Hoe schuifdeuren met uw eigen handen te maken

Interieur schuifdeuren met hun eigen handen

Tegenwoordig gaan veel eigenaren van appartementen weg van stereotypen en proberen ze nieuwe opties te gebruiken voor het versieren van de deurruimte. In plaats van draaideuren, worden alle struikgewas gebruikt schuifdeuren, met een interessant openingsmechanisme. Schuifdeur werkt als een garderobe-type, dat wil zeggen wanneer het wordt geopend, het beweegt parallel aan de muur of verdwijnt in een voorbereide nis. Slip biedt een mechanisme dat bestaat uit een stalen geleiderail en speciale rollen.

In tegenstelling tot de draaideur heeft de schuifconstructie geen openingsstraal, dus u kunt het meubilair op de gewenste manier indelen. Bovendien zijn schuifdeuren goedkoop en zeer eenvoudig te installeren. Om geld te besparen op de installatie, kunt u de schuifdeuren met uw eigen handen installeren. Over de kenmerken van de installatie zullen we hieronder beschrijven.

Hoe schuifdeuren binnen te installeren?

Bij het bestellen van een deur biedt de fabrikant alle benodigde gereedschappen voor de installatie. De standaard uitrusting van het mechanisme bevat de volgende onderdelen: aluminium profiel, ondersteunende en buitenboord rollers, vergrendelingselementen en direct deurblad. Tools die u zelf moet hebben, anders moet u contact opnemen met de specialisten in de installatie van binnendeuren. Voordat u schuifdeuren maakt, moet u bepaalde gereedschappen kopen. Om binnendeuren te installeren, hebt u de volgende set nodig:

Nu kunt u direct doorgaan naar de installatie. We zullen het in verschillende fasen uitvoeren:

 1. Verzamel de valse doos. Het zal dienen om de deuropening te versieren. Plaats de houten structuur in de opening en maak deze vast met wiggen. Wiggen hamer voorzichtig in de opening tussen de muur en de doos.
 2. Controleer de installatie op lood en niveau.
 3. Begin met het monteren van het schuifsysteem. Teken met een potlood de plaatsen aan waar de sluiting wordt gemaakt. Boor gaten op deze plaatsen en draai de schroeven vast met een schroevendraaier.
 4. Steek de rolhouder in de bijgevoegde structuur. Bevestig er rollen aan voor het schuifsysteem (twee stuks).
 5. Voor het gemak van het openen van de deur, bevestigt u de snijhandgreep.
 6. Bevestig het metalen profiel aan de eerder gemaakte snit van de boom.
 7. Plaats de rollen in de voorbereide gids. Zorg ervoor dat het mes op het niveau en tussenruimten past.
 8. Bevestig de houten balk boven de deuropening met de geleider en de ingevoegde deuren.
 9. Bevestig de geleiderail aan de onderkant van de balk. Laat de deur aan de randen van de rail stoppen.
 10. In het onderste uiteinde van het deurblad, snijd de groef voor de vlaggenrol, die de deur zal beschermen tegen trillingen. Deze video is op de grond bevestigd.
 11. Vul de technologische speling tussen de houten kist en de opening van het montageschuim.
 12. Sluit het decoratieve valse paneel met de rollen en geleider. In de regel komt zo'n paneel compleet met een deur en komt het overeen met zijn kleur. Maak de openingen tussen de deur en de opening vrij. )

Zoals u kunt zien, is het installeren van schuifdeuren met uw eigen handen heel eenvoudig. Bovendien zitten alle componenten al in de set en is alleen een correcte installatie vereist.

Tegenwoordig omvat het assortiment veel schuifdeuren, zodat u geen model voor uw interieur kunt kiezen. Als u licht wilt toevoegen en de ruimte wilt uitbreiden, gebruikt u lichte deuren met matglas. Zeer mooie glazen structuren, die lijken op te lossen in de ruimte. Ze zijn meer geschikt voor modern interieur (modern, loft, minimalisme). Gebruik voor een klassiek ontwerp deuren van donker hout.

