Hoe poppenkleding te maken

Kleding voor eigen handen: een zomerjurk, een charmante hoed. Schoenen en kleding voor poppen: masterclass met foto

Ambachtslieden naaien kleding voor hun poppen zullen blij zijn met de masterclass van vandaag.

Deze naaihobby heeft zijn eigen subtiliteiten: de patronen zijn erg klein en vereisen maximale vaardigheid en behendigheid.

Een dergelijke opmerking is echter ook een plus, omdat het weefsel heel weinig wordt geconsumeerd.

Bovendien is dit een prettige en nuttige les.

Zomerjurk voor een pop door eigen handen

Deze jurk is ontworpen voor zeer kleine poppen. De stof kan absoluut worden gebruikt op persoonlijke wens. Het belangrijkste is om de volgorde van het werk te begrijpen.

Materialen en hulpmiddelen: 2 soorten stoffen (u kunt kiezen voor katoen of linnen), scharlaken lint, kant, rode mulina, naald, schaar, monofilament, potlood, kantoorlijm transparant, liniaal.

De onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een patroon. Het moet worden gekopieerd of afgedrukt met behulp van een computer en een printer.

Het patroon is ontworpen voor een pop met een hoogte van 15 cm, indien nodig kan een patroon visueel worden vergroot op een computer.

Het patroon wordt langs de contour uitgesneden, rekening houdend met de hoeveelheid van 0,5 cm, de resulterende details worden op de stof uitgelegd. Patronen worden geschetst in potlood en gesneden.

Alle randen van onderdelen zijn besmeurd met lijm. En enige tijd wacht op de lijm om te drogen.

Een eenvoudige rechthoekige strook van 25 cm lang wordt uit de stof gesneden en de randen van dit deel worden ook ingevet met lijm.

In dit stadium is een rechthoekig stuk gelijmd aan het detail van de jurk. Daarop zullen de toekomstige loops van kleding voor de pop met hun eigen handen zijn.

Beide delen van de rugleuning zijn aangebracht op het gedeelte van de plank. Op zijn beurt wordt de ene kant eerst handmatig genaaid en daarna de andere.

Op de resulterende detail van kleding voor de pop genaaid kant. Alles wordt met de hand genaaid. Kanten lint buigt in een fijne vouw, zoals op de foto.

Het is tijd om een ​​strook stof van 25 cm lang te naaien. Het is aan de voorkant met kleine plooien aan de voorkant genaaid. De stof wordt tijdens het naaien met 0,5 cm met de hand gedraaid. In dit stadium wordt het aanbevolen monofilamenten te gebruiken.

De obmyvaetsya. Ook - de nek en de snit aan de achterkant. De naad wordt heel klein en frequent gebruikt. In dit stadium wordt de rode draad van de mulina genomen.

Handscharnieren zijn gemaakt voor knoppen. Dit zijn simpele loops. Meestal worden ze gebruikt bij het ophangen van theedoeken.

Een boog met scharlaken lint is genaaid aan de kant en klare jurk. De randen van de tape moeten worden gesmolten door de kaarsvlam.

Een zomerjurk voor een miniatuurpop, gemaakt door eigen handen, is klaar.

Een hoed voor een pop door eigen handen

Deze charmante hoed zal net op het moment van de pop uit de hierboven beschreven masterclass zijn. Het is eenvoudig gemaakt, maar om u te helpen een naaimachine te gebruiken. Alle materialen worden op grote schaal gedistribueerd en verkocht bij de dichtstbijzijnde winkel voor naai-accessoires.

Materialen en hulpmiddelen: suède van witte kleur, voeringstof, decoratieve bloemen, potlood, schaar, kompassen, staartpennen, draden, naald, naaimachine.

Met behulp van het kompas worden de velden van de toekomstige hoed getekend. Hun lengte moet bij voorkeur worden gemeten op een bestaande pop.

Stukjes suede wit worden op elkaar aangebracht (er zijn twee details van de velden). Ze plaatsen een papieren patroon op hen. Voordat u met een schaar knipt, moeten de toekomstige onderdelen aan de naaimachine worden bevestigd.

Het valt op dat de hoed de vorm van een paddestoel zal hebben met de velden omlaag als u de onderkant naar boven richt. En omgekeerd, de horizontale vorm wordt verkregen door een lijn te leggen met de onderkant naar beneden. In de masterclass wordt een voorbeeld van de eerste naaitechniek gegeven.

Op de naaimachine worden de naden langs de omtrek gelegd. Het is nodig om 4 cirkels van naden te maken met inkepingen van 0,5 cm. Voor het gemak is het beter om deze cirkels van tevoren te tekenen met behulp van een kompas. Dit is hoe de baleinen voor de poppetjeskap met hun eigen handen worden gemaakt.

