Hoe de paarse kleur te mengen

Hoe u een paarse kleur krijgt van de kleuren: de geheimen van kleur

Vergezeld van schilderkunst, schilderkunst of toegepaste kunst, kun je vaak geconfronteerd worden met het probleem van het ontbreken van een bepaalde kleur. Dat is het moment waarop een leuke en zeer nuttige wetenschap bij ons opkomt: een colorist. Laten we het bijvoorbeeld hebben over hoe je een paarse kleur uit verven kunt halen.

 • Verven (zie wat er is van rood, blauw, je hebt mogelijk zwart en wit nodig).
 • Penselen (hoe meer, hoe beter).
 • Het palet.
 • Water of oplosmiddel voor olieverven.

Wat je ook schilderde, niet tekenen - acryl, olie of aquarel, je moet de kleuren op het palet mengen, en pas dan pas op de tekening. In dit geval kunt u de intensiteit van de gewenste schaduw aanpassen en zo nodig corrigeren.

Hoe de violette kleur van de verf te krijgen, velen werden verteld tijdens de tekenlessen in de lagere school. Maar wanneer het dringend nodig is om 9raquo te "begrijpen"; zo'n kleur, we beginnen krampachtig alle tinten op een rij te vermengen en krijgen een soort vuile massa.

Hoe krijg je in enkele stappen een paarse kleur van de verven?

De violette kleur zelf is secundair, om deze te krijgen, moeten we de twee primaire, primaire kleuren mengen - rood en blauw.

Neem een ​​beetje rode kleur in het palet en voeg ongeveer dezelfde hoeveelheid blauw toe. Meng de kleuren grondig. Je krijgt de basis paarse kleur. Hoogstwaarschijnlijk, dat hij niet bij u past, en u zult het moeten "verfijnen" 9raquo;.

 • Om een ​​lichtere tint paars te krijgen, moet je een wit toevoegen.
 • Meng je de lila verf met wit, dan kun je ook een paarse kleur krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid wit, zullen violette tinten met variërende intensiteit worden geproduceerd.
 • Een zacht paarse tint van kleur kan worden verkregen door roze verf te mengen met blauw.

Er is een andere manier om de paarse kleur van de verven te krijgen. Om een ​​gedempte paarse kleur te krijgen, moet je de zwarte verf mengen met koude tinten rood. Het kan bijvoorbeeld alizarinerood zijn. Je krijgt het violet, het zal niet erg helder en chromatisch zijn.

Er is nog een belangrijk punt in het verkrijgen van de paarse kleur van de verven. Een grote rol hierin speelt de rijkdom van de schakeringen van uitgaande kleuren. Zo ziet het er bijvoorbeeld zo uit: een roodachtige kleur rood en een lichtblauwe verf geven je een paarse kleur met een mooie bordeauxrode tint. Of meng je rood met donkerblauw, dan heb je een rijke paarse kleur, heel dicht bij de aubergine.

Als u in aquarel werkt en geen wit gebruikt, past u de verzadiging of bleekheid van de kleur aan met de hoeveelheid water.

En als u liever met gouache werkt - vergeet niet dat wanneer het droogt het lichter wordt in verschillende tinten en u een donkerdere violette kleur moet krijgen.

Zorg ervoor dat je het penseel verwisselt, veegt of wast met elke set verf, dan zullen je experimenten je behagen.

Nou, nu weet je hoe je een paarse kleur moet maken. En de situatie zal je niet vangen.

Kenmerken van het mengen van acrylverf

Acrylkleuren zijn universeel: ze kunnen verbazingwekkend glas in lood op het glas maken, de muren van het huis schilderen of gewoon een tekening maken. Ze zijn gemakkelijk om mee te werken, ze blijven stevig na het drogen, maar als een grote verscheidenheid aan kleuren vereist is, zal de tekening veel kosten vanwege hun prijs. Het is niet nodig om alle kleuren te kopen - u kunt het hoofdpalet kopen en de nodige tinten kunnen worden verkregen door acrylverf te mengen.

Welke kleuren van kleurstoffen moeten worden gekocht

Terug op school, in tekenlessen, kleurlessen gegeven, toen ze zeiden dat wanneer je rood en geel mengt oranje kleurt, en blauw en geel mengt, kun je groen worden. Het is op het mengen van een divers kleurenschema dat een speciale kunsttabel voor het verkrijgen van extra kleuren is gebaseerd. Volgens deze tabel is het voldoende om acrylverf van 7 kleuren te kopen om het benodigde palet te creëren:

Deze kleuren zijn voldoende om de gewenste kleur te krijgen door te mengen. Het volstaat om de kunsttafel te gebruiken en, door verf te mengen, verkrijgt u de nodige kleurtint.