Kopiëren van informatie is alleen toegestaan ​​met een directe en geïndexeerde verwijzing naar de bron

Hoe schuifdeuren binnen te installeren

In zijn verlangen om het huis comfortabeler en gezelliger te maken, is het vaak de bedoeling om de gebruikelijke klapdeuren te vervangen door schuifdeuren (ze worden ook wel glijden, glijden, hangen) genoemd. Het goede nieuws is dat je zonder problemen schuifdeuren met je eigen handen kunt installeren. Het slechte is dat het normale mechanisme ongeveer evenveel kost als een kwaliteitsdoek. Steekpenningen in hen op het moment dat ze in de open toestand bijna de ruimte 'opeten'. Ze verstoppen zich ofwel in de muur (de beste, maar complexere versie in de implementatie), of bewegen mee.

Hangende schuifdeuren binnen kunnen onafhankelijk van elkaar zijn

Dit alles is waar, maar er is een aanzienlijk nadeel: een zeer lage geluidsisolatie, vooral in de versie met deurscoupé. Wanneer het canvas eenvoudig de opening bedekt. Bij installatie in een etui (in een muur) is de situatie iets beter, maar de mate van geluidsisolatie van de draaideur kan met deze installatiemethode niet worden bereikt. Als dit je niet schrikt, kun je systemen, keuzes en nabewerkingen bestuderen.

Er zijn twee soorten mechanismen: ophanging en rail. Beide zijn niet perfect. Kort over hun verdiensten en punten - hieronder.

Ophangsysteem op de bovenste rail

Het ophangmechanisme is een dragende balk, waaraan de geleider is bevestigd met de vorm van de letter "P" met de "benen" naar binnen gevouwen. De rollen waaraan het deurblad is bevestigd, bewegen langs deze geleider. Als om technische termen te spreken, is dit een hangende deur op de bovenste rail.

De basisopstelling van schuifdeuren binnen op de bovenste rail

Bij het installeren van een dergelijke deur blijft de vloer onder de deur glad, alleen de rechter en / of linkerzijde van de deuropening installeert de onderste rol. Hij schuift op de groef in het onderste uiteinde van het canvas. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het bij het verplaatsen niet verticaal afwijkt. Dit ontwerp is het gemakkelijkst te installeren. De installatie is heel eenvoudig en bestaat uit verschillende stappen:

 • maak de bovenste rail vast;
 • schroef het rolmechanisme aan het bovenste uiteinde van het blad,
 • rol het blad in de geleider;
 • Om stoppers hierboven te vestigen (dat deuren niet uitvielen);
 • open de deur, plaats de onderste rol in de groef en bevestig deze op de vloer.

Schuifdeuren met één vleugel

Dat is alles. De deuren op de rollen zijn geïnstalleerd. Maar dit systeem heeft, in de vorm zoals op de foto, zeer weinig isolerende eigenschappen. Ze zijn praktisch nul: de passage overlapt eenvoudig.

Dit type deur heeft twee rails: bovenste en onderste. Rollers zijn ook bovenaan en onderaan geïnstalleerd. Dankzij dit ontwerp heeft het systeem een ​​hoge mate van stijfheid: het kan worden geschud en het zal niet veel schade aanrichten.

Rail schuifdeuren

Minus de rails in de vloer is bekend: de complexiteit van het reinigen. Afval en stof komen voortdurend in de groeven, je moet hun netheid bijhouden. Dit type deur wordt meestal gebruikt in kasten, kasten. Als binnendeuren zetten ze, als het gezin mobiele kinderen laat groeien. Dan is veiligheid belangrijker dan problemen met schoonmaken.

Ongeacht het schuifdeursysteem kunnen installatiemethoden zijn:

 • Coupe deuren. Op de muur bevinden zich vaste geleiders, die het canvas rollen.

Coupe deuren. De geleider wordt boven de juiste opening op de muur gemonteerd

Cassette schuifdeur binnen: het canvas verbergt zich in de muurnis

Trapsgewijze schuifdeuren: de ene vleugel trekt aan de andere

De eenvoudigste variant van de installatie is het deurcompartiment. Ze kunnen onafhankelijk worden geïnstalleerd, niet alleen in de reparatiefase, maar ook daarna. Het is alleen belangrijk dat de opening waterpas is en dat de muur een normaal draagvermogen heeft. Het nadeel van een dergelijk systeem is dat je niets vlak naast de muur kunt plaatsen op de plaats waar de deur terugrolt. Er is er nog een: zeer lage geluidsisolatie. Om het uit te leggen is eenvoudig: als je vanaf de achterkant kijkt, is er aan beide kanten een opening van enkele millimeters. Het is noodzakelijk dat het canvas niet op de muur "schudt". En daardoor zijn alle geluiden perfect doordrongen en worden ze slechts een beetje stiller.

