Hoe een driedimensionale brief te maken

Zelf volumetrische letters en cijfers maken: een masterclass

Als u met uw eigen handen omvangrijke letters en cijfers leert, kunt u elke viering verfraaien met garen, gewoon karton, papieren servetten of golfpapier. Ze zijn geschikt voor verschillende evenementen: de verjaardag van het bedrijf, een kinderfeestje, een bruiloft of het jubileum. Het kan een romantische inscriptie "LOVE" zijn, de eerste letters van de namen van geliefden of de leeftijd van de jarige. Nadat je de basisprincipes van het maken van figuren hebt bestudeerd, kun je elke inscriptie maken die symbolisch is voor een bepaalde vakantie. Een paar interessante ideeën vindt u in de masterclasses met de onderstaande foto.

Van wat je driedimensionale figuren kunt maken met je eigen handen

Om volumineuze letters en cijfers met uw eigen handen te maken, kunt u veel gewone materialen gebruiken. De eenvoudigste optie is papier of karton. Cijfers van hen zijn erg licht. Om deze reden kun je eenvoudig een cijfer of letter van het alfabet op de muur hangen, en het zal vasthouden. Dit is een uitstekende optie voor het decoreren van een vakantie en een fotoshoot. Papier kan gegolfd zijn. In plaats daarvan, zelfs gewone servetten zullen doen. Voor het maken van volumetrische letters en cijfers, kunt u ook gebruik maken van:

 1. Stof, bijvoorbeeld satijn, katoen, vilt en bont. De figuren die ze met hun eigen handen hebben gemaakt, blijken zacht te zijn. Als u de werkstukken met watten of een sintepon vult, krijgt u pads die een element van de inrichting van de vakantie of een interieur vormen.
 2. Foam. Ambachten uit het zijn ook erg licht, ze kunnen worden versierd met een verscheidenheid aan materialen - verven, bloemen, linten, schelpen, steentjes.
 3. Draad. Ze zullen een element van decor zijn. Draden moeten een frame van karton of een driedimensionale rechthoek van schuim omwikkelen.

Op basis van dit materiaal kun je met je eigen handen heel mooie volumineuze letters en cijfers maken. Er zal alleen veel golfpapier nodig zijn. Het cijfer is niet volumineus, maar het ziet er niet minder origineel uit. Het eerste dat u nodig hebt om het juiste figuur uit het karton te snijden. De volgende acties zijn:

 1. Papier gesneden in stroken van 50 cm lang en 3,5 cm breed.
 2. Buig vervolgens voor elk werkstuk één rand, zoals op de foto. Het resultaat is een krul.
 3. De volgende stap is om een ​​roos te vormen en de hele strip geleidelijk te draaien.
 4. De onderste rand van de bloem is bevestigd met draden in een toon.
 5. Gelijmd karton van golfpapier van dezelfde kleur.
 6. Plak vervolgens de resulterende roosjesfiguur.

Het servet is een budgetoptie, maar het zal ook helder en origineel zijn. Bovendien hebben ze meer karton, schaar, plakband, lijm en een nietmachine nodig. De volgorde van de volumecijfers van de productie is als volgt:

 1. Patroon om op een vel karton te tekenen en daarop een contour aan te brengen van het figuur van de gewenste grootte. Knip twee identieke blanco's.
 2. Plak met plakband de uiteinden eerst op de helft van de afbeelding. Bevestig op dezelfde manier de resterende helft van het cijfer.
 3. Doe vervolgens papieren bloemen. Om dit te doen, wordt elk servet doormidden gesneden, de helften opnieuw gevouwen en opnieuw ingeknipt.
 4. Haal de resulterende kwartalen bij elkaar. In het midden, maak ze vast met een nietmachine en knip ze af om een ​​cirkel te maken.
 5. Begin vanaf de bovenkant met de vingers in elke laag servet.
 6. Bloembloemblaadjes rechttrekken. Om knuppels in grote hoeveelheden te maken.
 7. Het blijft alleen om de bloemen op een kartonnen frame te plakken.

