Hoe maak je een frame voor een foto

Om een ​​frame voor een foto te maken, is een poster, een foto of een tekening redelijk realistisch.

Misschien moet je gewoon twijfels dat je daadwerkelijk iets fatsoenlijk die niet het kunstwerk zal bederven kunt maken, en dat een dergelijk kader is niet beschaamd om op te hangen aan de muur. En jij denkt dat tevergeefs. Als je behoort tot degenen wiens handen zeker niet van de achterbank komen, dan zal alles noodzakelijkerwijs lukken. Het kost slechts een beetje moeite, geduld en kennis, die ik graag met je zal delen.

Waarom is het logisch om een ​​kader voor een foto te maken?

Het argument in dit verband is drie:

 • Ten eerste zijn er niet in elk dorp baguette-ateliers, waar je een lijst kunt bestellen, die over het algemeen niet goedkoop is.
 • Ten tweede is het niet altijd mogelijk om een ​​kant en klaar frame te kopen voor een foto van de maten die u nodig hebt. Anders moet je de poster of foto bijsnijden, wat ook niet goed is.
 • En ten derde zal het product, met succes gemaakt door eigen handen, er origineeler uitzien en u morele tevredenheid brengen.

In het begin moet worden verduidelijkt dat er veel opties zijn voor het maken van frames. Maar de helft van hen heeft de benodigde apparatuur nodig, die niet voor iedereen beschikbaar is, vooral als je het niet altijd doet.

Daarom zullen we de drie meest toegankelijke opties bekijken.

Een frame maken van een houten plint

Wat moet ik inleveren voordat ik aan het werk ga?

Materialen en gereedschappen zijn over het algemeen niet ingewikkeld, maar toch moet er van tevoren iets worden voorbereid.

En zo zullen de materialen een houten sokkel of goed gespijkerde staven nodig hebben. Beide kunnen worden gekocht in de winkels van bouwmaterialen. Je hebt geen grote lengte nodig, dus

het zal het helemaal niet waard zijn.

Bovendien is een klein vel van dicht karton of een vezelplaatdikte van ongeveer 2-3 mm vereist.

Je hebt lijm nodig voor hout, beugels of kleine spijkers, beits en lak.

Van de gereedschappen heb je een kleine hamer, een ijzerzaag met een kleine tand, een kruk of een vierkant, een meetlint, schuurpapier en een potlood nodig.

In overeenstemming met de grootte van uw foto, meet vier stukken plint.

Vervolgens moet je ze in een hoek van 45 graden snijden om een ​​rechthoekig frame te krijgen.

Het is goed als je om een ​​of andere reden een stoel hebt. In dit geval kunt u het werkstuk gemakkelijk in de juiste hoek snijden. Als je het niet hebt, en dat is het meest waarschijnlijk, dan zul je een vierkant of gradenboog moeten gebruiken. Markeer het werkstuk in een hoek van 45 graden en zaag voorzichtig af en probeer geen afgebroken hout toe te laten.

Als je geen ijzerzaag hebt met een kleine tand, dan kun je een ijzerzaag gebruiken voor metaal.

Zag alleen in dit geval zonder te haasten en drukken, omdat het smalle blad van de ijzerzaag naar de zijkant kan gaan en de snede schuin zal zijn.

Na het zagen moeten de uiteinden worden behandeld met schuurpapier en het houtstof worden verwijderd met een licht vochtige doek.

Nu moet je de werkstukken aan elkaar vastmaken. Dit kan op twee manieren worden gedaan.

In het eerste geval smeren we de uiteinden van de blanco's in met lijm, kleef ze aan elkaar op een effen oppervlak. We controleren de juistheid van het lijmen met een vierkant stuk en fixeren de hoeken aan de onderkant van het frame met de beugels voor de boom. Laat de lijm daarna volledig drogen.

In het tweede geval handeling op dezelfde wijze alleen de hoeken niet bevestigingsconsoles en voorgekookt driehoeken karton of vezelplaat met een zijde van ongeveer 5 cm. Met noppen. Metalen hoeken kunnen ook worden gebruikt.

Wanneer de lijm volledig droog is, behandel de verbindingen met fijn schuurpapier en verwijder het stof. Daarna bedekken we het frame met een vlek van geschikte kleur. Na een paar uur laten we het frame lakken, drogen en genieten van het resultaat.

