Hoe maak je een nachtlampje

Hoe maak je een mooi nachtlampje met je eigen handen

Een groot aantal masterclasses moedigt ons aan om souvenirs, kleine geschenken en interieurversieringen met onze eigen handen te maken. Dergelijke kleinigheden zorgen voor extra comfort in het interieur en zijn zeker een lust voor het oog. Je kunt altijd bewonderde gasten vertellen dat dit het onderwerp van je werk is, een uniek werk.

In dit artikel vindt u een beschrijving van verschillende manieren om een ​​nachtlampje met uw eigen handen te maken. Waarom een ​​nachtlampje? Ondanks het feit dat dit artikel in een winkel kan worden gekocht, is het altijd aangenaam om de verbeelding te laten zien en het zelf te vervullen. Dan zal het nachtlampje niet alleen licht geven, maar ook je warmte verwarmen dankzij wat er met liefde en tederheid wordt gedaan.

Om een ​​nachtlampje met uw eigen handen te maken, hebt u alleen een assistent nodig

materiaal dat in elk appartement te vinden is. Een van de voordelen van deze armatuur is dat er geen verbinding met het netwerk nodig is. Je zult in staat zijn om van de sterrenhemel te genieten zonder je huis te verlaten dankzij een kleine zaklantaarn, werkend vanuit kleine sticky's.

Dus je hebt nodig: een glazen pot met een schroefdop, een dikke folie, een priem, een schaar, een schaal (of een hard oppervlak dat niet bang is voor krassen), een kleine zaklantaarn.

Stap 1. Neem een ​​stuk folie en teken er een sterrenhemel op. Als je een exacte kopie wilt, moet je hard werken. Je kunt dit schematisch doen, vanuit het geheugen.

Stap 2. We plaatsen de plaat met het getrokken circuit op een stevige ondergrond en maken met behulp van priem gaten. Dit zullen onze sterren zijn.

Stap 3. Snij alle overtollige deeltjes van de folie af. De hoogte van het vel moet gelijk zijn aan de hoogte van het blik. Vouw het vel voorzichtig met een tube en plaats het in de voorbereide pot.

Stap 4. Plaats de zaklantaarn op de bodem van de pot en zet hem aan.

Het blijft alleen om te wachten op de nacht en te genieten van het beeld van de sterrenhemel.

Een nachtlampje maken met je eigen handen voor een slaapkamer is eenvoudig. Het zal mooi zijn armatuur met gebruik van kant.

Om het te maken heb je nodig: een klein kanten kleedje, een schoon blikje, een schaar en draden, een lantaarn op batterijen.

Stap 1. Neem een ​​schone en droge pot, wikkel hem in met kant, hij mag niet overlappen en uitsteken tot voorbij de randen van de pot. Snijd alles weg wat overbodig is.

Stap 2. Naai de randen van de veter zodat de mouw zichtbaar wordt. Dit kan zowel met een machine als handmatig worden gedaan.

Stap 3. Plaats de ontvangen hoes op de pot.

Stap 4. Plaats een zaklamp in de pot en draai het deksel vast.

Je kunt een dergelijke nachtlamp met je eigen handen maken in slechts enkele minuten, en het licht brengt romantiek in je interieur.

Een andere optie voor een romantisch diner is een nachtlampje met vlinders.

Om het te maken heb je nodig: draad (ongeveer 50 cm), 2 vellen wit papier, een blikje, een gewone platte kaars, vlinderstencils.

Stap 1. Snijd een paar vlinders op de stencils (6-7 stukjes) wit papier. Het tweede blad krul de buis en vorm prachtig de randen (krullend snijden).

Stap 2. We plakken vlinders op de resulterende buis in willekeurige volgorde, en laten 2 stukjes over voor de volgende stap.

Stap 3. We nemen de draad, wikkelen hem één keer met de pot en buigen hem dan zodat we een halve cirkel boven de pot hebben. Op de resulterende bocht met een draad bind de resterende 2 vlinders.

Stap 4. In onze tubulus met geplakte vlinders zetten we een pot.

