Hoe maak je zelf een lamp

Hoe maak je zelf een lamp?

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

Bronnen van licht maken het mogelijk om niet alleen beter in het donker te zien, maar ook om toe te voegen aan de kamer van gezelligheid. Er zijn verschillende ideeën die u zullen vertellen hoe u een staande lamp, een lampenkap met uw eigen handen, maar niet alleen henzelf kunt maken.

Hoe maak je een originele lamp?

Een zeer interessant ontwerp ding wordt verkregen uit de eenvoudigste materialen, waarvan de meeste blijven van een picknick. Als je met vrienden, verwanten in de natuur, bent weggegaan, moet je de afval achter jezelf opruimen. Dit is niet altijd een gewenste klus, het zal aangenamer zijn als je vraagt ​​om plastic lepels apart te vouwen. Als de kinderen met je zijn meegegaan, regel dan een wedstrijd, die de lepels sneller en sneller in een aparte vuilniszak of een zak gooit.

 • Plastic fles van 5 liter in ovale vorm;

Ter informatie: 4-5 W LED-lampen komen overeen met 40 W, en 8-10 W - 60 W conventionele elektrische.

Pas op dat u niet snijdt, verwijder de bodem van de container met een mes.

Gebruik ook veiligheidstechnieken om elke plastic lepel volledig af te snijden om niet gewond te raken. Breng een beetje hete lijm van het pistool op de plakjes van de "scapula" aan en plak deze op de onderste laag van de fles. Meestal gaan er 17 stukjes hierheen. Overlap vervolgens, bevestig de tweede en volgende rijen, plaats de elementen in een verspringende volgorde.

Om de nek te bedekken, lijm 10-12 spatellepels aan elkaar en vorm ze in de vorm van een ring.

Steek de cartridge door het sleufgat in de fles met een gloeilamp en een kabel. Als dit 'elektrische' deel de moeilijkheid van een vrouw veroorzaakt, bel dan haar man. Als je er geen hebt, koop dan een kabel in de hardware store met de cartridge en de stekker er al aan vast. Je kunt dit werkende deel van de lamp van de oude lenen.

Plaats de "ring" van de bus op de lepels en draai het deksel vast. Laat de man daartoe een gat boren met een boor en je kunt deze manipulatie doen met een hete spijker of een schroevendraaier, een tang vasthoudend. De originele lamp is klaar.

3 modellen van design lampenkappen met hun eigen handen

Draai een van deze hulpobjecten om en zet het vliegtuig ondersteboven. Wind de draad, de omwentelingen herhalen de vorm van het toekomstige product en moeten hetzelfde zijn als de lampenkap. Neem met je handen, maar in handschoenen, een ballon in je hand, knijp er een beetje van uit het schuim op het frame, sluit de draad, laat drogen.

Deze lampenkap ziet er stijlvol en modern uit, en de volgende heeft een klassieke uitstraling. Gebruik voor hem:

We zullen beginnen met het maken van een lampenkap met onze eigen handen met het feit dat we het bovenste centrale element zullen produceren. Om dit te doen, rijgt u 1 draad draad op de fles, verwijdert u deze, knipt u overtollig af, draait u de uiteinden om een ​​ring te maken. De diameter moet zodanig zijn dat van onderaf om de cartridge door te geven, en deze op de ring bleef, niet door de bovenkant naar buiten zou komen.

Vouw de onderste ring van de draad, het is de grootste. Verbind het met de tweede bovenste vijf stukken draad en verdeel ze gelijkmatig. Het blijft om het skelet van de lampenkap te versieren. Om dit te doen, steekt u de draad door de tweede ring, vouwt hem golfachtig en draait door de basis. Ook versier je de tweede ring.

Het blijft om het te naaien met een doek. Bevestig de flap van de tweede bovenkant naar de onderste ring, snijd op maat door aan de naad toe te voegen. Snijd de grote zijden van de resulterende rechthoek. Naai het canvas aan de zijkant direct op het frame en versier deze plek met vlecht. Alles, je hebt met je eigen handen een prachtige lampenkap gemaakt.