De driedimensionale vorm van het karton bestaat uit twee identieke delen en een reeks lange stroken die nodig zijn om een ​​zijwand van een cijfer of letter te maken. Een afgewerkt product kan zijn gebaseerd op een vlakke plaat. In dit geval hoeft u alleen het gewenste figuur op het karton uit te tekenen, uit te knippen en te rangschikken. Inkoop 3d wordt iets anders gedaan:

 1. Gebruik het sjabloon van het geselecteerde cijfer of letter om de afbeelding over te brengen op karton, gewoon of gegolfd.
 2. Snijd twee identieke delen.
 3. Snijd stroken zijwanden letters of cijfers, die 3-4 cm breder zijn dan de dikte van het product. Druk met behulp van het handvat op de vouwlijnen, buig het karton erop.
 4. Vervolgens worden de verkregen randen op de kartonnen basis gelijmd, waarbij de gekrulde delen van de elementen met de lijm worden verspreid.
 5. Voer dus alle zijkanten van de figuur uit, zet hem een ​​paar uur onder de pers en versier hem vervolgens.

Het frame van artikelen met schroefdraad is vaak gemaakt van karton. Zijn zeer belangrijke sterkte, dat onder de actie van de draden het deel niet breekt en buigt. De resulterende blanco wordt eenvoudigweg omwikkeld met draden van een of verschillende kleuren. Je kunt het heel snel doen. Prachtig verkregen door contrasterende draden te mengen. Voor een vakantie in een eco-stijl, wind het figuur met touw of garen.

Heel licht en zachtaardig zijn de cijfers van papier. Dit is een uitstekende optie voor het versieren van een bruiloft. Ze zijn ook heel eenvoudig gemaakt. Om te beginnen, moet je de stencil van de gewenste letter maken en deze dan overbrengen naar een karton van kleurtinten en knippen. Er is maar één blanco voor nodig. De volgende acties zijn:

 1. Papier van de gewenste kleur wordt in vierkanten van verschillende grootte gesneden. Maak hoeken op de hoeken.
 2. Vervolgens laat je elk stuk in een spiraal snijden en laat je een beetje lijm achter in het midden van een cirkel.
 3. Draai het deel in een spiraal in de vorm van een bloem, druk stevig tegen de kern om te lijmen.
 4. Maak veel van deze lege plekken van verschillend in gekleurd papier.
 5. Om te versieren met een kartonnen frame letters.

Cijfers kunnen zelfs van de pels worden genaaid. Ze zijn zacht en donzig. Het fabricageprincipe is hier hetzelfde als bij het gebruik van weefsel. Eerst moet je een stencil maken van de vereiste vormen. Vervolgens wordt het twee keer overgebracht naar de verkeerde kant van de vacht, maar alleen in een spiegelbeeld, om delen later te naaien. Daarnaast moet je de stroken knippen om de uiteinden van de figuur te vormen. Vervolgens blijft het alleen om alle elementen te naaien en het werkstuk te vullen met iets zachts.

Een andere veel voorkomende optie, hoe u omvangrijke letters en cijfers met uw eigen handen kunt maken, is het gebruik van weefsel en vulmiddel. Als u bekend bent met de naaimachine, kunt u gemakkelijk grappige figuren naaien. Het kunnen hele kleine onderdelen zijn of groot, die op de grond kunnen worden gelegd. Het populairst is de grootte van de kussens. Instructies voor het maken van een volumetrisch cijfer of letter uit textiel:

 1. Kies het type en de kleur van de stof die bij de binnenkant van de kamer past.
 2. Schik op het karton en knip het sjabloon met de gewenste vorm uit.
 3. Maak een patroon door de afbeelding over te brengen op de stof. Knip twee delen van de spiegelafbeelding.
 4. Knip vervolgens uit de stoffen strip de maat gelijk aan de gewenste dikte van de kussens.
 5. Naai de delen met de hand of met een naaimachine.

De eenvoudigste optie is karton. Hieruit worden zowel vlakke als driedimensionale figuren gemaakt. In het eerste geval volstaat slechts één uitgesneden stuk. Voor volumetrisch, hebt u twee identieke lege cellen en meer strips nodig om een ​​einde te maken. Een andere optie is polystyreenschuim. Dit materiaal is gemakkelijk te snijden, hoewel het afbrokkelt, dus het voert een verscheidenheid aan volumetrische elementen uit. Bovendien is het heel eenvoudig om te versieren. Veel vakmensen voeren het frame zelfs uit van hout of draad.

Hoe grote cijfers of letters te maken

In de feestelijke inrichting zijn omvangrijke letters en figuren al lang populair geworden met hun eigen handen. Er zijn veel manieren om het werkstuk te maken en voor te bereiden. Om deze reden kunt u gemakkelijk de juiste optie voor uw interieur of vakantie vinden. Het hele productieproces omvat verschillende basisstappen:

 • koop de nodige materialen en gereedschappen;
 • een lay-out maken;
 • maak einden, maak randen schoon;
 • doe het decor van het werkstuk.

