Hoe een zolder te maken met uw eigen handen

Alles over het bouwen van een zolder met je eigen handen

De constructie van de zolderverdieping is mogelijk zowel tijdens de bouw van het huis zelf, als daarna, als deze acties aanvankelijk niet gepland waren. In beide gevallen is de zolder met uw eigen handen een goede manier om extra leefruimte te krijgen.

Als je een buitentrap op de vloer bouwt, krijg je een aparte kamer voor het tweede gezin. In het artikel maakt u kennis met de fase-voor-stap bouw van de zolder "vanuit het niets", evenals met de technologie van de voltooiing ervan naar het voltooide huis.

Complexe constructie van de zolderverdieping

Het woord "complex" betekent dat de constructie van de zolder zal worden uitgevoerd tijdens de bouw van het huis zelf en onmiddellijk wordt opgenomen in het plan. En bij het berekenen van de fundering wordt extra belasting in rekening gebracht in de vorm van een zolderverdieping. Dus, de muren van het gebouw worden op de gewenste hoogte gebracht, de vloeren zijn voltooid. U kunt beginnen met het bouwen van een zolderverdieping.

Zolderverdieping: zoldermuur

We bouwen de zoldermuur, als het gepland is. Materiaal daarvoor wordt op dezelfde manier gebruikt als voor de constructie van dragende wanden. De hoogte voor een residentiële zolder is van 80cm tot 1,3m. Het biedt handig gebruik van dakkapellen en bovendien staat een bed of een bureau onder de muur goed.

De structuur van de zolderverdieping met zoldermuren

Met een zoldermuur wordt in de regel een zolder met een eenvoudig zadeldak geplaatst, zoals in het bovenstaande schema. In het geval van de productie van een zadeldak kunnen dergelijke wanden niet worden gebouwd. Het ontwerp biedt de hoogte van het zolderplafond, wat nodig is voor een comfortabel gebruik van de kamer.

Frame zolder met hun eigen handen: het gebouw is gemaakt van hout, het is niet nodig om op de zoldermuren te komen

Versterking van de wanden van mansard vloeren

Nu is het nodig om versterkende binding van muren uit te voeren. De installatie ervan is verplicht, ongeacht of we zoldermuren hebben aangelegd of niet. Dit zorgt ervoor dat de sterkte van de constructie van gasbeton of baksteen, zal niet toestaan ​​dat het kruipen naar de zijkanten. Ook zal door de binding van de vloer Mauerlat worden bevestigd, waarop wij op zijn beurt het daktrussysteem zullen bouwen.

De versterkende riem is monolithisch gemaakt en loopt onlosmakelijk langs de randen van de muren. Het wordt verzameld uit de langsstaven van het anker, onderschept door klemmen. In de onderstaande figuur kunt u zien hoe dit ontwerp eruit ziet. De afstand tussen de longitudinale staven kan variëren afhankelijk van de dikte van de wanden.

Hoe een zolder te bouwen: het apparaat armopoyasa in doorsnede

We regelen een vaste bekisting voor het binden. Om dit te doen gebruiken we U-vormige blokken, zoals in het bovenste deel van de figuur, of, als de muren van baksteen zijn, maken we geprefabriceerde bekisting. Beide opties die u kunt overwegen op de foto.

Mansard met zijn eigen handen: foto stapelen armopoyas frame in de bekisting van schuimblokken

Wanneer het frame van de omsnoering in de bekisting wordt gelegd, plaatsen we er noppen of een anker met een draad en een moer in voor de latere installatie van de Mauerlat. De haarspelden moeten worden genomen met een diameter van 12 mm, de afstand tussen hen is 1.0m.

De zolderstructuur: de verstevigingsriem wordt met beton gegoten, de ankers zijn van buitenaf zichtbaar

Vul het karkas met beton en wacht tot het volledig bevriest, waarna het mogelijk is om verder te bouwen.

