Hoe meetwaarden te nemen van een elektriciteitsmeter

Hoe de meterstanden te nemen?

Elektriciteitsmeters worden bijgestaan ​​door elektriciteitsmeters die zich in elk huis, appartement, garage, kantoor of onderneming bevinden. Volgens de huidige wetgeving moet elke persoon maandelijks de meterstanden lezen vóór betaling. Als we de getuigenis afleggen, kan ieder van ons de hoeveelheid Kilowatt / doorgebrachte uren controleren. Eerder stonden elektriciteitsmeters op de overloop, maar op dit moment zijn bijna alle apparaten in het appartement, behalve enkele gebouwen met meerdere verdiepingen.

Het principe om elektriciteit van het apparaat te fixeren is vrij eenvoudig, maar toch hebben velen niet de informatie of vaardigheden om de meterstanden correct te lezen, vooral als het gaat om oude of nieuwe samples van het apparaat. Laten we in meer detail bekijken wat voor soort elektriciteitsmeters er zijn en hoe de indicatoren van gebruikte elektriciteit op de juiste manier kunnen worden verwijderd.

Verwijdering van statistieken van een elektriciteitsmeter

Er zijn verschillende soorten elektriciteitsmeters, maar enkelfasige meters, elektrische apparaten, driefasemeters en andere worden het vaakst gebruikt voor appartementen of huizen. Bepaal welke teller in uw appartement of op de overloop is vrij eenvoudig. Het is voldoende om te zien hoeveel draden naar een elektrisch apparaat leiden. Als de draden twee of drie zijn, dan - eenfase. Als de draden meer dan drie zijn, dan driefasig.

In huizen van het oude type kan men bijna altijd een inductieteller vinden, die een roterende tol heeft die de snelheid van de spanning en het aantal elektrische apparaten dat in huis werkt, verandert.

Elektronische meters worden vaker gebruikt in huizen van een nieuw type. Dergelijke tellers hebben de mogelijkheid om de hoeveelheid gebruikte energie in het geheugen op te slaan, evenals om te tellen voor de dag- en nachtperiode.

Elektronische tellerstand

De elektriciteitsmeter, die zich op de overloop bevindt, kan worden onderhouden door een vertegenwoordiger van het verantwoordelijke bedrijf, maar de huurder heeft ook het volledige recht om metingen te doen aan het apparaat en de gebruikte kilowatt te monitoren. Als het apparaat zich in het appartement bevindt, moet de persoon onafhankelijk metingen van het apparaat uitvoeren en naar de juiste besturing verzenden. Als het apparaat zich in het appartement bevindt, moet de eigenaar bovendien de medewerkers van het RES toegang verlenen tot de meter. In gevallen waar de eigenaar niet aanwezig is op het moment van aankomst van werknemers REF, moet u een briefje in de deur achterlaten met de indicatoren verwijderd, of vertellen wanneer zij het appartement kunnen bezoeken om metingen te kunnen doen aan het apparaat. Daarom is het erg belangrijk om te weten hoe u op de juiste manier indicatoren van een elektriciteitsmeter kunt gebruiken om het maandelijkse elektriciteitsverbruik correct te bewaken.

Hoe meetwaarden te nemen van een elektrische meter: stappen

Om elektriciteit te registreren, moet u de indicatoren op de juiste manier uit de meter kunnen verwijderen.

Stap 1. Bereid van te voren een notitieblok voor waarin je een record bijhoudt, evenals een pen.

Stap 2. Zorg ervoor dat de teller volledig werkt: de nummers moeten duidelijk zichtbaar zijn, de verzegeling is niet verbroken en er is geen uitwendige beschadiging.

Stap 3. Herschrijf vervolgens alle cijfers van de elektriciteitsmeter naar de komma. Als de elektriciteitsmeter één tarief is, moet slechts één indicator worden verwijderd. Als twee-tarief, dan zijn de 2 indicatoren verwijderd: 1 - toont kilowatt / uur gebruikt overdag, en de tweede - 's nachts. Als er een drievoudige meter in het huis is, zijn de eerste twee indicatoren hetzelfde als in het tweefasenapparaat en de derde toont kilowatt / uur.