Werken met de tafel levert geen grote problemen op, het is genoeg om de juiste kleur te vinden, en vervolgens wordt aangegeven welke kleuren moeten worden gemengd om de gewenste kleur te krijgen. U hebt bijvoorbeeld een verf in olijfkleur nodig. Als je naar de tafel kijkt, moet je geel en groen mengen om deze kleur te krijgen.

Het lijkt erop dat alles eenvoudig is. Maar de tabel toont niet de verhouding van kleurstoffen, alleen de namen van de kleuren die nodig zijn voor het mengen worden gegeven. Hoe dan te zijn? Evenals iedereen die met verschillende kleuren verf werkt, is het noodzakelijk om een ​​eigen kleurbeleving te ontwikkelen, waardoor kleuren in de gewenste verhoudingen worden opgenomen.

Tabel over het mengen van acrylverf

Beginners kunnen het volgende worden geadviseerd:

 1. Om de gewenste toon te creëren, voegt u de kleurtint toe aan de basis in kleine porties en controleert u het resulterende resultaat op een onnodig oppervlak.
 2. Zelfs als de kleurnuance ten gevolge van het kleuren correct lijkt te zijn, neem dan niet meteen het hoofdbeeld op, wanneer het mengen van de verf die tijdens het werk is beëindigd, is voltooid. Het is beter om te wachten tot het uitstrijkje uitdroogt. Bij het drogen kan de kleur enigszins veranderen en dan zal het nodig zijn om extra kleuren van het kleurenmengsel uit te voeren.

U kunt op elke basis een universele tafel gebruiken die geschikt is voor het tekenen van kleurstoffen, of u kunt een schema gebruiken dat is ontwikkeld door meesters die de voorkeur geven aan acrylverf. Maar welke methode ook wordt gebruikt, alleen de mixervaring zal helpen om de nodige kleurbeleving te ontwikkelen, wat helpt bij het kiezen van de kleurverhouding.

Kenmerken van het werken met acrylverf

Masters, die liever werken met acrylverf om artistieke meesterwerken te creëren, hebben een speciaal mengschema ontwikkeld. Dit schema kan voorwaardelijk in delen worden verdeeld om de gewenste tonen te creëren:

Door verschillende tonen te mengen, is het mogelijk om de volgende kleurnuances te krijgen:

Genoeg voor tekenen? Helemaal, het is nu de moeite waard de regels van het mengen van verschillende kleuren te overwegen om elke toon te creëren.

De basis is wit titanium genomen, daaraan is in kleine porties kleur toegevoegd. Hoe minder kleureninkt er wordt toegevoegd, hoe lichter de tint zal zijn. Op deze manier kunt u alle lichte tinten van het palet krijgen.

Donkere kleuren worden iets anders gemaakt: een zwarte kleur in een kleine hoeveelheid wordt aan het hoofdpalet toegevoegd. Op deze manier kunt u elke donkere tint krijgen. Het is alleen nodig om voorzichtig zwart toe te voegen, anders kunt u een vuile bruine kleur maken in plaats van de gewenste donkerbruine kleur. Maar zelfs als het eerste resultaat niet succesvol is, zal het tweede en volgende veel beter zijn, omdat ervaring met oefenen komt.

Nadat u de benodigde tonen hebt gemaakt, kunt u het benodigde kleurenbereik maken door verschillende tinten te mengen.

Er is geen groene kleur in het palet dat nodig is voor het verkrijgen van verven, het moet eerst worden gedaan door blauw en geel te mengen, en de schaduw en het daaropvolgende kleurresultaat zal afhangen van de oorspronkelijke kleurverhouding. Welke verhoudingen je moet nemen, je kunt het alleen ontdekken door te experimenteren, kleuren te mengen. Het is moeilijk om zelfs alle varianten van kleurencombinaties te beschrijven, er zijn er te veel van. Je kunt ze vinden in de kunsttabel met kleuren, die de beste vriend van elke kunstenaar en decorateur zou moeten worden.

Deze koude tonen kunnen worden verkregen uit een blauwe kleurstof door deze te mengen met een lichtroze verf (paars) of met een rode tint (paars). In de resulterende composities kunt u een zwarte of witte tint toevoegen om verschillende tinten te krijgen.