Bovenbouw van de zolderverdieping: op de zoldermuur bevindt zich een armopoyas met een kachel

Nu bouwen we gevels. Ze kunnen zowel met ramen als zonder ramen zijn - in dit geval worden raamopeningen gemaakt op het dak van de zolder. Hierna kunt u doorgaan met de installatie van de Mauerlats. Op de foto ziet u de constructie van de zolderverdieping met uw eigen handen met de constructie van zoldermuren.

Zolder met eigen handen, foto genomen in het stadium van de bouw van gevels

Mansard met hun eigen handen: de video bevat nuttige informatie die moet worden bestudeerd voordat de bouw begint.

Mauerlat is gemaakt van een staafsectie van 150 mm. Als er geen balken zijn met de benodigde lengte, dan voeren we de verbinding van meerdere korte stukken uit door middel van ankers. In de ongelijke bars boren we de gaten voor het anker, die we van tevoren hebben geïnstalleerd in de arpopoyas van de zolderverdieping.

We leggen op de armopoyas een laag vochtisolatie. Voor dit doel is een ruberoïde snede op de tape geschikt. Het materiaal is geplooid en gesmolten. Nu leggen we de Mauerlat zodat de ankers in de gaten komen die voor hen zijn gemaakt, we spannen alle bouten van boven aan. Laat het ontwerp twee of drie dagen staan ​​en haal de bouten weer aan. Onderstaande figuur toont het schema van het bevestigen van de Mauerlat aan de gebogen positie van de zolderverdieping.

Bouw van de zolder: installatie van het frame

Als het huis is gebouwd van boomstammen, is installatie van de Mauerlat niet nodig, de spanten rusten tegen de bovenste boomstammen van de dragende muren.

Hoe de zolderverdieping goed te bevestigen: de steunbalken op de stam van de dragende muur

Bouw van de zolder met hun eigen handen: video-bevestiging Mauerlata.

Nu de installatie voltooid mauerlat, kunt u overgaan tot de bouw en de isolatie van mansardedak, de installatie van thermische isolatie op de gevels en muren en afwerking.

We maken de bovenbouw van de zolderverdieping

De constructie van de zolder, die eerder niet gepland was, zal je bepaalde problemen geven: hier is de constructie zelf, en er wordt toestemming voor verkregen. Het resultaat rechtvaardigt echter volledig de inspanningen die worden geleverd. Ondanks enkele tijdelijke en financiële kosten, zal de bouw van de zolder met hun eigen handen winstgevender zijn dan de aankoop van een apart huis of appartement.

Belangrijk: voordat je de zolder op het oude huis doet, waarin het niet gepland was, moet je eerst bepalen of het mogelijk is. De bijlage zal de belasting op de muren en de fundering van het huis verhogen en om hun draagvermogen te beoordelen, moet u een specialist bellen die de nodige berekeningen voor de bouw zal maken

Bouwwerkzaamheden op de zolderverdieping

Nadat alle machtigingen voor de invoegtoepassing zijn verkregen en de tekening is gemaakt, kunt u doorgaan met de constructie. Allereerst moeten we het dak en het oude truss-systeem ontmantelen, en dan de gevels van de vloer. De laatste worden uitgezocht omdat we ze in hoogte moeten vergroten.

Het heffen van de frontons moet worden uitgevoerd tot de hoogte van de Mauerlat, ongeveer twee stenen, of tot de hoogte van de zoldermuur, als er een moet worden opgericht. De figuur laat zien hoe het eruit zal zien. Als optie kunnen stenen frontons worden vervangen door sippanelen, zodat u de belasting op de fundering en muren vermindert.

Zelf een zolder bouwen: gevels optrekken

Het volgende moment van de bovenbouw van de ongeplande zolderverdieping is de installatie van de Mauerlat. Als we een zolder bouwen met een zoldermuur, kunnen verdere acties worden uitgevoerd met behulp van de hierboven beschreven technologie voor complexe constructie. In het geval dat deze muur niet wordt gebouwd, moeten de Mauerlats worden vastgemaakt met behulp van nietjes en houten pluggen. In de onderstaande figuur kunt u bekijken hoe u dit kunt doen.