 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe gewicht te verliezen met 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

Leg met je eigen handen of, door een man te roepen, de rechthoek af met een metalen schaar. Om de cartridge te repareren, draait u de draad van de draad en bevestigt u hem bovenop de lamp met vier stukken draad.

Als je een binnenlandse klimplant hebt, bijvoorbeeld klimop, sla je de zweep tussen de roostervakken over. De originele lamp wordt een huis voor een bloem. Het is beter om geen conventionele gloeilampen te gebruiken, deze verhitten sterk en kunnen de bladeren van planten verbranden. Bovendien zal de lucht rond de bloemen te warm zijn. Schroef een LED- of fluorescentielamp in.

 • het bouwen van gaas of sterke draad;

We beheersen met eigen handen een staande lamp, een tafellamp

Om de tafellamp goed te houden, moet het addertje onder schroeven worden vastgeschroefd aan een solide voetstuk. Het moet behoorlijk zwaar zijn. Voor hem is de eik geschikt. Als je een gebroken tak van deze boom in hetzelfde bos vindt, knip je een cirkel af met een dikte van 5-7 cm van het dikke gedeelte.

U kunt bijvoorbeeld een dergelijk patroon voor het servet gebruiken.

Meet de bovenste cirkel van de lampenkap, we hebben de diameter ervan nodig. Klop de ketting vast aan de luchtlussen. Brei vervolgens in een cirkel, leunend op het patroon van het servet. Meet de hoogte van de lampenkap en de diameter van de onderste cirkel. Teken op basis van deze gegevens een trapezium of een rechthoek (afhankelijk van de vorm van de lampenkap). Bind deze figuur gehaakt vast. Naai aan de zijkant.

Zeer mooie uitstraling plafonds, als ze zijn versierd met bloemen, gehaakt.

In het tweede geval (bij het gebruik van breinaalden), moet je berekeningen maken voor het breien, om een ​​patroon te tekenen volgens de normen van de lamp, om een ​​trapeziumvormige of rechthoekige lampenkap aan te sluiten. Dergelijke modellen zijn geschikt voor staande lampen, kroonluchters van een strikte vorm. Als u een halfronde lampenkap wilt haken, start u eerst de wiggen en verbindt u ze vervolgens zonder haken met kolommen.

Hier is nog een kanten kroonluchter. Met hun eigen handen is het aangenaam om mousseline te maken en de onderkant van het product in een cirkel te versieren. Maar eerst moet je de lampenkap maken. Het haakpatroon van dit mooie ding wordt daar gepresenteerd.

Op het nachtkastje ziet de tafellamp er fantastisch uit als er een lampenkap op staat, waarvan het breiprogramma ook is aangegeven.

Als de zoon of dochter je geen werk geeft en veel aandacht vraagt, suggereer dan dat de kinderen ook een lampenkap maken, zelfs als ze de stroken papier handmatig in buizen draaien. Het is beter om ze op een dun potlood te winden of naar een houten stok voor sushi te gaan, en dan de vrije rand vast te lijmen zodat deze niet omdraait.

Nu moet je de resulterende blanks lijmen, waarbij je als kader het onderwerp van een geschikte vorm gebruikt, bijvoorbeeld een bus van 5 liter. Nadat je de eerste binnenste laag hebt gemaakt, laat je het kind overgaan naar de tweede. Er moeten er meerdere zijn om de gaten te dichten. Wanneer de PVA droogt, bedek de lamp dan met deze lampenkap of hang hem aan het plafond. Het ziet er origineel en extravagant uit.

Als je geïnteresseerd bent in andere ideeën over dit onderwerp, bekijk dan de video:

Kroonluchter met hun eigen handen: productiemethoden, voorbeelden, foto's

De kroonluchter in de kamer is niet alleen een verlichtingsapparaat. Zonder overdrijving kunnen we zeggen dat het de belangrijkste decoratie van de kamer is. Vooral waardevol zijn dingen die door henzelf zijn gemaakt. Hierdoor kunnen we de speciale smaak van de eigenaars van de woning onderscheiden, evenals een uitzonderlijke en creatieve geest. Natuurlijk is dit soort werk nogal ingewikkeld en vereist meer concentratie. Maar tegelijkertijd, bij het maken van een sieraad voor uw huis, vindt u daarin vele interessante en unieke oplossingen!