Wat zal er nodig zijn om te maken

Het belangrijkste vereiste materiaal is karton. U kunt niet erg strak gegolfd gebruiken. Dit is een oude doos van onder schoenen of huishoudelijke apparaten. Niet te dicht karton houdt de vorm goed vast, het is gemakkelijk te snijden. In plaats daarvan kunt u een dik of dun schuim nemen. Daarnaast heb je nodig:

Na het voorbereiden van het materiaal, moet het vereiste cijfer op papier worden getekend of op de printer worden afgedrukt. Vervolgens knipt u het en brengt u het resulterende sjabloon op het schuim aan met een viltstift. Vervolgens worden de werkstukken met een scherp mes uitgesneden. Als er karton wordt gebruikt, wordt het stencil er in tweevoud op overgedragen. De volgende acties zijn:

 1. Knip twee stukken karton.
 2. Snijd vervolgens een strook papier van 2 cm breed of groter, als u een groter stuk wilt.
 3. Neem de tube, plak een strook papier op de rand, teken een contour met een potlood eromheen - je krijgt een ring van 2 cm breed. Snijd hem af, maak nog 6-7 van deze spaties.
 4. Verdeel de ringen op een van de kartonnen helften letters of cijfers, lijm ze met hete lijm.
 5. Bedek vervolgens de bovenste uiteinden van de ringen. Maak een tweede helft van het karton aan hen vast.

In het volgende stadium van het maken van omvangrijke letters en cijfers met uw eigen handen, moet u de uiteinden uitvoeren voor de voorbereiding. Hiervoor zijn meerdere vellen wit papier nodig. Acties hier zijn:

 1. Papier moet worden gesneden in kleine stroken en vervolgens de uiteinden van het product erop worden geplakt.
 2. Stukjes papier moeten meer worden gelijmd en de rest van het oppervlak van een kartonnen letter of cijfer. Het resultaat is een figuur bedekt met een dikke laag papier.
 3. Laat het werkstuk drogen en hard worden, verwijder de kleefstukken.
 4. In het geval van het gebruik van polystyreen, moeten de randen van de figuur worden geschuurd met schuurpapier.

Er zijn veel opties voor het ontwerpen van volumetrische letters en cijfers. Het hangt allemaal af van het thema van de vakantie. Om te beslissen over een bepaalde optie, is het de moeite waard om de basistechnieken te kennen die worden gebruikt bij het maken van prachtige ornamenten:

 • lijmen met kiezels, schelpen, pompons van garen;
 • omhulsel met een helder gekleurde of monofone doek;
 • decoratie met bloemen van servetten of vellen golfkarton;
 • plakken met gekleurd papier, karton van dezelfde of verschillende kleuren;
 • touwwikkelen of garen.

Wikkel een volumetrisch cijfer of letter van garen - dit is de eenvoudigste optie. Voor de implementatie moet u de draad voorzichtig in de draad rijgen. Schelpen of kiezels kunnen op elke manier worden geplakt: in een chaotische volgorde of in de vorm van eenvoudige patronen. U kunt glitters plaatsen op het oppervlak bedekt met lijm. Het werkstuk wordt dus nog helderder. Andere ontwerpopties:

 1. Met behulp van weefsel. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de voorkant van de brief te bedekken met lijm. Verder wordt er een stuk doek in de vorm van het werkstuk geplakt. Vervolgens wordt hetzelfde herhaald met de achter- en zijvlakken.
 2. Gegolfd papier. In dit geval blijken de elementen helder en donzig te zijn. Kleine linten van dergelijk papier zijn vereist voor productie. Ze kunnen worden gedraaid in de vorm van bloemen, die vervolgens de figuur zelf geplakt. Elementen moeten dicht bij elkaar worden geplaatst.
 3. Van servetten. Ze worden ook gebruikt voor decoratie met bloemen. Het zal veel werk kosten. Als servetten van verschillende kleuren, dan kunt u de verbeelding tonen in hun arrangement op basis en afwisseling.
 4. Acrylverf. Ze hebben een goede vochtbestendigheid en bedekken dicht vele oppervlakken. Bedek heel gemakkelijk het oppervlak van een figuur of een letter met acrylverf.
 5. Familiefoto's, details van ansichtkaarten, kleine ballonnen. Ze vormen het vooroppervlak van driedimensionale figuren.