Hoe maak je een loft met je eigen handen: Mauerlates bevestigen met nietjes

De constructie en installatie van spanten voor de zolder met hun eigen handen

Hoe bouw je een mansardedak met je eigen handen?

Houten en metalen pergola's met polycarbonaat

U-vormige blokken zijn iets, u hoeft de planken niet af te schermen voor de bekistingsvloer.

Plus, de mulen, hij zelf heeft recent gebouwd, en maakte ze tot de binding van de vloer.

Ignat. En ik vraag me af of er soortgelijke blokken zijn voor bakstenen muren? Ik wil me niet druk maken om de bekisting.

We maken een prachtige zolderverdieping met onze eigen handen

De bouw van een zolder in een individueel huis is heel gebruikelijk. Met deze constructiemethode kunt u de kosten van een vierkante meter verlagen en een zeer interessante kamer in de ruimte onder het dak creëren. Om de zolderverdieping goed te implementeren, moet je de basisvereisten bestuderen en het juiste type dak en helling kiezen.

Volgens de normatieve documenten is de zolderverdieping het volume onder het dak, dat wordt gebruikt voor het herbergen van woningen en bijgebouwen. In dit geval mag de hoogte van de buitenmuren in het algemene geval niet meer dan 1,5 m bedragen, anders wordt de ruimte als een volwaardige woonvloer beschouwd.

De zolder met hun eigen handen is voordelig, zowel bij de bouw als bij de werking van een woonhuis. In het eerste geval worden de kosten verlaagd vanwege het feit dat de hoogte van de verticale insluitende structuren wordt verminderd. Het dak neemt deze functie over zonder het oorspronkelijke doel te bereiken.

De zolder is een kamer op het dak die kan worden ingericht als een aparte woonkamer

In bedrijf kan de kostenreductie als volgt zijn:

 1. Vermindert het verwarmde volume van gebouwen, bijgevolg is er een vermindering van verwarmingskosten, die een indrukwekkend deel uitmaken van de kosten van nutsvoorzieningen.
 2. Nadat de bouw is voltooid, moet het huis worden gemeten door specialisten van de BTI, waarna het paspoort van het object wordt uitgegeven. Het is gebaseerd op de waarden daarin geladen gebied plaatsvindt belastingen en de betaling van nutsvoorzieningen (indien aangesloten op het centrale systeem en de afwezigheid van doseerinrichtingen die nu praktisch niet optreedt). Marsardnogo vloeroppervlak in het gebied van het hele huis met coëfficiënten 0,7 of 0,8, afhankelijk van de hoogte van de buitenwanden en dakhelling, waardoor aanzienlijke besparingen mogelijk maakt gedurende de gehele bedrijfsperiode.

Om te beginnen met de bouwkosten vanaf de ontwikkeling van het project of schema's waarop het toekomstige ontwerp zal worden getekend. Meestal is het dak dat wordt gebruikt voor de zolderverdieping geveltop, maar het is ook mogelijk om een ​​dak met vier treden te gebruiken. Gevelconstructie biedt u de mogelijkheid om volledige poorten in de gevels te voorzien.

Bouw van een dakraam op zadeldak

In het geval van het gebruik van een heup voor het verlichten van de kamers, is het mogelijk om alleen de zolderraamopeningen te installeren. Deze optie kan arbeidsintensiever worden in termen van het installeren van dakelementen en het ontwikkelen van interieurinterieurs. Verlaag de kosten met schilddak wordt bereikt als gevolg van het gebrek aan gevels (vooral besparingen zullen merkbaar in de bakstenen huis, waar vrij groot, en de kosten van materialen zelf werken aan de installatie van de muur hekken zijn).