Stap 5. We plaatsen een brandende kaars in de pot en genieten van een prachtige foto.

Kind nachtlicht

Een kinderlichtje met hun eigen handen maken is ook vrij eenvoudig, het belangrijkste is om de verbeelding te laten zien. Voor degenen die hun baby willen plezieren, de volgende versie van de zelfgemaakte.

Je hebt nodig: een rond plafond of een glazen kom, een zaklamp (of liever een slinger van het nieuwe jaar), veel tule of tule, lijm en geduld.

Stap 1. Neem de tule en knip veel cirkels.

Stap 2. Neem een ​​plafond, het moet schoon en droog zijn. Neem vervolgens een ronde tule en voeg deze toe in de vorm van een roos (we nemen het midden en heffen de randen op - je roos is klaar). Gebruik lijmtule op het plafond en lijm het alleen in het midden vast. Je hebt dus een zachte bal.

We verbergen een krans of een zaklamp in het plafond en we laten de prachtige magie zien aan het kind. De jongen zal blij zijn en blij zijn om in slaap te vallen bij het licht van zo'n nachtlampje.

Nadat u met uw eigen handen een nachtlamp hebt gemaakt (fotomeesterlessen beschrijven het hele proces tot in detail), transformeert u niet alleen de kinderkamer, maar ook de slaapkamer.

Voor kenners van creativiteit en gewoon grappige mensen is deze optie ideaal.

Hoe je een nachtlampje kunt maken met alleen geïmproviseerde middelen, is hierboven beschreven. Om een ​​leuk vaartuig te maken, heb je niet alleen een glazen pot nodig, maar ook een fluorescerende verf die in het donker oplicht. Hoe meer kleuren je gebruikt, hoe leuker het wordt, maar met een fantasie die je met een minimum kunt halen.

Dus neem de pot, borstel en verf. Teken alles wat in je opkomt aan de binnenkant van het blik. Overdag zal de verf licht verzamelen en in het donker kun je zien wat er op de bank was geschilderd. Dit soort zal je altijd plezieren, alleen positieve emoties geven.

We verzamelen thuis een prachtig nachtlampje

Idee # 1 - Starry Sky-projector

Dus, de allereerste versie van de lamp - een sterprojector van een blikje en een zaklamp op batterijen. Deze versie van de zelfgemaakte pasvorm voor zowel de kinderkamer als de slaapkamer. Om een ​​sterrenhemel met uw eigen handen te maken, bereidt u eerst de volgende materialen voor:

 • een glazen pot met een deksel (het is wenselijk om een ​​pot in de vorm van een cilinder te vinden, en niet de gebruikelijke "dikbuikig");
 • een vel dichte folie;
 • een zaklamp op batterijen;
 • scharen;
 • priem.

Het idee is dat je de folie in de hoogte van de pot moet snijden, deze over het hele gebied moet doorboren en in de container moet doen. Daarna moet de bank de meegeleverde zaklamp en zelfgemaakte sterrennachtlamp klaarzetten, je kunt hem 's nachts aanzetten en genieten van de sfeer in de stijl van' ruimte '.

Trouwens, een heel belangrijk punt - aan de nachtelijke hemel kijken kinderen graag naar de sterrenbeelden van de Grote en Kleine Beer. Het zou goed zijn om deze twee sterrenbeelden in de folie te steken, zodat de zelfgemaakte projector aan het plafond de meest herkenbare constellatie voor het kind laat zien. Maak een nachtlampje meer als een echte sterrenhemel, als gaten in de folie doorboren volgens de rangschikking van sterren:

Er is een eenvoudigere manier om met uw eigen handen een sterrenhemel in de kinderkamer te maken - met het meest gewone blikje. Het enige wat u nodig hebt, is het oppervlak van de pot van het etiket te reinigen, het in de juiste kleur te schilderen en het met een priem door te prikken. Daarna kun je in de pot de meegeleverde zaklamp op de batterijen plaatsen of zelfs gewoon de brandende kaars plaatsen. De laatste optie zorgt voor een meer romantische sfeer in de slaapkamer. Het voltooide nachtlampje zou er ongeveer zo uit moeten zien als de foto:

