Hoe een kalash te maken

Maak collages in Photoshop. Instructies voor beginners en theepotten.

Gebruikers weten in de regel niet hoe ze een collage moeten maken in Photoshop of hoe ze een prachtige fotocollage kunnen maken. In dit artikel wordt u in detail verteld over verschillende opties waarmee u dit werk eenvoudig, ingenieus en snel kunt uitvoeren.

Voordat je aan het werk gaat, moet je natuurlijk weten wat de essentie ervan is. Laten we beginnen met een uitleg van wat een collage is? Dit woord is vanuit het Frans in onze taal gekomen, wat in vertaling betekent "stok".

In feite is dat zo. Elke collage is het maken van verschillende afbeeldingen (in dit geval foto) door de ene afbeelding op de andere afbeelding toe te passen. De basis heeft vaak een achtergrond met een grote afmeting, vergeleken met alle andere foto's.

Voor het uitvoeren van een normale collage of bruiloftscollage heeft u het volgende nodig:

  • De achtergrond van het vereiste formaat;
  • Noodzakelijk aantal foto's waaruit de collage wordt gemaakt;
  • Adobe Photoshop (versie van CS3 en hoger).

Waarom is het beter om Adobe Photoshop te gebruiken?

Op internet kunt u veel verschillende programma's vinden voor het maken van afbeeldingen en het bewerken ervan, maar nog steeds de voorkeur geven aan een photoshop.

Waarom? Omdat de ontwikkelaars van dit programma de ene na de andere versie hebben verbeterd.

In vergelijking met Adobe Photoshop CS3 heeft de Adobe Photoshop CS5-versie bijvoorbeeld een aantal voordelen en nieuwe functies en in de CS6-versie zijn speciale effecten toegevoegd die nodig zijn voor het werk van professionals. Daarom, als u van plan bent om een ​​gevorderde gebruiker van dit programma te worden, installeer dan de latere versies ervan.

Het is ook vermeldenswaard dat Adobe Photoshop niet alleen een mogelijkheid biedt om retouches van foto's uit te voeren, maar ook om uw foto's te maken zoals ze zeggen "helemaal opnieuw". Kortom, Adobe Photoshop is terecht de leider in de ontwikkeling en bewerking van lay-outs zonder enige beperking.

Hoe maak je een collage in Photoshop? Een stapsgewijze gids voor een beginner.

Het is tijd om verschillende fotomontagemethoden te beschrijven die nodig zijn om collages te maken, waaruit u het handigste kunt kiezen.

Methode nummer 1. Deze les over het maken van een collage is de eenvoudigste, maar deze kan ook worden gebruikt voor fotocollages voor bruiloften.

We openen de nodige afbeeldingen en achtergrond, die als basis zullen dienen voor onze toekomstige collage.

We gaan over naar de afbeelding die we nodig hebben en gebruiken de tool "Rechthoekige selectie»Selecteer onze foto.

Klik vervolgens op "uitgeven"->"exemplaar".

Ga naar het tabblad met de achtergrond en klik op "editing"->"invoegen". Hier past ons beeld op de achtergrond.

Om nu in de juiste positie voor ons te plaatsen, drukt u op "editing"->"scaling"En sleep de foto naar de gewenste plaats.

U kunt ook niet de schaal selecteren, maar de functie "twist"In dezelfde sectie, waarmee u de afbeelding in elke mate kunt plaatsen.

Soortgelijke bewerkingen moeten worden uitgevoerd met de rest van de afbeeldingen. Wanneer alle foto's naar de achtergrond zijn overgebracht, moet je in het gedeelte "groepen»Klik met de rechtermuisknop op de achtergrond en selecteer het commando"Zichtbaar samenvoegen"Of"vlakken".

Hierna kunt u de voltooide collage opslaan.

Methode nummer 2. Deze methode kan worden gebruikt, alleen of in aanvulling op andere. Open de afbeelding en in de "groepen»Dubbelklik met de linkermuisknop op de achtergrond.

In het verschenen venster, alles ongewijzigd laten, drukt u op "ja".

Op deze manier hebben we het slot van de achtergrond verwijderd en het in een normale laag veranderd, waarop we een masker kunnen aanbrengen. Vervolgens moet je een nieuwe laag maken, zoals weergegeven in de schermafbeelding (sleep het bewustzijn naar beneden toe na het bewustzijn van een nieuwe laag).