Pak de trompet - de hoofdtop van de hoed voor de pop. Het wordt met de hand genaaid met zijn lange zijde tot het bovenste detail aan de randen.

In dit stadium is de onderkant genaaid aan de hoed voor de pop.

De resterende laterale naad overlapt. Verknoopt. Bovenop de voorkant is een siernaad gemaakt die de verbinding van de stoffen afsluit.

Een voering wordt van het voeringsweefsel aan de onderkant van de onderkant van de dop genaaid. Uiteindelijk worden de twee randen verbonden door een naad.

De onderkant is met de hand genaaid op de verborgen naad. Het materiaal verbergt zich binnenin.

Het product kan worden versierd met kunstbloemen en een zelfgemaakte kant gesneden uit suède. De randen op de naaimachine om deze te verwerken zijn niet nodig.

Een hoed met velden voor een pop is klaar met je eigen handen!

Kleding voor poppen - schoenen

Zo'n kledingstuk, zoals schoenen, is ook noodzakelijk. De gemakkelijkste manier is om een ​​paar schoenen van vilt te maken. Dit materiaal heeft zich lange tijd uitsluitend aan de positieve kant bewezen.

Materialen en hulpmiddelen: vilt van rode, beige en zwarte kleuren, dikke draden, veters, rood lint, schaar, potlood, draad, naald, perforator.

Van vilt zijn er details voor toekomstige schoenen, zoals op de foto.

Eerst het voorste gedeelte - de sokken.

Vervolgens wordt het achterste gedeelte bij de hiel gestikt met een decoratieve functie. Het lint is opgenaaid.

Aan de schoenen zit de zool.

En tenslotte kan de laterale stenochki op zijn plaats worden gezet. De naad wordt op de voorkant van het product gelegd.

Met een gaatje worden gaten gemaakt voor de veters. Veters worden ingebracht en vastgemaakt aan een miniatuur elegante strik.

Schoenen voor de pop, gemaakt door eigen handen, klaar! Desgewenst kunnen dergelijke schoenen worden gemaakt van elke andere stof die u mooi vindt.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Hoe maak je kleding voor poppen uit eigen handen en alsjeblieft je dochter?

Alle meisjes spelen in de kindertijd in poppen en ze zijn er dol op om kleding te naaien. Natuurlijk, gemaakt door kinderhanden, kan het niet concurreren met winkelproducten, maar je kunt je dochtertje helpen en haar uitnodigen om haar favoriete Barbie samen te kleden. Tegenwoordig zijn kleine rokjes, blouses, jurken en nog veel meer gemaakt van verschillende materialen, niet alleen van stoffen.

Wat kan kleding maken voor poppenpoppen? Het is duidelijk dat meestal de nieuwe kledingkast voor haar favoriete meisje is gemaakt van oude dingen die onbruikbaar zijn geworden. Baby is bijzonder blij toen mijn moeder geeft haar aan "de genade" heldere mooie blouse van vloeiende stof of een stuk van fluweel en leer, de overblijfselen van wat dan ook.

met patronen, naden, etc. - Als u de mogelijkheid om te modelleren en naaien, kunt u kleding voor poppen favoriete dochter alle regels maken Als u ver van zulke dingen, en de naaimachine je niet, het maakt niet uit, kan exclusieve outfits worden verkregen uit, schijnbaar volledig ongeschikt voor deze dingen, zoals een sok, panty's en zelfs kauwgom, waarvan vandaag de dag is het de mode om armbanden te weven.

Hoe kun je kleding voor poppen met je eigen handen maken? Nadat hij hiervoor vrij veel vrije tijd had toegewezen en de steun van zijn kind had ingeroepen, begon hij met het maken van een nieuwe kledingkast voor de favoriet van zijn dochter. Als je breit of haakt, zal er voor jou geen probleem zijn om iets nieuws te doen. Maar als u niet over deze vaardigheden beschikt, lees dan verder ons artikel en neem ons advies in gebruik.

Hoe kan ik kleding voor poppen maken zonder te naaien? Als je ver van het ontwerp bent en zelfs geen patroon voor het speelgoed op het oog kunt maken, leg je de pop op de krant en ga je verder met ontwerpen voor haar jurk:

 • Van de schouders tot de twee riemen maken van de nek, bereiken, teken een middel en naar beneden opneming van een trapezium - zal rok;
 • Nu moet het patroon worden gesneden, dubbelgevouwen en op gevouwen stof worden gelegd;
 • Knip, laat een beetje over voor de toelage op de naden. Vergeet niet om een ​​ander patroon op de stof te dupliceren;
 • De twee helften zijn aan elkaar geplakt, zonder het web aan te tasten, anders zul je de jurk niet op de pop kunnen leggen. Je kunt poppenkleding maken zonder te naaien, met behulp van een lijmpistool in plaats van draad en naald;
 • Bind de bandjes om je nek en laat je dochter een bijgewerkt speeltje zien. Als je een soort decor wilt gebruiken.

