoorbeeld voor het landschap in Japanse stijl. U moet de breedte van de sporen berekenen.
 • Experts raden aan dat de breedte van de centrale sporen ongeveer 1 meter bedraagt, extra - 50-70 cm. In plaats van een enkele brede weg naar de garage, is het beter om twee smalle paden voor de wielen te leggen. Plaats ertussen kan het originele gazon nemen.
 • Het is verplicht om te gieten, waardoor het wegdek een harde ondergrond heeft. Bovendien zal de bevroren, met water verzadigde grond de coating niet doen opzwellen. Indien de grond op de plaats los zand kan worden gegoten of grind mengen met een hoogte van 10 cm. Als de grond slecht water absorbeert, is het noodzakelijk om steenslag 15 cm hoog gieten. Hoe hoger de intensiteit van het gebruik, dient de dikte drainage bedden zijn.
 • Alle paden moeten worden gelegd met een helling in de ene richting of met een lichte uitstulping in het midden.

 • Bij de berekening moet rekening worden gehouden met de invloed van het grondwater, waarvan het hoge niveau zorgt voor plassen water, die niet lang drogen na het smelten van sneeuw of regen. Een spoor dat onder het maaiveld ligt of gelijk met het oppervlak ervan, zal constant worden onderverhit. Daarom moet de zand-grind podsypku boven het aardoppervlak worden gemaakt of langs de gehele lengte van de geperforeerde pijp van het spoor worden gelegd, waardoor water in de put van het regenwater zal stromen.

Door zijn ontwerp, is de concrete weg een zandkussen en een versterkte laag van cement-zand mengsel met de toevoeging van verpletterde steen. Al het werk wordt gedaan volgens het volgende algoritme:

 • keuze van ontwerp;
 • lay-out en lay-out;
 • berekening en aankoop van materialen;
 • reinigen en egaliseren van grond;
 • installatie van bekisting;
 • leggen van een zandkussen;
 • gietoplossing;
 • decoratie.

Er moet aan worden herinnerd dat vocht bijdraagt ​​tot de snelle vernietiging van beton, dus het is noodzakelijk om de basis betrouwbaar te beschermen, de coating boven het maaiveld te brengen en een kleine helling te maken om het water af te voeren.

De duurzaamheid van de werking van het betonpad hangt in grote mate af van de kwaliteit van het voorbereidende werk. De wens om in de toekomst tijd te besparen kan in verdriet veranderen door de defecten die op de coating verschijnen.

Basis voor betonnen tuinpaden

 • Ten eerste graaft een geul ongeveer 20-25 cm diep, rekening houdend met de ruimte voor de bekisting. Het betreft geotextielen met drainage, beschermende en versterkende eigenschappen. De polymeervoering scheidt de grond van de grond, waardoor vermenging van de onderste en bovenste lagen wordt voorkomen.

 • Geotextiel wordt niet alleen op de bodem gelegd, maar bedekt ook de hellingen van de greppel. Vervolgens wordt zand in verschillende lagen gegoten. Elk van hen is nat en stevig aangedrukt. De hoogte van het zandkussen is 10 cm. Om de drainagecapaciteit van de basis tussen de zandlagen te vergroten, is het mogelijk een laag gemalen steen te leggen.

Productie en bevestiging van de bekisting voor de baan

 • Het is beter om de bekisting te maken van planken van 1 - 2 cm dik. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen aan pinnen langs de omtrek van de baan, die aan de buitenkant blijven. Het terraswerk wordt 4-5 cm boven het maaiveld geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de coating niet barst, is het noodzakelijk om het te voorzien van vervormingsopeningen. Daarom moet de hele lengte van het spoor worden verdeeld in secties en klein. Hoe kleiner ze zijn, hoe kleiner het risico van scheuren door mechanische belastingen en temperatuurschommelingen.
 • Planken, stukjes metaal, plastic of opruimen, gebruikt voor scheiding, worden over elke 1-1,5 m gelegd. Cellen worden verkregen. Om het werk zonder problemen te voltooien, verwijdert u de afscheiders, het beton wordt gesmeerd met motorolie. Aan de onderkant van de bekisting is het beter om een ​​plastic film te leggen. Het blokkeert de penetratie van vocht in de bodem van de oplossing en voorkomt het drogen van de betonmassa.
 • Voor de levensduur van de baan en het voorkomen van scheuren, kan de basis worden versterkt. Voor dit doel, de "draadknipsel, metalen onderdelen, oude pijpen, etc. De wapening past zo dat deze zich in het midden van de betonnen laag bevindt. Bij het gebruik van wapening kan de betonnen basis dunner zijn. Zonder wapening moet de dikte van het beton minimaal 15 cm zijn.

Voorbereiding en vulling van de oplossing

 • Voor de bereiding van betonmortel verdient het de voorkeur cement van het merk niet lager dan M500 te gebruiken. Neem 1 deel cement en 3 delen zand. Water wordt zo veel toegevoegd om een ​​dikke plastic consistentie te krijgen. Gemiddeld 2-2,5 liter per 1 kg cement. Dichte oplossing is moeilijk gelijkmatig over de bekisting te verdelen. Vloeibaar mengsel, opdrogen, kan barsten.
 • Significant vergemakkelijkt het proces van het bereiden van een betonmixer voor mortier. Er is minder fysieke inspanning nodig en de mengkwaliteit van de ingrediënten neemt toe, wat de sterkte van het beton betekent. Geschikte en krachtige stoot, geschikt voor lage toerentallen. Gebruikt mengermondstuk voor losse mengsels. Bij de samenstelling van beton is het rationeel om vezelachtige vezels en waterafstotende additieven toe te voegen.
 • Giet beton bij droog weer. Leg niet op minus temperatuur. Een mengsel van beton wordt aangelegd met behulp van scheidingsborden. De cellen door één vulling tot aan de top van de planken.
 • Experts gebruiken vibrators om de oplossing gelijkmatig te verdelen. Maar u kunt een gewone bouwspatel gebruiken. De betonnen massa wordt hierdoor doorboord, zodat er geen lucht meer is en er geen holtes zijn. Licht kloppen op de bekisting is een andere manier van afdichten.

