Hoe een muskietennet uit een plastic venster te verwijderen

Hoe klamboes op kunststof ramen te verwijderen of te installeren?

Klamboes zijn de meest toegankelijke en effectieve manier om vervelende insecten te bestrijden. Moderne roosters zijn erg handig, ze interfereren niet met de penetratie van zonlicht en lucht zijn gemaakt van sterke materialen en dienen tientallen jaren. En nog belangrijker - met hun installatie of demontage kan iedereen overweg. Om dit te doen, is het voldoende om te bestuderen hoe je muskietennetten op kunststof ramen kunt verwijderen of installeren.

In de markt vindt u drie hoofdtypen netten: frame, rol en glijden. Het ontwerp voor alle drie de typen - een andere benadering van hun installatie en verwijdering is ook anders.

Hoe een framemug op een kunststof venster installeren?

Korfnetten zijn een metalen frame waarop het web wordt uitgerekt.

Om zo'n rooster te installeren heeft u nodig: bevestigingsmiddelen (plastic of metalen hoeken, zakken of haken), een boor en zelfsnijders met een kleine diameter. Je kunt een kant en klaar frame kopen met de mazen van het formaat dat je nodig hebt of op bestelling maken.

Hoeken. Het is het gemakkelijkst om kaderklamboes te installeren op kunststof ramen met behulp van hoeken (beugels). Het is goedkoper om hoeken van plastic te kopen, maar voor zwaardere netten of voor het systeem "antikoshka9raquo; (muskietennet met speciale sterkte, dat niet door klauwen kan worden gescheurd) is gebruikt metaal.

Voor vensters van het standaardformaat zijn vier hoeken voldoende. Ze zijn bevestigd aan zelftappende schroeven aan de buitenkant van het venster aan de onder- en bovenkant van het profiel. Frame met een raster wordt eerst in de bovenhoeken geïnstalleerd en vervolgens in de onderste hoeken geplaatst. Houd er rekening mee dat er aan de randen van het frame in de regel verdikte inlegvellen zitten, die voorkomen dat het gaas van buitenaf wordt verwijderd.

Op de hoeken van het frame zijn zakken voor het bevestigen van het gaas geïnstalleerd, het frame zelf is op dezelfde manier bevestigd als bij montage op de hoeken: eerst naar de onderste bevestigingsmiddelen en vervolgens naar de bovenste.

Haken zijn, in tegenstelling tot hun voorgangers, niet aan het profiel bevestigd, maar aan het frame zelf.

Hoe kunt u deze klamboes op ramen te verwijderen of te installeren, niet veel anders dan de standaard instelling "moskitok9raquo,, het enige verschil is dat in dit geval het frame vast aan de buitenkant van het profiel, net als de haken op hun plaats zitten.

Hoe verwijder je een frame-klamboe uit een plastic venster?

Kogelnetten zijn zo handig dat ze even gemakkelijk te installeren en schoon te maken zijn. Om zo'n raster te ontmantelen, moet je het bij het canvas pakken en omhoog trekken, waarbij je het eerst uit de onderste verankering verwijdert. Vervolgens wordt het net volledig uit de bovenste groeven getrokken. Het is niet nodig om de bevestigingen zelf te verwijderen, ze interfereren niet met de normale werking van het venster.

Hoe een rol (rol) muskietennet installeren?

Dergelijke muskietennetten op het principe van hun actie lijken op rolgordijnen of rolluiken. Het volledige mechanisme en de spoel bevinden zich aan de zijkant van de kamer en worden beschermd door een sterk frame.

Ondanks het feit dat het hele mechanisme er intimiderend uitziet, is het helemaal niet moeilijk om zo'n raster te installeren. Je krijgt het eindproduct en je hoeft alleen maar het mechanisme aan het profiel op de schroeven te bevestigen. Verwijder het gaas uit het kunststof venster voor de winter is niet nodig - u kunt het op elk gewenst moment omhoog of omlaag brengen. Het ongemak kan ontstaan ​​als u horizontale jaloezieën op uw raam wilt plaatsen, omdat er geen plaatsen zijn om ze op het profiel te bevestigen.

Hoe een glijdende klamboe te installeren?

Glijdende klamboe - een ander apparaat dat niet hoeft te worden verwijderd voor de winter, het werkt volgens het principe van het deurcompartiment, beweegt langs een speciale brug in twee richtingen. U kunt het raster in één keer openen en sluiten.