Stap 4. Nadat u de indicatoren hebt vastgelegd, moet u onderaan aangeven hoeveel energie er is verbruikt in de vorige factureringsperiode, deze zijn minder dan nieuwe cijfers van het apparaat.

Stap 5. Vervolgens moet u het verschil berekenen tussen de cijfers en het resultaat vermenigvuldigen met de kosten van een kilowatt voor het betaalde tarief.

Stap 6. Bereken het bedrag besteed aan elektriciteit per maand.

Het is helemaal niet moeilijk om meetwaarden van een elektriciteitsmeter te verwijderen, maar bij de installatie van het apparaat moet een medewerker van het RES de consument uitleggen hoe hij de meter moet gebruiken en hoe hij de indicatoren correct kan registreren. Elk elektrisch apparaat heeft een technisch paspoort, waarin de datum van verificatie moet worden vermeld. Elektrische meters worden om de zes maanden gecontroleerd. Als een medewerker van de gemeenschappelijke dienst onregelmatigheden constateert in de werking van het apparaat die zijn ontstaan ​​als gevolg van de schuld van de consument, dan is de gebruiker verantwoordelijk voor het beheer ervan.

Hoe de meter correct te lezen

Elektrische tellers moeten volgens de regels in elk appartement aanwezig zijn. Meestal worden de cijfers van deze apparaten door de huurders zelf overgedragen aan het beheermaatschappij. Veel mensen zijn in dit verband geïnteresseerd in de vraag hoe ze metingen van een elektrische meter moeten uitvoeren en geen fouten mogen maken. Over dit en we zullen later in het artikel praten.

Soorten moderne tellers

Eerst moet u overwegen wat voor soort meters worden gebruikt in moderne appartementen. Dus het meest vaak in woongebouwen zie je:

  • enkelfasige gewone meters (nauwkeurigheidsklasse 2.0);
  • elektrische eenfasige apparaten (1.0);
  • meertariefmeters met verschillende vensters.

In elite-appartementen zie je soms driefasige instrumenten. Het is niet moeilijk om te bepalen welke apparatuur binnenshuis wordt geïnstalleerd. Als er slechts twee of drie draden op de meter passen, is deze enkelfasig. Als meer - driefasig.

Voordat u begint met het berekenen van de meetwaarden van een elektriciteitsmeter, laten we eens kijken waar deze precies kan worden gemonteerd. Deze meter bevindt zich meestal op de overloop of direct in het appartement zelf. In het eerste geval houdt de beheermaatschappij zich bezig met haar dienstverlening, inclusief het afleggen van getuigenissen. Uiteraard heeft de huurder het volste recht om het aantal kilovatt dat is opgelopen en zelfstandig te controleren.

Als de meter in het appartement is geïnstalleerd, moet de eigenaar de beheermaatschappij zelf in een bepaalde periode leveren. Ook is de eigenaar van de woning verplicht REE-vertegenwoordigers toegang te geven tot hun appartement voor het controleren van apparatuur en het nemen van lezingen. In het geval dat de eigenaren niet thuis zijn, laten de openbare voorzieningen of de elektriciteitscentrale meestal een briefje achter op de deur met het verzoek om het aangegeven nummer te bellen en de nummers van het apparaat op te geven.

Hoe meet je zelf metingen van een elektriciteitsmeter

Drie-, vier- en vijfcijferige tellers kunnen in de appartementen worden geïnstalleerd. Om niet te worden vergist, moet je kijken naar de kleur van de laatste drum. Als het verschilt van de kleur van de anderen, dan is dit deel niet berekend, en het cijfer dat erop is aangegeven, moet gewoon worden weggegooid. Hetzelfde kan gezegd worden als er een komma voor de trom is. Nul, voor alle nummers geplaatst, moet noodzakelijkerwijs worden aangegeven.