Cijfers voor verjaardag door eigen handen - stap voor stap instructie met foto

Om een ​​origineel feestelijk feest te maken, kunt u volumecijfers met uw eigen handen maken, die de leeftijd van de verjaard persoon weerspiegelen. Een voorbeeld is een kind van een jaar oud, ongeacht of het een jongen of een meisje is. Dit cijfer is heel eenvoudig:

Hoe maak je driedimensionale letters met je eigen handen

Volumetrische letters kunnen handig zijn om een ​​kamer te versieren of een verplicht attribuut op een feestdag te zijn (bijvoorbeeld de initialen van de bruid en bruidegom op de bruiloft). We bieden je verschillende masterclasses gewijd aan hoe je volumetrische letters met je eigen handen kunt doen. Regelingen, sjablonen voor hun productie kunnen eenvoudig op zichzelf worden gedaan.

Volumetrische letters met hun eigen handen kunnen gemaakt worden uit de volgende materialen:

 • Papier (bijvoorbeeld karton). Zulke brieven zijn vaak leeg van binnen en heel licht. Geschikt als een decor van de kamer (ze kunnen aan de muur worden gehangen), vakantieattribuut of fotografie.
 • Stoffen (katoen, satijn, vilt enzovoort). Zulke brieven blijken heel zacht te zijn, daarom zijn ze niet alleen geschikt als decoratie en voor fotografie, maar ze kunnen ook als mooie en originele kussens worden gebruikt.
 • Foam. Dergelijke letters verschillen in die zin dat ze gemakkelijk kunnen worden versierd met bijna elk materiaal (bijvoorbeeld verven, linten, papier, bloemen, steentjes, enzovoort). Ze zijn net zo licht als de driedimensionale letters van papier.

U kunt uw eigen sjablonen maken met gewoon papier. Het doel van hun creatie is om je voor te stellen hoe het eindresultaat eruit zal zien, om de maten correct te berekenen en het lettertype te kiezen.

Wat heb je nodig om driedimensionale letters van karton te maken?

Eerst en vooral heb je een strak karton nodig. Trouwens, het is niet nodig om het te kopen. Gevallen en dozen van onder huishoudelijke apparaten, sanitaire technici.

Je moet ook:

Een stap-voor-stap instructie over het maken van driedimensionale letters met uw eigen handen van papier:

 1. Teken op het karton met een potlood en liniaal de voor- en achterkant van de brief.
 2. Teken naast elkaar letters. Maak een lengte met een marge en breedte - elke. Als u de letter alleen wilt gebruiken, moet de grootte ongeveer 1: 4 zijn (de hoogte van de letter is bijvoorbeeld 20 centimeter en de breedte 5 centimeter).
 3. Neem de plakband en plak de zijklep aan de zijkant van de brief. Plak vervolgens het andere deel.
 4. Stel de toon van de stopverf in. Voeg hier kleur aan toe. Vergeet niet dat wanneer de stopverf op papier droogt, deze een beetje lichter wordt dan in de pot.
 5. Leg de stopverf op de hele letter met een spatel. Vergeet niet om de gewrichten te bedekken.
 6. Laat de stopverf drogen. Het duurt ongeveer twaalf uur.
 7. Veeg voorzichtig met oneffenheden met fijnkorrelig schuurpapier.

Volumetrische brieven van karton, met de hand gemaakt, zijn klaar.

 • polystyreenschuim;
 • lijm PVA;
 • borstel;
 • een groot administratief mes (het is raadzaam om een ​​nieuw scherp mes in te brengen);
 • materiaal voor coating (bijvoorbeeld behang, krant, gekleurd papier, enz.);
 • decor (bijvoorbeeld satijnen lint).

Polyfoam kan in bijna elke bouwwinkel worden gekocht of er kan een worden gekocht na de aanschaf van grote huishoudelijke apparaten.

Het maken van een schuimbrief vereist een zekere inspanning. En elke stap wordt heel zorgvuldig uitgevoerd. Anders zullen de cijfers slordig worden en zelfs breken.

 1. Neem het schuim en snijd het in dezelfde stukken. Eén rechthoek is één letter.
 2. Als je een dun schuim hebt, lijm dit dan in minstens drie lagen. Alleen u kunt PVA-lijm of montagelijm, superlijm (bijvoorbeeld "Moment") gebruiken, kan niet worden gebruikt, omdat de compositie ervan de schuimplastiek zal roesten.
 3. Teken een lay-out van de letter op elk stuk schuimplastic. Gebruik hiervoor een liniaal en een potlood. Hoe eenvoudiger het lettertype (dat wil zeggen de afwezigheid van krullen), het werk zal eenvoudiger en nauwkeuriger zijn.
 4. Knip de letters uit met een briefpapiermes. Bewegingen moeten zelfverzekerd en stevig zijn.
 5. U kunt de letters niet onbewerkt achterlaten, omdat de randen nog steeds ongelijk blijken te zijn, ongeacht hoe zorgvuldig u werkt. Daarom moeten ze worden gedocumenteerd. Bedek ze bijvoorbeeld met papier.
 6. Wacht tot de letters volledig zijn opgedroogd.