Dergelijke roosters zijn niet geschikt voor standaardvensters met een conventioneel blad, u kunt ze alleen op de vensterscompartimenten installeren. Het ontwerp van dergelijke vensters biedt al een vergelijkbaar raster. Als u het zelf wilt installeren, moet u een brug op de schroeven bevestigen, waarlangs het toekomstige raster beweegt, aan de boven- en onderkant van het profiel. Vervolgens worden de lopers van het frame in de bovenste brug geplaatst en pas daarna in de lagere brug.

Zorg ervoor dat het frame strak in de houder zit en niet verspringt.

Er is een soort glijdende klamboe, die geschikt is voor een raam met een standaard blad - raster geplooid (geplooid). Het beweegt, net als het gebruikelijke glijdende gaas, langs een speciale brug, het verschil is dat het bij het sluiten vouwt tot een accordeon.

Glijdende en geplooide muskietennetten worden volgens één principe op het kunststofraam geïnstalleerd.

Hoe verwijder je een klamboe van een oud monster uit een raam?

Meer recentelijk, "muggen9quo; bevestigd aan het profiel zonder het gebruik van frames en bevestigingsmiddelen. Dergelijke ontwerpen waren onhandig in gebruik, moesten regelmatig worden vervangen en verwende het uitzicht van het raam, waardoor er sporen van zelftappende schroeven en spijkers op het profiel achterbleven.

Om van zo'n raster af te komen, moet je een tang of tang gebruiken om de spijkers te verwijderen en het doek te verwijderen. Het overlappen van de nageltekens kan worden gedaan met een zelfklevende film voor het profiel. Je kunt het kopen bij de raamfabrikant. Helaas is het niet in staat om alle geluids- en hittewerende eigenschappen van het venster te herstellen, die last zullen hebben van de vaststelling van het raster.

We hebben gesproken over de belangrijkste soorten netten en hoe ze te installeren en te verwijderen. Maar dit zijn niet de enige regels voor het bedienen van een klamboe. Vergeet niet dat de doek regelmatig moet worden gewassen, omdat deze stof en vuil verzamelt. Was het net beter met een conventionele afwasgel en een zachte spons. Bereid een zeepoplossing voor en laat de doek goed weken, laat een paar minuten staan, spoel vervolgens het schuim en veeg het net droog. Dit moet ten minste een keer per maand worden gedaan.

Het is gemakkelijk en eenvoudig: hoe een klamboe uit een plastic venster te verwijderen

Foto's van de site: sovetclub.ru

Kunststof en ook metalloplastikovye raamontwerpen die al genoeg in ons leven zijn binnengedrongen. Iedereen wil oude kaders van hout veranderen in nieuw ontwikkelde, en vooral functionele, energiebesparende en zelfs prachtige plastic systemen, en dit is echt logisch. Een van de constructieve elementen van het raam is het muskietennet, dat meestal voor de zomer wordt geplaatst, wanneer de ramen vaak worden geopend en vervolgens voor de winter worden verwijderd. Om te leren hoe moskitku we hebben gezien goed te installeren, zal er alleen erachter te komen hoe de klamboe met kunststof ramen te verwijderen, evenals het al dan niet om het helemaal te doen, en of gewoon beter om haar te verlaten waar ze is.

Eenvoudig en betrouwbaar klamboe: of om te schieten voor de winter

Foto's van de site: moskitok.ru

Modern design van plastic en kunststof ramen betekende veel verschillende functies, ze zijn betrouwbaar, sterk, duurzaam, kunnen worden geopend in een verscheidenheid van manieren, perfect behouden warmte in het huis, maar ook om stof te voorkomen dat in de kamer, vuil, en het geluidsniveau aanzienlijk verminderd. Een van de echt nuttige ontwerpelementen is een muskietennet, dat in feite geen deel uitmaakt van de raamstructuur, maar het heeft veel functies die nuttig en belangrijk zijn.

Als je de vraag stelt wanneer je in de winter een muskietennet moet schieten, is het de moeite waard om goed na te denken, dan valt alles op zijn plek. Specialisten in deze kwestie zijn vrij eenduidig ​​advies: als u in een paar op afstand van de tropen wonen, de moskitku per se nodig heeft tijdens het koude seizoen moet worden verwijderd, zodat ze langer geserveerd en niet te snel verslechterd komen. Doe het best op een moment dat de vervelende muggen al in slaap voor de winter, dat wil zeggen, wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan tien graden Celsius.

