Hoe de bovenklep van de wasmachine lg te verwijderen

Hoe verwijder ik de bovenklep van de wasmachine?

Het maakt niet uit of een wasmachine zoals Whirpool, LG, Ariston, Indesit of een ander merk in uw huis is, elke techniek kan kapot gaan. En omdat het in veel gevallen nodig kan zijn om de kap van het apparaat te verwijderen om de oorzaak van de storing te achterhalen, moet elke eigenaar weten hoe hij met een dergelijke taak moet omgaan.

Meestal het losmaken van de bovenklep van de wasmachine Indesit, LG, Ariston, Samsung, Whirlpool is de eerste fase van de reparatie van het product. U moet bijvoorbeeld de hoes verwijderen in geval van een kapotte deur.

Dat is wat elke eigenaar van de machine moet weten, met de intentie om de bovenklep te ontgrendelen:

  • Voordat u met werkzaamheden begint, moet de technicus spanningsvrij zijn.
  • Om toegang te krijgen tot de machine was voltooid, moet het worden verwijderd van de muur.
  • Om te werken heeft u een kruiskopschroevendraaier nodig.
  • De acties verschillen afhankelijk van het type machine dat wordt geladen.

Hoe de hoes op de meeste machines te verwijderen met zijdelingse belasting

Druk op de machine om de mogelijkheid te krijgen de bouten aan de achterkant van het apparaat los te draaien en zoek de locaties van de schroeven op de achterwand. De meeste modellen hebben twee dergelijke zelftappende schroeven, maar er zijn ook drie zelftappende machines. Draai met een schroevendraaier de schroeven tot ze helemaal zijn losgeraakt. Houd er rekening mee dat er zich onder hen mogelijk plastic ringen bevinden, dus zorg ervoor dat dergelijke onderdelen niet verloren gaan.

Zodra u het deksel losschroeft, om het van de machine te verwijderen, moet u zich inspannen, waardoor het deksel uit de sleuven komt en eerst een beetje naar achteren en vervolgens naar boven beweegt. Daarna kan het deksel opzij worden geschoven. Als u de kap wilt terugplaatsen, voert u alle bewerkingen in omgekeerde volgorde uit, dat wil zeggen: schuif eerst de kap in de groeven en draai vervolgens de schroeven vast.

Hoe de afdekking in verticale laadmachines te verwijderen

Open eerst het deksel en verplaats met een schroevendraaier voorzichtig de pennen en zorg ervoor dat ze niet in het apparaat vallen. Over twee of vier minuten moet het deurslot worden uitgeschakeld. Als dit problemen veroorzaakt, moet u op zoek naar een blokkeerprobleem. Om toegang te krijgen tot het slot, moet u de zijwanden verwijderen. Nadat u de schroeven van het sluitapparaat hebt losgedraaid, drukt u op de vergrendeling en koppelt u de draden los.

Voor sommige machines, bijvoorbeeld Ardo-modellen, moet de hoes iets anders worden verwijderd. Nadat u de schroeven aan de achterkant van het apparaat hebt losgedraaid, mag het deksel niet naar achteren maar naar voren worden verplaatst (voor uzelf, als u naar het luik kijkt). In dit geval zal de verplaatsing van het deksel alleen plaatsvinden onder een bepaalde hoek, die u moet bepalen.

U kunt ook afspreken en de optie om de bovenklep te monteren bevindt zich niet op de achterkant, maar op de voorwand. Een dergelijk bevestigingsmiddel zit bijvoorbeeld in het oude Siemens en Bosch. Na het verwijderen van de pluggen, draait u de schroeven los en tilt u het deksel vervolgens iets omhoog en schuift u het naar de voorkant in verhouding tot de machine. Net als bij de Ardo-machines, moet u de hoek bepalen waaronder het deksel gemakkelijk kan worden losgemaakt.