Als je wilt dat de letters bruiloftskenmerken worden, versier ze dan met een mooi papier voor decoupage, bloemen of satijnen linten. Volumetrische letters voor de bruiloft, gemaakt met je eigen handen, klaar!

De letters van de stof kunnen zowel hard als zacht zijn.

Om een ​​solide te maken, moet u de volgende hulpmiddelen en materialen gebruiken:

Om zachte letters te maken, moet u de volgende hulpmiddelen en materialen gebruiken:

 • weefsel (bijvoorbeeld katoen, vilt, enz.);
 • vulstof (bijvoorbeeld sintepon, sintepuh, watten, holofayber, airbag, croup, etc.);
 • op maat gemaakte schaar;
 • krijt;
 • een naald;
 • thread;
 • naaimachine (als die er is, zal dit het werkproces aanzienlijk vergemakkelijken).

Masterclass over het maken van harde letters van stof

Een stapsgewijze instructie over het maken van driedimensionale letters met uw eigen handen van papier of polystyreen, die vervolgens worden bekleed met een doek:

 1. Neem eerst het karton, het potlood en de liniaal. Teken een patroon van letters. Vergeet niet dat je de voor- en achterkant, evenals de zijkant nodig hebt.
 2. Knip alle elementen uit het karton met een schaar uit, die nodig zijn voor het maken van letters.
 3. Als je letters van polystyreen maakt, knip dan het materiaal in zoveel delen als je de letters nodig hebt. Teken een letterpatroon op elk van hen. Snijd daarna de figuren uit met een briefpapiermes met een scherp mes.
 4. Leg een stuk stof voor je neer.
 5. Teken letters op de stof. Elk moet in duplo zijn (voor- en achterkant). Tegelijkertijd zullen ze groter zijn dan de voltooide figuren. Hier wordt rekening gehouden met de zijkanten. Als de breedte van de letter bijvoorbeeld tien centimeter is en de zijde gelijk is aan vijf centimeter, moet de grootte van de sjabloon op de stof dertien tot veertien centimeter zijn.
 6. Knip de onderdelen voor het product uit de stof.
 7. Verwarm het lijmpistool voor.
 8. Plak de stof voorzichtig op een karton- of schuimmodel. Eerst wordt de ene kant gelijmd, daarna de andere kant. De naden van de stof zijn netjes glad gemaakt.
 9. Overhandig ook alle letters.

Solide volumetrische letters van de stof zijn klaar!

Masterclass over het maken van zachte letters van stof

Een stapsgewijze instructie over het maken van zachte karakters uit een weefsel:

 1. Leg de stof voor je neer met de achterkant. Teken de krijtcontouren van het product. Voor elke letter heb je drie delen nodig - twee zijden (voor- en achterkant) en één zijde.
 2. Knip alle details uit de stof. Vergeet niet om een ​​kleine streep vanaf de rand te maken (als het bijvoorbeeld katoen of zijde is, is het een tot twee centimeter, als het wordt gevoeld, kunt u een streepje minder maken). Het is noodzakelijk dat de naden niet uit elkaar vallen en de stof niet afbrokkelt.
 3. Bevestig een zijstuk aan één kant van de letter. Om het uit te geven is de verkeerde kant van een stof nodig.
 4. Plak daarna nog twee delen aan één kant. Laat een gaatje, waardoor je het product uitdraait en vult.
 5. Naai alle letters.
 6. Draai het werkstuk naar voren. Om handiger te zijn, kun je een stok gebruiken.
 7. Pons in elke lettervuller. Gelijkmatig verdelen over de omtrek van de figuur. Om de vuller in de hoeken te porren, gebruikt u de stick opnieuw.
 8. Naai gaten met een netjes verborgen naad.

Volumetrische zachte letters zijn klaar.

Indien gewenst kunnen ze worden ingericht. Naai bijvoorbeeld linten of strikken. Zulke brieven zullen zowel mooi als nuttig zijn. Je kunt zelfs op ze slapen!