Dit artikel presenteert enkele ideeën voor het versieren van de kroonluchter met hun eigen handen, evenals instructies voor hen. Alles is zo eenvoudig en duidelijk geschreven dat iedereen thuis de plannen kan uitvoeren.

Gebruik soms de meest ongewone materialen om een ​​kroonluchter te maken. Iedereen kent bijvoorbeeld al glas, hout, plastic enzovoort. Maar soms, wanneer u iets heel "ongewoons" wilt, spelen houten spiesen, glazen flessen van wijn, banken en allerhande boomtakken, en karton, en zelfs stro, een rol. U moet kiezen volgens het idee van de maker en de wensen van de eigenaren van het appartement. Het is ook nodig om rekening te houden met het algehele interieur van de kamer, waar het gepland is om het eindproduct te plaatsen.

Een interessant idee van een plastic leperkroonluchter

Plastic lepeltjes voor wegwerpvoedsel zijn een van de eenvoudigste en gemakkelijkst bereikbare materialen om een ​​kroonluchter in de kamer te creëren. Hun voordelen zijn lage prijs, een verscheidenheid aan kleuren en zullen een vergelijkbaar materiaal voor een vrij lange tijd dienen. Om zo'n buitengewone kroonluchter te creëren, hebt u minimale investering nodig, zowel fysiek als materieel.

 • een lege fles drinkwater, 5 liter in volume;
 • plastic lepels (hun aantal hangt af van de grootte van de fles);
 • kleefstof voor plastic;
 • Een oude kroonluchter (of beter gezegd een patroon);
 • scherp geslepen mes.
 1. Eerst moet je een plastic fles voorbereiden voor de volgende stappen. Verwijder het etiket van tevoren, snijd de bodem af en droog hem goed.
 2. Dan moet je plastic lepels uit de verpakking halen en het mes voorzichtig overbodige handvatten afsnijden, ongeveer 2-3 centimeter boven het niveau van de "schep".
 3. Lijm de lege plekken "scheppen" naar de bodem van de fles. Op de linker "staart" om veel lijm te zetten en op het oppervlak te drukken (bolle kant van de lepel buiten). Het is noodzakelijk om de hele fles in een cirkel te bedekken, totdat de hele omtrek bezet is door plastic "lepels". Het is wenselijk om ze op een verspringende manier te ordenen en enigszins samen te bewegen. Er zullen dus minder "vrije plekken" zijn.
 4. Van de oude overbodige kroonluchter moet je de patroon verwijderen en dan in de reeds geplakte en gedroogde fles plaatsen en op het frame bevestigen.
 5. Decoratieve kom kan ook gemaakt worden van plastic lepels: "opschept" lijm rond de hals van de aubergine.
 6. Installeer en sluit de kroonluchter, controleer de werking ervan.

Let op! Een variant van decoratief schilderen of schilderen van lepels in elke kleur is mogelijk. Zo ziet uw product er nog mooier en origineler uit!

Kroonluchter van plastic flessen in de vorm van bladeren

Een andere ongewone optie in het interieur zal een kroonluchter zijn, uitgevoerd in de vorm van bladeren. Het is gemaakt van eenvoudige plastic flessen, de verscheidenheid aan kleuren waarmee je op de meest ongewone tonen kunt werken en de stoutmoedigste ideeën kunt belichamen.

 1. Snijd plastic flessen in blanco's die lijken op toekomstige bladeren.
 2. Elk werkstuk moet de vorm van het blad bepalen.
 3. Een soldeerbout met een dikke stinger en een eenzijdige afschuining, je moet de plakjes van elk blad lichtjes smelten, om het toekomstige product het grootste effect te geven.
 4. Op dezelfde manier moet, dankzij de soldeerbout, de structuur van de plaat aan de werkstukken worden gegeven. Het handelen moet uiterst nauwkeurig en nauwkeurig zijn, omdat je gemakkelijk een gat in het plastic kunt maken. Zo'n blad met geschetste contouren van aders en licht gefuseerde randen ziet er compleet uit.
 5. Een hete naald aan het "been" van elk blad moet een paar gaten worden gesmolten om ze te bevestigen.
 6. Dankzij een dunne draad, om takken te vormen en vast te maken aan een skelet van een draadstaal.