Beoordeling van wasmachines voor kwaliteit en betrouwbaarheid 2015-2016

Waarom gaat de wasmachine lang mee?

De wasmachine aansluiten op de waterleiding en riolering

Het apparaat en werkingsprincipe van de wasmachine

Vervanging van verwarmingselementen in de wasmachine

De motor van de wasmachine en het schema van de verbinding met het netwerk

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Hoe de bovenklep van de wasmachine te verwijderen

Wasmachines zijn net als alle andere apparatuur aan slijtage onderhevig. We hopen natuurlijk dat de pannes de kant van uw apparatuur zullen omzeilen, maar als dit allemaal gebeurt, zijn de diagnose en reparatie onvermijdelijk. En om een ​​diagnose te stellen van enkele defecten aan de wasmachine, moet de bovenklep van de wasmachine worden verwijderd. Vaker wel dan niet, reparaties beginnen met deze procedure, dus vrijwel elke eigenaar van de Styralka kan worden gepusht met een dergelijke situatie, wanneer hij deze kennis nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer de hendel op de deur van de wasmachine is gebroken en het noodzakelijk is om door de bovenkant van de machine naar de blocker te gaan.

Hier leggen we stap voor stap uit hoe je de bovenklep van wasmachines LG, Electrolux, Zanussi, Candy, Ariston, Indesit, Samsung, Ardo en oude Bosh- en Siemens-modellen kunt verwijderen.

Hoe de hoes van moderne wasmachines te verwijderen

Om het deksel van de wasmachine te verwijderen, moet u het eerst van de muur verwijderen, zodat u de achterkant van de wasmachine kunt naderen. Dit komt omdat de bevestigingsbouten van de kap aan de achterkant zitten. We zullen ze moeten losschroeven. Als je een wasmachine hebt geïnstalleerd onder de gootsteen, dan wordt de kwestie een beetje ingewikkelder, omdat deze daar naartoe moet worden verplaatst.

Op verschillende modellen wasmachines kan het aantal schroeven variëren van 2-3, maar vaker zijn er twee. Om ze los te maken gebruik een kruiskopschroevendraaier, Draai ze tegen de klok in totdat ze volledig zijn verwijderd.

Nadat het deksel is losgeschroefd, moet dit worden verwijderd, dit vereist schuif dekking tegen wasmachine, til het dan op en leg het opzij.

Het deksel wordt in de omgekeerde volgorde geplaatst, dat wil zeggen dat u eerst in de groeven valt, op zijn plaats schuift en daarna de bouten vastschroeft.

Andere opties voor het bevestigen van de bovenklep op wasmachines

Op sommige wasmachines, bijvoorbeeld het merk Ardo, wordt de bovenklep op een andere manier verwijderd. Om het in een dergelijke wasmachine te verwijderen, moet u, zoals in de bovenstaande methode, eerst de achterste bevestigingsbouten losdraaien. Maar dan moet je anders handelen.

Nadat de schroeven zijn losgeschroefd, moet u de achterkant van de kap omhoog tillen. Til het op en schuif het deksel naar voren ten opzichte van de wasmachine. Het deksel beweegt alleen onder een bepaalde hoek naar voren, dus u zult het moeten "vangen".

Een andere optie voor het bevestigen van de hoes op oude wasmachines Bosh en Siemens vorige generaties. Nu zul je dergelijke bevestigingen niet vinden, maar als je opeens zo'n oude wasmachine hebt, zal de instructie je helpen.

Bouten van bevestiging, in dit geval, zijn vanaf de voorzijde op de zijkanten van de bovenklep. Om dichtbij te komen, moet je eerst de stubs verwijderen. Draai vervolgens de bouten los.

Om het deksel te verwijderen, til het op en trek het naar voren ten opzichte van de wasmachine. Het deksel kan alleen worden losgekoppeld als u een bepaalde hoek ziet, die u moet "vangen".