In de zomer zal de installatie van een dergelijk raster helpen de deuren soepel te openen en hoeft u zich geen zorgen te maken dat een groot aantal verschillende insecten de kamer binnenkomen. Zo'n rooster vermindert ook aanzienlijk de hoeveelheid stof die de kamer vanaf de straat binnenkomt. Meesters zelf installeren de masters, die de vensters monteren, maar het kan ook gemakkelijk zonder veel moeite worden geïnstalleerd. Maar is het nodig om klamboes te schieten voor de winter, en wat is het nut hiervan, hoewel niet erg lastig, maar nog steeds een tijdrovende procedure. In feite is de betekenis er natuurlijk, en het is de moeite waard om naar de mening van professionals te luisteren.

Dus, is het nodig om een ​​muskietennet te schieten voor de winter, en is het logisch om het te laten zoals het is? Veel mensen geloven dat er niets ergs zal gebeuren met haar, zelfs als ze daar perezimuet, waar het werd opgericht, dat is bevestigd aan het raam zijn, maar dit advies is onjuist, omdat de gevolgen kunnen optreden, en het raster kan en zal fout gaan en na overwintering hoeft u alleen maar een nieuwe te kopen. Laten we eens kijken waarom we klamboes voor de winter kunnen verwijderen en waarom het de moeite waard is om dit probleem in de gaten te houden.

Foto's van de site: iamprofi93.ru

 • Tijdens sneeuwstormen en sneeuwstormen in de winter, dwars door zelfs hele kleine rastercellen erin veegt de sneeuw, en dat kan best veel zijn. In de namiddag, wanneer zelfs de winterzon een beetje opwarmt, verandert deze sneeuw gemakkelijk in ijs, en het water, dat uitzet, is goed in staat om de rastercellen te breken.
 • Van het gewicht van de geveegde sneeuw en het ijs, zelfs als het materiaal heeft doorstaan ​​en niet gescheurd, kan het gaas verzakken. Dit interfereert uiteraard niet met de functionaliteit, maar het uiterlijk van uw venster laat veel te wensen over.
 • Door de constante impact van vorst en dooi kunnen de handvatten van muskietennetten hun kracht verliezen, broos en broos worden. Vaak barsten ze gewoon of breken ze zelfs volledig, en dan verwijderen en zetten het rooster een heel probleem.
 • In de winter, als je op zoek bent naar voedsel, kunnen vogels zich vastklampen aan je net voor hun net, bijvoorbeeld mussen en mezen. Toen vormde het materiaal gaten en gaten, waardoor het appartement niet alleen stof en vuil zal krijgen, maar allemaal dezelfde vervelende insecten.
 • Sterke, sterke winden, die inherent zijn aan onze klimaatzone, kunnen de sekte gemakkelijk breken en zelfs verbreken als deze bevriest en vast wordt, als een steen.
 • Het profiel zelf, evenals de grepen van het gaas, zijn meestal gemaakt van PVC, dat geen reguliere blootstelling aan lage temperaturen tolereert. Na drie jaar of zelfs twee, mesh raamprofiel kan worden gescheurd, vervormd of zelfs barsten, en repareren moeilijk, zo niet onmogelijk.

U moet ook begrijpen dat als het raster in de winter is geïnstalleerd en u vervolgens verwijst naar het falen ervan in het bedrijf dat u het venster hebt geïnstalleerd, de garantieservice waarschijnlijk eenvoudigweg wordt geweigerd. Als er al geen zekerheid bestaat dat je de taak aankunt, is het beter om de meester te bellen, het is zeker goedkoper dan een gloednieuw klamboe kopen.

We behandelen de details: hoe het gaas uit het plastic venster te verwijderen, video

Foto van de site: abvmaster.ru

Om te begrijpen hoe het gaas uit een kunststofraam moet worden verwijderd, moet u eerst de ontwerpkenmerken ervan begrijpen, omdat de bevestigingen van elkaar kunnen verschillen, zij het onbeduidend. Elegante en moderne muggen kunnen worden geïnstalleerd, zowel buiten als binnen, vooral als er een plunjerbevestigingssysteem is, dat wil zeggen een speciale pen op de veer. Deze bevestiging is de duurste, maar tegelijkertijd betrouwbaarder, duurzamer en eenvoudig te installeren en te verwijderen.

Meestal wordt een klamboe verondersteld soort structuren frame, dat wil zeggen, een frame met een strekte haar fijne metalen gaas, maar er zijn Velcro moskitki, roller, geplooid, en anderen. Roll, Roman en geplooid klamboes voor de winter zijn zelden gefotografeerd, omdat ze genoeg zijn om te draaien of te verzamelen, zodat ze niet worden blootgesteld aan de omgeving. Kadervarianten van muggen moeten noodzakelijkerwijs worden verwijderd om de hierboven beschreven gevolgen te voorkomen.