Evenals een uitstekend idee is de productie van een nieuwe kroonluchter in de vorm van een plafond voor een staande lamp of een lamp op een tafel. Het is dus een uitstekende aanvulling op het vorige product!

De meest voorkomende versie van het product is een kroonluchter met vlinders. En het is geen toeval. Om te beginnen ziet deze optie er luxueus en duur uit, en ten tweede kost de productie ervan geen speciale fysieke kosten. Zo kan zelfs een kind deelnemen aan het maken van een kroonluchter.

 1. De basis is een oude kroonluchter of een soortgelijk skelet. Als er geen is, kunt u de eenvoudigste houten of metalen rand nemen. Als er geen dergelijk materiaal is, dan kunt u als optie een dikke draad nemen en ongeveer 2-3 spoelen maken, zodat er een cirkel ontstaat.
 2. Snij vlinders van papier volgens patroon. Het is noodzakelijk om een ​​vlinderpatroon te maken en dit aan te passen naar de gewenste grootte. Het is ook een zeer ongewone look-optie, wanneer de kroonluchter zich in een aantal vlinders bevindt (alweer, afhankelijk van de wens). Breng de contouren over naar papier en snijd voorzichtig, bij voorkeur met een scherp briefmes of een kleine, niet-afgeronde schaar. Het materiaal voor de sjablonen zelf is beter om een ​​dicht, niet erg vervuilend en niet-aantrekkende stof te gebruiken. Fluweel papier is bijvoorbeeld erg slecht voor een product, omdat je in de toekomst de kroonluchter vaak moet stofzuigen.
 3. Neem een ​​draad uit een nylon of een transparante vislijn en maak er vlinders aan vast. Mount kan twee soorten zijn: ofwel doordringen in het lichaam van de vlinder, of ze lijmen op siliconenlijm.
 4. Vervolgens bevestigen we de draden met vlinders aan de basis van het frame en decoreren deze.
 5. Je kunt ook een interessante optie proberen als je een draadbal maakt! Voor een basis daarin is het noodzakelijk om een ​​suspensie te nemen van een kroonluchter en daarop te plaatsen door middel van een kleverig pistool sommige patronen van vlinders.

Deze kroonluchter is ook gebaseerd op het frame. Net als in de vorige versie zijn voor de fabricage zowel oude metalen frames als dikke draad geschikt.

Nadat je de basis hebt voorbereid, ga je verder met het uitsnijden van de stof waaruit in de toekomst een lampenkap zal worden gemaakt. Hoe lang het eindproduct zal zijn, hangt af van uw wens, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de breedte van de stof noodzakelijkerwijs dezelfde moet zijn als de diameter van het frame! Als je het patroon hebt voltooid, moet je het proberen.

Een andere nuance is dat het naaien van de bovenkant van de stof op het frame moet zitten, wat betekent dat het (het frame) integraal moet zijn. In een ander geval, als het mogelijk is om het direct in de stof door te geven, dan is het in eerste instantie nodig om de bovenrand van het patroon te buigen en te naaien, en dan met een strijkijzer te strijken. Daarna passeren we de naad aan de zijkant van het product.

Om ervoor te zorgen dat de lampenkap niet uitloopt, is het noodzakelijk om goed op het materiaal te letten. Als de stof te licht, "luchtig" is, moet de onderkant van het product zwaarder zijn. Hiervoor kunt u karton of vislijn gebruiken.

Het ziet er ook leuk uit om een ​​pony, kant of vlecht te naaien. Maar overbelast het product niet! Het proces van het maken van een stoffen kroonluchter is vergelijkbaar met het maken van een kanten kroonluchter. U kunt dus veilig experimenteren met materialen die zich op het frame bevinden.

