Hoe maak je een web met je eigen handen

Masterclass over het maken van spinnenwebben van threads

Van het netwerk van spinnen in de woning wordt meestal gebruik gemaakt om er vanaf te komen, maar er zijn momenten dat je gewoon moet weten hoe je een web kunt maken met je eigen handen. De reden hiervoor kan een feest zijn voor Halloween of een andere thematische vakantie, waarbij andere wereldse personages worden betrokken: heksen, vampiers en andere kwade krachten. Wanneer je optredens organiseert op Russische sprookjes, waar een van de personages van Baba Yaga of Koschey the Immortal is, zal landschap met een web helpen de sfeer van een somber kasteel of een hut op kippenpoten te creëren.

Afzonderlijk zagen bijna allemaal cirkels van zilveren draden in het bos - dit is het werk van spinnen - circussen en kruisen. Een dergelijk web maken om een ​​huis of een Halloween-kostuum met je eigen handen te versieren is heel eenvoudig, als je een draad of koord gebruikt in plaats van een dun web. De dikte van het materiaal moet overeenkomen met de grootte van de decoratie. Naast de threads heeft u nodig:

Figuur 1. Web in de techniek van de tekenreeks.

 • haaknaald;
 • spelden of spijkers;
 • scharen;
 • draad en wat vacht of mohair draden.

Een web van klein formaat in de vorm van panelen in de techniek van de snaarkunst (figuur 1) kan direct op de muur of op een stuk triplex worden uitgevoerd. Om het te maken, moet u de cirkel met de vereiste diameter markeren en het midden ervan markeren. Rijd in een dunne spijker en maak er 6-10 radiale balken uit de schroefdraad, vouw dubbel en zet ze vast op de centrale nagel en spreid de uiteinden uit elkaar. Bevestig de basisjes op dezelfde dunne nagels of pinnen.

Door de lengte van elke straal, rijd een paar anjers voor het weven van cirkelvormige koorden van het web. De afstand tussen hen kan willekeurig zijn en niet noodzakelijk hetzelfde. Bevestig de draad onder een van de uitstekende hoeden, span deze uit naar de naburige sluitingen van dezelfde laag, draai er omheen, maak het spinnenweb vast en ga verder met de volgende. Werk de cirkel af en bevestig de draad op de eerste nop. Knip het af en maak wat meer cirkelvormige lagen.

Als je naturalisme wilt, zal een korte masterclass je vertellen hoe je Halloween op een andere manier kunt maken. Deze optie (figuur 2) doet denken aan het weven van het net door de spin zelf:

Figuur 2. Stadia van het maken van een spinnenweb voor Halloween.

 1. Op de muren, vloer, plafond, rij een paar spijkers om de basis vast te zetten - radiale draden (1). De buitencontour (als je lijnen van de ene naar de andere hoed tekent) is mogelijk geen strikte cirkel, omdat de spin zijn draden plakt op een geschikt voorwerp, een takje of een grassprietje.
 2. Rek de draden uit zodat ze elkaar op ongeveer hetzelfde punt kruisen. Als op het snijpunt de radiale stralen ver uit elkaar staan ​​en geen vlak vormen, kunnen ze aan elkaar worden getrokken door een eenvoudige knoop te maken met het uiteinde van de werkende draad.
 3. Begin vanaf dit punt, van de ene naar de volgende straal, een rond netwerk en vorm een ​​spinnet. Voor het gemak kunt u een haaknaald gebruiken, die zich uitstrekt van onder de straal van de lus en er een streng garen of spoel in gaat (2). De spanning past zich aan aan de smaak, bereikt een vlak vlak van doorkruiste stralen en bochten of maakt een licht doorgezakt, oud web. Weven de draad in een spiraal, zonder de draad te scheuren, totdat de gewenste diameter van de decoratie is bereikt.
 4. Van een stuk bont om de bal te trekken - het lichaam van een spin. Maak van de 4 stukken draad poten, wikkel ze in met pluizig garen of zwarte isolatietape. Steek de stukken draad in het midden en knoop ze aan elkaar. Buig, geef de poten de gewenste vorm en plak een pelsbal in de kruising. Als dat laatste niet het geval is, kan het lichaam van de spin worden gemaakt van wollen garen en het wikkelen met een bal aan het kruis van de draadpoten. Spider op de spinnenweb (3). Extra decor kan dienen als droge bladeren, takken, plastic insecten, gevangen in een roofdiernet.