Als deze in verschillende verhoudingen worden gemengd, rood en geel, kunt u een oranje kleur krijgen en de verzadiging is alleen afhankelijk van de oorspronkelijke kleurverhouding. Als witte kleur aan het resultaat wordt toegevoegd, kunnen tinten zoals meloen, perzik of koraal worden gemaakt.

Een gebrande paraplu, gemengd met alle componenten van het kleurenpalet, stelt u in staat een breed scala aan beige (een mengsel van witgekalkt met bruin) tot donker hout (bruin en zwart) te verkrijgen.

Hoe u correct met het palet kunt werken

Hoe het benodigde gamma maken? Hierin is niets ingewikkelds. Voor werk heb je nodig:

 • basiskleurenreeks;
 • borstels;
 • een container met water;
 • een artistiek palet voor het mengen van kleuren (je kunt degene nemen die leerlingen gebruiken bij het tekenen van lessen).
 1. Plaats in het midden van het palet wit, omdat ze meestal worden gebruikt om verschillende halftonen lichter en kleurrijker te maken.
 2. Breng in de resterende verdiepingen de nodige kleurstoffen aan.
 3. Het mengen moet zorgvuldig gebeuren, de kleuren in kleine porties toevoegen en met behulp van een uitstrijkje het verkregen resultaat controleren.
 4. Na elke menging moet de borstel in een bak met water worden gespoeld.

Het mengen van acrylverf is eenvoudig en na een beetje oefenen kun je leren om een ​​breed scala aan kleurnuances te krijgen, met slechts zeven primaire kleuren bij de hand.

Het aanbod van de Guru van kleuren

Goede middag! Ik vraag je om de kleuren van de verf te laten zien - ftalisch blauw (groene tint). Welke kleuren moeten hiervoor worden gemengd. Dankbaar bij voorbaat.

Hoe word je paars? Methoden voor het mengen van verven om verschillende tinten te maken

Heb je er ooit over nagedacht hoe professionele kunstenaars met verschillende kleuren werken, schilderijen maken? Bewaren ze alle mogelijke tinten van kleuren voor hun werk? Natuurlijk niet. In de regel hebben ze in hun arsenaal enkele basiskleuren en met behulp van vermakelijke wetenschap - coloristiek - krijgen ze honderden gewenste tinten.

Dit artikel is gewijd aan de paarse kleur, de nieuwste in de regenboog. Het is niet standaard in het palet. De hoofdkleuren zijn blauw, geel en rood. Wat betekent dit? Door ze te mengen, kunt u een enorme verscheidenheid aan kleuren en hun tinten krijgen. Het is de moeite waard om nog twee kleuren te noemen. Het is zwart en wit. Ze kunnen niet worden verkregen door te mengen. Dus, in feite gebruiken kunstenaars vijf kleuren om hun prachtige meesterwerken te creëren - dit zijn de drie basiskleuren plus zwart en wit.

De paarse (paarse) kleur wordt beschouwd als een koude en diepe toon. Zijn verhaal is interessant en gehuld in mysterie. Paars is altijd beschouwd als een mystieke en "koninklijke" raquo; kleur.

In Byzantium werd de paarse kleur blatthion genoemd en werd hij als imperiaal beschouwd. Viooltje werd in middeleeuwse tijden vaak gebruikt in het gebrandschilderde glas met kathedralen. Paarse smalts zijn te vinden in Byzantijnse mozaïeken in Ravenna.

In Rusland heette de paarse kleur de Yubagr. En in Engeland in de tweede helft van de 16e eeuw hadden alleen leden van de koninklijke familie of regerende personen het recht om kleding te dragen die was gemaakt van paarse stof.

Paarse kleur is van speciaal belang in het christendom. Hij vertegenwoordigt de zevende dag van de schepping van het licht en wordt beschouwd als een rustdag. Dit is de spirituele betekenis van deze kleur.

Christen-katholieken hebben traditionele administratieve kleren als soutane - een gesneden jurk op de grond. Zo'n paars gewaad kan alleen door bisschoppen worden gedragen, voor eenvoudige geestelijken is het verboden.

Hoe word je paars? De gemakkelijkste manier

Coloristics is een zeer vermakelijke en interessante wetenschap. Alle kinderen kijken graag, alsof bij toverslag, twee of drie kleuren een geheel andere, vierde vormen. Het lijkt echt op mystiek.

Als u bijvoorbeeld een bruine kleur wilt krijgen, moet u blauw, rood en geel in het palet mengen.

Om oranje - rood en geel, groen - geel en blauw te krijgen.