En hoe maak je kleding voor poppen uit de sok? Dit product is een uitstekende avondjurk voor Barbie en met open schouders. Om dit te doen, snijdt u gewoon de rand van de sok af en maakt u twee gaten voor de handen aan de basis van de elastiekjes. Dat is alles, een uitstekende lange jurk is klaar.

Vandaag in de uitverkoop kun je hele sets kleine elastiekjes van verschillende kleuren vinden, waarvan je met behulp van een speciale haak alles kunt weven dat in je opkomt.

Als je wilt weten hoe je kleding voor kauwgypoppen kunt maken, moet je een professionele machine kopen:

 • Verwijder de middelste rij kolommen en plaats onmiddellijk twee elastiekjes in acht op de kolommen van de onderste rij. In dit geval mogen de elastiekjes elkaar niet overlappen en moeten elke acht worden losgemaakt;
 • Op dezelfde manier bedekken de elastiekjes de stijlen van de bovenste rij. In totaal moet u 6 achten per rij uitvoeren;
 • Nu moeten de intervallen tussen de kolommen van elke rij met acht worden gevuld. Verwijder de elastiekjes van de stijlen waar al 4 schroeven zitten;
 • Nu moet je je als in het begin gedragen, waarbij je het kauwgom op twee stukken tegelijk in de twee dichtstbijzijnde kolommen zet, zonder tegelijkertijd het draaien van het cijfer acht te doen. Op de plaatsen van hun oversteek gooien ze opnieuw de palen af.

Werk totdat de kleding klaar is. En je kunt een breed scala aan kleuren gebruiken.

Hoe kun je kleding voor poppen gemaakt van stof maken? Een pak te naaien voor een pop 40 cm hoog en taille omtrek 25-27 cm, een stuk 70x50 grootte weefsel, elastiek, plakband en fleece nodig:

 • Het is nodig om eerder, twee ruggen en twee mouwen, voor- en achterhelften van slipjes, en in 2 exemplaren te knippen;
 • Voer de schoudergewrichten van de overalls uit en naai vervolgens de armsgaten in de armsgaten. Hun manchetten kunnen worden versierd met een culist zodat de outfit feestelijker is;
 • Let op dat de zijnaad van de overalls en mouwen is gemaakt met een enkele naad als u de voorkant wilt naaien;
 • Wanneer u de hals met hun eigen handen verwerkt, moet u voorzichtig de sluitingen van de sluiting aan de binnenkant indrukken, de nektoeslagen afsnijden en de schuine kant op deze plaats naaien;
 • Bij het uitvoeren van het slipje moet je details naaien, namelijk om de zijkant en de naden te naaien. Knip overbodige elementen, neem een ​​broek op en pritachat ze naar het bovenste werkstuk. Voeg manchetten aan manchetten toe en u kunt overalls proberen.

Dat zijn alle aanbevelingen. Volg ze, en je dochter zal meer redenen hebben om te genieten, bovendien zal er een gelegenheid zijn om meer tijd met elkaar door te brengen. Veel succes!

We naaien kleding voor poppen

Poppen zullen altijd het favoriete speelgoed van de meisjes blijven. Ze zijn voor baby's - en trouwe vriendinnen en dochters in het spel, en fashionista's, die ook verzorgd en stijlvol gekleed moeten zijn.

Om de pop van je prinses eruit te laten zien als een bruidsmeisje uit haar suite, kun je proberen een aantal modieuze moderne outfits te naaien.

Om te weten hoe je kleding moet naaien voor de pop van je dochter, moet je een paar eenvoudige regels onthouden:

 1. Poppen worden gemaakt in de vorm van een menselijk lichaam, dus alle outfits worden volgens het voorbeeld van de mens genaaid, slechts in een verkleind formaat meerdere keren.
 2. Net als een persoon, om de juiste maat kleding te bepalen, worden de poppen gemeten door de meest prominente delen van haar lichaam. Voor een T-shirt moet u bijvoorbeeld de breedte meten van de schouders, borst en heupomtrek, de lengte van het gewenste product, de breedte van het armsgat van het armsgat. Soms is de pop - carapaces het breedste deel is de taille - in dit geval moet u de omvang meten.

Voor het afstemmen van broeken en rokken gemeten omtrek taille en heupen, benen op hun breedste plaats, de lengte van het gewenste product. En voor sokken - de lengte en breedte van de voet van de pop.