Plafond van draad en ballon

 • Dichte draden, bijvoorbeeld wol, katoen of jutetouw - niet minder dan 1 meter;
 • klauwplaat;
 • vaseline;
 • lijm PVA;
 • penseel, om lijm en vaseline aan te brengen (het is wenselijk dat de borstel niet vergaat);
 • 1 of 2 stukjes ballonnen (de eerste om ermee te werken, en de tweede om het eindproduct te controleren, indien gewenst);
 1. Blaas de ballon op tot een bepaalde maat, repareer hem. Vergeet niet dat het gemaakte werk precies de contouren van de bal zal herhalen! Markering Teken een paar cirkels aan de boven- en onderkant om de grenzen van de opwikkeldraden te bepalen.
 2. Gebruik de borstel om de bal rond de rand te smeren met vaseline.
 3. PVA giet in een plastic container en behandel ze grondig met schroefdraden (het is niet aan te raden om direct lijm aan te brengen op de hele lengte van de draad! Behandel ze terwijl ze op de bal winden!).
 4. Gegeven de grenzen die je in de marker steekt, wikkel je de draden op de bal. Vergeet niet dat, afhankelijk van hoe dicht je bent, het toekomstige uiterlijk van het product afhangt.
 5. Laat het product na het opwinden een dag staan ​​totdat het volledig droog is; Na het volledig drogen, moet je de bal openbarsten en door de gaten verwijderen.
 6. Snij aan de bovenkant een plaats en plaats de cartridge.
 7. Om volledig zeker te zijn dat het product sterk is geworden, is het mogelijk een bal in te brengen en op te blazen. Op dezelfde manier kunt u de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de lampenkap controleren.

Als alternatief kunt u de structuur schilderen met een ballon of acrylverf, er allerlei decoratieve ornamenten aan vastmaken, zoals vlinders, kunstbloemen of kralen. Het is ook een uitstekend idee om een ​​paar ballen in de vorm van een tros druiven te schikken en aan elkaar vast te maken.

Deze versie van de kroonluchter is iets ingewikkelder dan de vorige. Om een ​​kroonluchter te maken op dit is vrij moeilijk, het productieproces vereist zorgvuldigheid en zorg. Je zult het resultaat echter wel leuk vinden!

 • een fles wijn;
 • glassnijder;
 • schuurpapier voor het slijpen van randen;
 • klauwplaat;
 • elektrische draad;
 • metalen of houten frame, velg.
 1. Eerst moet je de fles zelf voorbereiden voor verdere manipulatie ermee. De eerste stap is om een ​​niveaulijn langs de rand te tekenen op het niveau dat u nodig hebt. Dit is nodig om de bodem van de fles af te snijden met een glassnijder;
 2. Om uzelf niet tegen het glas te snijden, moet u de scherpe randen schuren met schuurpapier;
 3. Trek de draad door de keel van de fles en sluit vervolgens de cartridge aan;
 4. Bevestig de fles aan het frame.

Je kunt de fles ook versieren met allerlei decoratieve producten, of hem in zijn oorspronkelijke vorm laten. In ieder geval zal het er origineel en spectaculair uitzien.

Het aantal producten op het frame is afhankelijk van uw wens. U kunt één fles achterlaten, of vier of meer flessen tegelijk bevestigen.

Het idee van een kroonluchter van laserschijven

Dit idee is geweldig voor degenen die een groot aantal lasers in huis hebben en ze kunnen niet bij de hand worden weggegooid. Er moet meteen worden opgemerkt dat de productie-opties en het resultaat heel verschillend kunnen zijn. Het hangt allemaal af van je verbeeldingskracht en creativiteit!

 • twee ronde houten platen van verschillende dikte, en die iets groter in diameter zijn dan de schijven;
 • rekken van metaal of hout;
 • fluorescentielamp;
 • magnetische starter;
 • wielen.
 1. Maak in het bord met een grotere dikte een gat en installeer een starter met een schakelaar erin.
 2. Sluit het dan allemaal aan op de lamp.
 3. Op de lamp om schijven in te schroeven.
 4. Installeer de rekken rond de schijven en maak het bovenste deel vast.