Het zal ook handig zijn om te leren hoe u metingen van een elektriciteitsmeter moet nemen in het geval dat het multi-tarief is. In dit geval zult u wat berekeningen moeten uitvoeren. Alle vensters van dergelijke apparaten zijn in de regel genummerd. De huurder moet op een stuk papier alle cijfers achter de komma schrijven. Dat wil zeggen, als het apparaat 230.756 toont, moet je 230.7 schrijven. En dus met alle ramen. Ga vervolgens door met het invullen van de bon. De codes voor rekeneenheid met drie snelheden zijn bijvoorbeeld: piek (T1) - 13, n / piek (T3) - 15, nacht (T2) - 2. In de bon moet u alle vensters voor de vorige maand en voor de huidige invoeren. Het werkelijke stroomverbruik wordt berekend door de eerste af te trekken van de laatste. De volgende kolommen dragen bij aan de kosten van een kilowatt per elk van de drie tarieven. Bereken hoeveel u moet betalen voor de energie die u uitgeeft, het is gemakkelijk. U hoeft alleen de werkelijke kosten te vermenigvuldigen met de kosten van het tarief.

Wat niet te doen in ieder geval

Dus, hoe we metingen van een elektriciteitsmeter kunnen aflezen, kwamen we te weten. Laten we nu eens praten over wat we niet moeten doen. Sommige huishoudelijke artikelen spoelen meterstanden terug om minder te betalen voor elektriciteit. Eigenlijk zo'n manier van "saving9raquo; Het wordt gebruikt door huurders die de meters hebben geïnstalleerd in het appartement. Natuurlijk moet je dit niet doen. Werknemers van de REC voeren constant razzia's uit en meten de belasting op de lijn. Daarna worden verdachte appartementen gecontroleerd op diefstal van elektriciteit. In het geval dat de overtreding wordt onthuld, zullen de eigenaars een veel groter bedrag moeten betalen dan ze hebben kunnen besparen.

Het is dus absoluut duidelijk wie de meterstanden moet nemen: ofwel de eigenaren van het appartement zelf, ofwel vertegenwoordigers van het managementbedrijf. Om dezelfde figuur te kennen, hoef je alleen maar naar het venster van het apparaat te kijken.

Hoe de meter correct te lezen

In elk huis is er een elektrische meter voor het opnemen van elektriciteit uitgegeven door bewoners. In overeenstemming met de huidige regels en voorschriften moet elke eigenaar regelmatig rekeningen betalen voor verbruikte elektriciteit. Dit gebeurt een keer per maand door uzelf. Het is wenselijk om elke maand op dezelfde dag de meter te lezen.

Als de elektriciteitsmeter niet in het trappenhuis staat, maar in een appartement of in een privéwoning, dan moet u deze elke zes maanden ongehinderde toegang verlenen aan de vertegenwoordigers van het energiebedrijf. Als de werknemer een vermoeden heeft van diefstal van elektriciteit, moet onmiddellijk toegang worden geopend zodat hij de meterstand kan aflezen.

Om voor diensten te betalen, moet u zelf de getallen van de teller afgeven en het aantal kilowatt-uren berekenen.

Hoe de meter te lezen

In instrumenten van het inductietype van het oude voorbeeld, moet je alle vijf cijfers van het bord (soms zijn er tellers met zes cijfers) wegschrijven naar de komma. De symbolen achter de komma tonen de breuken van een kilowatt, meestal de tiende. Vaak zijn deze cijfers rood gemarkeerd. Ze moeten niet opletten.

Het ontvangen nummer en de algemene kosten voor de controleperiode van de energie die door u is uitgegeven.

Om te bepalen hoeveel kilowatt u hebt uitgegeven in de laatste maand waarvoor u moet betalen, moet u de vorige, betaalde meterwaarde aftrekken van de zojuist genomen waarde. Het resultaat komt overeen met het aantal kilowatt / uur dat in de huidige maand is gebruikt.

Daarnaast is het, om te weten hoe de meterstanden moeten worden gemeten, ook goed om het te betalen bedrag te kunnen berekenen. Om dit te doen, moet het aantal kilowatts dat door zijn kosten is verkregen worden vermenigvuldigd met het huidige tarief.

En je moet weten dat de tarieven variëren, afhankelijk van waar je woont. Voor het dorp zijn ze alleen, voor de stad - anderen. Als een elektrische kachel in een appartement of in een privé-huis wordt geïnstalleerd, zijn de tarieven lager dan die voor gas.