De bovenklep van de wasmachine verwijderen

Het verwijderen van de bovenklep van de wasmachine kan problemen veroorzaken. Maar alleen die mensen die dit nog nooit gedaan hebben. In feite is dit een zeer eenvoudige bezigheid en vereist het geen speciale krachten of specifieke vaardigheden.

Gewoonlijk ontstaat de noodzaak om de bovenkant van de behuizing van dit type huishoudelijk apparaat te demonteren wanneer er iets kapot is. En als uw machine defect is, moet u eerst verduidelijken wat de fout is. En hiervoor moet de machine worden gedemonteerd. In sommige gevallen kunt u eenvoudig het bovenste gedeelte verwijderen. In andere moet je de machine bijna volledig demonteren. En een groot deel van de ontmanteling van de machine begint met het deksel.

En dus, als u een kapotte wasmachine heeft, kunt u op twee manieren gaan:

  1. Bel een specialist. Dit is de gemakkelijkste manier. U hoeft het apparaat van de wasmachine niet te kennen, om de storing te bepalen en op te lossen en om te worden geassembleerd - het demonteren van uw huishoudelijke apparaten. Het enige nadeel van deze optie is dat je meer geld moet uitgeven. Van de voordelen, is het vermeldenswaard dat, wanneer u een professional belt, u de verdere prestaties van uw machine niet riskeert. En al het werk en onderdelen vervangen door de meester, meestal gegeven een garantie.
  2. Je kunt het probleem zelf vinden en oplossen. Van de minnen: wat je ook draait, en de beginner loopt nog steeds risico's. Als je niet weet hoe, en niet begrijpt wat en hoe je het goed moet doen, kun je de machine beschadigen. Daarom, als u zelfreparatie besluit, moet u dit zorgvuldig doen. Van de voordelen, is het vermeldenswaard de besparingen van geld. U hoeft niet te betalen voor het werk van de meester, maar moet nog steeds uitkijken naar een nieuw onderdeel (in het geval dat het oude uiteindelijk niet werkt).

Trouwens, op onze website kunt u veel instructies vinden voor het zelf vervangen van verschillende onderdelen en het elimineren van de meerderheid van de bestaande defecten van wasmachines!

Het verwijderen van het deksel van de wasmachine is noodzakelijk om de machine te demonteren. Zonder het bovenste deel van het lichaam te verwijderen, kunt u niet bij veel van de binnenste delen van de machine komen.

Om de kap van de wasmachine te verwijderen, hebben we een gewone kruiskopschroevendraaier nodig. Het deksel wordt bevestigd met twee schroeven aan de achterkant van de behuizing. Als uw machine zich dus te dicht bij de muur bevindt en u een schroevendraaier niet bij de bouten kunt vinden of kunt krijgen, moet deze naar voren worden geduwd.

Vergeet niet om de machine van het netwerk los te koppelen. Schuif het vervolgens naar buiten en draai de bouten los. Hierna is het nodig om het bovenlichaam terug te bewegen. Hiervoor kun je het duwen. Het komt uit de bevestigingsgroeven. Verder kan het eenvoudig worden verwijderd en verwijderd om de interne onderdelen niet te storen.

Achterkant is precies hetzelfde gekleed. Dat wil zeggen, stop eerst de slots in de slots en duw het deksel van voren naar voren. En dan is het in twee bouten geschroefd.

Het is vermeldenswaard dat er veel verschillende modellen wasmachines zijn. En waarschijnlijk wordt de hoes bij sommigen van hen anders vastgemaakt. Hier hebben we de meest gebruikelijke methode van bevestiging overwogen, die meestal wordt aangetroffen in de meeste front-loading machines.

Voor een meer demonstratieve demonstratie hebben we besloten om dit record aan te vullen met videomateriaal over dit onderwerp. In deze clip ziet u het hele proces van het verwijderen van het deksel:

  • Deel uw mening - laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

81 + = 87