Tips voor het opmaken van omvangrijke letters

Er zijn algemene aanbevelingen voor de decoratie van volumetrische letters, en individuele, afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Hier zijn een paar basistips en ideeën voor decoratie:

 1. Het is mogelijk om letters van een schuimplastic pas te schilderen na het aanbrengen van een laag witte stopverf. Anders zal de verf eenvoudig in het materiaal absorberen.
 2. Versier met bloemen (levend of kunstmatig) kan worden gemaakt van schuim of stof.
 3. Volumineuze letters voor de bruiloft kunnen met uw eigen handen worden gemaakt op basis van welk materiaal dan ook. De belangrijkste taak is om ze op de juiste manier in te delen. Een zadekorirovat-letters zijn het mooiste decoupagepapier, bedekken met een doek of draad, of voeg er bloemen in toe (het is beter als het levend is, niet kunstmatig).
 4. U kunt een koord of een ander koord gebruiken als decoratie voor bulkproducten gemaakt van karton of polystyreen. Om dit te doen, spreidt u de zijkanten van de figuur met lijm, waarna u hem stevig omwikkelt met een touwtje.
 5. Heldere en glanzende volumineuze letters worden verkregen als ze worden geplakt met pailletten of steentjes. Gebruik een lijmpistool om ze strak te houden.

Productie van volumetrische cijfers en letters met eigen handen

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

Als je weet hoe je een volumecijfer maakt, zal een fotosessie ter ere van de verjaardag van het kind onvergetelijk zijn. Dergelijke cijfers kunnen ook worden gebruikt in het ontwerp van het bedrijf, wanneer de verjaardag van de onderneming wordt gevierd. Ongeëvenaarde rekwisieten zullen ze op de verjaardag van de bruiloft zijn, als het verjaardagsfeest een ronde datum heeft.

Hoe karton in de basis van volumetrische letters en cijfers te veranderen?

Volumecijfers zijn gemaakt met een verscheidenheid aan materialen, met behulp van golfdocument, draden, servetten voor dit doel. Maar de basis is gemaakt van karton. Als je figuur 1 wilt maken, dan moet je met je eigen handen eerst een werkstuk maken.

Het diagram toont de aanbevolen afmetingen voor dit nummer. Je hebt 2 van dergelijke details nodig - een voor de voorkant en de andere voor de achterkant, knip ze uit het karton. Bepaal hoe dik het figuur is, deze breedte moet je een strook karton snijden.

Nadat u een strook karton op de voorkant van het cijfer hebt bevestigd, moet u het ook op de tweede zijde van het opgegeven nummer plakken, wat het omgekeerde is.

Het ene uiteinde van de strip moet aan het andere worden vastgelijmd, waarna je tegen jezelf kunt zeggen dat je het nummer 1 met je eigen handen hebt kunnen maken.

Laten we eens kijken hoe we de basis voor het volgende nummer kunnen maken. Om het nummer 2 van het karton met uw eigen handen te maken, dient u de ingediende sjabloon hiernaar toe. Om dit te doen, kunt u het papier in een vak gebruiken om vervolgens meer cellen op de sjabloon te tekenen en zo de tekening over te zetten.

Je kunt het met de hand weergeven en de lijnen en krommingen van deze figuur herhalen. Net als in het eerste geval heeft u het volgende nodig:

Knip twee lege delen van nummer 2 uit, lijm ze aan elkaar met bouwtape, gebruik een strook karton. In dit geval is de breedte 7 cm.

Bevestig nu de tweede helft van het cijfer.

Zoals u kunt zien, is het niet nodig om het plakband over het hele oppervlak te lijmen, u kunt het in kleine stukjes vastmaken en het loodrecht op het oppervlak bevestigen.

Hoe maak je een pony om letters en cijfers te versieren?

 • papier in stilte in verschillende kleuren;

Verwijder het papier uit de verpakking, snijd het in 4 cm brede stroken.

Lange randen van deze blanco's met een schaar moeten met franje worden gesneden. Als u dit proces wilt versnellen, vouwt u meerdere stroken tegelijk of rolt u elke strook om 4-5 lagen te maken.

Leg op de onderkant van de figuur van de kartonnen PVA, lijm hier een strookje geprepareerd papier. Omdat het erg dun is, is het beter om twee banden tegelijk te lijmen. Als u in plaats daarvan gekleurd papier of golfpapier gebruikt, bevestigt u deze aan één laag. De tweede gaat iets hoger, en legt zich over de eerste.

Combineer kleuren om de figuur het meest spectaculair te maken.

Nadat je het volledig hebt ingericht, versier je in dezelfde tinten de hoek van het appartement.