Idee # 2 - LED-downlight

We raden aan om nog een interessante masterclass te bekijken met fotofilmpjes over het samenstellen van een zelfgemaakt nachtlampje van LED's. Om een ​​mooie lamp in de kinderkamer te maken, moet je de volgende materialen voorbereiden:

 • twee transparante plastic buizen met verschillende diameters;
 • LED's met geschikte helderheid en kleur;
 • een grote kurk;
 • glazen stenen;
 • stuk draad;
 • lijm;
 • tang;
 • bord voor LED's;

Dus, dat de instructie met de beschrijving voor jou begrijpelijk was, zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een nachtlicht kunt maken uit de materialen die voorhanden zijn.

 1. Buig met behulp van een tang de uiteinden van de LED-lampen, zoals op de foto.
 2. Verbind alle LED's parallel met een stuk draad. Besteed aandacht aan de polariteit.
 3. Verbind de twee uiteinden van de draad met het afgewerkte bord.
 4. Schakel het uitvoerende deel van de lamp in en controleer hoe het werkt. Als de gloeilampen warm worden, voeg dan een weerstand toe aan het circuit.
 5. Lijm een ​​buis met kleinere diameter in de buis die groter is.
 6. Vul in de resulterende leegte de decoratieve glazen bollen.
 7. Steek de stekker met de LED's op de buis. Als de diameter van de plug groter is dan die van de buis, raden we aan om een ​​dop te maken (dit is mogelijk met een lederen riem die aan de binnenkant is vastgelijmd, zoals op de foto wordt getoond).
 8. Schakel het voltooide LED-licht in.

Hier, voor zo'n eenvoudige technologie, kun je een LED-nachtlampje maken in de kinderkamer met je eigen handen. Zoals u kunt zien, is alles vrij eenvoudig en duurt het niet langer dan een half uur om te maken.

Nou, de laatste van de originele masterclasses voor het maken van een nachtlampje van geïmproviseerde materialen - met een blik thee. In dit geval kunt u thuis een prachtig nachtlampje maken dat geschikt is voor een kinderkamer.

Dus, maak eerst de volgende materialen klaar:

 • een pot thee van de oorspronkelijke vorm;
 • vel afvalpapier volgens de grootte van het blikje;
 • vel karton;
 • schrijfwaren mes;
 • acrylverf;
 • een stuk schuurpapier;
 • superlijm;
 • Schilderij tape;
 • lamphouder;
 • gewone gloeilamp;
 • netsnoer;
 • schakelaar.

Nogmaals, het is handiger om stapsgewijze instructies te geven voor het thuis monteren van een zelfgemaakte nachtlamp.

 1. Knip een vel papier van geschikt formaat uit scrappapier, zodat je de pot volledig kunt inpakken. Als u scrappapier met een patroon hebt gekozen, moet u meteen het belangrijke punt overwegen - de bovenkant van het nachtlampje is de onderkant van het blikje.
 2. Verwijder het deksel van het blik, leun het op een stuk papier, omcirkel het met een potlood en snijd het met een briefpapier.
 3. Knip het patroon op de bank op een geschikte plaats (in de toekomst zal het een venster zijn). Plak met een plakband het ovaal van het papier en omcirkel het met een potlood.
 4. Knip het venster uit volgens de lay-out, zoals op de foto.
 5. Schuur de randen van het papier met schuurpapier.
 6. Nogmaals, met behulp van een ovaal patroon, leun het tegen een stuk karton en cirkel. Teken daarna het ovaal van de strook, zoals weergegeven op de foto, en snijd nog een doem van de zelfgemaakte nachtlamp in de kinderkamer.
 7. Plak aan de binnenkant het karton in de pot.
 8. Buiten versier de pot met behulp van je verbeelding. Je kunt een prachtige lamp maken, versierd met acrylverf, papier of zelfs draden.
 9. Knip aan de achterkant van het nachtlicht het gat voor het netsnoer uit.
 10. Snijd een gat in het deksel van de bus voor de lamphouder.
 11. Monteer in een ketting een patroon met een gloeilamp, een schakelaar en een stekker.
 12. Bevestig de cartridge in de pot en schroef de lamp vast.
 13. Verzamel de klaarstaande nachtlamp voor de kinderkamer en controleer de prestaties. Idealiter zou het er ongeveer zo uit moeten zien:

Dat is de hele instructie voor het samenstellen van een zelfgemaakte lamp voor een kind. Zoals je kunt zien, kun je vanuit het materiaal dat je jezelf thuis zo'n schoonheid kunt maken, er een verlangen en een beetje verbeeldingskracht zijn!