Cassettedeuren zijn goed omdat het canvas zich in de open toestand in de nis van de muur bevindt en niet interfereert. Het tweede pluspunt - aan de rand van de opening kunt u afdichtingen installeren, die veel hogere niveaus van geluidsisolatie geven. Minus installatie van een schuifdeur in een nis - dit kan alleen in de reparatiefase. Het tweede nadeel: om een ​​etui onder schuifdeuren te maken, gebruik meestal een valse wand en dit is de centimeter van het vierkant.

Cascade - een van de soorten deurcoupes. Het heeft gewoon een groter aantal gidsen: afhankelijk van het aantal beweegbare deurbladen. Installatie is misschien het moeilijkst: veel onderdelen en een hoge nauwkeurigheid van de installatie zijn vereist. Systemen behoren tot de categorie van elite, en besparen zelden op installatie: reparatiekosten meer.

U kunt zelfs zelf de schuifdeuren installeren zonder al te veel ervaring. Doen zonder monteurs is redelijk realistisch. Het zal enige tijd duren, en toch - de installatie-instructies. We zullen proberen een gedetailleerde beschrijving van het proces te geven met foto's en videomateriaal.

Zelfinstallatie van verschuifbare binnendeuren-coupé

Systemen kunnen enigszins verschillen, maar de algemene regels blijven hetzelfde. Er zijn verschillende vereisten waaraan moet worden voldaan voordat de installatie plaatsvindt:

 • De opening moet vlak zijn, anders moet je een canvas nemen dat alle afwijkingen met een marge bedekt.
 • Het draagvermogen van de zijkanten van de deuropening moet hoog zijn, zoals de muur erboven.
 • De opening moet al klaar zijn: gepleisterd en geschilderd, behangen of versierd met decoratieve panelen.

Ga dan verder met de montage. Eerst kunt u de rollen bevestigen. Verschillende fabrikanten hebben hun eigen aanbevelingen. Sommigen bevelen aan om vanaf de rand 1/6 van de breedte van het deurblad terug te trekken, in andere systemen worden ze rechtstreeks vanaf de rand bevestigd en wordt de inkeping voorzien door de montageplaten. Hier is een systeem en een set: daarin worden rollerplatforms direct vanuit de hoek geïnstalleerd.

Markering van de plaats van installatie van rollen

Ze zijn gecentreerd, meten, zodat de afstanden hetzelfde zijn. We plaatsen de plaat met een potlood of een marker en plannen plaatsen voor de bevestigingen. Op de gemarkeerde plaatsen boren wij gaten. De diameter van de boor is 1 mm kleiner dan de diameter van de schroef.

De rolblokken vastzetten

We plaatsen de platen, schroeven de schroeven. De lengte van het bevestigingsmiddel hangt af van het gewicht van het blad, maar niet minder dan 70 mm. We verdraaien ze precies loodrecht, anders ontstaan ​​onnodige spanningen.

In de geïnstalleerde platen worden ondersteuning voor de rollen geplaatst. Ze worden bevestigd door een deksel op het zijvlak. Verderop de noppen met schroefrolplatforms.

Rolplatforms zijn op pinnen gewikkeld

Het is ook handig om handgrepen en sloten te installeren voordat deze worden opgehangen. Ze hebben iets speciaals nodig. Als u een complete set hebt gekocht, zijn de vereiste gaten beschikbaar. Als je een conventioneel canvas hebt aangepast, moet je een contour tekenen met een potlood en het overtollige met een beitel verwijderen. Nadat de hendel of het slot in de inkeping is gekomen, markeert u de bevestigingspunten, worden de gaten geboord en wordt de hardware eronder geïnstalleerd.

Vervolgens kunt u doorgaan met de installatie van de gids. Met gemonteerde rollen wordt dit eenvoudiger: u weet precies op welke hoogte de onderkant van de rails moet zijn.

De handigste manier is om de open deuren op een droge houten balk te hangen. De doorsnede is minder dan 50 * 70 mm, de lengte is tweemaal de breedte van het deurblad + 5 cm. Dezelfde lengte wordt afgesneden van de geleider.

We meten de lengte van de drager en montagestang

Blootgesteld langs de geleidingsrail wordt bevestigd met schroeven aan de balk lengte van ten minste 8 cm Aantal bevestigingsmiddelen -. Ten minste drie - terugtrekken 10 cm van de randen en in het midden (het is mogelijk vaker, althans - niet aanwezig).