 • De bovenste laag wordt genivelleerd met behulp van een bouwregel of een plat gepolijste plaat.
 • Nadat de oplossing is gegoten, moet het oppervlak worden bedekt met een polyethyleenfilm. Het voorkomt snelle droging en vervaging in geval van regenachtig weer. Na volledige verharding van het beton worden de scheidingsborden verwijderd. De lege ruimtes zijn gevuld met dezelfde oplossing. Het oppervlak is zorgvuldig genivelleerd.
 • Gedurende 7-8 dagen wordt het pad regelmatig bewaterd en bedekt met een zeildoek. De sterkte van de afgewerkte coating is hoger, hoe langer de oplossing is blootgesteld aan vocht. De bekisting wordt na 4-5 dagen verwijderd. Glans het hele doek van het betonnen pad kan worden gegeven, behandeld met een speciale impregnatie van kalium of natriumglas. Of polijst het oppervlak met wax en synthetische harsen.

Concrete paden met je eigen handen video

Een concreet pad veranderen in een elegant landschapselement

 • Natuurlijk kunt u gewone grijze paden leggen. Hun saaie en saaie uiterlijk kan de schoonheid en aantrekkelijkheid van de architectuur van het gebouw en de site zelf verpesten. Maar de betondekking is gemakkelijk om helder en origineel te maken. Het conceptuele decor kan de paden een speciale charme geven. Er zijn veel opties.
  1. U kunt bijvoorbeeld een acrylische of zure rode gestolde betoncoating verven. Of in het gerede betonmengsel, voeg een kleurend pigment (gebaseerd op de kleurintensiteit van een kubieke meter oplossing van 5 -15 kg). Uitstekend uitziende paden, versierd met klier. Een betonmix gemengd met een kleurstof (verhouding 2: 1) wordt op een nat betonoppervlak gewreven met een strijkijzer of een houten vlotter.
  2. Gele kleur wordt verkregen bij het toevoegen van oker aan het beton. Voor rode tint gemengd wit cement, zand en omber in de verhouding 1: 2: 0,5 groen zand-cement wit, groen glauconiet, voor zwart - grijs cement, zand en roet in de verhouding 1: 1,5 : 0.15.
 • Een andere variant van de inrichting van het pad is de tekening van een patroon dat de stenen van de plavuizen nabootst. Het wordt uitgevoerd een dag na het gieten van de oplossing, totdat deze volledig is bevroren. Met een schroevendraaier of ander scherp voorwerp in de oplossing worden snedes gemaakt met een diepte en breedte van ten minste 0,5 mm. Ze zullen aarde verzamelen, die het hele canvas van het pad in stukken zal verdelen, waardoor de illusie ontstaat van stukjes steenslag.
 • Een alternatief voor deze optie kan een inkeping zijn in onverhard grind, kiezelstenen, schelpen of mozaïekfragmenten. Een aristocratisch uiterlijk verleent de paden een granieten, marmeren of tegelbekleding.

 • Met behulp van een kunststof mal voor een betonnen pad (standaardbreedte van 60 cm), kunt u een smal betonpad geven aan het uiterlijk van de gelegde stenen. Deze methode is nogal bewerkelijk, maar wat een prachtige uitstraling! De grootte en configuratie van één formulier is gelijk aan de parameters van één "stone9raquo;. Nadat het beton in de mal is opgevangen, wordt het voorzichtig verwijderd. Zet op een nieuwe plaats en giet een oplossing.
 • Om het proces te versnellen, worden verschillende formulieren gebruikt. Je kunt de tinten van "stones9raquo; veranderen, kleur toevoegen aan het betonmengsel. De naden van Mezhkamennye zijn snel overgroeid met gras en het pad ziet er natuurlijk uit. Plant gras, tijm, klaver en andere planten desgewenst resistent tegen vertrapping.

 • De grootste populariteit onder landbezitters wordt genoten door betonnen paden, die een baksteen of een stenen blok imiteren. Dergelijke facturen worden gemaakt met behulp van gestencild of gespoten mengsels, een gestempelde oplossing.
 • De sporen van beton met reliëf met speciale vormen zien er geweldig uit. Vóór de gietprocedure wordt een speciale pigmentsamenstelling aangebracht op het oppervlak dat nog niet gestold is. De unieke eigenschappen geven het oppervlak van het spoor na het reliëf van een verbazingwekkende textuur die nauwkeurig natuurlijke materialen imiteert - leisteen, hout, enz. Deze imitatie wordt gemakkelijk verward met natuurlijk materiaal.

Gerelateerde artikelen

© Bouwportaal StrPort 2011-2016. Artikelen over reparatie, constructie, bouwmaterialen.

Het kopiëren van informatie van de site is alleen mogelijk met toestemming van de redactie of met een directe verwijzing naar de bron. Rechtsgrondslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

39 − = 33