Zo'n web kan er griezelig uitzien en erg lijken op het echte (4).

Als er onder de huisgenoten of gasten mensen zijn die gevoelig zijn voor spinnen, is het beter om minder irritante Halloween-symbolen te gebruiken.

Figuur 3. Stadia van het maken van banen papier.

Dergelijke garens kunnen moeiteloos door de handen worden gegooid en worden omringd door grote kamerplanten, droge takken van bomen of eenvoudigweg opgehangen in de hoeken van de kamer. Ze imiteren chaotisch ingewikkelde spinnenwebben. Zulke landschappen zullen ook heel nuttig zijn, als de spin zich ergens tussen de draden verstopt.

Een grote muur is moeilijker te versieren, maar dan komt het gaas de meesters te hulp. Hoe je met dit materiaal ook een web van Halloween kunt maken met dit materiaal, het zal interessant zijn om er veel van te kennen. Het is eenvoudig: wit of geverfd in water met de toevoeging van zwart karkasweefsel moet kunstig in de hoeken van de kamer worden geplaatst, onder het plafond, tegen de wanden, waardoor er uitzinnige webben van enorm web ontstaan. Slots van slordige slordige gaten met hangende vodden en spinnen zullen het effect van het web van een somber karakter aangevuld met een spinnenweb aanvullen. Van de stukken van dergelijke netwerken kun je het kostuum van Baba Yaga of Kikimora maken en decoreren.

Kinderkamer kan elegant worden ingericht, als je een web maakt met je eigen handen gemaakt van papier (figuur 3). Stapel het papieren vierkant in een rechthoek en buig het doormidden (1). Markeer het midden van de vouw en wikkel de rechterrand er vanaf zodat de helft van de vouwlijn vanuit het midden een hoek van 45 ° maakt met de linkerkant (2). De tweede is opheffen en gladstrijken, waarbij de randen worden gecombineerd. Verwijder de uitstekende hoeken langs de snijrand van de bovenrand (3). Vouw de driehoek dubbel (4). Markeer de afbeelding van het websegment van papier met uw eigen handen, zoals op de foto (5) en knip de gearceerde delen uit.

Dergelijke spinnen (6) kunnen aan zowel muren als ramen worden gehangen, gebruikt als decor voor een kostuum of een geschenkdoos. Je kunt het als een servet voor een vaas zetten met snoep of gedroogde bloemen.

Beoordeel dit artikel: (1 stemmen, gemiddelde score: 5.00 van 5)

Web op Halloween met hun eigen handen: hoe gemakkelijk en snel het huis te versieren voor de vakantie

Halloween is een feestdag, die voor het eerst verscheen, zelfs bij de oude Kelten uit Ierland en Schotland. Het wordt gevierd op 31 oktober, aan de vooravond van Allerheiligen en wordt in de regel gevierd in Engelssprekende landen, maar ook in Japan, Zuid-Korea, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar sinds het einde van de twintigste eeuw, werd deze dag gevierd in vele andere landen van Europa en in de voormalige Sovjetrepublieken. Op deze dag dragen velen vreselijke kostuums en versieren hun huizen en kantoren van een web van Halloween met hun eigen handen.

Wij brengen verschillende opties voor het maken van webben voor de vakantie onder uw aandacht met uw eigen handen met behulp van verschillende technieken, bijvoorbeeld papier.