Om poppenkleding te naaien, koop geen nieuwe doek. Snuffel in de bakken: je hebt zeker grote flapjes van fel weefsel uit het verleden naaien, oude overbodige dingen. En gebruik ze om poppenkleding met je eigen handen te maken.

T-shirt is het meest ingewikkelde kledingstuk voor naaien. Maar als je een t-shirt voor een pop beheerst, zul je met gemak alle andere kledingstukken overwinnen.

Voor het naaien van de benodigde materialen:

Zorg ervoor dat u vóór het begin van het proces de nodige metingen van de pop verwijdert.

 • Neem 2 identieke doekflappen van de nodige grootte voor de overdracht en plaats het T-shirt. Voeg voor elke maat maximaal 5 millimeter toegang toe voor het naadgebied.
 • Als je een figuurpop hebt, schets dan de gebogen lijnen op de rondingen van de stof langs de rondingen van de romp en knip deze op maat - het shirt zal dan strak zijn. Als je een recht gesneden T-shirt wilt - sla deze stap dan over.
 • Schaar om een ​​uitsparing te vormen van de noodzakelijke vorm en armsgaten voor een C-vormige mouw met toelating voor de toelating. De patches moeten aan beide zijden worden uitgesneden, de uitsparing - afhankelijk van de vorm.

 • Behandel de uitsparing met extra kleine, langwerpige vlakken zodat de "onbewerkte" stof niet zichtbaar is.
 • Naai de 2 stukken naast de uitsparing.
 • Meet 2 halfronde flappen voor de mouwen, behandel hun rand volgens het uitsnijvoorbeeld en naai ze aan de armsgaten.
 • Er moet aan worden herinnerd dat de laatste twee stappen alleen aan de onderkant van het product mogen worden uitgevoerd, zodat er geen naden en pijlen op de buitenzijde staan.
 • Naai de overgebleven stukken - de mouwen en de zijkanten van het T-shirt.

Nu kunt u veilig de outfit van uw pop proberen.

Naast T-shirts, moet elke zichzelf respecterende pop een hele reeks modieuze kleding hebben!

Als je een klassieke of lichte broek wilt, kies dan voor gebreide stoffen met de juiste kleur, als je een spijkerbroek hebt - je zult een dicht weefsel van donkerblauwe kleur passen. Als de broek is gemaakt van een lichte stof, kun je dezelfde bovenkant naaien - je krijgt een zomeroutfit.

Broeken zijn beter om een ​​patroon te naaien volgens de juiste maten voor poppen en vorken. Met behulp van een patroon uit de stof worden metingen uitgevoerd en stukjes van de benodigde grootte uitgesneden, die aan elkaar zijn gelabeld en aan elkaar zijn genaaid. De steken van de armsgaten worden noodzakelijkerwijs verwerkt.

Deze broek neemt een elastische band in de riem aan, om niet van de taille van de pop te vallen - vergeet niet om hem in de gaten in de broekriem te steken.

Voor een rok kun je lichtvliegen of katoenweefsel nemen - ze zullen goed zijn om de prachtige belvorm te behouden.

Verwijder de nodige metingen - de middelomtrek en de lengte van het product. Knip de weefselflap met een verschil in de taille van ongeveer 1: 2 over de lengte. De breedte van de flap is de lengte van het product.

De bovenkant van de rok op een afstand van ongeveer een centimeter van de rand wordt genaaid met de breedste handsteek, waarna de draad wordt vastgedraaid, waardoor mooie vouwen worden gevormd.

Als u de bovenrand wilt bewerken, neemt u een rechthoek van ongeveer 1 centimeter breed en ongeveer 2 centimeter lang in de middelste omtrek en naait u aan de rand en naait u.

Vervolgens is er een plaats waar de randen van de rok aan elkaar worden genaaid. Laat ongeveer 2-3 centimeter over aan de bovenkant en naai aan de bovenkant een knoop en een lussluiting vast.

De rok kan worden versierd door de onderrand van de veter te naaien of een tweede laag toe te voegen. De rok wordt dus nog mooier en eleganter.

Welke soort kleding kan zonder sokken worden gedragen? Neem voor sokken een lichtgewicht rekbare stof die niet oplost. Omcirkel op dik papier het been van de pop ongeveer tot aan de enkel of iets hoger. Knip de sjabloon uit.

Buig de stof doormidden en bevestig de sjabloon door de voet op te tillen tot de vouw van de stof. Omcirkelen, knippen en naaien. Herhaal de stappen om 2 sokken te krijgen.

Een paar sokken kunnen eleganter worden gemaakt als u ze een beetje langer naait en elegante revers maakt, die ook met mooi kant kan worden genaaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 6 = 3