Bevestiging van een regie naar een bar

Nu kunt u meten op welke hoogte de balk moet worden bevestigd. Op de deur met de geïnstalleerde rollen "rol" de geleider met een balk. U kunt dus nauwkeurig de hoogte van de deuren noteren. In het zijvlak van de balk boren we ten minste vier gaten voor bevestiging aan de muur.

Gids met een bar "roll" op de rollen op de deur

Voeg aan het ontvangen merkteken 7-10 mm toe - deuren moeten ophangen, in plaats van schuifelen op een vloer. 7 mm - minimale vrije ruimte, voldoende als er geen vloer in de opening is. Als ze worden verondersteld (leg later een laminaat, tapijt, linoleum, enz.), Dan moet je rekening houden met de dikte van deze coatings.

Laten we de deur proberen

Om ervoor te zorgen dat de installatie niet "loopt", is deze vastgelopen met kleine houten wiggen. Het is minimaal twee stops nodig - in de buurt van beide rollen.

Door een balk op de muur aan te brengen en de positie aan te passen met behulp van een niveau, markeert u de positie met een potlood. Indien de wand toelaat om het te bevestigen aan de wand door middel zijn, maar deze schroeven lengte nemen van ten minste 120 mm, en het is beter - de ankerbouten te zetten.

Als de muur bijvoorbeeld beton vereist, moeten deuvels worden geïnstalleerd. Hiervoor is het noodzakelijk om de markeringen voor de bevestigingsmiddelen naar de muur over te brengen. Dit kan worden gedaan met een dunne en lange boor, waarvan de diameter kleiner is dan het geboorde gat.

Breng labels aan de muur over met een dunne boor

Een nog eenvoudigere versie: een lange dunne spijker. Het wordt in het gat gestoken en een markering wordt met een paar slagen op de muur geplaatst. Dan is de procedure bekend: wij boren gaten voor pluggen van pluggen, steken pluggen in, indien nodig, verstoppen ze. Daarna assembleren we de deuren.

We maken de schuifdeuren aan de muur

Aan de randen van de geleider is het noodzakelijk om de stoppers te repareren. Ze baren zijdelings empirisch de gewenste locatie (de baan aan de opening overlapt volledig gesloten en pas bij het openen schetst stellen. Bevestig nemen met behulp van klemschroeven.

Stopplaatsen op schuifdeuren installeren

Als we de deuren openen, installeren we een vlagroller op de vloer. Hij gaat in de groef in de bodem van het canvas. Het is noodzakelijk dat de deuren niet verticaal afwijken.

De vlaggenrol instellen

Ten eerste, voegen we deze in de sleuf Noteer de bevestigingsgaten, boren en vervolgens gefixeerd met schroeven korte (in de orde van 15-20 mm lang).

Dit is hoe de geïnstalleerde vlag eruitziet wanneer de deuren open zijn

Hierop kunnen we aannemen dat de schuifdeuren zijn geïnstalleerd. Ze zijn al volledig functioneel. Resterende afwerking. De montagerail met de geleider is bedekt met een decoratief deksel dat overeenkomt met de toon van het deurblad. Het kan worden genageld met nabewerkingsnagels rechtstreeks op het hout.

Decoratieve overlay kan direct aan de bar worden genageld

Alleen wanneer het wordt belicht, moet u controleren of de wielen gesloten zijn. Zoveel mooier)) Nu - gewoon alles, je hebt de schuifdeuren met je eigen handen geïnstalleerd.

Een videoles over de installatie van zo'n deur ziet er als volgt uit. Er zijn verschillende installatieopties.

Monteer schuifdeuren van het cassettetype (in de etui)

Het hele proces van het monteren van de gids, waarbij het deurblad bijna één in één wordt opgehangen, herhaalt de hierboven beschreven. Er is niet alleen behoefte aan afwerking, en alle andere stappen zijn noodzakelijk. In plaats van een decoratieve strip te installeren, op een afstand van minstens 10 cm van de muur, wordt een valse wand gemonteerd. Meestal is het gemaakt van gipsplaatprofielen, die bedekt zijn met gipsplaat met muurgips. Maar het maakt niet uit - u kunt GVL of multiplex, elk ander geschikt materiaal gebruiken.

Waar komt de afstand van 10 cm vandaan? De dikte van het deurblad en de spleten aan beide zijden is 5 cm. Er wordt minstens 5 cm meer toegevoegd aan de profielinstallatie. Dus het blijkt 10 cm te zijn.