Maar hoe krijg je paars? Het is noodzakelijk om slechts twee kleuren te mengen - rood en blauw. De diepte en helderheid van het resulterende magenta hangt af van een aantal indicatoren:

 • toon van de originele kleuren;
 • de hoeveelheid van de ene of de andere verf, hun aandeel.

Hoe verschillende kleuren paars te krijgen?

Maar tenslotte, kunstenaars zijn niet tevreden met slechts één tint paars bij het schrijven van hun schilderijen. Het zou dan geen kunst zijn, geen magie. Ja, ze kunnen tientallen verschillende tonen van deze mysterieuze kleur maken.

Hoe krijg ik een donkerpaarse kleur?

Er zijn twee manieren.

 1. Voeg een paar druppels zwart toe aan de rode kleur.
 2. Meng rood en blauw, voeg meer van de laatste toe en pas ook de intensiteit aan door zwart toe te voegen. Het zal erg donker zijn, gedempt, maar het is een violette kleur.

Hoe krijg ik een paarse tint?

Het is nodig om rode en blauwe kleuren te mengen, meer rood te maken. Als er meer blauw is in de verhouding, dan is het violet levendiger en duidelijker.

Je moet de roze en blauwe kleuren in het palet mengen.

Hoe maak je de resulterende kleur meer licht?

In dit geval hoeft u alleen veel wit toe te voegen.

Kenmerken van het werken met gouache en aquarel

De bovenstaande methoden zijn ideaal als je je afvraagt: "Hoe krijg ik paarse gouache?". Dit soort verf is dik en goed gepigmenteerd, de kunstenaar zal geen problemen hebben met het aanpassen van de intensiteit van de kleur. Maar er is één onderwatersteen, die niet mag worden vergeten: tijdens het drogen gloeit de gouache een paar tonen. Dit is altijd de moeite waard om te onthouden, om de juiste paarse tint te krijgen.

In iets gemakkelijker, en in iets en moeilijker om met waterverf te werken. Het heeft niet zo'n verzadigde textuur, zoals dezelfde gouache. Hoe krijg ik de violette kleur van de verf en de gewenste tinten met aquarellen?

De manier van werken is absoluut hetzelfde. Maar als er geen witachtige kleur is, moet de bleke of verzadigde kleur van de gewenste tint worden aangepast met water (de verf verdunnen). En het is natuurlijk heel duidelijk dat aquarellen niet dezelfde kleurverzadiging bereiken als bij gouache.

Methoden om de mastiek in violet te kleuren

Banketbakkers bereiden vaak mastiek voor bij het bereiden van hun heerlijke meesterwerken. En net als kunstenaars hoeven ze in hun arsenaal niet alle tinten en kleuren van kleurstoffen te hebben. Om de vraag te beantwoorden: "Hoe krijg ik de paarse kleur van mastik?", Het is noodzakelijk om te bepalen - hoe deze heerlijke "plasticine" 9raquo; viel in de handen van de meester?

Als het mastiek zelfgemaakt is, dan is er niets gemakkelijker dan het proces van de bereiding toe te voegen in een nog vloeibare massa van twee kleurstoffen - blauw en rood. Ze kunnen droog of gelachtig zijn.

Als de mastiek is gekocht en wit is, is de eenvoudigste manier om eerst twee ballen in verschillende kleuren te verven - rood en blauw. En pas daarna, meng ze in verschillende verhoudingen, resulterend in de gewenste schaduw.

Effecten van violet op mensen

Er is zo'n wetenschap: chromotherapie. Ze bestudeert het effect van verschillende kleuren op de conditie van een persoon. Dus paars is erg gunstig voor bijna alle organen en gevoelens.

 1. Bevordert een snellere ontwikkeling van onschatbare hormonen van vreugde - endorfines.
 2. Het verjongt.
 3. Heeft een kalmerend effect op slapeloosheid en migraine.
 4. Stemmend effect op de hypofyse en ogen.
 5. Verhoogt de immuniteit.

Maar u moet deze kleur verstandig gebruiken, zonder uw ruimte met hen te overladen. In overmaat kan de paarse kleur leiden tot melancholie.

Nu weet je hoe je de paarse kleur krijgt. Je weet hoe het het menselijk lichaam beïnvloedt en kan deze kennis met succes toepassen om te oefenen, of het nu gaat om kleurbehandeling of om het creëren van een zoetwaar of artistiek meesterwerk. Deze veelzijdige, van zacht paars tot bijna zwarte, personage verpersoonlijkt alles sensueel, mysterieus en mysterieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

30 − = 24