Een frame maken van rekken met daaropvolgende decoratie

Om dit te doen, heeft u houten lamellen met scherpe punten nodig, die op de hierboven beschreven manier in een hoek van 45 graden worden gesneden en met hoeken van karton of vezelplaat worden bevestigd.

Hoeken moeten, voordat ze nagels spijkeren, met lijm worden verspreid.

Nadat de lijm opdroogt, wordt het schilderij aan de voorkant geplakt met decoratiemateriaal en in de gewenste kleur of gelakt geverfd.

Dergelijk materiaal kan dienen als stekjes van kreupelhout, schelpen, kleine platte kiezels, verschillende knoppen en veel van wat er in je opkomt. Zulke frames zien er heel origineel uit, je hoeft alleen maar rekening te houden met de stijl van je foto of foto.

Een frame maken van een schuimplank

Een andere is geen moeilijke en interessante manier. In dit geval maken we het frame zeer indrukwekkend en doen denken aan de klassieke baguette, maar het is erg licht en veroorzaakt geen grote problemen bij het bevestigen aan de muur op de meest eenvoudige manieren.

Hoe je een foto kunt repareren zonder spijkers, lees hier in artikel.

We kiezen een geschikte sokkel van schuim, die meestal wordt gebruikt in combinatie met een plafondtegel. Zaag het werkstuk nauwkeurig uit volgens de grootte van de afbeelding. We smeren de uiteinden van de werkstukken in met een dunne laag polymeerlijm, drukken stevig op een vlak oppervlak op elkaar totdat de lijm vast komt te zitten.

Om de hoeken recht te maken, controleert u ze voordat u ze lijmt door een kader op het tafeloppervlak te plaatsen.

Nadat de lijm is opgedroogd, gaat u verder met de verwerking van het frame. Om dit te doen, nemen we een kleurenschema op basis van water de juiste kleur, die wordt gebruikt voor het schilderen van muren, en bedek het frame met een normale borstel. Het is wenselijk om te beginnen met de achterkant van het frame om te oefenen en ervoor te zorgen dat de gekozen kleur degene is die nodig is.

Om een ​​frame te schilderen voor een foto is het noodzakelijk dat het schuimplastiek er niet doorheen komt.

Kleuren in kleur is een primercoating. Daarom moeten we doorgaan met de uiteindelijke verwerking. Om dit te doen, moet u twee blikjes aerosolverf in voorraad houden, als uw aarde bruin en goudkleurig is.

In feite hoeft de kleur van de primer en verf ervoor niet bruin te zijn. Het hangt allemaal af van je voorkeuren en de hoofdtonen van je foto. We nemen bijvoorbeeld deze kleuren.

En dus, nadat de kleur is opgedroogd, breng je een dunne laag bruine verf aan. Dit gebeurt om twee redenen. Ten eerste is de kleur oplosbaar in water, dus moet een stabielere coating worden aangebracht. En ten tweede heeft het frame, bedekt met een kleur, een mat oppervlak. Om het uiterlijk aantrekkelijker te maken, bedekken we het met aerosol-glazuur.

In de volgende fase voeren we de uiteindelijke verbetering van ons raamwerk uit.

Om dit te doen, nemen we een ballon met gouden verf, haal de dop eraf of dek hem af, zoals je zult begrijpen, en spuit de verf van dichtbij erin zodat er een beetje inkt in zit, in plaats van gesprayd. Neem daarna borstel smalle schilder de verf aan te brengen aan de rand van het frame horizontale ribben uitsteken sokkel nabij de buitenrand.

Daarna borstelen we de borstel heel weinig in de verf en brengen deze licht aan op de uitstekende patronen van het frame.

Dat is alles. Het frame is heel mooi en lijkt veel op een echt frame van hout.

We hebben drie methoden onderzocht waarmee je zelf een fotolijst kunt maken. Welke meer geschikt is voor jou, kies jezelf.

Trouwens, als je de wens hebt om een ​​stijlvolle poster of een goede kopie van de foto onder je lijst te kopen, dan kun je erover lezen in het artikel Een afbeelding kopen voor een interieur. Het beschrijft tot in detail alle mogelijke varianten van interieurschilderijen.

Deel "Maak een kader voor een foto van onze eigen handen"

Site geoptimaliseerd voor mobiele apparaten door WPSmart Mobile

Hoe maak je een schilderij voor een schilderij met je eigen handen

Een frame voor elke schilderij van vandaag kan eenvoudig worden gekocht in een nabijgelegen winkel. En het maakt niet uit waarom u een lijst zoekt: voor een geschilderde afbeelding, borduurwerk, kindertekening of fotocollage. Sommige meesters zijn echter van mening dat een goede foto een speciaal frame vereist. Daarom is het het beste om het zelf te maken. En de vraag "hoe maak je een kader voor een foto met je eigen handen" moet met alle verantwoordelijkheid worden benaderd.