U kunt ook andere parameters van de schijfteller definiëren, omdat normaal gesproken de totale schijfrotatie overeenkomt met 600 of 1200 - dat wil zeggen, één kilowatt.

Energieverbruik

Als u naar de schijf van de elektriciteitsmeter kijkt, kunt u aan de hand van de rotatiesnelheid begrijpen hoe actief de huidige elektriciteit wordt gebruikt. Als het huis veel elektrische apparaten bevat, roteert de meter snel. Als alles uit staat, moet de schijf stationair zijn. Als het nog steeds draait, is de meter absoluut defect en moet deze onmiddellijk worden gerepareerd of vervangen. Anders betaalt u voor elektriciteit die u niet hebt verbruikt, en dan is het onmogelijk om de waarheid te bewijzen, en de fout zal zijn dat u eenvoudigweg niet wist hoe u de meter moest aflezen en een niet-werkend instrument moest gebruiken.

We nemen metingen van multi-tarifaire balies

Dit zijn nieuwe soorten apparaten die het huidige beeld van het elektriciteitsverbruik op digitale schermen weergeven. Bovendien tonen dergelijke meters niet alleen de tijd en de stroombelasting, maar voeren ze ook een gescheiden boekhouding uit van de verbruikte elektriciteit over tijdsintervallen. Als u dergelijke balies verstandig gebruikt, kunt u aanzienlijk besparen en verspilling van elektriciteit niet verspillen.

Om dit te doen, moet je een paar cijfers wegschrijven op het elektronische scorebord. Op verschillende toonbanken kunnen ze er iets anders uitzien, maar het principe is hetzelfde.

Hoe bekijk ik de meterstand? Ga naar het apparaat, bewapend met een pen en papier, indien nodig, neem een ​​zaklamp. Het display toont meestal de letter "T9raquo; met cijfers van één tot drie. Om over te schakelen tussen tarieven, moet u de "enter9quo; en schrijf het volgende af:

  • Op één-tariefstellers - een cijfer dat overeenkomt met T1.
  • Op tweetarieftellers - de nummers T1 en T2.
  • Op drie-tarief - cijfers T1, T2 en T3.

Om het exacte aantal kilowatturen dat u gedurende een bepaalde periode hebt doorgebracht te bepalen, moet u de vorige teller van de huidige tellerwaarde aftrekken, zoals hierboven beschreven. Vermenigvuldig vervolgens het resultaat voor elk tarief met de kosten van één kilowatt / uur in uw regio. Als u ze samen optelt, ontvangt u het laatste betalingsbedrag voor de laatste periode. Nu weet je hoe je de meter moet aflezen.

Het doet geen pijn om te onthouden dat voor een twee-tarief apparaat periode T1 - 07: 00/23: 00. T2 - andere tijdsintervallen.

Voor een drietariefsteller - T2 (preferentieel) - 23: 00/07: 00. T3 (semi-concessioneel - 10: 00/17: 00 en 21: 00/23: 00. T1 is het piekuur, wanneer de duurste betaling voor elektriciteit in rekening wordt gebracht.

Met behulp van een moderne tweetarief- of meertariefmeter is het mogelijk om de kosten van het betalen van facturen voor het verbruikte kilowatt / uur aanzienlijk te verlagen. De beste optie is om beide tarieven te gebruiken: "night9raquo; - 23: 00/07: 00, evenals de "dagelijkse 9-reeksen; - 07: 00/23: 00 uur 'S Nachts is elektriciteit anderhalf keer goedkoper dan overdag. De koelkast en sommige andere elektrische apparaten zijn 24 uur per dag geopend. Ze nemen bijna een kwart van uw elektriciteitskosten. Hier kunt u een zeer tastbare besparing bieden.

'S Nachts kunt u het wasgoed overzetten, vooral als u een wasmachine gebruikt, laptops en mobiele telefoons oplaadt. Bovendien zijn recentelijk veel mensen gedwongen om aan dergelijke schema's te werken, omdat iemand in principe na 23.00 uur naar de tv gaat.

Als u het apparaat op de juiste manier gebruikt en weet hoe u de meter moet meten, kunt u minder uitgeven aan het betalen van rekeningen en de besparingen efficiënter beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 11 = 12