Het eindproduct zal zijn eigenaars lang tevreden blijven en vereist geen speciale zorg. Dit type kroonluchter is niet wenselijk om in de kinderkamer te worden geplaatst, zodat het kind zichzelf niet kan schaden (alleen als de kroonluchter buiten het bereik hangt).

Om spectaculaire verlichting in de kamer te creëren, kunt u ook een kroonluchter van stof of kralen maken. Het resultaat is een kroonluchter of een kap in de stijl van 'shebbie-chic'.

 • afgewerkt metalen of houten frame (of het kan worden gemaakt van oude hoepel, tuinmand, dikke draad);
 • patroon en lamp;
 • kettingen en draden voor decoratie;
 • alle soorten kralen en kralen.

Het werken aan een soortgelijke bel is niet moeilijk, maar het is een zeer moeizame taak. Dergelijke kroonluchters bestaan ​​meestal uit twee of drie niveaus van ringen, die boven elkaar worden geplaatst. Het hangt allemaal af van de grootte van de geselecteerde basics. Als u ringen van dezelfde diameter neemt, wordt het afgewerkte product gemaakt in de stijl van "modern".

Een van de belangrijke momenten is dat voordat u met het ontwerp van de kroonluchter begint, u de frames met decoratieve materialen moet schilderen en inpakken!

De geschatte consumptie van kralen is:

 • Voor het onderste deel van de lampenkap - 16 mm kralen, ongeveer 15-17 stuks per draad;
 • Voor de bovenkant van de lampenkap - 12 mm kralen, ongeveer 35 stuks per draad.

Wanneer u kralen op een draad rijgt, kunt u natuurlijk hun aantal of mate van draadspanning verhogen of verlagen. Maar het is niettemin wenselijk te worden gereserveerd door materialen die de norm overschrijden.

De essentie van het werk is om de draden met kralen "waterval" of "cascade" op te hangen, zodat ze langs de structuur naar beneden stromen.

Om het effect van "dempend" licht te maken, kunt u het frame afdekken met een dichte doek.

De kroonluchter gemaakt door eigen handen, zal zeker een frisse noot, originaliteit en schoonheid in het interieur brengen. U zult meteen merken hoe de kamer met nieuwe kleuren zal spelen en uw gasten zullen oprecht uw creativiteit, toewijding en originele smaak bewonderen!

90 foto's van ideeën gemaakt door kroonluchters

Vul voor feedback het formulier in op de pagina Contactpersonen.

Alle materialen op de site zijn auteursrechtelijk beschermd. Kopiëren zonder een actieve link is ten strengste verboden!

Hoe maak je zelf een lamp

Van de verlichting hangt af van comfort en comfort in de kamer. Maak een huiselijke sfeer vol warmte die je kunt door zelf een lamp te maken. Ideeën die u zullen helpen om een ​​exclusieve en modieuze lampenkap te maken met uw eigen handen en tegen minimale kosten, kunt u leren in dit artikel.

Hanglamp in het interieur

Wat u moet weten voordat u de lamp gaat maken:

 1. Het wordt aanbevolen om LED- of energiebesparende lampen te gebruiken, om zo uw eigen designlamp te creëren. De standaard gloeilampen worden te heet en kunnen het ontwerp beschadigen.
 2. Als de voltooide lamp gedemonteerd is, moet u uiterst voorzichtig zijn met de draden en na de voltooiing ervan zeker zijn van hun integriteit.
 3. Er zijn bollen met verschillende kleurtemperaturen. Bij het maken van een hanglamp voor een huis, is het de moeite waard om de "warme" schaduw te kiezen.

Een duidelijk voorbeeld voor het onderscheiden van de kleurtemperatuur: hoe groter het nummer op de doos, hoe hoger de temperatuur en hoe meer de koude schaduw van het licht.

Kleurtemperatuur van gloeilampen

Voordat u een lamp maakt, moet u het basisstation voorbereiden. Meestal is het een paar ringen, waaraan een substraat van karton of plastic wordt bevestigd.