Een kader voor canvas kan thuis worden gemaakt. Voor de productie, zult u het volgende materiaal nodig: een stokbrood of interieur molding breedte van meer dan twintig millimeter, houten staven van dezelfde afdeling, nietpistool, tape en superlijm.

Hoe maak je een lijst om op doek te schilderen

Eerst moet u de afmetingen van de foto meten en de uiteinden van de staven in een hoek van 45 graden snijden, in de gewenste lengten snijden. Tussen elkaar zijn de staven bevestigd met een nietmachine en een superlijm. Het is belangrijk dat het beeld precies op de brancard terechtkomt, zonder vervormingen en hiaten. Vervolgens moet je een kader maken. Om dit te doen, moet u het vormen of vormen op het houten frame lijmen. Afwerkingsmateriaal moet het frame volledig verbergen en minstens één centimeter van de buitenkant uitsteken.

Om in zo'n framebeeld te installeren, moet je hem met een bouwnietmachine op het houten frame bevestigen. Als de afbeeldingsgrootte meer dan 40 centimeter in een van de zijden is, moet u extra houders maken. Vaak zijn ze gemaakt van plastic flessen en met een nietmachine bevestigd aan de binnenkant van het houten frame van het frame. Vergeet bij het invoegen van een canvas niet om het aan de stretcher te bevestigen.

Ook erg populair is de productie van zelf gemaakte frames van papier. Meestal worden dergelijke eenvoudige ontwerpen gebruikt voor kindertekeningen. Dus, hoe maak je een frame voor een foto met je eigen handen? Het is heel eenvoudig. Afhankelijk van de grootte van de foto, is het noodzakelijk om een ​​frame uit karton of papier uit te snijden. In dit geval wordt een speciale rol gespeeld door het ontwerp van een papierkader. U kunt maximaal droom met de vormen, waardoor het frame dan de traditionele vierkante en ronde, ovale of in de vorm van een ster of hart. Je kunt een dergelijk frame in dezelfde stijl tekenen als de afbeelding, die het snel zal omlijsten. Bijvoorbeeld, als deze toepassing, dan moet het frame worden geplakt uitsnijdingen, en waterverf schilderen zal er geweldig uitzien in een felgekleurde doos. Opgemerkt moet worden dat papieren "frames" in feite wegwerpbaar zijn, omdat ze aan de tekening zijn vastgelijmd.

Het maken van frames voor schilderijen met hun eigen handen brengt veel opties met zich mee voor het ontwerpen van papierframes. Bijvoorbeeld, "rims9raquo;" bedekt met behang of textiel zal zeer interessant zijn. Als u een papierkader voor een foto of een paneel wilt maken, kunt u het ontwerp in de stijl van scrapbooking raadplegen. Met een naaimachine en karton krijgt u een spectaculair frame dat uw gasten niet onverschillig laat.

Hoe maak je een schilderij voor een schilderij met eigenhandig: ideeën om te eindigen

Voor de vervaardiging en het ontwerp van dergelijke producten kunt u geïmproviseerde materialen gebruiken: van stukken kant tot bouwlijsten. Houten lijsten met kanten afwerking, hiervoor worden stukjes materiaal in willekeurige volgorde gelijmd met lijm PVA. Na het coaten met vernis krijgt deze compositie een prachtige vorm van koloniale stijl.

Met gipsplafondgieten kunt u een even interessant frame krijgen. Met dit materiaal is het heel gemakkelijk om te werken, en als je eerst het stucwerk met zwarte verf schildert, en dan smeermiddelen van brons en goud toevoegt, krijg je een uitstekend frame in antieke stijl.

Frames voor foto's en foto's met uw eigen handen

Het is moeilijk om een ​​huis of kantoor te vinden waar geen plaats is voor foto's en foto's. Maar gewoon een foto maken of een meesterwerk van kunst aan de muur zal lelijk en belachelijk zijn. Om foto's en foto's te maken, werden raamwerken uitgevonden. Met hun hulp kunt u het interieur verfijnen en gezelligheid aan de kamers toevoegen. Nu zijn er in de winkels miljoenen opties voor het framework, maar niet altijd kun je iets vinden dat bij je thuis past. Dat is waarom we u vertellen hoe u een frame met uw eigen handen kunt maken, terwijl u een minimum aan fondsen en inspanningen uitgeeft. U moet beginnen met het kiezen van een ontwerp voor een toekomstig vaartuig.