Omdat de hoofdbelasting op de muur valt, kan het profielkader niet worden versterkt. Als een dergelijke muur niet erg betrouwbaar voor u lijkt, kunt u deze invoegen in de houten blokken die met schroeven zijn geschroefd. Dit maakt het ontwerp erg strak.

De basisprincipes van het berekenen van de pennenzak voor een schuifdeur, evenals de kenmerken van de lay-out, de principes van het voorbereiden van een deuropening voor installatie, zie in de video.

Elk deurblad kan op rollen worden geïnstalleerd en werkt als een pullback. Gids en alle andere componenten - rollers (peiling en vlaggen), stoppers, stops - u kunt kopen. Hang ze op ten minste een stuk multiplex of een deur geassembleerd uit verschillende platen. Het wordt dus de eenvoudigste en goedkoopste optie. Maar het is moeilijker om zelf een mechanisme te creëren. Een van de opties gemaakt van geïmproviseerde materialen van het schuifdeurmechanisme (van ronde buizen met verschillende diameters) in de video. Het systeem moest in een muurkast worden geïnstalleerd, maar aan de hand van het ontwerp kan zelfs een eiken deur uit de array gemakkelijk worden geplaatst.

Om veelvoorkomende fouten bij het installeren van schuifdeuren te voorkomen, is het het beste om onmiddellijk contact op te nemen met professionals. Zo bespaart u uw eigen kracht en tijd en weet u zeker dat de installatie van schuifdeuren correct en correct is uitgevoerd.

Voor een opening met een grootte van 2060 bij 870, zijn de doeken van 2000 op 800 voldoende? Overmatige openingen worden verwijderd met behulp van een schoorsteen en een kassier?

Extra centimeters verdwijnen als je de doos installeert. Om zeker te weten, bekijk de afmetingen samen met het kozijn. Bij sommige modellen kan een opening van 800 mm een ​​opening van minstens 900 mm vereisen ...

Wij maken onafhankelijk van elkaar schuifdeuren

Als u op zoek bent naar een ongebruikelijk ontwerp in uw appartement, waarbij u al beproefde, betrouwbare en bekende componenten voor u gebruikt, let dan op de schuifdeuren van het interieurtype. Door ze in het interieur te gebruiken, kunt u meer ergonomische plaatsing van interieurelementen in de appartementruimte bereiken door deze in verschillende zones te verdelen. Daarbij behoudt u de integriteit van het pand.

Schuifdeuren naar de loggia besparen ruimte bij het openen.

Bovendien is het niet moeilijk om schuifdeuren met uw eigen handen te maken. Alleen inzicht in het proces, onbeduidende vaardigheden in het omgaan met bouwgereedschappen en enige kennis over het ontwerp.

Voordat u interieurontwerpen in het interieur gebruikt, moet u hun sterke en zwakke punten kennen. Afhankelijk van de doelen die u nastreeft tijdens de ontwerpplanning, is het rationeel om een ​​specifiek type te kiezen.

 • ruimtebesparing;
 • in tegenstelling tot de zwaaiende constructies op scharnieren, sluiten de glijdende niet onder invloed van tocht;
 • De folders zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk te openen.

Het enige kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden, is het tijdige onderhoud van rolmechanismen, evenals de naleving van netheid en orde in de kamer om te voorkomen dat stof en vuil op de functionele elementen vallen. Een van de unieke kenmerken van deze interieurelementen is de afwezigheid van drempels. Dit voordeel is controversieel, omdat het glijcomplex in zijn ontwerp de onderste geleidingen heeft die als drempel fungeren.

In een goed geïsoleerde loggia kunt u binnendeuren gebruiken met een bovenste schuifmechanisme dat bijna nooit verstopt en een lichtere en geruisloze beweging vergemakkelijkt.

 • lage geluids- en warmte-isolatie (verhoogde warmte- en geluidsisolerende eigenschappen zijn inbegrepen in de complexen die aan het eind zijn voorzien van een speciale afdichting, de deuren zelf komen in een speciale nis terecht);
 • je kunt deze deur niet als input installeren (aan de andere kant zal de deur van een dergelijk plan er niet uitzien als een invoer, maar het zal het meest precies passen als een binnenoplossing);
 • de kosten van sloten en fittingen zijn meerdere malen hoger dan voor standaardopties; dergelijke structuren zijn duurder;
 • installatie bij de opening van meubels of grote huishoudelijke apparaten is niet mogelijk.