We gaan tot het allerbelangrijkste. "Laag 1", Die we zojuist hebben gemaakt, wit maken. Selecteer hiervoor het item "vullen".

Zorg ervoor dat de twee primaire kleuren wit en zwart zijn. Als u andere kleuren hebt geselecteerd, wijzigt u deze zoals wordt weergegeven in de schermafbeelding.

Na het uitvoeren van de hierboven beschreven handelingen, activeer de laag 0 "achtergrond"(U hoeft er alleen maar op te klikken met de muisknop) en de maskerlaag te selecteren. Druk vervolgens op B-> F5 (een snelle manier om de penselen te openen).

Nu moet u een penseel selecteren dat u bevalt en de verschillende functies in het venster toepassen.

En tenslotte gaan we dit penseel op onze achtergrond tekenen (volg zorgvuldig de parameters die in de schermafbeeldingen zijn gemarkeerd); na het werk gedaan, kies "laagmasker toepassen"En voeg de lagen samen.

Onze collage is klaar!

In een dergelijk geval als het maken van verschillende collages, zijn er geen duidelijke en bindende regels die iedereen zou moeten volgen. Op verschillende internetbronnen kun je lessen vinden over het onderwerp dat je nodig hebt en zelf Adobe Photoshop leren beheersen.

Alles hangt alleen af ​​van je ideeën en manieren: je kunt de methoden van het maken van collages combineren, op elkaar leggen, de transparantie veranderen, de kleur van de lagen (of zelfs de laag verlaten zonder kleurvulling), etc. etc.

Het maken van collages (of dit nu een bruiloft of een fotocollage is) hangt alleen af ​​van uw creatieve intenties.

Hoe een kalash te maken

Dit is een kleine kunst die voor iedereen gratis beschikbaar is. Met behulp van de service kunt u eenvoudig 2 tot 6 foto's verticaal of horizontaal lijmen, in verschillende combinaties. Het enige wat u nodig hebt, is de juiste sjabloon voor de collage kiezen, uw favoriete foto's uploaden en ze op de door u gewenste manier ordenen.

Maak collages online en maak je vrienden gelukkig!

Nadat u een sjabloon hebt geselecteerd, kunt u twee tot zes foto's uploaden (JPG-indeling, grootte maximaal 1 MB). Na het downloaden verschijnen hun miniaturen op de bovenste regel. Als u een van de foto's uit de rij wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer erop en klikt u op 'Verwijderen'.

Maak een collage van hen door foto's naar elk veld van de sjabloon te slepen. U kunt een foto niet alleen naar een leeg veld slepen, maar ook naar de plaats waar al een foto is - zo vervangt u de ene foto door een andere.

Om een ​​prachtige collage te maken, moeten de foto's volledig het veld bedekken waarin ze zich bevinden. Om dit te doen, kunt u de grootte van de foto in de sjabloon wijzigen: verplaats de cursor naar de rand van de foto, rekt hem uit of verklein hem. Verplaats de foto ook binnen het veld om alleen het rechtergedeelte zichtbaar te laten.

Als u bij deze stap zag dat de sjabloon niet helemaal op uw foto's paste, kunt u op de knop "Sjablonen" klikken en een andere kiezen. Na het klikken op de knop "Foto's" en doorgaan met het maken van een collage met dezelfde foto.

Nadat u op de knop "Maken" hebt geklikt, wordt u naar de pagina met de klaar-collage gebracht. Om op te slaan, klikt u met de rechtermuisknop op de collage en selecteert u "Afbeelding opslaan als ...", geeft u de map op die u wilt opslaan. De nieuwe collage is klaar!

In dezelfde stap kunt u terugkeren naar de fase waarin u een sjabloon voor de collage selecteert, alle eerder geüploade foto's achterlaat en een nieuwe collage maakt met dezelfde foto. Of ga naar een nieuwe collage maken van andere foto's.

Hoe een kalash te maken

Hoe maak je een collage van een foto op je computer

Een collage van foto's is niet alleen een geweldige manier om mensen te sluiten, maar ook jezelf. En het belangrijkste is dat het vrij eenvoudig is om het te maken en elke persoon kan het vandaag aan. En binnenkort zul je het zelf zien. In het artikel vertellen we je hoe je in slechts vijf minuten een collage maakt van een foto op de computer in het programma "PhotoCollage".