Bepaal de ontwerpkeuze

Waarop u moet letten bij het kiezen van een ontwerp voor het frame:

 • of het geschikt is voor het algemene interieur van de kamer;
 • Het frame moet in hetzelfde kleurenschema zijn als het beeld, niet met de muren;
 • Het kader moet het beeld aanvullen.

Om het gewenste resultaat te bereiken, moet u zorgvuldig het materiaal bekijken waarvan het frame wordt gemaakt.

Er zijn geen speciale beperkingen in het materiaal. Het enige dat ongewijzigd blijft, is de basis waarop de ornamenten vast komen te zitten. Het moet dicht zijn, sterk en niet doorweekt van de lijm. Voor een lijst zijn dik karton en natuurlijk een boom goed. Bovendien is het houten frame zelf al een afgewerkt met de hand gemaakt artikel. Het kan worden geopend met een vernis en het is geschikt voor elk interieur.

Versier het product kan op elk gewenst moment bij de hand zijn. Dit kunnen pasta, kiezels, wasknijpers, knopen, kralen zijn. Maar vergeet niet dat het geselecteerde materiaal de afbeelding moet aanvullen. Dus, bijvoorbeeld, schelpen passen bij schelpen, en een kader van macaroni met toevoeging van grutten past perfect in de keuken.

Laten we ons concentreren op twee basismaterialen, waarvan de frames meestal worden gemaakt: hout en polyurethaanschuim.

Een boom is een klassiek materiaal waaruit lijsten voor schilderijen worden gemaakt. Dergelijke ontwerpen zijn duurzaam, geschikt voor bijna elk beeld en ontwerp van de kamer.

Om een ​​houten frame te maken is het niet nodig om naar het bos te gaan voor hout, om het vervolgens te verwerken en de lamellen uit te snijden. Je kunt naar de bouwwinkel gaan en daar houten plinten kopen. Ze zijn perfect voor een dergelijk product.

 1. Houten plint. De lengte en breedte moeten overeenkomen met de grootte van de afbeelding. Meet daarom de foto voordat je een plint koopt en vergeet niet dat het frame langer is dan het canvas.
 2. Een goed geslepen mes.
 3. Schaar.
 4. Schuurpapier.
 5. Lijm voor meubels. Geschikte PVA.
 6. Ijzerzaag.
 7. Kleine nagels.
 8. Hammer.
 9. Line. Het is beter als het hoekig is.
 10. Karton of multiplex.
 1. Voordat u begint te zagen, moet u de binnenrand van het frame meten. Om dit te doen, meet eenvoudigweg met de liniaalzijde van de afbeelding.
 2. Maak met een gewoon potlood de juiste markeringen op de plint of de stang. En snijd de nodige planochki af. Wreef met schuurpapier.

Voor een rijkere soort kunt u houten plinten met draad gebruiken. Hun prijs komt overeen met de vorm, dus voor een dergelijk materiaal voor het frame zul je een behoorlijk bedrag moeten betalen, maar aan het einde van het werk is het de moeite waard.

Voor vrouwen klinkt "schuimpolyurethaan" dreigend, maar wees niet bang, want dit is een normaal piepschuim, alleen sterker. Het is gemaakt van plafondlijsten, die nu worden gebruikt om appartementen te repareren. Hun prijs is laag, maar hier is een verscheidenheid aan patronen indrukwekkend. Er zijn geen verschillen in productie met een houten plint. Maar vergeet niet dat dit geen boom is, dus moet polyurethaanschuim nauwkeuriger worden behandeld. Elke slag kan leiden tot deuken, atomen en de hele structuur volledig breken.

 1. Plafond plint.
 2. Ijzerzaag of scherp mes.
 3. Clay.
 4. Line.
 5. Multiplex of karton (afhankelijk van de grootte en sterkte van de cathrine).
 1. We meten de foto. Voeg aan elke zijde de afstand toe die overeenkomt met de breedte van de plint. We meten en snijden een stuk triplex, vergeet niet dat er veel zaagsel zal zijn, dus het is beter om het op een bedekt oppervlak of in een bepaalde kamer te doen.

Bekijk het videomateriaal over hoe je een frame met je eigen handen kunt maken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 8