Papier voor volumetrische letters en cijfers

Om zo'n meesterwerk te implementeren, neem je:

 1. Teken met een rond of cirkelvormig patroon een cirkel op de achterkant van het gekleurde papier.

Als u grote bloemen van papier maakt, kunt u een vlak figuur als basis gebruiken.

 1. Hiervoor moet u slechts één stuk karton uitknippen en vervolgens versieren. Om dit te doen, snijdt u het papier in stroken van 5-6 cm breed, lijmt u deze met de rand van het cijfer om tegelijkertijd de voor- en achterkant te versieren.

Zie hoe je rozen van papier kunt maken, een masterclass helpt je hierbij. Zo'n bloem kan niet alleen worden gemaakt om de volumecijfers te versieren, hij is ook geschikt voor andere gelegenheden. Maar dan moet je een extra stam maken.

Knip het strookje uit het golfpapier in de maat 19 x 58 cm en vouw het meerdere keren op, zodat de breedte van het resulterende werkstuk 7,5 cm is.Teken de gepresenteerde schemasjabloon opnieuw op een kartonnen vel en knip deze eerst af.

Strek het ontvangen deel recht, beginnend met de linkerrand, wind het op een tandenstoker met een gesneden scherp uiteinde. In dit geval wordt draad voor dit doel gebruikt, neem dit idee in gebruik als u een bloem maakt van papier met een stengel. Onderaan binden met een touwtje.

Na het maken van meerdere van dergelijke blanco's, versier je de kartonnen figuren met bloemen.

Maak ook andere rozen van golfpapier masterclass.

 1. Snijd een 6 cm brede strook papier van het papier en vouw het met een accordeon.

Ga als volgt te werk om een ​​opengewerkte bloem te maken:

Kijk hoe je met deze materialen een 3D-figuur kunt maken voor een verjaardag. Van papier moet je de strip afsnijden, decoreren op een bepaalde manier. Buig eerst een kleine hoek nabij de smalle rand van deze tape en vouw vervolgens opnieuw.

Versier dus de hele rand van de strip, deze beschermers zijn vergelijkbaar met die die je maakt op vareniki, die hun zijkanten bevestigen.

Draai nu dit lint en geef het de vorm van een opgeblazen knop. Bind de draad vast voor fixatie.

Hier is nog een andere optie, het is heel eenvoudig om uit te voeren.

Het volgende idee vereist dergelijke materialen en hulpapparatuur:

 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe gewicht te verliezen met 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

De instructie over productie:

 1. Snijd de gestripte papieren strook meerdere keren om een ​​bepaald aantal identieke bloembladen onmiddellijk te verwijderen.

De laatste masterclass in deze serie vertelt je hoe je nummer 1 kunt maken met gekleurd papier.

 1. Hoe je een sjabloon maakt, weet je al. Lijm nu het karton met gekleurd papier. Van papier moet je stroken knippen, hun breedte is gelijk aan de straal van de bloem.

Het is tijd om over te schakelen naar een ander soort materiaal, misschien denk je nu net na hoe je nummer 2 met garen kunt maken?

Breien van draden voor het versieren van letters en cijfers

 • de voorbereiding van figuren uit karton;

Begin vanaf de boven- of onderkant van de figuur, breng hier lijm aan met een borstel en wikkel vervolgens de draden. Om ervoor te zorgen dat de kartonnen voet er niet doorheen kijkt, is het noodzakelijk om verschillende richtingen op te rollen, bijvoorbeeld eerst langs, dan dwars, diagonaal.

Wanneer u klaar bent met een garen in één kleur, lijmt u de vrije punt op het karton. Bevestig vervolgens de rand van de draad van de tweede spoel. Formatteer het volumenummer in een andere kleur. Wanneer het nummer volledig is bedekt met garen, kunt u de uitstekende resultaten van uw werk bewonderen.

In vaardige handen, zullen de breiende draden snel in pom-poms veranderen. Je kunt ze maken met een vork, een halve cirkel van karton of een andere methode.

 1. Zoals je kunt zien, moet je eerst twee identieke ringen van het karton afsnijden. Leg de draad erin.

Je krijgt hier zo'n prachtige figuur 1, die volumetrisch of plat kan worden gemaakt.