Om het creatieve proces te starten, moet u de toepassing downloaden om collages te maken. Voer het gedownloade bestand uit en volg de instructies op het scherm. Bekijk de gebruikersovereenkomst en selecteer de map op de computer waarin u de werkbestanden van het programma wilt plaatsen. Vergeet niet om een ​​snelkoppeling naar software op de desktop te maken - dit zal uw toegang tot de applicatie in de toekomst vereenvoudigen. Start daarna het installatieproces en wacht tot het is voltooid. Wanneer alles klaar is, ga je aan de slag met de applicatie.

Onmiddellijk na de start zal "Photocollage" het type project voorstellen. U kunt zelf een collage maken en ook een van de blanco's uit de verzameling van de editor gebruiken: het kunnen eenvoudige paginasjablonen zijn of collagesteekproeven, waarvoor u alleen uw foto's hoeft te vervangen.

Pas vervolgens de bladinstellingen aan. Selecteer een pagina-indeling in de vervolgkeuzelijst of voer handmatig alle formaten in. Geef vervolgens de richting van het blad op en klik op "gedaan".

Stap 3: voeg een foto toe en selecteer een achtergrond

Laten we daarom eens nader bekijken hoe je een collage van foto's op een computer maakt. Nadat de compositie is voltooid in de designer, vraagt ​​het programma u om met de editor aan de slag te gaan. Voeg foto's toe aan de foto waaruit u een collage wilt maken: zoek de afbeeldingsmap in het linkermenu, pak een afbeelding en sleep deze naar de collage. Voeg op dezelfde manier de rest van de foto toe. Zo kun je je in het programma voorbereiden als de meest voorkomende collage en een echte droomcollage.

Wanneer alles klaar is, vouwt u de "achtergrond". Hier kunt u het substraat voor foto's selecteren. Zo kan elke rol uit het palet, een verloop uit de catalogus of door u persoonlijk aangepast, evenals een textuur uit de verzameling of een afbeelding van een pc deze rol vervullen.

Kies vervolgens een frame voor elke foto die u toevoegt. Ga naar de "Effecten en kaders". Je kunt een foto tekenen, zowel met behulp van frames, als met speciale "maskers". Selecteer gewoon de juiste optie en sleep deze naar de afbeelding die u wilt verwerken.

Door het programma voor collages te gebruiken, kunt u ook de kwaliteit van elke foto verbeteren. In het menu "filters"Er zijn 14 opties voor fotoverbetering, die u allemaal kunt gebruiken. Sleep het effect gewoon naar de afbeelding en evalueer de wijzigingen.

Als de collage je saai lijkt, ga dan naar "Tekst en versieringen". Hier kunt u een compositie toevoegen met de originele tekstcommentaar en een clipart uit de catalogus.

U kunt de voltooide collage opslaan op de computer of afdrukken op de printer. In de toekomst kunnen ze de muren van hun kamer versieren of een collage presenteren als een geschenk aan een geliefde voor een verjaardag of een andere vakantie.

Nu weet je dat het maken van een collage van foto's op een pc heel eenvoudig is. Het enige dat u nodig hebt om het te maken is het "PhotoCollage" -programma, uw favoriete foto's en een beetje tijd.

Windows 7, 8, 10; Win XP, Vista

Een prachtig programma. Eenvoudig, gemakkelijk en tegelijkertijd heeft het veel interessante functies. Ik ben al heel lang op zoek naar software voor collages. Toen ik het PhotoCollage-programma probeerde, besefte ik dat dit precies was wat ik nodig had!

Het programma is gewoon klasse! Na een paar dagen werken, deed ik ongelooflijk mooie collages. In dit geval gaat alles gemakkelijk en snel. Sjablonen zijn van zeer hoge kwaliteit - ik print op A4 - het is net als in een glossy magazine.

Zeer tevreden met de aankoop. Mooie sjablonen met hoge resolutie, een enorme selectie aan clipart, veel frames. En bovenal - het is leuk om met het programma te werken: alles is gemakkelijk en bedachtzaam gedaan.

Begin vandaag met het maken van prachtige collages!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 + = 20