En tot slot wil ik u graag originele ideeën geven om thuis een nachtlampje met uw eigen handen te maken. In de video kun je zien hoe je een prachtige nachtlamp maakt uit de materialen die bij de hand zijn:

Zoals u kunt zien, zijn er veel originele ideeën voor het creëren van een stijlvolle lamp, niet alleen voor de kinderkamer, maar ook voor de slaapkamer. We hopen dat je genoten hebt van de geboden opties en nu weet je hoe je thuis een nachtlampje kunt maken met je eigen handen!

Nachtlampje om de kamer met uw eigen handen te verlichten

Nachtverlichting interfereert niet met slapen en creëert een gezellige sfeer

De nachtverlichting van de slaapkamer zorgt voor een aangename sfeer voordat je gaat slapen en stelt je in staat om te navigeren in het halfduister, wat de slaap van slapende leden van de familie niet verstoort door het opnemen van fel licht.

Nachtlampje (nachtlampje) in de kinderkamer zal de kinderen beschermen tegen de angst voor duisternis. Deze verlichtingsapparaten verbruiken een minimale hoeveelheid elektriciteit en hebben een enorme variëteit.

Naast zijn functionele doel, nachtverlichting maken deel uit van het ontwerp van de kamer en creëren een verscheidenheid aan visuele effecten. Kleurrijke decoratie met het licht van de kinderkamer geeft de verbeeldingskracht van het kind fantastisch en magisch wanneer hij in slaap valt, en de verlichte slaapkamerverlichting voegt intimiteit en mysterie toe aan de communicatie.

Kleurrijke slaapkamerdecoratie met nachtverlichting

Eigen ontwerp van nachtverlichting

In de winkels vindt u een grote selectie van nachtverlichtingssystemen met verschillende ontwerpen, voor elke smaak en portemonnee. En niet altijd zal de onafhankelijke vervaardiging van een nachtlamp economisch verantwoord zijn, maar het ontwerp van nachtverlichting geeft veel ruimte voor creatief denken met de minimale kapitaalinvesteringen. Maak daarom een ​​nachtlampje eigen handen kan elke huismeester die het interieur van het appartement een unieke persoonlijkheid wil geven.

Een eenvoudige zelfgemaakte nachtlamp gemaakt in de vorm van een bal

In het decoratieve ontwerp van verlichting, in tegenstelling tot het hoofdlicht, waar een gelijkmatige verdeling van de lichtstroom vereist is, ligt de nadruk vooral op een succesvolle combinatie van dergelijke factoren die een visuele perceptie vormen:

 • Lamp kleur;
 • Projectie van stralen op een reflecterend oppervlak;
 • Breking van licht en zijn ontbinding in regenboogkleuren (diffractie, dispersie);
 • Reflectie en verstrooiing van de lichtstroom;
 • Een combinatie van verschillende kleuren en visuele effecten.

Een voorbeeld van een kleurrijk visueel effect verkregen met een prisma (dispersie)

Het effect "sterrenhemel" op het plafond

In een van de artikelen van deze bron over armaturen voor trekplafonds, het ontwerp van verlichting in de vorm de sterrenhemel. Dit visuele effect werd bereikt door kleine schijnwerpers en glasdraden op het plafond te plaatsen om de silhouetten van de belangrijkste sterrenbeelden in de nachthemel te kopiëren.