Decoratie van driedimensionale letters en cijfers met linten

Om nummer 2 op deze manier te onderscheiden, neem je:

 • satijnen lint van rode kleur;

Alles is buitengewoon eenvoudig. Begin vanaf een kleine rand en wikkel de figuur in met tape. Lussen moeten worden overlapt, zodat de interne inhoud van het nummer er niet doorheen komt. Plaats aan de andere kant van het kartonnummer een beetje lijm, waarmee het makkelijker wordt om de stroken te bevestigen.

 • vlecht van dezelfde breedte, maar verschillend van kleur;

Knip stukken van dezelfde grootte uit de vlecht, elke knoop het midden van de knoop. Lijm de resulterende bogen op een kartonnen basis, stevig op elkaar te plaatsen.

Als je genoeg vrije tijd hebt, heb je geduld, dan kun je rozen maken van satijnen linten, ze versieren met het hele figuur of alleen individuele fragmenten.

Gebruik desgewenst de bekende masterclass om dergelijke bloemen te maken of op een ander principe te maken.

Zoals je kunt zien, moet je de hoeken van de tape periodiek buigen en met een hechtdraad fixeren. Wanneer het op deze manier is ingelijst, draai het dan en geef het de indruk van een roos. Bevestig het werkstuk met draad en naald.

Het is mogelijk om niet één cirkelvormige reeks van dergelijke beurten te maken, maar meerdere. Elke volgende zal iets kleiner zijn dan de vorige in diameter. In het midden naait u een knop en u kunt een bloem naaien of op een aantal lijmen.

Het kan niet alleen vlak zijn, maar ook volumineus. Hiervoor heeft u allemaal dezelfde golvende vlecht nodig. Snijd er twee strips af. Match ze, zoals het op de foto wordt gedaan, steek mee om te verbinden. Nu draai je dit lint zodat het in een ronde bloem verandert. Hoe deze twee strips te combineren, is te zien op de volgende foto.

Rozen en andere bloemen van servetten met hun eigen handen

Doe een paar servetten, zonder ze af te rollen, de een op de andere. Boven de cirkel. Knip de servetten over dit patroon.

In het midden moeten deze blanks met een nietmachine worden bevestigd. Til de eerste laag op, vouw hem in de vorm van een interne, nog steeds ongebakken rozenknop. De tweede rij bloemblaadjes zal meer vrij zijn. Versier dus de hele roos.

Om nummer 1 te maken, moet je dergelijke rozen op het hele oppervlak plakken. Kijk hoe mooi de bloemen er in verschillende maten en kleuren uitzien.

 1. De kniptechniek maakt ook het maken van spaties voor het ontwerp van getallen mogelijk. Om dit te doen, moet je het papier in vierkanten snijden, in het midden van elk potlood plaatsen, draaien.

In plaats van lijm, kun je klei gebruiken. U moet het oppervlak van de kartonnen staaf smeren of een kleine bal uit plasticine rollen en elk eind met een halve tandenstoker wikkelen, dergelijke knuppels in ballen plasticine plaatsen. Bevestig vervolgens aan een kartonnen basis.

Eerst moet je stukjes karton maken. Kijk naar het voorbeeld van de letter M, hoe je ze kunt maken. Knip uit het karton de twee belangrijkste spaties van deze brief.

Bepaal hoe breed de letter zal zijn. Deze breedte snijdt de ringen af ​​van de buis van een papieren handdoek.

Plak ze op de ene helft van de letter, lijm deze vervolgens op de bovenkant van de tweede en druk deze iets aan.

Snij de vellen wit papier in reepjes, lijm ze op de zijwanden van de letter en dan het geheel.

Je kunt een dergelijke brief schilderen met acrylverf of bloemen van papier of servetten lijmen, of ze versieren met satijnen linten of draden. Kijk hoe je letters kunt maken op karton en ze kunt verklaren met een doek. Hoe je een solide basis kunt maken, weet je al. Kleef erop met PVA-strook stof en op de buitenste hoeken - kanten vlechtwerk.

Aan de hand van deze letters kun je het woord toevoegen om een ​​fotosessie op de trouwdag te regelen.

U kunt letters met papier of behang plakken, die niet meer kunnen worden gerepareerd.

Een origineel, tegelijkertijd ontroerend decor is het ontwerp van een dergelijke familiefoto van een brief.

Als de feestvogel dol is op het bos of als u de kamer op dit onderwerp wilt aankleden, lijmt u de basisschors van berk en mos of esdoornbladeren.

Als u snel letters wilt maken, wikkel dan het volumetrische karton met dik garen of jutetouw.

Je kunt een basis van draad maken, deze omwikkelen met garen.

Met de laatste video's leert u beter hoe u volumetrische cijfers en letters kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

43 − 40 =