Opgemerkt moet worden dat in het geval van een privéwoning met een muur van voldoende lengte, het mogelijk is om glazen schuifdeuren te maken die van de kamer naar de straat leiden.

Er is een groot aantal verschillende systemen die qua uiterlijk verschillen, maar hun werkingsprincipe is en blijft ongewijzigd. De structuur van deze structuren is een complex, dat bestaat uit een rolmechanisme, doek en geleiders. Het rolmechanisme is bevestigd aan de janus en de rollen bewegen langs de geleiders, die boven de opening zijn bevestigd. Een verscheidenheid aan soorten binnenkasten in schuifpanelen kan vier of meer rolmechanismen hebben. Bovendien kunnen ze verschillende gidsen en doeken bevatten. Bovendien omvat het ontwerp van het schuiftype decoratieve panelen die het mechanisme bedekken, platbands, fittingen, speciale fittingen.

Schematische indeling naar type opening.

Onder dergelijke elementen kunnen de volgende hoofdtypen worden onderscheiden:

Sloten van dit type verschillen in de vorm van een nachtschoot, gemaakt in de vorm van een haak, die in dit geval wordt ingedrukt door de sleutel te draaien. Handgrepen van schuifdeuren zijn gemaakt in de vorm van "schalen" die een uitsparing in het deurblad vormen.

Vanwege het unieke ontwerp hebben schuifopeningen alleen hulpstukken nodig van een strikt gedefinieerd type. Handgrepen en sloten voor soortgelijke planningsoplossingen verschillen sterk van standaardlay-outs. Kenmerkend voor de handgrepen is dat ze in het canvas verdrinken. Dit wordt gedaan zodat de deuren probleemloos kunnen worden verplaatst en, indien nodig, de toegewezen nis in kunnen rijden. Sloten zijn op hun beurt ook nieuwsgierig. Als je ze vergelijkt met de standaard vergrendelingen, die je vaak op veel deuren ziet, kun je zien dat hun mechanisme is ontworpen voor verticaal klikken.

De fittingen worden meestal compleet met een doek geleverd. Als het echter nodig is om sloten en handvatten met uw eigen handen op te zetten, dan is het de moeite waard om goed op te letten en ze zorgvuldig te selecteren. De beste optie is om contact op te nemen met een specialist, zodat deze u kan helpen, of u kunt het catalogusnummer doorzoeken.

Schuifdeuren werden genoemd vanwege de gebruikte openingsmethode, die wordt geleverd door de beweging van de rollen langs de geleiders. De geleiders en het rolmechanisme moeten worden geselecteerd op basis van het type schuifconstructie, het aantal flappen en het materiaal van de stof. Het feit is dat verschillende systemen verschillende gewichten hebben en een andere belasting op het totale ontwerp creëren. Als we dus het glijdende type MDF en dubbelbladige glazen glijden vergelijken, zal in het eerste geval het gewicht veel kleiner zijn en daarom kunnen we een minder ingewikkeld mechanisme van het roltype selecteren.

Schematische structuur met bovenste schuifmechanisme.

Bovendien moet u tijdens de installatie van specifieke typen glijdende structuren (accordeon, coupe, cascade) rekening houden met het aantal rolmechanismen en de juiste geleiders kiezen. Voor een cascade-opening moet u bijvoorbeeld gidsen installeren met twee goten en twee rolmechanismen voor elk blad. Het is ook belangrijk dat voor het creëren van cascade deuren en compartimenten het noodzakelijk is om een ​​minimum van een trog in de geleiders voor elk blad te garanderen.

Gemak en functionaliteit van dit type maakt het mogelijk om verschillende ontwerpoplossingen te implementeren, zowel in ruimtes met grote vierkante meters als in ruimten met beperkte ruimte. Zulke deuren geven de mogelijkheid om de interne ruimte te wijzigen en passen organisch in het interieur.

Nadat u het type schuifdeur hebt gekozen en alles hebt gekregen, kunt u veilig doorgaan met de installatie. In dit geval zal de installatie worden beschouwd met het voorbeeld van een schuifdeur met één vleugel. Dit is een vrij algemene en eenvoudige deur die gemakkelijk te installeren is. Er moet echter worden opgemerkt dat er bepaalde nuances zijn die kenmerkend zijn voor andere soorten.