De bouw van de zolder met uw eigen handen begint met de definitie van de geometrische afmetingen en vormen van het dak. Eerder hadden we het over het kiezen van het type dakspantsysteem thuis (gevel, heup), waarna het nodig zal zijn om te bepalen of de oprit recht of gebroken zal zijn. Een gebroken constructie heeft zulke nadelen als het verhogen van kosten en arbeid. De toepassing ervan wordt gerechtvaardigd door de noodzaak om de hoogte van de kamer te vergroten door de hoek van het dak te veranderen.

Bepaal in het ontwerpstadium de optimale dakhelling. De keuze is afhankelijk van ergonomische overwegingen en het gebruikte dakbedekkingsmateriaal, dat beperkingen oplegt.

Voordat u een zolder bouwt, moet u ook alle dragende elementen berekenen voor sterkte en buiging, de compositie van de dakpans oppakken, berekeningen van de warmtebewerking uitvoeren en de materialen bepalen. Over dit in detail.

Het ontwerp omvat de volgende componenten:

 1. Rafter benen, die de lading van het gewicht van de dakbedekking en de muur naar de muren van het huis brengen. De sectie wordt geselecteerd afhankelijk van de hellingshoek, overspanning, stap en ontwerpbelasting. Een professional kan een juiste berekening maken. Voor privéconstructies is het mogelijk om geschatte waarden te gebruiken, en het is het beste om een ​​kleine marge te bieden.
 2. Narozhniki - dit zijn trussbenen, die door een of beide zijden worden ondersteund door de nok. Sectie wordt op dezelfde manier berekend als voor spanten.
 3. Nakosnye voeten - Het ontwerp dat wordt gebruikt in het heupdak. Dit element dient als ondersteuning voor de Narodniks. De dwarsdoorsnede wordt genomen afhankelijk van de lading en de overspanning; deze moet in elk geval groter zijn dan die van de benen van de spant.
 4. mauerlat - een element dat dient als ondersteuning van de stapel en de lading van het dak naar de wanden brengt, gelijkmatig verdeelt. Het is correct om een ​​sectie te kiezen met de afmetingen 100 tot 100 of 150 tot 150, afhankelijk van de complexiteit van het object. Montage Mauerlata is niet gedaan in de constructie van frame en houten huizen, omdat in dit geval in zijn rol we de bovenste kroon van muren of banden spelen.
 5. singel rail - een balk, die ook een ondersteuning is voor de spanten, maar al aan de bovenkant. Rigel wordt geïnstalleerd in de nok van het dak of op de helling van de oprit, in het geval van een kapotte constructie. De doorsnede moet afhankelijk van de omstandigheden worden genomen, omdat een aanbevolen waarde een grootte van 200 tot 200 mm kan krijgen.
 6. Bretels, stutten, gevechten - extra elementen voor het losmaken van elementen. Worden gebruikt om de dwarsdoorsnede van dragende structuren te verminderen. Hun doorsnede wordt meestal constructief gekozen. Het is belangrijk om het gemak van de verbindingen te overwegen.

Mansardedak met hun eigen handen moet worden gebouwd, te beginnen met de selectie van secties van alle elementen van het dakframe. Het materiaal voor productie wordt geselecteerd onder de volgende voorwaarden:

 • hout moet naaldhout zijn (den, spar, lariks);
 • materiaalgraad - eerste of tweede;
 • vochtigheid niet meer dan 15%.

Het is noodzakelijk om alle platen en staven met antiseptische samenstellingen te behandelen voordat met de bouw begonnen wordt.

Om de warmte in huis te houden, moet je de dikte van de isolatie kiezen. Meestal voor mansard kamers, wordt minerale wol gebruikt (vaker in platen dan in matten). Het is ook mogelijk om schuim polyurethaanschuim, schuim, geëxtrudeerd polystyreenschuim en ecowool te gebruiken. Bepaal wat een warmte-isolerende laag moet maken, kies de dikte. Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de spanten. Het moet altijd gelijk zijn aan of groter zijn dan de dikte van de thermische isolatie. Voor minerale wol zal het ook nodig zijn om een ​​ventilatiegat van 50 mm dik te voorzien tussen het bovenoppervlak van de thermische isolator en de dakbedekking. Als de doorsnede van de dakspanten klein is, wordt de montage van de besturingseenheid uitgevoerd om aan deze eis te voldoen.