Hoe maak je een enorm web voor het versieren van een muur voor Halloween

Om een ​​groot web van touw te maken, hebt u de volgende vulling en materialen nodig:

 • Dubbelzijdig plakband;
 • De draad is grijs of zwart;
 • Spider voor het verfraaien van het web (plastic of ander materiaal).

Nadat je al het benodigde materiaal en gereedschap hebt voorbereid, ga je verder met het maken van een donker decoratief web van draden. Voordat u aan alle manipulaties begint, moet u goed nadenken over hoe uw web er uit zal zien - welke maat het zal zijn en hoe uw discussies zullen verlopen. Begin met het lijmen aan de muur van kleine stukjes dubbelzijdig plakband - je hebt veel stukjes nodig.

Plak eerst de stukken draad die vanuit het midden in de richting gaan (rechte lijnen) en begin dan met het lijmen van de draden die rond het spinnenweb gaan. Plak desgewenst de speelgoedspin op uw grote spinnenweb.

Spinnenweb van gaas: gedetailleerde beschrijving

Voor het decoreren van het interieur is geschikt en gewoon gaas. Knip een geschikt stuk medisch gaas. Begin hem willekeurig uit te rekken. U kunt op plaatsen zelfs gaten in de stof maken. Zo'n web kan het best worden bekeken in de vorm van willekeurig hangende vodden. Het kan rond individuele objecten van de kamer worden gewikkeld. Kleed de stof desgewenst in elke gewenste kleur. Als u besluit om niet al het gebruikte gaas te verven, mag u de afzonderlijke gebieden benadrukken met een kleursamenstelling die moet worden aangebracht met een penseel.

Het is niet nodig om dit decorelement alleen in het interieur te gebruiken. Spinnenwebben kunnen worden aangevuld met een pak of een paar kleine accessoires. Maak deze decoratie is heel eenvoudig. Het hangt allemaal af van welk materiaal het gekozen product is gemaakt, bijvoorbeeld van kralen. Als er voldoende tijd is om je voor te bereiden op de vakantie, kun je zelfs glaswerk met speciale kleuren beschilderen. Je kunt met de hand tekenen of een stencil gebruiken. Indien gewenst, kunt u eenvoudig een web op de skin tekenen. In een geborduurde versie op stof ziet het er ook goed uit. Vergeet de textielverven niet, zodat u elke afbeelding op uw kleding kunt plakken.

Een web gemaakt van threads: ideeën en een beschrijving van de fabricage

Als je de muren of de vloer wilt versieren, is de beste optie een geweven ragfijne. Om het te maken heb je draad nodig, waarvan de dikte afhangt van de maat van de voltooide sieraden.

Voor het gemak, schets willekeurig een schets op een vos van papier. Begin met de basis. Neem hiervoor verschillende lengtes draad van dezelfde lengte. De eerste twee kruisen elkaar in het midden. Fixeer het op een handige manier - u kunt gebruik maken van administratieve knoppen, pinnen, draad of dubbelzijdig plakband. Maak vervolgens op dezelfde manier de resterende threads vast, zorg ervoor dat het kruispunt voor iedereen hetzelfde is en dat de segmenten exact in het midden zijn samengevoegd. Op dit punt is het spinnenweb voor Halloween als een asterisk. Nu kunt u beginnen met het web van de spider te weven: in spiraalrichting bewegend, moet u de geleidingsdraden verbinden. Vermijd overmatige spanning. Laat de uiteinden los of fix ze met nog een slag - het is aan jou.

Als je een spinnenweb van armaturen, interieur-kleinigheden of een hele kast wilt omsluiten, heb je een paar spoelen met fijne draad nodig. Wikkel het willekeurig rond het bestaande object. Je kunt verzakking toestaan, of je kunt een strakke cocon vormen. Het is interessant om naar deze techniek te kijken met witte of grijze draden. Als je wilt, kun je de spinnenweb in een vuile stofskleur schilderen. Drenk hiervoor de draad in een oplossing van zwarte verf, droog het en begin met kronkelen. Om elasticiteit en stevigheid te geven aan het web, kunt u het maken van draad geïmpregneerd met PVA-lijm. Maar vergeet niet dat zo'n ornament een fundament kan smeren. Ideaal is het geschikt voor het decoreren van wegwerpservies en tafelflessen.