Eerst moet je het volgende doen:

Maak markup voor het installeren van handleidingen. Dit kan op twee manieren worden gedaan. De eerste is om eenvoudig de hoogte van vloer tot deur te meten met een meetlint en daar 15-20 mm aan toe te voegen om de opening tussen de deur en de vloer te bepalen. Voeg vervolgens deze hoogtemetingen van de geleider en het rolmechanisme toe. Dan moet je 2-3 markeringen op de muur plaatsen en een horizontale lijn ertussen trekken. De tweede optie impliceert een zekere gelijkenis met de eerste, maar in dit geval wordt het canvas aan de opening bevestigd en worden de markeringen langs de bovenrand geplaatst. Daarna is het noodzakelijk om de hoogte van de geleider en het rolmechanisme toe te voegen.

Remember! Voordat u de gids installeert, moet u ervoor zorgen dat de markeringen strikt horizontaal zijn (gebruik hiervoor een niveau). Anders zullen na installatie de deuren in elke richting openen zonder uw deelname.

Nu is het noodzakelijk om de gids langs de reeds geplande lijn zodanig te installeren dat deze er strikt onder wordt gemonteerd. Afhankelijk van het type gids, kan dit op verschillende manieren worden opgelost. Specifieke soorten kunnen rechtstreeks op de muur worden bevestigd, met behulp van deuvels, anderen - op een houten balk of speciale beugels. Eigenlijk moet de geleider op enige afstand van de muur worden geplaatst, zodat tijdens het openen van de deur de behuizing en de deuropening niet worden aangeraakt. U moet de gidsen zorgvuldig selecteren en weten hoe ze correct moeten worden gemonteerd. Coupédeuren en andere ontwerpen van schuifdeuren, die een hoogte van vloer tot plafond hebben, zorgen voor het bevestigen van de rails aan de vloer en het plafond.

Remember! Om deurbreuk bij de eerste opening te voorkomen, is het noodzakelijk om de lengte van de geleider 2 maal de opening te berekenen. Voeg aan deze lengte 4-5 cm extra slag toe. Met het oog op deze functie hebben deze deuren veel vrije ruimte direct bij de opening nodig.

Nadat u de geleider hebt bevestigd, moet u de bevestigingsbout in de rollerwagen plaatsen en het volledige rolmechanisme in de rail starten. Voor een conventioneel ontwerp met één vleugel zijn slechts twee rollen nodig, maar als er een "accordeon" of een cascade-mechanisme is gepland, moet u van tevoren rollen voor elk van de kleppen kopen.

Bevestig de beugels aan de bovenkant van het doek voor de loopwagens. Ze moeten met een streepje vanaf de rand van de deur in 3-5 mm worden bevestigd.

Voor glazen schuifdeuren kunt u een frameloos bevestigingssysteem kiezen dat geschikt is voor 10-12 mm glas en bestand is tegen een belasting van maximaal 100 kg. Dergelijke constructies zien er transparant en gewichtloos uit.

Remember! Voor dergelijke constructies wordt een volledig ander type bevestigingsmiddel gebruikt. Eigenlijk zijn de bevestigingsmiddelen twee stalen poten, die het glas aan elkaar klemmen en worden vastgedraaid door middel van schroeven. Bovendien wordt de janus, gezien het grote gewicht van het glas, geadviseerd om te worden gemonteerd met behulp van twee geleiders (zowel in de vloer als boven de deuropening).

Nadat u de bevestigingen en rollen hebt geïnstalleerd, plaatst u het mes terug, tilt u het op en schroeft u de bouten vast in de beugels aan de bovenkant van de deuren. Deze werkfase kan het beste worden uitgevoerd met een partner, die van tijd tot tijd de deur optilt en vasthoudt tijdens het draaien van de bouten. Controleer na het uitvoeren van deze handeling de horizontale positie van de constructie (indien nodig, lijn deze uit door de bouten aan te halen).

De opening en de hellingen kunnen achter de deuvels en platbands worden verborgen en er hangt een decoratieve strip over het rolmechanisme.

Aan het einde van de installatie monteert u de hardware. De installatie van een deur met een speciale nis in de muur zal gecompliceerder zijn. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​partitie van gipsokartonnyh-bladen te maken, waar de deur zal bellen. Voor deuren met een geleider in de vloer moet u de groef uithollen. Dit vereist het gebruik van een perforator. Anders is de installatie een vrij eenvoudig en eenvoudig proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 + = 26