Voordat u een dakdak met uw eigen handen bouwt, kunt u het handmatig berekenen met behulp van warmtetechniek, geleid door de JV "Thermische bescherming van gebouwen". Maar het is beter om hulp te vragen voor speciale programma's. Om de dikte in het programma "Teremok" (gratis beschikbaar op het netwerk) correct te berekenen, moet u de thermische geleidbaarheid van de isolatie en het bouwgebied van het huis kennen, de rest van het programma zal zichzelf vinden.

Stadia van het bouwen van een mansardedak

Mansardedak met hun eigen handen verschilt alleen van het gebruikelijke hellende dak door de aanwezigheid van thermische isolatie. In de taart ook lagen toegevoegd om de kachel te beschermen. De volgende stap-voor-stap instructies zullen u toelaten om de elementen van het dak op de juiste manier te installeren.

De procedure is als volgt:

 • de Mauerlatt aan de muur bevestigen;
 • installatie van spanten en een systeem van stutten en rekken;
 • installatie van waterdichtheid en bescherming tegen de wind;
 • krat;
 • dakbedekking;
 • isolatie;
 • onderste bedekking.

Verdere stap-voor-stap instructies vereisen een gedetailleerde beschouwing van elk van de items.

De installatie begint met de Mauerlat. Het past in de innerlijke toelage van de buitenmuur. De bevestiging is afhankelijk van het materiaal van de dragende wanden, maar kan over het algemeen op verschillende manieren worden uitgevoerd:

Voor kwetsbare materialen in de muren van het huis, zoals gasbeton en schuimbeton, wordt een monolithische riem rond de rand gevormd, die de vernietiging van de wanden zal voorkomen. Voor houten en framehuizen is de Mauerlat niet voorzien.

Vervolgens is het noodzakelijk om de dwarsbalken te installeren, indien deze aanwezig zijn. Nadat de ondersteuningsstructuren zijn gelegd, worden de dakspanten aangelegd. De bevestiging van spanten aan de Mauerlat kan stijf en scharnierend zijn. Het is beter om het te doen met het gebruik van het snijden en het bevestigen van de metalen hoeken aan beide zijden.

Dakraam frame

Als aanbevelingen voor het uitvoeren van de installatie van rekken, stutten en gevechten, kunt u de reeks "Knopen van houten daken van landelijke gebouwen" gebruiken.

Dit is een behoorlijk oud album, dus in alle tekeningen worden spijkers als bevestigingsmiddelen gebruikt. Het is beter om ze te vervangen door stiletto's.De constructie van het dak van het huis in dit normatieve document wordt gedetailleerd weergegeven, dus het is aan te bevelen dat u er vertrouwd mee bent voordat u aan het werk gaat.

Voordat u begint met de installatie van isolatie in het huis, moet u ervoor zorgen dat het wordt beschermd tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om dit te doen, verspreidt u de vochtbarrière op het oppervlak van het membraan en bevestigt u de kist. Monteer vervolgens de dakbedekking, rekening houdend met de aanbevelingen voor het geselecteerde materiaal. Voor bitumineuze dakshingles is bijvoorbeeld een continu krat nodig, dat vaak is gemaakt van vochtbestendig multiplex.

Dakbedekking aanbrengen

Om isolatie van het huis uit te voeren, moet u een verwarming installeren zonder gaten en openingen. Voor minerale wol zal het gemakkelijker te installeren zijn als de afstand tussen de spanten tussen 580 en 1180 mm ligt tussen de spanten. Hiermee kunt u het materiaal met een kleine afstandshouder aanbrengen, waardoor scheurvorming wordt voorkomen.