Spanplafond "Sterrenhemel"

Dit effect kan op een andere manier worden gecreëerd - door projectie van het beeld op het plafond. Voor deze doeleinden kunt u een oude projector gebruiken voor filmstrips en een afbeelding invoegen met een sterrenhemel. Maar deze armatuur zal nadelig zijn in termen van energieverbruik, daarnaast kan het geluid maken.

Ontwerp van verlichting in de stijl van "sterrenhemel" met de projectie van het beeld op de muur

U kunt de projector eenvoudiger en zuiniger maken, zonder het gebruik van lenzen. Voor deze doeleinden is een metalen bus van geschikte afmetingen nuttig. U moet een gat in de bus langs de omtrek van de bus boren en deze in een lichtbron met een laag vermogen plaatsen, bijvoorbeeld een halogeenlamp. Door de lichtgaten passeren, die op het plafond vallen, zullen de stralende sterren simuleren.

Eenvoudig in de productie van sterrenhemel projectoren

Je kunt wat meer tijd besteden aan het maken van de "Sterrenhemel" -projector met LED's als lichtbron en het lichaam aan geïmproviseerde materialen (bijvoorbeeld uit een doos voor CD's), zoals te zien in de video:

Gebruik van laseraanwijzers voor een armatuur

Natuurlijk, als je op deze manier een projector maakt, is het bijna onmogelijk om de locatie van de sterren aan de hemel te reconstrueren. Daarom kan deze zelfgemaakte projector worden gebruikt om een ​​achtergrondgloed van verre sterren te creëren, en om de sterrenhemels met vastgelegde laserpointers te recreëren en hun licht in de gewenste volgorde op het plafond te projecteren.

Laserpointers hebben een zelfstandige stroombron van de batterijen, die snel leegraakt als de armatuur vaak wordt gebruikt. Daarom, om ze in het nachtlampje aan te brengen, moet u spanning van de voeding halen. Om dit te doen, moet u de laserpointer demonteren en verbinden met de elektroden die in contact komen met de polen van de batterij, en de knop vergrendelen met een elektrische tape, of door een jumper op het bord te maken.

Demonteerde laserpointer

In een laserpointer wordt een lichtbron gebruikt lichtdiode, daarom heeft de straal geen destructieve eigenschappen. Maar er moet niettemin voor worden gezorgd dat de directe of gereflecteerde gefocusseerde bundel van het armatuur niet op het netvlies van de ogen komt. LED's hebben in principe een groot potentieel voor onafhankelijke creatie van nachtverlichtingsarmaturen, dankzij de kleine afmetingen, het lage stroomverbruik en een verscheidenheid aan kleur-gamma-luminescentie.

Ontwerp van nachtverlichting is gemaakt van veelkleurige diodes

Breking en reflectie van licht in nachtlampen

Over de kenmerken van LED-lampen en de aansluiting van LED-strips als de hoofd- en decoratieve verlichting wordt verteld in eerdere artikelen. U kunt met beide segmenten van de lichtband en met afzonderlijke LED's experimenteren. In de onderstaande video is het nachtlampje gemaakt van een injectiespuit en een ledstrip.

Om kleurrijke lichteffecten te creëren, is het noodzakelijk dat het licht van de schijnwerpers in verschillende combinaties wordt verspreid, gereflecteerd en gebroken.

Breking van LED-licht in kristallen glazen

Als een voorbeeld van een zelfgemaakte lamp, kunt u een glazen vat met glazen bollen of fragmenten meenemen. Door verschillende LED's naar binnen te plaatsen, kunt u veel glinsterende en iriserende reflecties krijgen die worden verkregen door de reflectie en verspreiding van licht. Door verschillende LED's met een ander spectrum in een dergelijk licht te plaatsen, krijgt de gloei een kleurrijker effect.

De armatuur is gemaakt van omgekeerde glazen gevuld met glazen bollen, verlicht door LED's van binnenuit

Hieronder, als een voorbeeld van de verscheidenheid aan visuele effecten op video, wordt een glas met een LED-standaard getoond. Dit product wordt industrieel geproduceerd, maar het idee zelf kan de meesters een reden geven om na te denken over het ontwerp van een zelfgemaakte nachtlamp.