We bieden verschillende video's die het maken van een web voor een vakantie met onze eigen handen demonstreren. Aangenaam kijken!

We maken een web van threads

Je huis verfraaien met Halloween kan een hele moeilijke klus zijn, en je moet de stijl van je favoriete appartement opofferen ten behoeve van winkelconsumptiegoederen. Chinese snuisterijen die zo lelijk zijn vult je ruimte en kunnen je onderdrukken met een overvloed aan zwarte en oranje kleuren.

Ga dit jaar voorbij de souvenirs van de winkel en maak een versiering voor Halloween met je eigen handen. Dit is niet alleen interessant, maar u bespaart ook geld!

Dus leg de enorme kunstmatige witte wolken van het spinnenweb opzij, na opknoping, je kunt dan nauwelijks je handen wassen! We zullen je leren hoe je snel en gemakkelijk een web van discussies kunt maken die zonder werk in je huis liggen. En als er geen draad is, kun je de oude trui en sok afleggen.

 • Garens (draden van elk materiaal, allerlei kleuren)
 • Schaar (gewoon briefpapier, voor snijden of zelfs manicure)
 • Lint (neem een ​​tape die je behang niet kan beschadigen en gemakkelijk kan worden verwijderd, bijvoorbeeld verftape)

Hulpmiddelen voor spinnewebdraad

 • Snijd eerst 3-4 lange draden (of meer) en bevestig ze met tape op de muur (of spijker ze met spijkers aan de muur). Plaats ze zodat ze elkaar in het midden snijden.
 • Bevestig alle lange stukken draad in het midden met een klein stukje garen en knoop ze vast. Onnodige lange uiteinden moeten worden afgesneden.

Schema en procedure voor het verzamelen van webs van threads

 • Neem vervolgens een lang stuk garen en begin geleidelijk het web te vormen. Bind het ene uiteinde van het garen aan een van de lange stukken draad en doe hetzelfde met elk van de lange stukken.

Hoe knollen op een website op de juiste manier te fixeren en te "binden"

 • Bevestig op elke lange draad een groot stuk draad aan de draad (met een eenvoudige knoop).
 • Blijf van de ene lange draad naar de andere bewegen, draaien en vastbinden, totdat je geleidelijk het allereerste onderdeel bereikt waarmee je bent begonnen.

Knip alle overtollige garenuiteinden af. Elke knoop moet verschuiven zodat u hem gemakkelijk omhoog of omlaag kunt bewegen.

Mount op de muur is het gemakkelijkst om tape te schilderen

Herhaal het punt om dit te doen, gebruik alle langere stukken draad om alle grotere ringen op je web te vormen. Je kunt deze ringen op een zeer korte afstand van elkaar maken of, omgekeerd, alles hangt af van je humeur en esthetische noodzaak.

Pas als je klaar bent met het weven van alle ringen op de spinnenwebben, is je spinneweb klaar!

Kies het formaat en de vorm van uw toekomstige web op basis van de eigenaardigheden van uw muur, de indeling van de boekenplanken of het venster.

Je kunt een web weven, een combinatie van verschillende kleuren en formaten - een compacte witte of een enorme zwarte kleur.

Om de sfeer te vergroten, kun je een spinnenweb weven uit een paar heldere, sappige draden! Vergeet niet om kleine kunstmatige spinnen toe te voegen om het angstaanjagende effect te vergroten!

Als er geen draden in het huis zijn, zijn er altijd vuilniszakken. Ze zullen een uitstekende inrichting zijn. Vouw het pakket in een driehoek - we passen een witte krijtlijn toe, zoals weergegeven in het diagram. We snijden het uit en alles is klaar. Goedkoop en snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 41 = 50