Bij gebruik van geëxpandeerd polystyreen, wordt de afstand tussen de platen en dakspanten gevuld met kit of schuim.

Na het leggen van de kachel, moet u de dampremmende laag op de bodem bevestigen. Monteer vervolgens de onderste kist en de plafondbekleding. Voor de zolder is de best passende behuizing met twee lagen gipsplaat met een dikte van 12,5 mm op het frame en dan afwerking.

Een mansardedak bouwen met je eigen handen en geen fouten maken

Het moderne zolderdak biedt zonder veel moeite een uitstekende mogelijkheid om de woonruimte van uw huis aanzienlijk uit te breiden. Maar als je het werk van bouwers betrekt, dan kan het in veel geld vliegen. Het is begrijpelijk dat ieder van ons heeft nagedacht over de vraag, kunnen we alles zelf doen zonder ervaring. Wij verzekeren dat het dak op zolder met onze eigen handen meer dan echt is. We bieden je een uitgebreide instructie.

Wat te overwegen bij het bouwen

Op dit moment is de beste optie een kapotte zolder. Het is vrij ruim en kan echt een volwaardige woonwijk met een groot gebied worden. Uiteraard vereist dit nauwkeurige berekeningen.

Bij de constructie van het dak op zolder moet u rekening houden met vele factoren voor de bouw van het huis. Laten we de belangrijkste opnoemen.

Het is begrijpelijk dat hoe kleiner de hellingshoek, hoe nuttiger de ruimte op uw zolder zal zijn. Maar het is lang niet altijd nodig om te streven naar de meest zachte plaatsing. Laten we een paar kenmerken van de keuze noemen:

 • Als uw huis in een gebied met een gematigd klimaat is, waar het vaak winderig weer is, en sneeuw een zeldzaamheid is, kunt u veilig een dak maken met een kleine helling;
 • In het geval dat sneeuwbuien en regenbuien - een veel voorkomend verschijnsel voor uw gebied, van een ondiep dak moeten worden weggegooid;
 • Vergeet niet dat u moet zorgen voor kwaliteitswarmte, geluid en waterdichtheid. De zolder is een woonkamer zoals de andere kamers in uw huis;
 • De beste materialen voor het dak - tegel of leisteen. Velen hebben per ongeluk een metalen coating aangebracht, maar met de komst van verkoudheid worden ze op zolder geconfronteerd met problemen van warmtebesparing. Houd er rekening mee dat de materialen brandveilig en vochtbestendig moeten zijn. Het dak bestaat altijd uit houten elementen. Voor de beste conservering wordt aanbevolen dat al dergelijke oppervlakken worden behandeld met een schimmelwerende oplossing;
 • De buitentrap voor de zolder bespaart aanzienlijke ruimte in het huis. De interne trap is een veel handigere optie, maar er zijn veel plaatsen voor nodig. Geweldig, als je instaat voor het installeren van een plafondtrap. Het gebeurt praktisch niet. Als alternatief kunt u een wenteltrap installeren, maar het gemak ervan wordt vaak in twijfel getrokken.