Als diffuser kunt u verschillende doorschijnende en reflecterende objecten gebruiken - bubbels van parfums, kinderspeelgoed, kerstversieringen, kristalglas, diverse zelfgemaakte producten, enz.

Het vrolijke ontwerp van nachtlampjes in de vorm van speelgoed zal kinderen zeker bevallen

Als voorbeeld: als de opgeblazen ballon vele malen wordt omwikkeld met een lijmdraad, wordt na harden een harde schaal met lumens gevormd. Door in de lichtbron te plaatsen, kunt u een indrukwekkende en unieke lamp krijgen. U kunt gaan en meer eenvoudige manier - het invoegen van een kant en klaar speelgoed voor kinderen LED.

Het apparaat van dergelijke nachtverlichting is begrijpelijk zonder commentaar

Beveiliging van nachtverlichting

Op verschillende kunstfora vindt u een grote verscheidenheid aan voorbeelden van de belichaming van ontwerpideeën op het gebied van decoratieve verlichting en nachtlampen. Ook zijn er manieren beschreven om met verschillende decorelementen en een verscheidenheid aan artistieke technieken te werken, waardoor kleurrijke visuele effecten worden gecreëerd.

Een voorbeeld van een lamp, die zonder overdrijving een kunstwerk kan worden genoemd

Om inspiratie voor de huismeester te vinden, moet je deze sites bezoeken, maar eerst en vooral, met de zelf-creatie van lampen moet je zorgen voor veiligheid en denk na over het stroomcircuit voor de lichtbron. Er is een misvatting dat een kleine voedingsspanning en een klein vermogen van miniatuurlichtbronnen de sleutel tot veiligheid zijn.

Voorbeeld van een schema van een zelfgemaakte nachtverlichting op LED's

Inderdaad, de drie volt voor het voeden van de LED's, of de 12 V-spanning die nodig is voor de halogeenlamp van de armatuur, vormen geen bedreiging bij contact met het lichaam van een persoon. Maar als er een kortsluiting is op het contactpunt, zal er een elektrische boog ontstaan ​​en zal er een stroom door de draden gaan, die de isolatie tot de ontstekingstemperatuur zal verwarmen. In dit geval werkt de voeding gedurende lange tijd in de overbelastingsmodus en zal de beschermende inrichting in het schild helemaal niet reageren.

Onafhankelijk van het maken van nachtlampen en voedingen voor hen, is het noodzakelijk om de bedrading van de verbindende lichtbronnen te beschermen

Het doel van de zekering en de berekening ervan wordt beschreven in een van de vorige artikelen. Zet de bedrading vast aan de uitgang van de voeding, je moet ook zorgen voor de elektrische veiligheid van het bord zelf, het omsluiten in een stevige behuizing, gezien het feit dat de nieuwsgierigheid van kinderen het kind zal duwen om de mysterieuze sprankelende lamp te bestuderen.

Het geval van een nachtlampje in de kinderkamer moet sterk en betrouwbaar zijn

In dit artikel wordt slechts een klein deel van alle soorten nachtlampontwerpen gegeven. Samenvattend wat hierboven werd gezegd, zal het antwoord op de vraag hoe je een nachtlampje met onze eigen handen kunt maken, de raad zijn: om je verbeelding te bevrijden, terwijl je strikt houdt aan vuur en elektrische veiligheid. De onderstaande video benadrukt het belang van correcte verlichting voor de val in slaap van het kind en toont een masterclass over de onafhankelijke productie van nachtlampen

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Selecteer een categorie

Recente publicaties

 • Installatie van een elektrische paal in het land of in de privésector 11/08/2017
 • Top 20 fouten in bedrading of hoe het niet doet 30-10-2017
 • Gegolfde en stijve pijpen voor draden: PVC of HDPE? Kabelinstallatie in golf 11.10.2017
 • infoelectrik.ru

  Alle rechten voorbehouden © 2015.

  Het kopiëren van teksten is verboden.

  Alle video's en afbeeldingen zijn niet het eigendom van de site. Het beheer van de site is niet verantwoordelijk voor het gebruik van deze informatie.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 65 = 72