De volgende ideeën zullen helpen om het probleem op te lossen met de zoektocht naar de basis van de toekomstige schaduw:

 • Een frame van dit type kan alleen worden gemaakt, waarbij alleen een draad en een tang bij de hand zijn.
 • Skeletten worden verkocht in bouwwinkels of in handwerkwinkels.
 • Vaak zijn er in de vlooienmarkt oude lampen, van waaruit je een skelet kunt krijgen.
 • In plaats van een framestructuur kan de lamphouder de hals van een plastic fles van 5 liter vasthouden. Daarom is er een oplossing in de onderstaande figuur.

Schaduw met eigen handen

In de met de hand gemaakte decoratie van een hang- of tafellamp is niets gecompliceerd. Maar het is beter om een ​​schets op papier te maken voordat je aan het werk gaat. Het proces is eenvoudig en snel, je kunt onderweg wijzigingen aanbrengen.

Deze design lampenkap wordt "fotosynthese" genoemd. Het werd ontworpen en geïmplementeerd door de auteur uit Tel-Aviv. Het frame wordt hier weergegeven door een metalen gaas, aan de basis waarvan een kamerplant wordt geplaatst. Naarmate het groter wordt, vult de bloem de hele binnenruimte van de lamp en maakt het ontwerp van de kamer fris en zomer. Hier is het niet nodig om een ​​speciale gloeilamp te gebruiken, voor planten is de gebruikelijke LED-lamp geschikt. Het maken van zo'n hanglamp is niet al te lastig. Je kunt een verscheidenheid aan decor maken, gegeven welke hardware en tools beschikbaar zullen zijn.

Opgeschort levende lamp

Als je zo'n lamp met je eigen handen maakt, kun je geen overdreven zware pot met een plant gebruiken. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het isoleren van de bedrading en het doorlaten van de ondersteunende draad.

Het is een uitstekende oplossing, omdat u met een groot aantal kleuren en texturen veel creatieve ideeën kunt realiseren en decoratieve lampenkappen kunt maken voor een kamer met elk interieur. Allereerst moeten we de nodige materialen voorbereiden:

 • doek;
 • kleefband of zelfklevende film;
 • liniaal of centimeter;
 • scharen;
 • een eenvoudig potlood;
 • metalen ringen voor het frame;
 • bindmiddelen;
 • borstel;
 • lijm;
 • een stuk papier.
 • Voordat u een lamp maakt, moet u de vorm bepalen. Voor een textielproduct is een cilindrische basis ideaal.

Bepaald met de hoogte en breedte, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de basis niet te dicht bij de gloeilamp komt.

 • U moet een rechthoek en een stuk stof met een rand van meer dan 5 cm uit het plakband verwijderen. Bevestig de doek met de voorkant naar beneden op de tafel.
 • Zoek op de stof van het mooiste patroon dat op de lamp moet liggen en gebruik een liniaal om hoeken en een stippellijn te tekenen.
 • Lijn de stof uit en plak de film erop.
 • Met behulp van de bindmiddelen, bindmiddelen om de lampenkap op het oppervlak van het frame van onder en van boven te bevestigen.
 • Potlood de randen en de zijkant die bovenop ligt. Lijm de delen van de lampenkap aan elkaar, laat ze uitdrogen.
 • Keer de structuur om, breng lijm op de rand aan en steek een ring uit de draad. Zet vast met bindmiddel, laat drogen. Herhaal de procedure aan het andere uiteinde.
 • Plak aan de randen een strook papier. Nadat het is opgedroogd, lijm de stoffen strip erover. Doe hetzelfde op de naad aan de zijkant van de lamp.

Doekschaduw door eigen handen

Als u tijdens het lijmen kleine driehoekige inkepingen op papier maakt, is het beter om te buigen.

Er zijn andere ideeën over hoe je zelf een lamp kunt maken. Met behulp van verschillende materialen en accessoires kunt u niet minder indrukwekkende decoratieve lampenkappen maken van draden, papier en andere geïmproviseerde middelen.