Externe trap voor de zolder zal aanzienlijk ruimte besparen in het huis

Hoe een zolder te bouwen - stap voor stap instructie

 • Eerst heeft u houten balken van 10 x 10 cm in doorsnede nodig. Ze zijn bovenop de waterdichting aangebracht. Het beste materiaal daarvoor is het ruberoid of het dakleer, dat op rollen wordt verkocht. Het werken met hen is heel handig en je hebt geen aanvullende vaardigheden nodig. Als de overlapping van hout is, is het niet nodig extra balken onder de hoofdbalken te leggen.
 • De volgende stap is de installatie van rekken op de balken. Je gebruikt dezelfde staaf met een doorsnede van 10x10 cm. Deze rekken zijn een soort skelet van de muren van je zolder. Om ervoor te zorgen dat ze hun functies volledig vervullen, moeten ze niet meer dan twee meter van elkaar worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat ze allemaal perfect vlak zijn. Elk wordt aanbevolen om te controleren met het niveau en, indien nodig, bestand op de juiste plaatsen. Wanneer de rekken zijn geïnstalleerd, moeten ze aan beide zijden worden genaaid. Voor de binnenkant is een uitstekende optie - gipsplaat of gewoon multiplex, voor externe - croaker. Het is belangrijk om in dit stadium niet te vergeten een kachel tussen de rekken te leggen. Elke standaard is afzonderlijk bevestigd met spikes en nietjes. Om ervoor te zorgen dat ze niet buigen, raden we aan om ze als tijdelijke steun te repareren.
 • Leg vervolgens de bovenbalk. De doorsnede ervan moet hetzelfde zijn als in de vorige paragrafen. Je kunt het repareren zoals je wilt. Maar zorg ervoor dat de balken stevig en stevig worden vastgehouden.

Elke standaard is afzonderlijk bevestigd met spikes en nietjes

 • Nu moet je de Mauerlat installeren. Dit is een soort ondersteuning voor de achterpoot, die zich aan de onderkant van de structuur bevindt. Voor Mauerlat heb je een balk nodig met een doorsnede van 40x40 cm of een bord met dezelfde dikte. Dankzij de Mauerlate worden de dakspanten met hoge sterkte aan de muren bevestigd. Hiermee kunt u het gewicht van het dak rechtstreeks naar de muren richten. Meer dan 40 cm is de doorsnede optioneel. Toch ligt de Mauerlatt direct op de muur en is de belasting relatief klein. Vergeet niet om er een waterafdichting onder te zetten, anders zal het na verloop van tijd gaan rotten.
 • Kwalitatief gefixeerde mauerlat beschermt uw dak tegen de gevolgen van wind, sneeuwmassa in de winter en andere belastingen. Zorg er daarom voor dat dit zorgvuldig wordt opgelost. Om dit te doen, kunt u een draad gebruiken met een diameter van maximaal 5 mm. Het is het beste om een ​​gegloeid draad te kiezen, die alleen is ontworpen om te worden gebonden. Om de muren duurzamer te maken, is de draad er rechtstreeks in ingebed.
 • Nu moet je de spantvoeten instellen. Maak markeringen op de spant en maerlate op plaatsen waar de spanten zullen worden geïnstalleerd. Meestal is de stap 1-1,2 m. Voor spanten is een plank met een doorsnede van 4-5 cm en een breedte van 15 cm geschikt. Kies alleen perfect vlakke platen. Het is beter om een ​​beetje geld voor hen te veel te betalen, maar zorg ervoor dat de levende zolder met je eigen handen niet voor jou de oorzaak wordt van het dak van de zolder.

Voor spanten, een plank met een doorsnede van 4-5 cm en een breedte van 15 cm

 • Raftenpoten moeten worden ondersteund door een nokbalk. Als uw zolder een groot oppervlak heeft, dan is het gewicht van het dak groot. Daarom is de balk een onmisbaar bouwelement. Het is niet alleen nodig als de lengte van de spanten kleiner is dan acht meter. In dit geval kunt u gewone striae gebruiken.
 • Installatie van de filets. Doe het volgens hetzelfde schema als de spanten. Om het proces te vereenvoudigen, begint u met de twee extreme, trekt u het touw uit en maakt u het gelijk tijdens het installeren van het volgende.
 • Nu moet je de vloerplaat aan de merrie spijkeren. Het zal een obstakel voor de wind en bijna elke neerslag worden.
 • Voordat u een dakraam maakt, moet u nadenken over waar de ramen worden geïnstalleerd. Vergeet niet dat hun oppervlakte niet minder dan 12-13% van het oppervlak van de zijwanden beslaat. Waar u besluit om Windows te installeren, moet u de Rafters versterken. Hiertoe installeert u de dwarsbalken. Ze zullen de rol aannemen van het onderste en bovenste deel van de opening, waar het raamkozijn zal worden geïnstalleerd en vastgemaakt.