Hoe een muskietennet uit een raam op Z-vormige platen te verwijderen

Foto van de site: plohimoknam.net

Vaak zetten professionele meesters muggen samen met raamblokken, en de kosten van het maken van dergelijke netten zijn inbegrepen in de totale prijs, of in het algemeen wordt deze service aangeboden als een geschenk, dat helemaal gratis is. Meestal, uitgeput door reparaties en grote uitgaven, vergeten mensen gewoon om te leren en vragen ze hoe ze het gaas uit het raam kunnen halen, en dan lang over de vraag na te denken. De gemakkelijkste manier, natuurlijk, leiden tot een wizard die zal komen en zal alles snel en professioneel te doen, maar zijn diensten zal moeten betalen, maar omdat het is echt niet zo'n moeilijk ding om zichzelf niet te behandelen.

 • Grijp de handen van beide handgrepen stevig vast, die zich noodzakelijkerwijs op elke structuur bevinden, ongeveer in het midden.
 • Breng een kleine kracht aan en til het gaas vervolgens voorzichtig naar boven.
 • Het onderste gedeelte van het rasterframe dat is vrijgegeven strekt zich naar buiten, dat wil zeggen, eigenlijk naar voren, uit zichzelf.
 • Laat het gaas zakken en maak het los van de bovenste verankeringen.
 • Vervolgens blijft het een beetje om het raster te draaien en het naar binnen te slepen.

Dus zoals je kunt zien, is er helemaal niets gecompliceerd in dit alles, alles is vrij simpel, je hoeft alleen maar zelfverzekerd te handelen en moeite te doen, en zelfs dan niet overdreven zwaar. Dit is echter niet altijd, en er kunnen onvoorziene situaties, bijvoorbeeld als u besluit om het net nadat ze plastic handvatten en kozijnen goed gekoeld en verloren stevigheid en elasticiteit te verwijderen.

Gebroken handvatten - het probleem is opgelost: hoe te verwijderen muskietennet in noodsituaties

Dus, de pennen op je grid zijn al volledig afgebroken en je wilt hem eruit halen, niet alleen om hem te bewaren voor de winter, maar alleen voor het schoonmaken. Vaak raakt het raster vast met stof en stof van de straat en om het te wassen, zal er niets ingewikkelds nodig zijn. Als het vuil niet sterk is, kunt u het net direct afvegen met een vochtige doek of beter, een microfiber gedrenkt in een reinigingsmiddel. Maar het is natuurlijk beter om het gaas te verwijderen en het in de badkamer te wassen onder een stroom warm water uit de douche. Dus al het stof en vuil gaat gemakkelijker, sneller en gemakkelijker weg, en als je nog steeds met een penseel over de top loopt, krijg je de perfecte zuiverheid. Omdat het muskietennet wordt verwijderd van de deur of het raam, als de handgrepen zijn gebroken en eraan vastzit, is dit simpelweg niet mogelijk.

Foto van de site: rems-info.ru

 • De eenvoudigste oplossing in een dergelijke situatie zal extra handgreep maken voor het raster, overkoepelende van de draad haken, in de vorm van de letter Z. De draad moet sterk, slecht worden gebogen, idealiter, moet je de stalen te nemen en ermee te werken met behulp van een tang.
 • Aan beide kanten van het net, tegenover de bevestigingen van de oude handgrepen, moet je het frame met haken haken en naar je toe trekken.
 • Herhaal vervolgens alle acties die je hebt gedaan toen je het raster schoot met de hele handvatten.

Er zijn andere opties, je kunt bijvoorbeeld gewoon op een kant van het frame drukken, tegelijkertijd de tegenovergestelde hoek met je vingers verschuiven, maar hier heb je een bepaalde vaardigheid voor nodig. Over het verwijderen van het muskietennet, zal de video aan het einde voldoende gedetailleerd vertellen, zodat problemen niet ontstaan. Maar het is de moeite waard enkele woorden te zeggen over de opslag van muskietennetten. Idealiter moet het horizontaal worden gelegd, maar nooit objecten bovenop een dergelijk raster plaatsen, wat tot vervorming kan leiden, en dit is onaanvaardbaar. U kunt natuurlijk, zet moskitku voor "kast", net als de overgrote meerderheid van de gebruikers, maar hier is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het was zo veel mogelijk horizontaal, met het ontwerp ook niet onderworpen aan vervorming.

Hoe een muskietennet te verwijderen voor de winter

Waarschuwing: in dit onderwerp zijn er gedurende meer dan 120 dagen geen berichten geweest.

Als je niet zeker weet wat je wilt antwoorden, kun je beter een nieuw onderwerp maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 4 = 6