Om zo'n lampenkap met fotolijst te maken, hebt u het volgende nodig:

 • frame, zoals in het vorige voorbeeld, of een klaar gekochte lamp met een schone witte lampenkap;
 • meerdere vellen volgpapier;
 • scharen;
 • lijm PVA;
 • een eenvoudig potlood;
 • printer (het wordt aanbevolen inkjet te gebruiken).

Nadat je de meest favoriete en mooiste foto's hebt gekozen, moet je met behulp van foto-editors een collage maken. U kunt afbeeldingen schrapen door ze uit het papier te verwijderen. Deze methode biedt veel ruimte voor het creatieve idee: de armatuur kan op elk interieur worden toegepast en niet alleen op een foto: een tekening van het kind, motiverende aforisme of een kaart van uw favoriete plek.

Tafellamp-fotocollage met eigen handen

Voordat u een lamp maakt op basis van foto's, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat de verf wordt gedroogd. Categorisch gezien moet u de vellen papier van het calqueerpapier niet buigen, omdat het bochtpunt altijd in het oog valt.

Een dergelijke hangende designlamp maken is veel eenvoudiger dan het lijkt. Vereiste hulpmiddelen:

Aanvankelijk wordt de opgeblazen bal besmeurd met vaseline. Dit is nodig om er geen verplichtingen aan te verbinden. De draden worden in een lijm bevochtigd en om een ​​bal gewikkeld. Nadat het product is opgedroogd, wordt het afgeblazen en schoongemaakt. De productie van de kabelzon is voltooid.

Wat je moet doen om de armatuur te versieren, was het meest succesvol: eerst, het is eerst "om de hand te vullen" en een paar kleine lampen voor het monster te maken. Ten tweede, voor het oprollen van de draden op de bal, moet men een plaats noteren waar er geen draad zou moeten zijn. Door dit gat wordt de bal verwijderd en een gloeilamp ingebracht.

Het versieren van een lamp is de helft van de klus. Het belangrijkste is een kwalitatief goed werk gedaan zonder trieste gevolgen. Daarom is het noodzakelijk rekening te houden met dergelijke factoren:

 1. Als een armatuur die aan het plafond hangt, is aangesloten, moet de verbinding tussen de draden en het product zelf worden afgedekt met een beschermkap.
 2. Als de lamp tijdens het gebruik erg heet is, mag de omliggende lampenkap niet te dichtbij zijn. Dat is waarom het de moeite waard is om gloeilampen te gebruiken.
 3. Als het product zwaar is, is het ten strengste verboden om het op de draden te hangen. Speciale staven, kabels of beugels voor bevestiging aan muren of plafond zijn speciaal voor dit doel voorzien.
 4. Om een ​​kamer met een hoge luchtvochtigheid te verlichten: een badkamer, een sauna of een bad, is het beter om uw ideeën voor het maken van een lamp niet zelf te realiseren, maar om een ​​speciaal product te kopen en installeren waarin er bescherming tegen vocht is.
 5. Tijdens de installatie van de armatuur moet de bedrading worden geïsoleerd om te voorkomen dat de meester en zijn geliefden letsel oplopen.

Hoe je een LED-lamp met je eigen handen maakt van geïmproviseerde materialen, zal deze video vertellen.

Decor van papier, foto's, draden, stof en andere middelen heeft zijn voordelen ten opzichte van de afgewerkte producten die in de winkel zijn gekocht. Met een minimum aan kosten en tijd decoreren decoratieve lampen niet alleen de behuizing, maar benadrukken ze ook de originaliteit van de eigenaar. Eigen modellering van verlichtingsapparatuur is een kans om hun creativiteit te realiseren, het interieur te versieren en familieleden samen te brengen om samen te werken.

Ik had nooit gedacht dat zo'n schoonheid met mijn eigen handen kon worden gedaan en zonder veel kosten, ik vond de ideeën erg leuk.

Voor een lamp met foto's is het idee super. U kunt zelfs een dergelijke service maken: een lamp voor uw foto's van instagram. Hoe vind je het idee leuk?

U moet zijn aangemeld om een ​​reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

47 − = 39