Voordat u een dakkapel maakt, moet u nadenken over waar de vensters worden geïnstalleerd

Het skelet van het dak is klaar. Werken aan

Wanneer de voorgaande tien items zijn voltooid, moet je zorgvuldig controleren wat er is gedaan. Al in dit stadium zult u begrijpen hoe u een dak met een zolder zonder problemen kunt maken, maar u moet altijd opnieuw worden gewapend. Vooral als je dit voor de eerste keer doet.

Loop voorzichtig door het niveau van alle spanten en balken, kijk of ze echt stevig en stevig vastplakken, of er ergens een kachel is, of het nodig is om probleemgebieden te voltooien. Het is beter als je iemand van de meer ervaren bouwers vraagt ​​om met een getraind oog te beoordelen of alles is gedaan zoals het zou moeten. Vergeet niet dat het dak in uw huis veilig en sterk moet zijn. Maar als alles normaal is en het ontwerp betrouwbaar is, kunt u doorgaan met verder werk:

 • Je hebt het skelet van het dak al gemaakt. Nu moet je de rails van de kist aan de spanten spijkeren. De stap hangt af van welk dakmateriaal u kiest voor uw dak.
 • Wanneer de lat is geïnstalleerd, moet er een hydraulische barrière op worden geïnstalleerd. In de meeste gevallen is de beste polyethyleenfilm geschikt voor dit doel. Het is een goedkope, hoogwaardige bescherming van de zolder tegen binnendringend vocht en kan eenvoudig worden bevestigd met behulp van bouwnietjes. Het belangrijkste om te onthouden is dat de lagen van de film van boven naar beneden met elkaar overlappende lagen moeten worden gelegd.
 • Het is noodzakelijk om een ​​warmte-isolerende laag op de film te plaatsen. Een van de beste materialen die voor deze doeleinden wordt gebruikt, is minerale wol. Het is licht, uitstekend in het houden van warmte en tegelijkertijd volledig veilig voor uw gezondheid, in tegenstelling tot veel andere warmte-isolerende materialen. Bovendien voorkomt het effectief de verspreiding van knaagdieren in uw huis.

Het is noodzakelijk om een ​​warmte-isolerende laag op de film te plaatsen

 • Wanneer u het dak bereikt, volgt u dezelfde procedure als in het geval van polyethyleenfolie. De dakbal ligt ook van onder naar boven en de elementen overlappen elkaar. Zorg ervoor dat op die plaatsen waar er een breuk van het dak is, de bovenste bal van het dak boven de onderste uitsteekt. Dit is erg belangrijk. Anders zal bij de minste regen uw dak lekken en zal de structuur geleidelijk rotten.
 • De nok moet zo worden geïnstalleerd dat het ontwerp de mogelijkheid van regenval onder het dak van uw dak volledig uitsluit.

Het grootste deel van het werk loopt ten einde. Het wordt aanbevolen om de dakdaken uit meerdere lagen te maken, zodat ze de beste warmte, geluidsoverlast en waterdichtheid van de gehele zolder bieden. Vergeet ook niet dat de zolder moet "ademen". Moderne ramen en deuren zijn een integraal onderdeel van een dergelijk dak.

Als je niet volledig bent bepaald met de installatie van de trap, dan is het voor het begin beter om de externe te installeren. Het wordt dus goedkoper en gemakkelijker. In elk geval, als u denkt dat deze optie niet bij u past, kunt u op elk moment een trap binnenshuis maken door de ruimte in huis op te offeren.

Vervolgens zul je alleen geconfronteerd worden met werken, die in feite geen moeilijkheden zijn voor niemand die ooit in huis reparaties heeft uitgevoerd.

Nu weet je hoe je een mansardedak moet bouwen volgens alle regels en geen gebruik maakt van de hulp van een duur team van bouwers. Sla geduld op, kies materialen en gereedschappen van hoge kwaliteit en volg onze instructies. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

33 + = 38